A hideg mennyire befolyásolja szerinted az aksi teljesítményét ? Mert most jöttem haza éjszakai tekerésbõl a Pilisbõl, Hozé lámpám van de én egyáltalán nem érzem, hogy gyengébb lenne a hideg miatt. Vagy ez inkább -10-15 fok körül jön elõ ?
Többször is elõfordult télen -3 -5 fok környékén, hogy az egyik akku a
három különálló csoportból lekapcsolt jóval idõ elõtt. Ezt melegebb idõben sosem tette.
A hozé lámpánál kapcsolóüzemü a tápegység aminél fényerõ csökkenést nem nagyon fogsz észrevenni viszont abból láthatod meg, hogy hidegben hamarabb lekapcsolhat.
A lítium akkura jellemzõ ez a hideg érzékenység.
Pl a kesztyû fûtés akkumat elõször kesztyûn kívülre szereltem és kb 1 óra alatt le is merült a hidegben.
Aztán beburkoltam hõszigetelõ habbal és a szabadon maradt oldalát a kézfejemre fektettem. Tépõzárral rögzült a kesztyûben.
így az egész bekerült a kesztyû belsejébe, védve a hidegtõl. Így már órákig üzemképes, sõt még az út végén is világít a kontroll led, tehát fût.
Tapasztaltam már korábban is hasonlót pl lítium kamera akkunál. Még kijelzett egyik fél óra körül, a másik háromnegyed órát.
A háromnegyed órás akku hidegben csak pár percig mûködött.
Csak kíváncsiságból leteszteltem Lítium akkut mélyhûtõben is és jelentõsen lecsökkent a kapacitása.
Azután megvártam amíg felmelegszik és megint terhelhetõ lett. Szóval ezek sajnos érzékenyek a hidegre.
Még az is lehet, hogy vannak újabbak amik jobban bírják, vagy a használtabb már kevésbé bírja, ilyen szempontból nem teszteltem.