Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Ha valamit nem tudok szétszedni, mindig eszembe jut, hogy valahogy összerakták. :) Persze ha nem megy simán, ne erõltesd, mert a panel feszegetésével csak több kárt okozol, elpattan a forrasztás valahol és sosem találod meg. Pákában nem árt állomás, ami nem viszi ki a feszültséget a hegyre. Ha sima pákával forrasztasz, az is megárthat. A panelt sem célszerû fogdosni, a statikus feltöltõdés tönkrevághat mindent. Az sem mindegy milyen ónt használsz, ólommentes panelt csak ugyanolyannal szabad forrasztani. Akartam javasolni a forraszpontok átmelegítését, de állomás nélkül neki se állj. Forrassz be egy másik vezetéket próbára, az olcsóbb mint a mûszer. A belsõ átmérõje legyen minimum ugyanaz, egy rossz számítógép tápegység kábele is megteszi például. Párezer forintért már lehet kapni mûszert, nem sokat ér, de jobb mint a semmi. Ha a kábelcsere nem segít, akkor megnézem alaposabban.

Igen ezért nem is nézegettem annyira, igaz párszor hétszentségeltem közben, aztán gyorsan elraktam. Állomást már régóta tervezek venni. Szoktam kölcsön is kérni, de az évenkénti 3-5 forrasztás miatt még nem szántam rá magam a vásárlásra.

Remélem nem a sima páka ártott meg neki.. Forrasztanék - mármint a magam módján -, de nem férek hozzá, mert a panel másik oldalán vannak a vezetékek.

Köszönöm a felajánlást! Megkértem nálam hozzáértõbbet, hogy nézzen rá, remélem tud vele mit kezdeni.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Majd számolj már be, milyen a fénye ! O.k. ?
Még senki sem hallott errõl a lámpáról itt a fórumon és biztosan sokakat érdekel, mik az tapasztalataid.
De terepen is teszteld le, jól látni-e vele !
Köszi szépen !

Akkor olvass vissza pár sort.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Hali! Sigma Powerled Blackrõl van valakinek tapasztalata?

Sigma PowerLED Black - review.
Én csak Sigma Karma-t tuningoltam, abban már SSCP4/U led volt gyárilag, azt még újabb CREE XP-G/R4-re cseréltem (kis lemezalátét is kellett a star alá, hogy fókusz jó legyen). Észrevehetõen megnõtt a fénye, de egy Magicshine több mint 2× akkora teljesítményû...
Amúgy egy jól használható lámpa szerintem. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.684 hozzászólás
Majd számolj már be, milyen a fénye ! O.k. ?
Még senki sem hallott errõl a lámpáról itt a fórumon és biztosan sokakat érdekel, mik az tapasztalataid.
De terepen is teszteld le, jól látni-e vele !
Köszi szépen !
Marci

szelesteytamastome

szelesteytamastome

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Megjött végre a Magicshine MJ-808E (április 19. - május 30.: eddig tartott amíg ideért), nemsokára letesztelem.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Vagy 2 éves :)
A peremen a forrasztás pedig azért van szétszedve, mert gondoltam csak annyi fogja és kilehet szedni.. de nem.
Még fázis ceruzám sincsen, de majd szerzek, ezért nem néztem meg a kábel szakadást. Sajnos egy forrasztópákán kívül nem sok mindenem van. Tehát laikus vagyok hozzá.

Ha valamit nem tudok szétszedni, mindig eszembe jut, hogy valahogy összerakták. :) Persze ha nem megy simán, ne erõltesd, mert a panel feszegetésével csak több kárt okozol, elpattan a forrasztás valahol és sosem találod meg. Pákában nem árt állomás, ami nem viszi ki a feszültséget a hegyre. Ha sima pákával forrasztasz, az is megárthat. A panelt sem célszerû fogdosni, a statikus feltöltõdés tönkrevághat mindent. Az sem mindegy milyen ónt használsz, ólommentes panelt csak ugyanolyannal szabad forrasztani. Akartam javasolni a forraszpontok átmelegítését, de állomás nélkül neki se állj. Forrassz be egy másik vezetéket próbára, az olcsóbb mint a mûszer. A belsõ átmérõje legyen minimum ugyanaz, egy rossz számítógép tápegység kábele is megteszi például. Párezer forintért már lehet kapni mûszert, nem sokat ér, de jobb mint a semmi. Ha a kábelcsere nem segít, akkor megnézem alaposabban.

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Garancia kizárt? Sajnos még bent is lehetnek alkatrészek a panel másik oldalán és az is lényeges. Ha úgy gondolod, hogy kábel szakadás, mérd ki a kábelt. A peremen a forrasztás miért van szétforrasztva? ICO1 miatt érdekelne, hogy mér valamit ott? Manual van hozzá?

Vagy 2 éves :)
A peremen a forrasztás pedig azért van szétszedve, mert gondoltam csak annyi fogja és kilehet szedni.. de nem.
Még fázis ceruzám sincsen, de majd szerzek, ezért nem néztem meg a kábel szakadást. Sajnos egy forrasztópákán kívül nem sok mindenem van. Tehát laikus vagyok hozzá.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Szia, raktam fel képeket:
kép1
kép2
kép3
Nekem a vázból sem sikerült kiszednem az elektorinkát.. mert lehet csak megszakadt a kábel? De egyáltalán egy led cserétõl, ami ugyan azokkal a paraméterekkel rendelkezik mi tud félremenni?

Garancia kizárt? Sajnos még bent is lehetnek alkatrészek a panel másik oldalán és az is lényeges. Ha úgy gondolod, hogy kábel szakadás, mérd ki a kábelt. A peremen a forrasztás miért van szétforrasztva? ICO1 miatt érdekelne, hogy mér valamit ott? Manual van hozzá?

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Attól tartok nem sok esélyed van, de ha postolsz nagyfelbontású képet a panelról, amin látszanak az alkatrészek (feliratostól), akkor talán tudok rá mondani valamit.

Szia, raktam fel képeket:
kép1
kép2
kép3
Nekem a vázból sem sikerült kiszednem az elektorinkát.. mert lehet csak megszakadt a kábel? De egyáltalán egy led cserétõl, ami ugyan azokkal a paraméterekkel rendelkezik mi tud félremenni?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A led jó, a vezérlõ elektronikával lehet a gubanc. Budapesten van, aki tud segíteni benne? Köszönettel!

Attól tartok nem sok esélyed van, de ha postolsz nagyfelbontású képet a panelról, amin látszanak az alkatrészek (feliratostól), akkor talán tudok rá mondani valamit.

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Meg csináltam jó volt minden egy ideig.. kivittem tesztelni és egyszer csak se kép se hang.. valami kis pislogás van rajta, de annyi. Most nem tudom, hogy az áramkörben adta meg magát valami vagy a led-el lett gubanc. Eszközöm meg nincs kimérni. Valamikor vissza rakom a P7-et aztán meglátom mi lesz.
Esetleg egyéb javaslat?

A led jó, a vezérlõ elektronikával lehet a gubanc. Budapesten van, aki tud segíteni benne? Köszönettel!

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Köszönöm a leírást. Elvileg van róla egy
Már régebben bele kellett rakni egy kis "lemezt" a hõelvezetés gyanánt, remélem ahhoz hasonló jó lesz, ha kell hozzá.
Azt rendeltem be, amit linkeltem, remélem jó lesz..

Meg csináltam jó volt minden egy ideig.. kivittem tesztelni és egyszer csak se kép se hang.. valami kis pislogás van rajta, de annyi. Most nem tudom, hogy az áramkörben adta meg magát valami vagy a led-el lett gubanc. Eszközöm meg nincs kimérni. Valamikor vissza rakom a P7-et aztán meglátom mi lesz.
Esetleg egyéb javaslat?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Tegnap készítettem a nyeregtáskámra egy mûanyag lapból (ingyen volt) és 2db 100 Ft-os 3M fényvisszaverõ matricából egy ilyet. Kb. 10g, csak be kell tolni a nyeregtáska lámpatartó fülébe és alá igazítani a széleken. Bármikor levehetõ és nagyon stabilan áll. Funkcionálisan ugyanaz mint a piros prizma, két szimmetrikus, az elõírásnak is megfelel. Ötletnek, ha valaki készítene hasonlót.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Tegnap leteszteltem a Magicshine mj-808e lámpát élesben és azt kell mondjam, h nagyon jó.Iszonyat jó fénye van, kellõen terít és a kisebb fokozatban is bõven lehet vele látni.Viszont eléggé melegszik, remélem ez nem gond.Nem volt még ilyen nagy teljesítményû akksis lámpám, így nincs róla tapasztalatom, hogy ez mennyire általános.Aki ajánlotta annak még egyszer köszönöm!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Hali! Sigma Powerled Blackrõl van valakinek tapasztalata?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Rendeltem egy sárga matricát, de nem a küllõkre szeretném tenni, hanem a felni ívére szabályos távolságokban vagy körben minimum négy csíkot oldalanként, ez színben, funkcióban is megfelel a prizmának. Bár felesleges az egész, a lámpám minden irányból látszik, szembõl vakít, de minél több, annál jobb, így pedig már a rendõrrel sem lesz gondom. Ma felhívtam a rendõrkapitányságot és megkérdeztem az illetékest. Számomra megnyugtató válaszokat kaptam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én is a bikeplanettõl vettem az öntapadós csíkomat, néztem is, hogy ez bakker ugyanaz. aztán kiderült miért :)
szóval csinálok belõle az abroncstól 10cm-re egy-egy matricát minden biciklimre (mert ez a kresz elõírás - ezért nem jó a reflexcsíkos gumi) és nyalják meg.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Sorry a sok postért, de ez mindenkinek hasznos. Egy helyi biciklis üzletben kaptam ilyet (bikeplanet.hu-n fent van). 360°-os szögben látszik.

Feltöltött kép

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Itt találtam jó áron fényvisszaverõ szalagokat. Beszéltem velük, 750 Ft + ÁFA / m és 5cm széles. Van több színben. Most számolom mennyi kellene, illetve megpróbálom kideríteni mit fogad el a rendõrség, ha valakit érdekel ezeket is megírom.

Storno. Meggondolták magukat és mégsem szolgálnak ki. Nem foglalkoznak ekkora mennyiséggel, bikeplanetre irányítottak.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ez egész jónak néz ki.