Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Azért egy mikroprocesszoros elektronika javításánál
az "érintsd össze" meg a "kösd át" típusú dolgok ritkán jönnek be.
Én szóltam.

A lámpa új, de sajna már nem garanciális, nem tudom kire bízni a javítást ezért gondoltam nekiállok...
Próbálok bevonni nálam ehhez jobban értõket, ez a lehetõség adott...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Azért egy mikroprocesszoros elektronika javításánál
az "érintsd össze" meg a "kösd át" típusú dolgok ritkán jönnek be.
Én szóltam.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

sziaszok valaki megtudná mondani kb mennyi idõ amíg megérkezik a termék a deal ex-tõl? köszi

3hét

Semmi nem történik ha a két lábat összekötöm a csavarhúzóval(amivel a ledet is megvillatottam, tuti vezet)

Szerk: elemtartó rendben van biztosan, másik lámpával kifogástalanul mûködik

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Ðave :A kapcsolón kívül is látszik valami porféle.
Az bele is juthat a kapcsolóba, akkor viszont ilyent tehet.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

kiváncsi

kiváncsi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
sziaszok valaki megtudná mondani kb mennyi idõ amíg megérkezik a termék a deal ex-tõl? köszi

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

A mikrokapcsoló kétszeri megnyomására kellene hogy bekapcsoljon a lámpa... létezik hogy ez nem jó? honnan tudom meg?

Szia!
Az is lehet kontakthibás, nedvességtõl, kosztól, vagy akár sima használattól is. Fogj egy darab vezetéket, és érintsd össze vele a gomb lábait egy pillanatra, ha bekapcsol a lámpa akkor ott a bibi.

Ha az a hibás akkor meg kéne küldeni Kontakt-spray-vel:

http://wormsign.hu/t...p-20563870.html

De lehet kontakthiba az elemtartóban is, a panelre menõ vezetékeknél, vagy a panelen lévõ alkatrészeknél is.

Üdv

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Az elsõ képen a led felõli oldal van, ez a fekete és fehér vezeték egybõl megy a ledhez, ha itt adok neki tápot a led megy...
A második képen látható feket és piros vezeték a telep (elem pakk) felõl jön, na innen már nem tudom megvillantani a ledet sehogy, hiába igyekszem kapcsolni..

A mikrokapcsoló kétszeri megnyomására kellene hogy bekapcsoljon a lámpa... létezik hogy ez nem jó? honnan tudom meg?

Szerk: a piros és a fekete kábel tövénél, ahol az elekronikához csatlakozik még van szufla, a két részt zárva egy csavarhúzóval "szikrázik"

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Sziasztok!

Lenne egy hatalmas problémám... Adott egy sigma karma lámpa,
a led kifogástalanul mûködik a hiba valahol az elektronikában lesz...

http://picasaweb.goo...rmaElektronika#

valami tipp.. mit kezdjek vele?

A másik oldal meg a lámpához vagy az elemhez megy?
Ott két vezeték van, vagy az egyik pólus csak a panellel nyomódik oda?
Ha igen, akkor ott keresd az érintkezési hibát.
A másik, a vezeték nincs-e megtörve valamelyik forrasztási pontnál a másik oldalon? Többet hirtelen nem tudok mondani.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

1.A töltõnek nincsen védelme túltöltésre? vagy ez hülyeség?
2.Nem tudnátok ajánlani valami itthon kapható töltõt 18650 cellához?valami olyasmi volna jó ami akkupakkot tud tölteni úgy hogy 2-3ilyen 18650 cella van párhuzamosan vízhatlanítva és egy RCA csatlakozó megy ki a lámpához meg töltésre is.. legalábbis ilyet láttam...)

A gp.hu lapon található boltokban lehet kapni olyan kapcsoló üzemü tápot
ami átkapcsolható 3 - 4,2 - 5 - 6,5 - 7 - 8,4 V feszültségek között.
Az igaz, hogy 4,2V állásban fel megy a feszültsége 4,32 Voltra de
olyan cellákhoz én is azt használom, amihez nincs gyári töltõ.
Legfeljebb leveszem amikor elérte a kívánt feszültséget.
Ha mégsem, akkor is 4,32-nél tovább nem megy.
Ezzel eddig nem volt gondom de lehet, hogy kicsivel hamarabb elhasználódik tõle a cella.

Mégegy dolog amit ajánlok, hogy a lomexnél vegyél multifuse biztosítékot.
Ez olyan, ami zárlat esetén leold de a megszüntekor ismét üzemképes lesz.
Különbözõ áramuakat lehet kapni. Olyant vegyél ami
a kivenni szándékozott áram fölött van kicsivel.

A túlságosan mély kisütéssel sem lesz gondod ha nem kapcsoló üzemü áramkört használsz. Elég sorosan egy-két ohm, azon be is kell álljon a max áram. Így használom én is és nagyon bejött.

Amikor már nagyon leesik a feszültség azt úgyis látod a fényerõn.
Töltött akkunál annyira sohasem fog annyira leesni, hogy az zavaró legyen.

3.AA elemekhez ugye lehet kapni ilyen mûanyag elemtartót barkácsoláshoz, van ilyen 18650-es cellához is?

A lítium cellán jó ha marad egy kis gyári összekötõ fólia mert azt könnyebben tudod forrasztani. Elemtartóval nem érdemes próbálkozni mert az bizonytalan érintkezás és nagy átmeneti ellenállás forrása lehet és egyébként nincs is lítium akkuhoz ilyen. (jobb is, hogy nincs)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Sziasztok!

Lenne egy hatalmas problémám... Adott egy sigma karma lámpa, már voltam itt a problémával de most álltam neki jobban... tehát szétkaptam, a led kifogástalanul mûködik a hiba valahol az elektronikában lesz...

http://picasaweb.goo...rmaElektronika#

Két kép, valakinek valami tippje mit kezdjek vele?

üdv

Dávid

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Szia!

Ezzel csak az a baj hogy fáradt laptop-akkuból csak fáradt cellákat tudsz kibontani, ráadásul illene egy védõ-elektronikát is a cellákra biggyeszteni (túltöltés/mélykisütés ellen).
Ha meg új laptop akkukat tudsz szerválni ingyér és azt képes vagy szétfarigcsálni... akkor megverünk :)

üdv

Szia!
Fáradt cella de ingyen van nem kétezerért:) Az én célom 400 lumenes lámpa 5ezer forintból. Ha ez a cella dolog sikerül akkor össze is jön:)
További kérdések:
1.A töltõnek nincsen védelme túltöltésre? vagy ez hülyeség?
2.Nem tudnátok ajánlani valami itthon kapható töltõt 18650 cellához?valami olyasmi volna jó ami akkupakkot tud tölteni úgy hogy 2-3ilyen 18650 cella van párhuzamosan vízhatlanítva és egy RCA csatlakozó megy ki a lámpához meg töltésre is.. legalábbis ilyet láttam...)
3.AA elemekhez ugye lehet kapni ilyen mûanyag elemtartót barkácsoláshoz, van ilyen 18650-es cellához is?

köszi és bocs a kérdésáradatért:)

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Shipment Date: 11/26/2009 9:45:24 PM
Továbbá a csomagot az mpl csomagkövetési rendszerében sem lehet látni..

Hmm, The item (RB#########HK) is being processed for departure from Hong Kong as of 6-Dec-2009. Ezek szerint még csak most dolgozták fel..

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Egy hibát elkövettem a lámpa rendelés ügyében a dealextreme.com-on.
Mivel napközben a munka helyemen vagyok ezért oda kértem a csomagot. Viszont a cégnevet nem adtam meg. Nálunk minden a postafiókra jön(kivéve ami nem). A postán megnyugtattak, hogy a postás ismeri a címet és cím alapján is kikézbesítik.
Kérdés, érdemes-e a dx-nek írni, hogy merre lehet a csomag? Ha igen, milyen címre, mert sehol nemtalálok email címet.. csak az eladási cím van meg.
Shipment Date: 11/26/2009 9:45:24 PM
Továbbá a csomagot az mpl csomagkövetési rendszerében sem lehet látni..

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

HÚ!
Sajnos most pécsen vagyok, a töltõ meg otthon nagykanizsaán, de majd megírom a dolgokat!
Most laptopból próbálok litium-ion cellákat kinyerni, azt ingyér lehet szerezni, és másnak bevált... Nektek van róla tapasztalatotok?
Esetleg tudnátok adni tippetm hogy hol lehet meg milyen töltõt kapni, ami képes Li-ion 18650 cellákat tölteni?
Találtam egy ilyet:
http://li-ion.unas.h...ikk=unas_235553 errõl van valakinek tapasztalata? esetleg másról? Sajna összedobni töltõt azt végképp nem tudnék.
Az tényleg igaz, hogy egy jófajta 18650-es cella 3nimh akksival felér? (az akksi fesz-e 1,4-rõl 1re esik le (max töltésrõl) a litiumé meg 4,1-rõl 3 ra..)???

köszi!

Szia!

Ezzel csak az a baj hogy fáradt laptop-akkuból csak fáradt cellákat tudsz kibontani, ráadásul illene egy védõ-elektronikát is a cellákra biggyeszteni (túltöltés/mélykisütés ellen).
Ha meg új laptop akkukat tudsz szerválni ingyér és azt képes vagy szétfarigcsálni... akkor megverünk :)

üdv

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Az tényleg igaz, hogy egy jófajta 18650-es cella 3nimh akksival felér? (az akksi fesz-e 1,4-rõl 1re esik le (max töltésrõl) a litiumé meg 4,1-rõl 3 ra..)???

Igen, ez pontosan így van.

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Szia!

Sajnos azokkal a Duracellekkel nincsenek túl jó tapasztalataim, de itt valószínû hogy a töltés sem kóser. Meg tudnád írni a töltõ típusát, a töltõáramot, és azt hogy mennyi ideig szoktad õket tölteni?

Üdv

HÚ!
Sajnos most pécsen vagyok, a töltõ meg otthon nagykanizsaán, de majd megírom a dolgokat!
Most laptopból próbálok litium-ion cellákat kinyerni, azt ingyér lehet szerezni, és másnak bevált... Nektek van róla tapasztalatotok?
Esetleg tudnátok adni tippetm hogy hol lehet meg milyen töltõt kapni, ami képes Li-ion 18650 cellákat tölteni?
Találtam egy ilyet:
http://li-ion.unas.h...ikk=unas_235553 errõl van valakinek tapasztalata? esetleg másról? Sajna összedobni töltõt azt végképp nem tudnék.

köszi!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
A Nimh akkuk közül elég ha csak egy gyengélkedik, attól az egész sor nem megy együtt.
Olyan töltõvel érdemes tölteni ami egyenként tölti és ki is tudja sütni a cellákat.
Vannak töltõk aminél kettõnként tölt, az nem jó. Akár egy cella másképp veszi
a töltést, akkor már rossz lesz a sor.
Kimerülés után érdemes lenne cellánklént végig mérni, melyik hogy áll.
Egy ilyen mûszer kb.ezer Ft. Nélküle nehéz tovább lépni a megoldás felé.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Szia! Durcell aksikról van szó, Egy Energizer töltõvel (mezei lehet hogy veszek vmi normálisat)) meg biztonság kedvéért egy másik töltõvel is használva lettek. mérni nem tudtam mert nincsen mérõm a lámpát meg nem én csináltam de hamarosan veszek, és akkor a végére járok...

Szia!

Sajnos azokkal a Duracellekkel nincsenek túl jó tapasztalataim, de itt valószínû hogy a töltés sem kóser. Meg tudnád írni a töltõ típusát, a töltõáramot, és azt hogy mennyi ideig szoktad õket tölteni?

Üdv

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Megjött végre a kínai Józsi-lámpám(http://www.dealextre...ls.dx/sku.25149) 16000 Ft-ból tokkal-vonóval-nekem megfelelõen teljesít az igényem szerint.
Mivel modellezek is, a kommersz 2S1P LiPo modellaksik tökéletesek hozzá...
http://www.hobbycity...asp?cap=2&con=2
Hacsak nem megalomániás valaki......
Üdv:szabop

Szia szabop!

megkérdezhetem, hoyg tényleg bírja a lámpa maxon 3 óráig? (az oldalán ez van..) Ekkora fogyasztással én kétlem....

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Szia!

Nehéz erre látatlanban mit mondani...
Milyen márkájú akkuk?
Milyen töltõvel töltöd õket és mennyi ideig?
Az áramot milyen mûszerrel mérted?
(Ha gagyi vagy vékony a vezetéke akkor az gyakorlatilag bármit mutathat...)

Üdv

Szia! Durcell aksikról van szó, Egy Energizer töltõvel (mezei lehet hogy veszek vmi normálisat)) meg biztonság kedvéért egy másik töltõvel is használva lettek. mérni nem tudtam mert nincsen mérõm a lámpát meg nem én csináltam de hamarosan veszek, és akkor a végére járok...