Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

@szabop ki is próbáltad már a modell aksival?
Melyik is volna a megfelelö pontosan? 2150 vagy 2350mAh

habár az eredeti is tökéletes, 5+ órás turákra is megfelel. Felfelé minimum, lefele max. kapcsolom + a bukó lámpa.

Tõlem is kérdezte egy barátom hogy milyen "pótakksi" lenne jó hozzá, én ilyesmit javasoltam:

http://cgi.ebay.com/...=item4145ea578b

Ez tulajdonképpen 4*18650 elektronikával, bedobozolva, útrakészen.
(Kb. 3500HUF postával)
Rá lehet fixen forrasztani egy megfelelõ DC csatlakozót is, vagy ha kevésbé barbár akarsz lenni akkor -a korábban már Balu által is említett- univerzális akkutöltõhöz vásárolható betéttel/adapterrel is használható.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
@szabop ki is próbáltad már a modell aksival?
Melyik is volna a megfelelö pontosan? 2150 vagy 2350mAh

habár az eredeti is tökéletes, 5+ órás turákra is megfelel. Felfelé minimum, lefele max. kapcsolom + a bukó lámpa.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

köszi a segítséget! bocsi hogy magamat idézem de még erre a problémára valamit tudnátok mondani?
köszi mindnekinek!

Szia!

Nehéz erre látatlanban mit mondani...
Milyen márkájú akkuk?
Milyen töltõvel töltöd õket és mennyi ideig?
Az áramot milyen mûszerrel mérted?
(Ha gagyi vagy vékony a vezetéke akkor az gyakorlatilag bármit mutathat...)

Üdv

szabop

szabop

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Megjött végre a kínai Józsi-lámpám(http://www.dealextre...ls.dx/sku.25149) 16000 Ft-ból tokkal-vonóval-nekem megfelelõen teljesít az igényem szerint.
Mivel modellezek is, a kommersz 2S1P LiPo modellaksik tökéletesek hozzá...
http://www.hobbycity...asp?cap=2&con=2
Hacsak nem megalomániás valaki......
Üdv:szabop

kiváncsi

kiváncsi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
sziasztok tudna nekem valaki csinálni valami brutál lámpát lenne rá 20.000 Ft-om

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Itt van egy egész csomó tesztelt lámpa, bringás is és egyéb, akkuról üzemelõ is: http://fonarevka.lux-rc.com/
Van itt olyan, hogy Ultrafire WF-1000L SSC P7-C 72 dollárért (!), HA-III Cree SSC P7-C (SXO) ~82 dollárért, Ultrafire WF-1300L ~120 dollárért stb. és a tesztképeket látva majd' leesik az ember álla, hogy ennyiért is lehet már ilyeneket kapni... (Csak az összehasonlíthatóság kedvéért: CatEye Tripleshot tesztképek is vannak itt, és utóbbinak az ára 300 dollár felett van.) Döbbenet...
Ha nem szenvednék pénzhiányban (mint amennyire sajnos igen), már megrendeltem volna egy ilyet.

januárban tervezünk rendelni egy másik fórum lakóival közösen néhányat a WF-1300L-bõl. remélem megörülnek nekünk , hogy 7-8 darab is megy egyszerre és gyorsan postáznak.
ezután még persze kell néhány 18650 cellát is rendelnünk - ebay
szerintem sima fémbilincses megoldással könnyedén rögzíthetõ a kormányra

összehasonlításként....

golf xenon lámpa
http://si6.mtb-news....olf_Abblend.JPG

exif adatok: ekv36mm 2s f4 iso200
ezt lekonvergálom az ultrafire road adatokhoz akkor = ekv35mm 1s f2.8 iso200 (ultrafire f3-at használ , de az nem szabvány)

mivel 1s nincs , így megközelítõ adatként a 2 másodpercest és a fél másodperces képet 50%-os rétegen egymásnak eresztettem.
eredmény:

http://images.netbag...13251891802.jpg

azt hiszem ez elég lesz.

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Sziasztok!
Én a dola.hu-n találtam egy jó leírást, és az alapján csináltam egy dupla fejlámpát, 2 luxeon k2 tffc-vel. egyik állásban kb 350ma, másikban kb 1 amper megy át rajta, és világít is mint az állat, de volna egy kis probléma:
4db majdnem zsírúj 2650-es aa aksi hajtja õket, és már egyetlen leddel takarékos fokozatban (350ma) nem akar 3 óránál többet világítani. ez alatt azt értem hogy a fényerõ éjszakai bicózáshoz elegendõ. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális vagy valami gond van? nem értek túl jól a dolgokhoz, de azt hiszem ekkora áramon 4 aksival jóval többet kéne bírni...

köszi a segítséget! bocsi hogy magamat idézem de még erre a problémára valamit tudnátok mondani?
köszi mindnekinek!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Pl. Így.

A dolog hátránya a rossz hatásfok, mert a felesleget elfûtöd.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Keresgéltem a rajzot de most nem találom.
A lényege, hogy a stabilizátorhoz a referencia feszültséget
a fogyasztó és az elõtte lévõ ellenállás közös pontjáról veszi.
Az viszont az átfolyó áramtól függ, vagyis ezért szabályoz.
Az végülis egy osztó, aminek egyik tagja a fogyasztó.
Majd ha ráakadok felteszem.

Egyébként ez egy áteresztõ üzemü áramkör, vagyis létezik jobb nála,
pl. a dealexteme-n. Habár nem nagyon használok ilyeneket, inkább
a led igényéhez felülrõl közel esõ tápot használok.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
köszi! hogy kell kötni, hogy áramgenerátor legyen?
az elemekrõl tudnál valamit mondani?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A másik kérdésem az volna, hogy olvastam ezekrõl az lm317-es ic-krõl, jól értem (bocs ha hülyeséget kérdezek) hogy egy bizonyos fesz. értékek között a kimeneten az áramot állandón tartja? lehet ezt ledeknél hazsnálni?

Az nem arra való de végülis be lehet úgy is kötni, hogy áramgenerátorként mûködjön.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok!
Én a dola.hu-n találtam egy jó leírást, és az alapján csináltam egy dupla fejlámpát, 2 luxeon k2 tffc-vel. egyik állásban kb 350ma, másikban kb 1 amper megy át rajta, és világít is mint az állat, de volna egy kis probléma:
4db majdnem zsírúj 2650-es aa aksi hajtja õket, és már egyetlen leddel takarékos fokozatban (350ma) nem akar 3 óránál többet világítani. ez alatt azt értem hogy a fényerõ éjszakai bicózáshoz elegendõ. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális vagy valami gond van? nem értek túl jól a dolgokhoz, de azt hiszem ekkora áramon 4 aksival jóval többet kéne bírni...
A másik kérdésem az volna, hogy olvastam ezekrõl az lm317-es ic-krõl, jól értem (bocs ha hülyeséget kérdezek) hogy egy bizonyos fesz. értékek között a kimeneten az áramot állandón tartja? lehet ezt ledeknél hazsnálni? (már egy fél évet végigolvastam a topicban de még így is tök hülye vagyok..)

köszi szépen!

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
http://www.dealextre...ls.dx/sku.10787

Ismeritek ezt? Én csak véletlenül akadtam rá mert a modellezõs cuccok közt volt, de a köv. lámpa-projektbe lehet hogy beépítek egyet.
Az ebay-en van több változata is, van amelyik hangjelzést is ad ha valamelyik cella merül. Szerintem nagyon hasznos kis cucc és nem is kerül sokba. :)

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

A leírásban ez van: mínusz-Delta-U lekapcsolás

Igen, igen, láttam aztán korrigáltam is.
Nekem jelenleg egy MW8168-asom van, az is jó de most nagyon megtetszett ez a Conrados, lehet hogy benevezek egyre.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

Szia!
Azért óvatosan: lehet hogy idõzítõs a töltõ. Próbálj ráguglizni típus alapján.
Ha nem az akkor valóban használható.

A leírásban ez van: mínusz-Delta-U lekapcsolás
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Szenzációs, akkor megúszom 3500-ból! Kösz szépen!

Szia!
Ez egész jónak néz ki, és az ára sem "conrados" :)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

Voltcraft BC250 akkutöltõnél az van a leírásban hogy:
Töltõáram ceruzaakkunál: 250 mA
Töltõáram mikoakkunál 250 mA
Ezzel akkor max 250mA-es akkukat tudok tölteni vagy lehet nagyobbat is csak több idõ mire feltölti?
2700 mAh AA meg 900 mAh AAA akkuim vannak, ezekhez keresek olcsó töltõt ami egyenként tölt(nem párosával).

Simán lehet nagyobbat is tölteni. A töltési idõt befolyásolja a töltõáram. Durván 11 óra alatt fogja feltölteni a 2700-as akksit.
Eh, lassú voltam :)

Sajnos nem értek ennyire a témához, viszont egy ismerõsöm engem a Voltcraft IPC-1 (vagy IPC-1L-re, ami az akksi nélkül kapható verzió) próbált rábeszélni. Sajnos már nem emlékezem a részletekre, hogy miért... Szintén kapható a Conrádnál, ha végre eljutok arrafelé (Oktogon környéke), én ezt veszem majd meg.

Azért ajánlotta azt, mert jelenleg az a legjobb akkutöltõ. Az IPC-1 és az IPC-1L felszereltségben, és töltõáramban különbözik. És ebbõl kifolyólag az áruk is más ;)
Asszem egy bajuk van, hogy a nagyon kaka akksikat nem hajlandóak "bebikázni". Arra kell tartani valami butát, ami csak nyomja rájuk az áramot és nem méricskéli, hogy jó-e az akksi. Utána már kezeli õket a Voltcraft is...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

A "mAh" érdekes módon az "mA" és a "h" szorzata. :)

Magyarul a 2700mAh-s aksit a 250mA -s töltõ kb. 11 óra alatt tölti fel.
A 900mAh-t meg kb. 4 óra alatt.

Szenzációs, akkor megúszom 3500-ból! Kösz szépen!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A "mAh" érdekes módon az "mA" és a "h" szorzata. :)

Magyarul a 2700mAh-s aksit a 250mA -s töltõ kb. 11 óra alatt tölti fel.
A 900mAh-t meg kb. 4 óra alatt.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Voltcraft BC250 akkutöltõnél az van a leírásban hogy:
Töltõáram ceruzaakkunál: 250 mA
Töltõáram mikoakkunál 250 mA
Ezzel akkor max 250mA-es akkukat tudok tölteni vagy lehet nagyobbat is csak több idõ mire feltölti?
2700 mAh AA meg 900 mAh AAA akkuim vannak, ezekhez keresek olcsó töltõt ami egyenként tölt(nem párosával).

Sajnos nem értek ennyire a témához, viszont egy ismerõsöm engem a Voltcraft IPC-1 (vagy IPC-1L-re, ami az akksi nélkül kapható verzió) próbált rábeszélni. Sajnos már nem emlékezem a részletekre, hogy miért... Szintén kapható a Conrádnál, ha végre eljutok arrafelé (Oktogon környéke), én ezt veszem majd meg.