Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2009. június 17. - 14:36

köszi
Írta 2009. június 17. - 14:20

A Cree-nél van változatlanul a jó kínálat.Szia Balu!
Tavaly a P4-es CREE ledek (100 lumen/watt felett) voltak a legjobbak - XR-E kategóriára gondolok - történt azóta érdemi változás? Egyik ismerõsömet érdekelné a LED technológia mai állása, de nem mertem 100%-ra ajánlani, mert hátha van jobb akár a CREE-nél, akár máshol.
Vannak azóta 4 chip-es ledek, az MC-E néven.
Ezeket chipenként 700 mA-en lehet járatni és 700 lm fény teljesítményt ad le. most ezzel a legjobb és leg egyszerûbb építkezni.
Mutatok egy példát:
Itt a lámpa: http://img6.tar.hu/b...e2/37297600.jpg
Ilyen a felépításe: http://img6.tar.hu/b.../37297602.jpg#3
Ilyen a fénye: http://img6.tar.hu/b.../37632850.jpg#3
Kettõ db 6,6 A/h-s lítium akkuról mûködik kb. hat órán keresztül rettentõ fénnyel.
Szerényebb igény esetén a CREE-E Q5-ös fényesség is kapható. Ezekrõl tudok.
Léteznek még 100 Wattos ledek is de az nem bringára való,
még ha rá is tesszük néha.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2009. június 16. - 22:02

Tavaly augusztusban jártam itt, megváltozott sok minden. De jó látni, hogy még tartod a frontot!
Kérdésem lenne hozzád - egyszerûbb téged kérdezni, mint 625 weblapot újra átböngészni.
Tavaly a P4-es CREE ledek (100 lumen/watt felett) voltak a legjobbak - XR-E kategóriára gondolok - történt azóta érdemi változás? Egyik ismerõsömet érdekelné a LED technológia mai állása, de nem mertem 100%-ra ajánlani, mert hátha van jobb akár a CREE-nél, akár máshol.

Írta 2009. június 15. - 11:30

Különben errõl jutott eszembe:
Ami érdekes, hogy éjszaka ennek a lámpának a fényénél sokkal biztonságosabbnak érzem ugyanazt a részt mint nappal.
Van benn valami amit mondasz. Erdõbe nappal sincs valami világos. Az rendben hogy amit lámpa megvillágit azt jól látod, de a többi rész akkor is sötétebb mint nappal és engem nagy sebességnél már zavarna. Végül is te érzed, biztos úgy van ahogy leírtad, ez csak az én egyéni meglátásom.
Írta 2009. június 15. - 10:56

kb olyan mint mankot adni az egeszseges embernek mert azzal stabilabban tud allni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. június 15. - 00:54

Egyszer elvakít a fény, hogy aztán pillanatokig ne láss biztonságosan a fák alatt.
Annyi épp elég ha száguldasz lefelé. Na persze, ez nyilán nem szokványos dolog, mert eddig nem is nagyon volt mivel, így fel sem merülhetett.
Erre én is csak úgy jöttem rá, hogy kipróbáltam ha már van. Addig eszembe sem jutott.
Írta 2009. június 14. - 23:20

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. június 14. - 22:18

(Tegnapi felvétel.)
Írta 2009. június 08. - 19:44

Szerintem nem.Aha, akkor napközben nem is kell?
Írta 2009. június 08. - 16:07

Knog Froggal van már valakinek tapasztalata?
mostanában nagyon sok helyen feltûntek, és szerintem jól is néznek ki, de vajon mennyit ér? világít rendesen az a "superbright led" ?
Én nem vennék 1ledes lámpát, semmilyet (már 1x elkövettem ezt a hibát).
Szobában meggyõzöd magad, hogy elég lesz, aztán forgalomban gyak. semennyire nem látható. Én attól fogva nem használom, hogy 1x szembe jött egy tag ua. ledes szarral, mint ami nekem volt és nem láttam.
Ellenben a Knog többledes példánya már nem olyan rossz.
Gekko: http://static2.biket...uct/kngek-1.jpg
Bullfrog: http://static2.biket...uct/knbfg-1.jpg
Írta 2009. június 08. - 14:50

Cateye lámpák fényerõ viszonyai: HL-EL320 valóban sokkal nagyobb fényû mint az elõzõ, (Cateyek közt még ár/értékben is jó).Erre pályázom: Cateye HL-EL320, a boltban meggyõzõ fényerõvel világított, mint egy jó dinamós, a számos elem (4 db) miatt még vacilálok. Meglévõ lámpám: (CATEYE HL-EL135).

Sajnos Cateyék hasonló lámpáinak túl keskeny a szöge. -Csak egy pici, nagyon fényes "lyukat" látni a nagy sötétségben-. Nagyobb szögû, nagyobb teljesítményû lenne az igazi...

(Mintha valaki 160mA áramot mért volna valamelyik hasonló Cateyenél, az pedig kb. 1/2Watt) Ilyen, meg ennél nagyobb fogyasztású lámpáknál tényleg csak akku a gazdaságos megoldás!

Írta 2009. június 06. - 19:03

Írta 2009. június 06. - 17:51

Minden a forgalomban sötétedés után résztvevõ jármûvet ki kell világítani elöl fehér v. sárga, hátul vörös fényel, a kerékpártól a lovaskocsiig. Ennek a láthatóságát várják el adott távolságból.
A törvény kiegészítése ezen kívül kötelezõvé teszi, sötétben, lakott területen kívüli utakon az önálló ruhadarabként felölthetõ fényvisszaverõ mellény használatát.
Ahogy azt olvastam, nem szükségszerû a sárga zöld v narancs szín használata.
A követelmény /tudomásom szerint/, hogy bizonyos százalékot kitegyen a fény vissza verõ felület és önálló ruhadarabként felölthetõ legyen.
Írta 2009. június 06. - 15:19

Írta 2009. június 05. - 19:55

Írta 2009. június 05. - 17:10

Erre pályázom: Cateye HL-EL320, a boltban meggyõzõ fényerõvel világított, mint egy jó dinamós, a számos elem (4 db) miatt még vacilálok. Meglévõ lámpám: (CATEYE HL-EL135) az országúti teljes sötétben is épp használható, egyébként jó látási viszonyok (köd és esõ nélkül) és mérsékelt sebesség mellett.
Üdv.
Javaslat:ha azt a 4 db elemet kicseréled min 2100mAh aksikra akkor még gazdaságos is.

Írta 2009. június 05. - 15:05

Azt ne felejtsd, több elem hosszabb üzem idõt jelent.Erre pályázom: Cateye HL-EL320 ...
..a számos elem (4 db) miatt még vacilálok.
Írta 2009. június 05. - 14:10

Írta 2009. június 05. - 13:18

Szeretnék valami jó kis lámpát. Nem a látszani, hanem inkább a látni híve vagyok, tehát süsse ki rendesen a szemet, de lehetõleg ne egye meg az elemet 2perc alatt (az arany középút az igazi, de húzhat nyugodtan a szemkisütés felé is). Márka az meg Cateye, vagy van másból is jóféle? Ja, és azért olyan 7ezernél ne nagyon legyen drága, nem reflektort akarok akksival .
Írta 2009. május 20. - 10:23

Knog Frogot meg Nemetorszagban lattam boltban, akkor nekem is tetszett, de megse vettem. Szerintem jobb az ha nagyobb felulet vilagit, mint egy kis szuro pont.