Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2011. május 25. - 21:40

Írta 2011. május 25. - 21:27

Írta 2011. május 23. - 22:33

Írta 2011. május 23. - 18:41

szóval csinálok belõle az abroncstól 10cm-re egy-egy matricát minden biciklimre (mert ez a kresz elõírás - ezért nem jó a reflexcsíkos gumi) és nyalják meg.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. május 23. - 15:55

Írta 2011. május 23. - 12:10

Itt találtam jó áron fényvisszaverõ szalagokat. Beszéltem velük, 750 Ft + ÁFA / m és 5cm széles. Van több színben. Most számolom mennyi kellene, illetve megpróbálom kideríteni mit fogad el a rendõrség, ha valakit érdekel ezeket is megírom.
Storno. Meggondolták magukat és mégsem szolgálnak ki. Nem foglalkoznak ekkora mennyiséggel, bikeplanetre irányítottak.
Írta 2011. május 23. - 11:43

Írta 2011. május 23. - 11:23

Írta 2011. május 23. - 09:21

igen, és erre vonatkozott a kérdésem: miért? mi az a feltétel, aminek nem felel meg? küllõk közt van, borostyánsárga és fényvisszaverõ.
KRESZ szerint kötelezõ felszerelések - BringaWiki
Elfogadják ezt, ha kicsit nagyobb felületûre csinálod. Ennyiben tér el egy hagyományos prizmától szerintem.
Nekünk volt vmi kicsi matricánk, amit felraktunk, de állandóan le akar jönni. Aztán elmentünk a Balu által ajánlott helyre, ahol 500 Ft-ért kaptunk egy jóóó hosszú (vagy széles, ahogy vesszük - ~120x10 cm ) tekercset, ami nagyon jól tapad, nem is ázik le, viszont a fényt kevésbé látványosan veri vissza. Ez a legkisebb vásárolható egység akár 4-5 bringára is elég lehet, úgy, h az ember ragaszt mindenhova (támvilla, láncvilla, felnik, alsócsõ, homlokcsõ, nyeregcsõ)
Panton : Papíripari és Dekorációs Üzletlánc Budapest
Naponta közlekedve a városban eddig rendõr amúgy csak "komolyabb" dolgokat ellenõrzött nálunk, pl. 1x nem volt bekapcsolva az elsõ lámpám, és emiatt állított meg minket.
Írta 2011. május 23. - 00:58

Írta 2011. május 23. - 00:15

Írta 2011. május 22. - 19:28

Az enyém olyan, hogy csak egy ponton tart és ahhoz elég erõs, hogy elörje a küllõt. Bár 2mm-es küllõ, de nem kísértem a sorsot. Amit még láttam, az két pontos és befeszül a küllõk közé, egészséges a keréknek. Nem véletlen, hogy komoly bringákon nem látni ilyesmit. Bár túl sokáig nem érint a dolog, mert utálom az aszfaltot. Akárhányszor megyek hajszál híján elütnek. A kipuff gáz meg végképp nem hiányzik, de ez már off.
Ez a szalag tetszik csak kérdés hogy bírja a bringamosást. Hol lehet kapni és mennyiért?
ha az megárt a küllõnek az régen rossz
mondjuk a szalag nekem is tetszik
Írta 2011. május 22. - 18:09

ezt ugye nem mondod komolyan?
nekem pont nemrég esett be két prizma is a küllõk közé, de azon kívül, hogy reccs és látsz egy szétrepülõ törmeléket, még csak észre sem veszed a bringa mozgásán
ha jól feltéve a prizma, akkor meg le sem esik
Az enyém olyan, hogy csak egy ponton tart és ahhoz elég erõs, hogy elörje a küllõt. Bár 2mm-es küllõ, de nem kísértem a sorsot. Amit még láttam, az két pontos és befeszül a küllõk közé, egészséges a keréknek. Nem véletlen, hogy komoly bringákon nem látni ilyesmit. Bár túl sokáig nem érint a dolog, mert utálom az aszfaltot. Akárhányszor megyek hajszál híján elütnek. A kipuff gáz meg végképp nem hiányzik, de ez már off.
Ez a szalag tetszik csak kérdés hogy bírja a bringamosást. Hol lehet kapni és mennyiért?
Írta 2011. május 22. - 16:25

igen, és erre vonatkozott a kérdésem: miért? mi az a feltétel, aminek nem felel meg? küllõk közt van, borostyánsárga és fényvisszaverõ.
én is csak ajánlani tudom, ha a "kékeknek" is ez van a kocsira ragasztva, talán nekünk is megfelel. De tényleg rendõre válogatja...
Az enyémen már két éve birja:
https://picasaweb.go...355537751803618
Írta 2011. május 22. - 16:01

Rendõre válogatja, hogy ki mibe köt bele, de sok helyen nyilatkozták azt, hogy inkább azokat "veszik elõ", akiknél mégcsak lámpa sincs, illetve nem teljes mértékben értenek egyet a kressz minden rendelkezésével, pontjával, és megfogalmazásával.
Írta 2011. május 22. - 15:27

igen, és erre vonatkozott a kérdésem: miért? mi az a feltétel, aminek nem felel meg? küllõk közt van, borostyánsárga és fényvisszaverõ.igaz h jobban néz ki de papíron nem fogadják el.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. május 22. - 15:19

Írta 2011. május 22. - 15:05

ilyen öntapadós szalagból van még ezüst és piros szín is, szerintem veszek még azokból is, és csinálok "prizmát" elõre-hátra. ez az öntapadós dolog mégiscsak jobban néz ki mint a felcsavarozós mûanyag bizbasz..

Írta 2011. május 22. - 14:17

nekem pont nemrég esett be két prizma is a küllõk közé, de azon kívül, hogy reccs és látsz egy szétrepülõ törmeléket, még csak észre sem veszed a bringa mozgásán
ha jól feltéve a prizma, akkor meg le sem esik
Írta 2011. május 22. - 11:33

Amúgy a prizma kivételesen nem teljsen hülyeség
Lehet hogy 15km/h-val közlekedõ, kavicsokat kerülgetõ nyugdíjasoknak megfelel. A küllõknek van egy feszessége, rugalmassága, erre ráraksz valamit az befolyásolja.. Terepen véletlenül forduljon a prizma a küllõk közé, jobb esetben a prizma törik, rosszabb esetben a küllõ, összeomlik a kerék és elszállsz. 50-nél meg is lehet halni. Dinotte lámpám van, úgy van megcsinálva, hogy az elején körben van egy fénygyûrû, ami oldalról is, majdnem hátulról is nagyon látszik. A lámpa eleve vakít és fényárt csinál az útra. Aki ezt nem látja, az egy szembejövõ autót sem látna.