Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Aztán eredetit kapsz-e ezért az árért? 

Az szerintem az eredetiség csak a nagy mizéria és minimális különbséget jelent a gyakorlati használatkor.

Valamennyi nyilván van ha nem eredeti, de mivel világítani lesz és nem mérési etalonnak ezért szinte mindegy.

Egyébként az eredetiséget a DX-en ki tudja de a Cutteren erősen valószínű, hogy eredetit adnak. 

A szállítás ára, a vámolás ami jobban nyom a latba. Nekem úgy szokták meghozatni, ezért ezeket az üzleti részeit nem ismerem, hol mennyiért szállítanak.

Edited by Balu1, 2017. November 28. - 04:40.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

ajánlom a Kaidomain.com-ot, nem ellenőriztem, hogy megtaláljátok-e, amit kerestek, de nekem elég gyorsan szállítottak (1-2 dolláros postával kértem), igényesen csomagolva, meg azért 1-2 dolog kapható náluk.

• Balu1 likes this

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Az XPG most ennyi a DX.com -on: 

Aztán eredetit kapsz-e ezért az árért?

Cutteren XP-G kb 2,71, XP-G2 kb 2,86, XP-G3 kb 1,49 USD (+áfa, illetve első oldalt néztem, ahol led emitter volt)

XM-L kb 4,85, XM-L2 kb 5,34-től, illetve vannak akciósak (szintén +áfa, illetve első oldal)

Velük az egyetlen gond az, hogy kizárólag DHL-el szállítanak, ők meg készségesen vámolnak, amihez felszámolnak még 6000 pénzt költségként, illetve a szállítási költség miatt az áfa kb megúszhatatlan.

Ennek megfelelően a terminálon linkelt német oldalon a fenti árak kb kétszeresével lehet számolni, illetve a kínálatuk elég visszafogott :mellow: 

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Namost, mennyit kérjenek az xp-g ledekért 2018 előtt néhány héttel ???

Az XPG most ennyi a DX.com -on: 

Ár:AMERIKAI DOLLÁR$ 2,69

http://www.dx.com/p/...19#.WhwGqNLiazc

Akkor már a XM-L hatékonyabb és az se kerül sokkal többe..:

Ár:AMERIKAI DOLLÁR$ 3,68

http://www.dx.com/p/...55#.WhwMgNLiazc

Edited by Balu1, 2017. November 27. - 15:02.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Elgondolkodtam, hogy kéne vennem még egy BT40S-t, de az akku nélkülihez nem adnak szélesebb szögben terítő lencsét, amit külön sehol sem találtam. Meg ahogy beleolvastam a valahol az mtbr topikjában, hogy a kormányon kettőt használva nem volt olyan fénye, mint a jóval erősebb, de már rég nem kapható BT70-nek. Akkus változatért meg nem adnék többet. Persze ennyiért nem túl minőségi cellákat tesznek bele, de eddig még egész jól bírja. Meg azon is, hogy xp-g3 ledeket kéne beletenni, de a négy led kb. annyiba kerül, mint a lámpafej, vagy inkább többe lenne.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Mire gondolsz, hogy mar tul reginek szamit az xp-g2 led?

Ez ugyan az a lámpa, mint haver MagicShine lámpája. http://road.cc/conte...umen-bike-light

És ez már 2011-12 körül sem volt egy csúcsmodell. Namost, mennyit kérjenek az xp-g ledekért 2018 előtt néhány héttel ???

Nem mondom, jó fénye volt, tényleg szépen terített. De az aksit úgy szívta, hogy az nevetséges volt. (de az lehet, hogy nem volt valami jól sikerült darab, ki tudja)

Ha vesztek egy ilyen lámpafejet 15 Dollcsiért és csináltattok hozzá egy jóféle akkut, akkor az egy nagyon jó lámpa lesz.

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Nincs azzal gond mert ezek a régebbiek azért hatékonyak, de az árára gondoltam. Már annyi ledet legyártottak azóta, hogy lassan már örülnek ha megszabadulnak a régebbiektől és az azokkal készült lámpáktól. Ez nem azt jelenti, hogy az ne lenne jó, de az egyre újabbakkal és hatékonyabbakkal "drágábban" eladható lámpákat lehet forgalmazni.

Az új és erősebb leddel készült lámpáért hajlamosabb az ember többet adni, különösen akkor ha van még benne valami kis látványosabb kütyüseb visszajelzés funkció is.

Szóval az új leddel szerelt cuccokon nagyobb lehet a haszon, mert sokan a nagyobb hatásfokúval készült újabb lámpákat keresik. Már aki egyáltalán tudja, mit jelent a hatásfok. Egyébként fényben nem olyan nagy a különbség, mint amennyit az árában tud nyomni egy 5.000,-Ftos és egy 200.000,-Ftos lámpa különbsége. 

Épp itt néhány h.sz.-al korábban még én szörnyülködtem az árán az újabb LED szériával készült lámpának. 

Ott is az alkatrész ára a töredéke a néhány kütyüt is tartalmazó komplett lámpáénak az újabb leddel... hogy is mondjam.. mint az egész csili vili olcsó kütyü együttes komplett összerakva. 

Edited by Balu1, 2017. November 26. - 05:20.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Ezeket úgy látszik, lassan már ingyen adják a "jobb" helyeken.

Mire gondolsz, hogy mar tul reginek szamit az xp-g2 led?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Csak maga a lampa, akku nelkul 15 dollar: gearbest.com/bicycling-gear/pp_182282.html

Ezeket úgy látszik, lassan már ingyen adják a "jobb" helyeken. :) 

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts
40 dollar a Nitefighter BT40S: gearbest.com/bicycling-gear/pp_180805.html

1500613206603950568.jpg

Csak maga a lampa, akku nelkul 15 dollar: gearbest.com/bicycling-gear/pp_182282.html

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Legjobb ár e-bay HongKong-ból, ingyen posta, de az akksit kiveszik a csomagból. A gyártó is jó áron adja (85 dodó), de 30 dodó a posta, + szerintem Vám és Áfa itthon.

https://www.ebay.com...MMAAOSwxmJZ00-l

Közben utánaolvastam kicsit, azért az Amazon-on van néhány negatív értékelés, ez kicsit elbizonytalanított:

https://www.amazon.c...ype=all_reviews

Péntek reggel ránézek a gyártó honlapjára, hátha potom pénzért adják. Amúgy szerintem ebay a legjobb választás, igaz kicsit sok idő, mire megkapod.

Szia.Nem tudom ismered-e ezt a gyártót,de lehet hogy megér egy misét ( FENIX ) én a hl35-öt használom igaz horgászathoz ;) is

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Én is hamar mozgósítottam a kanadai emberem, de aztán észrevettem, hogy a 85 dolcsi még csak az alap, arra jön az ottani sales tax (15%) meg a drága posta, vámáfa, szóval az felejtős lesz. És igen, én is az ebayes vásárlás mellett kötöttem ki, csak jó lett volna előtte még tapasztalat. :) Akksi meg szinte mindegy, van itthon elég, illetve vannak rá jó és megbízható források.

Mindegy, belevágok, költöttem már nagyobb marhaságra is több pénzt. :D

Legjobb ár e-bay HongKong-ból, ingyen posta, de az akksit kiveszik a csomagból. A gyártó is jó áron adja (85 dodó), de 30 dodó a posta, + szerintem Vám és Áfa itthon.

Közben utánaolvastam kicsit, azért az Amazon-on van néhány negatív értékelés, ez kicsit elbizonytalanított:

Péntek reggel ránézek a gyártó honlapjára, hátha potom pénzért adják. Amúgy szerintem ebay a legjobb választás, igaz kicsit sok idő, mire megkapod.

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Hol? Mert most akarom megrendelni kintről, de egyszerűbb itthon, vagy a környéken, ha van.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Nagyon tuti, pénteken megnézem közelebbről :)

Hol? Mert most akarom megrendelni kintről, de egyszerűbb itthon, vagy a környéken, ha van.

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Nagyon tuti, pénteken megnézem közelebbről :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Nem hangzik rosszul.

http://index.hu/i2/#...o_v3_magnet_usb

https://www.armytek....gnet-usb-18650/

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A vetítő optikai rendszeren, a lencsén, klasszikus paraboloid tükrön vagy speciális tükrön nagyon sok múlik.

A lencsénél általában kicsit lemaszkol a led fényének a széleiből a lencse körül lévő burkolat.

A LED általában 90 fok körüli széttartással vetíti a fényének a jelentős részét közvetlenül,

a gyári kialakításon kívül külön kiegészítő optikai eszköz nélkül. 

Ahhoz, hogy egy összetartóbb fényt kapjunk, a vetítő lencse kicsit távolabb kell legyen a LED-től,

mint ami a kilépő összes fény kivetítéséhez szükséges. Ezért a fény egy elég nagy része a lámpán belül szóródik (elnyelődik, elvész, illetve kedvezőtlen irányokban szóródva lép ki).

A sima paraboloid formájú foncsornál, kör alakú tükörnél csak az oldalra, a tükör palástja fel vetülő fényt vetíti fókuszba a foncsor, a többi szórtan lép ki előre és olyan mértékben szóródik, hogy pár méter után már legyengülve a nagy széttartás miatt, elveszíti a megvilágításnál a jelentőségét, ami azt hozza magával, hogy a nagyon nagy része nem világítja meg elég fényerővel az utat, legfeljebb közvetlen közelben szórtan, vagy a másik része elmegy felfelé kilépve az eget világítva és a szembejövőket vakítja.

Ezt lehet még segéd lencsével a tükör középső zónájában összefogva előre vetíteni, ami így hozzá adódik a tükör által vetített fókuszban jelentkező csóvához. Akkor viszont nagyon szűk és jóval erősebb fénycsóvát kapunk, aminek a fénye egyáltalán nem szórt, vagyis inkább fejlámpához, célirányos kereső lámpához használható.

Aztán vannak a speciális, kicsi tükör szegmensekből álló, számítógép tervezésű nagyon spéci foncsorok.  Ez lehet az optimális vetítő felület, mert itt a fény minden kis részének a helyzetét egy előre megtervezett tükör felület helyezi az útra. Semmi nem vész el, nem világít az út fölé a levegőbe, mert minden a LED-ből kilépő fénysugárnak meg van a pontos helye a megvilágításban és felfelé em lép ki a számított iránynál feljebb fény, vagyis nem vakít, ha jól be van állítva az út felületéhez képest.

Ezért van az, hogy a LIDL-ben és az ALDI-ban kapható ilyen spéci kialakítású lámpák 1-2 Watt LED teljesítménnyel is egészen használható fény terítést tudnak elérni, mert az a fény ami a LED-ből kilép, az mind hasznosul valahol előttünk az úton, méghozzá az optimális eloszlásban, ahogy a leginkább szükség van rá.  Közelre gyengébben és szórtabban, közép távra kicsit erősebben és távolra viszonylag nagyon erősen, a LED minimális teljesítményéhez képest.

Ezen nagyon sok múlik a kilépő, nekünk hasznos fény teljesítményt illetően.  

Edited by Balu1, 2017. November 22. - 03:57.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts
És akkor mi van ? Azt hittem az mindenkinek tök logikus, hogy max fénnyel csak ment közben használjuk. Leálláskor lejjebb vesszük. És ennyi.

Ez kinek bonyolult ?

Nem a hővédelemmel van a bajom. A fura az, hogy azonos/jobb fényt csinál a drága lámpa 3 helyett 1 leddel, és nem csak holmi langyos lesz a hőmérséklete órákkal később is. Pedig az még műanyagba is van burkolva, a kínai meg csupafém :huh: Ráadásul nem csak az eredeti utánzat ledekkel csinálja, hanem az XM-L2-vel is, amitől azért vártan némi előrelépést  :rolleyes: 

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A gond nem a "tök logikus"-nál van, hanem amikor valami meglepetés szerűen jön közbe és csak azt veszed észre, hogy ott dumálsz egy rég nem látott ismerőssel és már jól kibeszéltétek magatokat és közben jó forró a lámpád, (mert ugye az az első ami az embernek az eszébe jut), amikor már túl van a meglepetésszerű találkozás és az önfeledt beszélgetés nagy részén. Akkor meg már kicsit késő kisebbre kapcsolni. habár sohasem nagyon késő. :) Szóval álló helyzetben nagy teljesítményű lámpát kapcsoljik kisebbre. magamnak is írom. Persze lejjebb is szoktam kapcsolni, amikor nem tereli el valami más a figyelmemet. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Nem hittem volna, miféle lavinát indítok a belinkelt "drága fényágyú"-val. Én inkább megmosolyogni való kis poénnak gondoltam.

Amúgy ő a lámpák egyik csúcsmodellje, persze hogy raknak bele mindent, ami létezik. Szerintem nem hülyeség az üzemidőt kijelző oled. Nem mond már, hogy nem jó dolog ? Ára van, persze. Nem rángatnak senkit a hajánál fogva, hogy ilyet vegyen.

Van sok száz féle lámpa, mindenki eldönti milyenre van szüksége.

Az occó kínaihoz sem kell atomtudós végzettség, ésszel használva semmi baja annak. Gondolom, hogy nincs benne hővédelem 25€-ért. És akkor mi van ? Azt hittem az mindenkinek tök logikus, hogy max fénnyel csak ment közben használjuk. Leálláskor lejjebb vesszük. És ennyi.

Ez kinek bonyolult ?

Edited by marton, 2017. November 21. - 00:02.

Marci