Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Tegnap leteszteltem a Magicshine mj-808e lámpát élesben és azt kell mondjam, h nagyon jó.Iszonyat jó fénye van, kellõen terít és a kisebb fokozatban is bõven lehet vele látni.Viszont eléggé melegszik, remélem ez nem gond.Nem volt még ilyen nagy teljesítményû akksis lámpám, így nincs róla tapasztalatom, hogy ez mennyire általános.Aki ajánlotta annak még egyszer köszönöm!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Hali! Sigma Powerled Blackrõl van valakinek tapasztalata?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Rendeltem egy sárga matricát, de nem a küllõkre szeretném tenni, hanem a felni ívére szabályos távolságokban vagy körben minimum négy csíkot oldalanként, ez színben, funkcióban is megfelel a prizmának. Bár felesleges az egész, a lámpám minden irányból látszik, szembõl vakít, de minél több, annál jobb, így pedig már a rendõrrel sem lesz gondom. Ma felhívtam a rendõrkapitányságot és megkérdeztem az illetékest. Számomra megnyugtató válaszokat kaptam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én is a bikeplanettõl vettem az öntapadós csíkomat, néztem is, hogy ez bakker ugyanaz. aztán kiderült miért :)
szóval csinálok belõle az abroncstól 10cm-re egy-egy matricát minden biciklimre (mert ez a kresz elõírás - ezért nem jó a reflexcsíkos gumi) és nyalják meg.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Sorry a sok postért, de ez mindenkinek hasznos. Egy helyi biciklis üzletben kaptam ilyet (bikeplanet.hu-n fent van). 360°-os szögben látszik.

Feltöltött kép

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Itt találtam jó áron fényvisszaverõ szalagokat. Beszéltem velük, 750 Ft + ÁFA / m és 5cm széles. Van több színben. Most számolom mennyi kellene, illetve megpróbálom kideríteni mit fogad el a rendõrség, ha valakit érdekel ezeket is megírom.

Storno. Meggondolták magukat és mégsem szolgálnak ki. Nem foglalkoznak ekkora mennyiséggel, bikeplanetre irányítottak.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ez egész jónak néz ki.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Itt találtam jó áron fényvisszaverõ szalagokat. Beszéltem velük, 750 Ft + ÁFA / m és 5cm széles. Van több színben. Most számolom mennyi kellene, illetve megpróbálom kideríteni mit fogad el a rendõrség, ha valakit érdekel ezeket is megírom.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

igen, és erre vonatkozott a kérdésem: miért? mi az a feltétel, aminek nem felel meg? küllõk közt van, borostyánsárga és fényvisszaverõ.
KRESZ szerint kötelezõ felszerelések - BringaWiki

Elfogadják ezt, ha kicsit nagyobb felületûre csinálod. Ennyiben tér el egy hagyományos prizmától szerintem.

Nekünk volt vmi kicsi matricánk, amit felraktunk, de állandóan le akar jönni. Aztán elmentünk a Balu által ajánlott helyre, ahol 500 Ft-ért kaptunk egy jóóó hosszú (vagy széles, ahogy vesszük - ~120x10 cm ) tekercset, ami nagyon jól tapad, nem is ázik le, viszont a fényt kevésbé látványosan veri vissza. Ez a legkisebb vásárolható egység akár 4-5 bringára is elég lehet, úgy, h az ember ragaszt mindenhova (támvilla, láncvilla, felnik, alsócsõ, homlokcsõ, nyeregcsõ)
Panton : Papíripari és Dekorációs Üzletlánc Budapest

Naponta közlekedve a városban eddig rendõr amúgy csak "komolyabb" dolgokat ellenõrzött nálunk, pl. 1x nem volt bekapcsolva az elsõ lámpám, és emiatt állított meg minket.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Fényvisszaverõ öntapadós és varrható szalagok | Wowow fényvisszaverõ termékek | Bike Planet

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha lehet kapni ilyen borostánysárga színû öntapadós szalagot, azt elvileg a felnire is rá tudnám szépen ragasztani és remélem úgy a mosást is elviseli. Csak kérdés hol kapok.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az enyém olyan, hogy csak egy ponton tart és ahhoz elég erõs, hogy elörje a küllõt. Bár 2mm-es küllõ, de nem kísértem a sorsot. Amit még láttam, az két pontos és befeszül a küllõk közé, egészséges a keréknek. Nem véletlen, hogy komoly bringákon nem látni ilyesmit. Bár túl sokáig nem érint a dolog, mert utálom az aszfaltot. Akárhányszor megyek hajszál híján elütnek. A kipuff gáz meg végképp nem hiányzik, de ez már off.

Ez a szalag tetszik csak kérdés hogy bírja a bringamosást. Hol lehet kapni és mennyiért?

ha az megárt a küllõnek az régen rossz

mondjuk a szalag nekem is tetszik

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

ezt ugye nem mondod komolyan?

nekem pont nemrég esett be két prizma is a küllõk közé, de azon kívül, hogy reccs és látsz egy szétrepülõ törmeléket, még csak észre sem veszed a bringa mozgásán

ha jól feltéve a prizma, akkor meg le sem esik

Az enyém olyan, hogy csak egy ponton tart és ahhoz elég erõs, hogy elörje a küllõt. Bár 2mm-es küllõ, de nem kísértem a sorsot. Amit még láttam, az két pontos és befeszül a küllõk közé, egészséges a keréknek. Nem véletlen, hogy komoly bringákon nem látni ilyesmit. Bár túl sokáig nem érint a dolog, mert utálom az aszfaltot. Akárhányszor megyek hajszál híján elütnek. A kipuff gáz meg végképp nem hiányzik, de ez már off.

Ez a szalag tetszik csak kérdés hogy bírja a bringamosást. Hol lehet kapni és mennyiért?

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

igen, és erre vonatkozott a kérdésem: miért? mi az a feltétel, aminek nem felel meg? küllõk közt van, borostyánsárga és fényvisszaverõ.

én is csak ajánlani tudom, ha a "kékeknek" is ez van a kocsira ragasztva, talán nekünk is megfelel. De tényleg rendõre válogatja...
Az enyémen már két éve birja:
https://picasaweb.go...355537751803618

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Rendõre válogatja, hogy ki mibe köt bele, de sok helyen nyilatkozták azt, hogy inkább azokat "veszik elõ", akiknél mégcsak lámpa sincs, illetve nem teljes mértékben értenek egyet a kressz minden rendelkezésével, pontjával, és megfogalmazásával.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

igaz h jobban néz ki de papíron nem fogadják el.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
igaz h jobban néz ki de papíron nem fogadják el.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én vettem narancs (borostyán?) sárga öntapadós szalagot, amivel összeragasztottam 2 küllõt. igy mindkét oldalra van narancs fényvisszaverõm. ez megfelel küllõprizmának?
ilyen öntapadós szalagból van még ezüst és piros szín is, szerintem veszek még azokból is, és csinálok "prizmát" elõre-hátra. ez az öntapadós dolog mégiscsak jobban néz ki mint a felcsavarozós mûanyag bizbasz..
Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
ezt ugye nem mondod komolyan?

nekem pont nemrég esett be két prizma is a küllõk közé, de azon kívül, hogy reccs és látsz egy szétrepülõ törmeléket, még csak észre sem veszed a bringa mozgásán

ha jól feltéve a prizma, akkor meg le sem esik

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Amúgy a prizma kivételesen nem teljsen hülyeség

Lehet hogy 15km/h-val közlekedõ, kavicsokat kerülgetõ nyugdíjasoknak megfelel. A küllõknek van egy feszessége, rugalmassága, erre ráraksz valamit az befolyásolja.. Terepen véletlenül forduljon a prizma a küllõk közé, jobb esetben a prizma törik, rosszabb esetben a küllõ, összeomlik a kerék és elszállsz. 50-nél meg is lehet halni. Dinotte lámpám van, úgy van megcsinálva, hogy az elején körben van egy fénygyûrû, ami oldalról is, majdnem hátulról is nagyon látszik. A lámpa eleve vakít és fényárt csinál az útra. Aki ezt nem látja, az egy szembejövõ autót sem látna.