Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2009. június 05. - 13:18

Szeretnék valami jó kis lámpát. Nem a látszani, hanem inkább a látni híve vagyok, tehát süsse ki rendesen a szemet, de lehetõleg ne egye meg az elemet 2perc alatt (az arany középút az igazi, de húzhat nyugodtan a szemkisütés felé is). Márka az meg Cateye, vagy van másból is jóféle? Ja, és azért olyan 7ezernél ne nagyon legyen drága, nem reflektort akarok akksival .
Írta 2009. május 20. - 10:23

Knog Frogot meg Nemetorszagban lattam boltban, akkor nekem is tetszett, de megse vettem. Szerintem jobb az ha nagyobb felulet vilagit, mint egy kis szuro pont.
Írta 2009. május 20. - 08:39

http://reviews.mtbr.com/blog/knog-605/
Írta 2009. május 20. - 02:45

Ezek szerint lámpát szeretnél építeni a bringára ha jól sejtem.
Még sajna az odébbvan. De már találtam egy jobban a témába passzoló fórumot. Remélem egy éven belül elkezdhetem építeni a biciglis reflektoromat.
Majd akkor folytatom, addig is jó szórakozást!
Írta 2009. május 19. - 23:08

mostanában nagyon sok helyen feltûntek, és szerintem jól is néznek ki, de vajon mennyit ér? világít rendesen az a "superbright led" ?
Írta 2009. május 11. - 11:45

Üdv, jó tekerést, és lámpászkodást!Úgy 45Km volt oda az út, pár óra volt oda, de visszafelé már örökkévalóság. Az utolsó 15 kilométeren már pár kilométerenként megáltam pihenni.
Nagy nehezen hazaértem a kapuba lepattantam a bicajról és ekkor hirtelen, szinte egyszerre mindkét lábam combtól bokáig görcsbe rándult. Úgy ahogy voltam eldõltem, a bicaj meg rám. Örültem hogy ki tudtam mászni a bicaj alól és behúzni magam.
Úgy egy óra kellett, hogy ismét használhassam õket, de végülis heppy.

OFF:
Érdemes rendszeresen tekerni, szép fokozatosan emelni a távolságot, tempót... Nem érdemes hirtelen túlerõltetni, mert az nem fejleszt annyira, és ilyenkor a tekerõ-kedv is könnyen elmehet egy idõre...
Ha "normál" tekeréstõl is van görcshajlamod, akkor lehet, hogy a szervezetedben kevés a magnézium, vagy kálium. Persze túlerõltetéstõl ez szinte természetes.
Írta 2009. május 08. - 10:10

Ezek szerint lámpát szeretnél építeni a bringára ha jól sejtem...a ledek után érdeklõdve jutottam el ide, de szeretek cangázni is.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2009. május 08. - 00:02

Lehet, hogy a gooogle nem is a barátunk.
Szóval a ledek után érdeklõdve jutottam el ide, de szeretek cangázni is. Egy felejthetetlen élményem ezzel kapcsolatban. Bizonyítványosztás volt, a korai buszt lekésve elhatároztam hogy elugrok bicajjal. kb 30 fok volt és sötét öltöny (az öltöny nem 100% igyekszem elfelejteni). Úgy 45Km volt oda az út, pár óra volt oda, de visszafelé már örökkévalóság. Az utolsó 15 kilométeren már pár kilométerenként megáltam pihenni.
Nagy nehezen hazaértem a kapuba lepattantam a bicajról és ekkor hirtelen, szinte egyszerre mindkét lábam combtól bokáig görcsbe rándult. Úgy ahogy voltam eldõltem, a bicaj meg rám. Örültem hogy ki tudtam mászni a bicaj alól és behúzni magam.
Úgy egy óra kellett, hogy ismét használhassam õket, de végülis heppy.
Írta 2009. április 29. - 21:13

Ez már fényerõ! Lassan már motorlámpa fénye lesz.- 100 ISO kamera érzékenység,
- 5.6 rekesz,
- 8 másodperc záridõ,
- napfény színhõmérséklet.
Ezek után utómunkával annyit lehet a gammán állítani, hogy
minden részlet láthatóvá váljon ami sötétebben rögzült
de a teljesen fekete részek tényleg feketék maradjanak.
Itt egy ilyen kép, de ennél még többet látunk a valóságban :
Nagyban: http://img6.tar.hu/b.../37632850.jpg#3
Írta 2009. április 29. - 17:03

éppen tegnap jött utánam egy motoron valaki lefelé a HHH-ról.
Neki is ilyesmi lehetett. Világít az szépen 40 Wattal!
Az enyém kb 20 Wattot fogyaszt.
A tesztfotóhoz stabilan le kell tenni valamire a kamerát, az igaz.
Írta 2009. április 29. - 16:10

Valami Canon a gép.
De fogalmam sincs milyen beállítás jó vele, mert éjszaka nem használom. Mnimum állvány kellene hozzá.
A lámpa az miniatûr CMH. 12V-os üzemi fesz., 40W teljesítmény ballasztal gyújtóval. Akkuk meg 14,8V-os 4Ah-s Lipo-k.
CMH a nagy frászt!
Hülyeséget írtam, már nem látok jól.
Fémhalogén na.
CMH pfffff.

Írta 2009. április 29. - 15:46

Nekem is kompaktom van. Annak a tüzijáték állása adja ezt a beállítást,
alapban 2 másodperc idõvel. A Sonynál ezt lehet módosítani negyedére ill. négyszeresére.
Ezért a max nálam 8 sec. Milyen géped van?
Azért kérdezem, hátha rájövünk melyik szimbólummal tud ilyent.
Mi az a leghosszabb idõ amit tudsz exponálni tesztfotóhoz?
Esetleg más beállítás kombináció is adhat hasonló eredményt.
Adott géppel a meglévõ szimbólumokra vagyunk kénytelenek hagyatkozni.
..3200 lumen ?? Fotonhajtómû! :wow: Azt mivel csinálod?
Valami Canon a gép.
De fogalmam sincs milyen beállítás jó vele, mert éjszaka nem használom. Mnimum állvány kellene hozzá.
A lámpa az miniatûr CMH. 12V-os üzemi fesz., 40W teljesítmény ballasztal gyújtóval. Akkuk meg 14,8V-os 4Ah-s Lipo-k.
Írta 2009. április 29. - 14:53

alapban 2 másodperc idõvel. A Sonynál ezt lehet módosítani negyedére ill. négyszeresére.
Ezért a max nálam 8 sec. Milyen géped van?
Azért kérdezem, hátha rájövünk melyik szimbólummal tud ilyent.
Mi az a leghosszabb idõ amit tudsz exponálni tesztfotóhoz?
Esetleg más beállítás kombináció is adhat hasonló eredményt.
Adott géppel a meglévõ szimbólumokra vagyunk kénytelenek hagyatkozni.
..3200 lumen ?? Fotonhajtómû! :wow: Azt mivel csinálod?
Írta 2009. április 29. - 07:34

- 100 ISO kamera érzékenység,
- 5.6 rekesz,
- 8 másodperc záridõ,
Húúha.
Azt hiszem ezt kompaktal nehéz lesz kivitelezni.
Na majd meglátom. 3200 lumen csak fog látszani azon is.
Csak fel kellene már tölteni az akukat.
Írta 2009. április 29. - 02:46

- 100 ISO kamera érzékenység,Sziasztok.
Ti milyen fényképezõ beállításokkal készítetek képet a lámpátok kivetített fényérõl?
- 5.6 rekesz,
- 8 másodperc záridõ,
Ezek után utómunkával annyit lehet a gammán állítani, hogy
minden részlet láthatóvá váljon ami sötétebben rögzült
de a teljesen fekete részek tényleg feketék maradjanak.
Itt egy ilyen kép, de ennél még többet látunk a valóságban :

Nagyban: http://img6.tar.hu/b.../37632850.jpg#3
Írta 2009. április 28. - 15:08

Ti milyen fényképezõ beállításokkal készítetek képet a lámpátok kivetített fényérõl?
Természetesen nem nappali megvilágításban.
Ha jól emlékszem van itt valami közmegegyezéses "sztandard"

Írta 2009. április 28. - 14:56

Írta 2009. április 28. - 11:33

Balu kormánylámpája nagyon szélesen, egyenletesen világít (én locsolókocsinak csúfolom:D), mert beteríti az utat, még kanyarban is. Plussz több mint 180 fokban annyi szórt fényt biztosít, hogy az egész látóteret megvilágítja. Nincs vele egyáltalán "éjszakai csõlátása", még a mögötte haladónak sem, inkább olyami kb. mintha mindenütt lenne közvilágítás! Ahhoz, hogy ezt el lehessen érni, komoly fényteljesítmény kell!Az rendben hogy amit lámpa megvillágit azt jól látod, de a többi rész akkor is sötétebb mint nappal és engem nagy sebességnél már zavarna...

A videón látható erõs fényû fejlámpa csak ezt az alapfényt tetézi, amivel a távoli részek is jól látszódnak :matrix:
A fotókon, videókon az említett szórt fényt nemigen látni*, de szemmel igen! (A szemnek nagyobb a fényintenzitás átfogása, és más a karakterisztikája, mint a képtároló, és megjelenítõ eszközöknek. *Gammakorrekcióval nagyobb intenzitáskülönbség-átfogás érhetõ el, így a valós látást jobban modellezõ megjelenítés érhetõ el.)
Írta 2009. április 24. - 19:32

sokkal biztonságosabbnak érzem ugyanazt a részt mint nappal.
Van benn valami amit mondasz. Erdõbe nappal sincs valami világos. Az rendben hogy amit lámpa megvillágit azt jól látod, de a többi rész akkor is sötétebb mint nappal és engem nagy sebességnél már zavarna. Végül is te érzed, biztos úgy van ahogy leírtad, ez csak az én egyéni meglátásom.
Írta 2009. április 24. - 05:31

A te lámpád Balu1 féle lámpának max 2-3% produkálja fényerõben.Jól nyomod. Éjszaka erdõbe gyors tempónál. Jó a lámpád. Enyém azért ettõl még mesze van. Enyémnek még ekkora látószöge sincs. Amúgy fejeden sisakra rögzítve volt a lámpa?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!