Biztos, hogy XM-L led van benne, nem hamisítvány?
Az szinte mindegy, nem számottevő a különbség, na meg nem is a top értéken van meghajtva..
Ez legfeljebb csak a márka hívőknél számíthat.
Az szinte mindegy, nem számottevő a különbség, na meg nem is a top értéken van meghajtva..
Ez legfeljebb csak a márka hívőknél számíthat.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Végül kíváncsiságból megrendeltem és nem egészen azt küldték, ha bár a lámpa papír dobozán az a kép volt, így akár vissza is küldhettem volna, mint hogy nem a megfelelő lámpát küldték, de nyilván nem véletlenül és az ára is nem véletlenül volt ennyi.
A két oldalsó led ovális alakú burkolatban hasáb alakú COB LED ami közeli megvilágításhoz szórt fényt ad (nem elég az útra, de pl. út közbeni szereléshez jó lehet).
A fő fénye max 900 mA-en működik, ami legfeljebb max. 400 lument adhat. A hűtése, ami igen laza kapcsolatban van a külső fém felülettel, az is kb ekkora teljesítményhez lehet elég.
(A zoom fogas kapcsolat rendszerét a jobb hő átadáshoz azonnal jól megkentem, a vízszereléshez forgalmazott, színtelen tubusos szilikon zsírral)
Az ár arányában sem igazán várhatunk tőle többet.
Azért nem világít rosszul, ha azt a tényleges 3 Wattját nézzük!
Az meg a másik dolog, hogy annyira gagyi a műanyag öntvénye, hogy amikor a lámpa fejrészénél fogva megpróbáltam billenteni, akkor a három vékony falú csavar hely azonnal kiszakadt.
most moshatom a szilikontól, hogy utána meg tudjam erősíteni ragasztással és valami masszívabb rögzítést készítsek bele a csavaros rögzítés kiegészítésére.
Ebből is az jön le, olcsó "húsnak" híg a leve.
De ha azt nézzük, anyag árban van egy egyébként 10 Wattos XML- T6 ledem,
kettő db (szerintem alibi akku) és egy töltőt is adtak hozzá.
Vagyis árban akkor se vesztettem rajta ha anyagnak veszem meg.
Még régebben vettem egy 16 ledes fényágyút, amit szerintem a Terminálon mutogattam. Hát, úgy tűnik, azért alig erősebb a fénye, mint a korábban rendelt 7 ledesé, mert ránézésre nem eredeti ledekkel van tele.
Végül kíváncsiságból megrendeltem és nem egészen azt küldték,
ha bár a lámpa papír dobozán az a kép volt, így akár vissza is küldhettem volna,
mint hogy nem a megfelelő lámpát küldték, de nyilván nem véletlenül és az ára is nem véletlenül volt ennyi.
A két oldalsó led ovális alakú burkolatban hasáb alakú COB LED ami közeli megvilágításhoz szórt fényt ad
(nem elég az útra, de pl. út közbeni szereléshez jó lehet).
A fő fénye max 900 mA-en működik, ami legfeljebb max. 400 lument adhat.
A hűtése, ami igen laza kapcsolatban van a külső fém felülettel, az is kb ekkora teljesítményhez lehet elég.
(A zoom fogas kapcsolat rendszerét a jobb hő átadáshoz azonnal jól megkentem, a
vízszereléshez forgalmazott, színtelen tubusos szilikon zsírral)
Az ár arányában sem igazán várhatunk tőle többet.
Azért nem világít rosszul, ha azt a tényleges 3 Wattját nézzük,
mert még a kis áramú hatékonyabb tartományban jobb a led hatásfoka.
Az meg a másik dolog, hogy annyira gagyi a műanyag öntvénye, hogy amikor a lámpa fejrészénél
fogva megpróbáltam billenteni, akkor a három vékony falú csavar hely azonnal kiszakadt.
Most moshatom le a szilikontól, hogy utána meg tudjam erősíteni ragasztással
és valami masszívabb rögzítést készítsek bele a gyári, gyagyi,
gyenge csavaros rögzítés kiegészítésére.
Ebből is az jön le, olcsó "húsnak" híg a leve.
De ha azt nézzük, anyag árban van egy egyébként 10 Wattos XML- T6 ledem,
kettő db (szerintem alibi akku) és egy töltőt is adtak hozzá.
Vagyis árban akkor se vesztettem rajta ha anyagnak veszem meg.
Balu1 módosította - 2018. április 13. - 11:29
Véletlenül szembe jött velem a neten egy lámpa egészen kedvező áron.
14 990 Ft helyett...
Akciósan: 3 490 Ft
Kezdete: 2018.04.03 Vége: 2018.04.03
Nem tudom ennyi pénzért mennyire megbízható, de ha valaki ki akarja próbálni, akkor ne rajtam múljon.
https://hetiolcso.hu...-profi-fejlampa
Kezembe akadt egy "Hozé lámpa", amit szeretnék aktívan használni, viszont a mai napig nem tudtam elegánsan megoldani a sisakra való rögzítését.
A kérdésem az lenne, hogy erre van valakinek ötlete, hogy tudnám megcsinálni? A legjobb talán az lenne, ha valahol tudnék egy GoPro-hoz hasonló foglalatot csináltatni, csak kérdés, hogy tudom reális áron megcsináltatni a 2 tüskés ellendarabot?
Esetleg másnak van valami ötlete, megoldása erre a problémára?
Itt a lámpa "gond nélkül" (khm) megérkezett egy ebayes eladótól. Apró (már amennyire egy 18650-es lámpa apró lehet), masszívnak tűnik. Nem ígérem, hogy bringán hamar ki fogom próbálni, de elsőre tetszik.
Én is hamar mozgósítottam a kanadai emberem, de aztán észrevettem, hogy a 85 dolcsi még csak az alap, arra jön az ottani sales tax (15%) meg a drága posta, vámáfa, szóval az felejtős lesz. És igen, én is az ebayes vásárlás mellett kötöttem ki, csak jó lett volna előtte még tapasztalat.
Akksi meg szinte mindegy, van itthon elég, illetve vannak rá jó és megbízható források.
Mindegy, belevágok, költöttem már nagyobb marhaságra is több pénzt.
Aztán eredetit kapsz-e ezért az árért?
Az szerintem az eredetiség csak a nagy mizéria és minimális különbséget jelent a gyakorlati használatkor.
Valamennyi nyilván van ha nem eredeti, de mivel világítani lesz és nem mérési etalonnak ezért szinte mindegy.
Egyébként az eredetiséget a DX-en ki tudja de a Cutteren erősen valószínű, hogy eredetit adnak.
A szállítás ára, a vámolás ami jobban nyom a latba. Nekem úgy szokták meghozatni, ezért ezeket az üzleti részeit nem ismerem, hol mennyiért szállítanak.
Balu1 módosította - 2017. november 28. - 04:40
ajánlom a Kaidomain.com-ot, nem ellenőriztem, hogy megtaláljátok-e, amit kerestek, de nekem elég gyorsan szállítottak (1-2 dolláros postával kértem), igényesen csomagolva, meg azért 1-2 dolog kapható náluk.
Az XPG most ennyi a DX.com -on:
Aztán eredetit kapsz-e ezért az árért?
Cutteren XP-G kb 2,71, XP-G2 kb 2,86, XP-G3 kb 1,49 USD (+áfa, illetve első oldalt néztem, ahol led emitter volt)
XM-L kb 4,85, XM-L2 kb 5,34-től, illetve vannak akciósak (szintén +áfa, illetve első oldal)
Velük az egyetlen gond az, hogy kizárólag DHL-el szállítanak, ők meg készségesen vámolnak, amihez felszámolnak még 6000 pénzt költségként, illetve a szállítási költség miatt az áfa kb megúszhatatlan.
Ennek megfelelően a terminálon linkelt német oldalon a fenti árak kb kétszeresével lehet számolni, illetve a kínálatuk elég visszafogott
Namost, mennyit kérjenek az xp-g ledekért 2018 előtt néhány héttel ???
Az XPG most ennyi a DX.com -on:
Ár:AMERIKAI DOLLÁR$ 2,69
http://www.dx.com/p/...19#.WhwGqNLiazc
Akkor már a XM-L hatékonyabb és az se kerül sokkal többe..:
Ár:AMERIKAI DOLLÁR$ 3,68
http://www.dx.com/p/...55#.WhwMgNLiazc
Balu1 módosította - 2017. november 27. - 15:02
Elgondolkodtam, hogy kéne vennem még egy BT40S-t, de az akku nélkülihez nem adnak szélesebb szögben terítő lencsét, amit külön sehol sem találtam. Meg ahogy beleolvastam a valahol az mtbr topikjában, hogy a kormányon kettőt használva nem volt olyan fénye, mint a jóval erősebb, de már rég nem kapható BT70-nek. Akkus változatért meg nem adnék többet. Persze ennyiért nem túl minőségi cellákat tesznek bele, de eddig még egész jól bírja. Meg azon is, hogy xp-g3 ledeket kéne beletenni, de a négy led kb. annyiba kerül, mint a lámpafej, vagy inkább többe lenne.
Mire gondolsz, hogy mar tul reginek szamit az xp-g2 led?
Ez ugyan az a lámpa, mint haver MagicShine lámpája. http://road.cc/conte...umen-bike-light
És ez már 2011-12 körül sem volt egy csúcsmodell. Namost, mennyit kérjenek az xp-g ledekért 2018 előtt néhány héttel ???
Nem mondom, jó fénye volt, tényleg szépen terített. De az aksit úgy szívta, hogy az nevetséges volt. (de az lehet, hogy nem volt valami jól sikerült darab, ki tudja)
Ha vesztek egy ilyen lámpafejet 15 Dollcsiért és csináltattok hozzá egy jóféle akkut, akkor az egy nagyon jó lámpa lesz.
Nincs azzal gond mert ezek a régebbiek azért hatékonyak, de az árára gondoltam. Már annyi ledet legyártottak azóta, hogy lassan már örülnek ha megszabadulnak a régebbiektől és az azokkal készült lámpáktól. Ez nem azt jelenti, hogy az ne lenne jó, de az egyre újabbakkal és hatékonyabbakkal "drágábban" eladható lámpákat lehet forgalmazni.
Az új és erősebb leddel készült lámpáért hajlamosabb az ember többet adni, különösen akkor ha van még benne valami kis látványosabb kütyüseb visszajelzés funkció is.
Szóval az új leddel szerelt cuccokon nagyobb lehet a haszon, mert sokan a nagyobb hatásfokúval készült újabb lámpákat keresik. Már aki egyáltalán tudja, mit jelent a hatásfok. Egyébként fényben nem olyan nagy a különbség, mint amennyit az árában tud nyomni egy 5.000,-Ftos és egy 200.000,-Ftos lámpa különbsége.
Épp itt néhány h.sz.-al korábban még én szörnyülködtem az árán az újabb LED szériával készült lámpának.
Ott is az alkatrész ára a töredéke a néhány kütyüt is tartalmazó komplett lámpáénak az újabb leddel... hogy is mondjam.. mint az egész csili vili olcsó kütyü együttes komplett összerakva.
Balu1 módosította - 2017. november 26. - 05:20
Ezeket úgy látszik, lassan már ingyen adják a "jobb" helyeken.
Csak maga a lampa, akku nelkul 15 dollar: gearbest.com/bicycling-gear/pp_182282.html
Ezeket úgy látszik, lassan már ingyen adják a "jobb" helyeken.
Legjobb ár e-bay HongKong-ból, ingyen posta, de az akksit kiveszik a csomagból. A gyártó is jó áron adja (85 dodó), de 30 dodó a posta, + szerintem Vám és Áfa itthon.
https://www.ebay.com...MMAAOSwxmJZ00-l
Közben utánaolvastam kicsit, azért az Amazon-on van néhány negatív értékelés, ez kicsit elbizonytalanított:
https://www.amazon.c...ype=all_reviews
Péntek reggel ránézek a gyártó honlapjára, hátha potom pénzért adják. Amúgy szerintem ebay a legjobb választás, igaz kicsit sok idő, mire megkapod.
Szia.Nem tudom ismered-e ezt a gyártót,de lehet hogy megér egy misét ( FENIX ) én a hl35-öt használom igaz horgászathoz is
Én is hamar mozgósítottam a kanadai emberem, de aztán észrevettem, hogy a 85 dolcsi még csak az alap, arra jön az ottani sales tax (15%) meg a drága posta, vámáfa, szóval az felejtős lesz. És igen, én is az ebayes vásárlás mellett kötöttem ki, csak jó lett volna előtte még tapasztalat. Akksi meg szinte mindegy, van itthon elég, illetve vannak rá jó és megbízható források.
Mindegy, belevágok, költöttem már nagyobb marhaságra is több pénzt.
Legjobb ár e-bay HongKong-ból, ingyen posta, de az akksit kiveszik a csomagból. A gyártó is jó áron adja (85 dodó), de 30 dodó a posta, + szerintem Vám és Áfa itthon.
Közben utánaolvastam kicsit, azért az Amazon-on van néhány negatív értékelés, ez kicsit elbizonytalanított:
Péntek reggel ránézek a gyártó honlapjára, hátha potom pénzért adják. Amúgy szerintem ebay a legjobb választás, igaz kicsit sok idő, mire megkapod.
Hol? Mert most akarom megrendelni kintről, de egyszerűbb itthon, vagy a környéken, ha van.