Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2011. June 01. - 22:29

Posted 2011. June 01. - 21:37

Nemsokára megírom a teljes tesztet (amint lesz egy-két nap szabadidõm), addig is itt egy kép, hogy kb. mit tud a Magicshine MJ-808E:https://picasaweb.go...330886811218194
Elsõ benyomások:
A maximális fényerõ elképesztõ, viszont ebben a módban városban használni nem nagyon lehet, mivel középen van egy erõsebb fényfolt, amit csak messzire beállítva lehet eltüntetni (egyenletesebbé tenni a fénycsóvát), így azonban zavarhatja az autósokat. Teljes sötétben (35 km-en keresztül teszteltem így eddig) a kis fényerõszint az optimális, ezzel a beállítással is mindent meg lehet látni, nagyobb sebességgel is (40-45 km/h). Van még egy harmadik mód is, melyben a lámpa a nagy fényerõszinttel megeggyezõ erõsséggel villog (másodpercenként kettõt). Gyorsan átmelegszik a lámpaház, de nem túl erõs mértékben (ha pedig elér egy küszöbértéket a hõmérséklet, akkor átvált kis fényre - ezt eddig nem tudtam kihozni belõle). A bekapcsológomb négyféle színen világít, az akkumulátor feltöltöttségének megfelelõen: Zöld (100%-75%), Kék (75%-50%), Sárga (50%-30%), Piros (30%-5%), illetve pirosan villog, ha 5%-nál kevesebb az energia. Eddig csak a kékig tudtam lemeríteni (3,5 óra vegyes használattal). Megtaláltam a hivatalos weboldalát is:http://www.magicshin...ct_ok.asp?id=40 . Egyelõre ennyire volt idõm, nemsokára nekiállok tesztelni és fotózni (rendes fényképezõvel).
Tehát majd nem olyan jó mint egy Hozé lámpa, igaz azon nincs szín koncert csak világit, de azt nagyon:)
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. June 01. - 21:27

Nagy János
Posted 2011. June 01. - 21:26

Elsõ benyomások:
A maximális fényerõ elképesztõ, viszont ebben a módban városban használni nem nagyon lehet, mivel középen van egy erõsebb fényfolt, amit csak messzire beállítva lehet eltüntetni (egyenletesebbé tenni a fénycsóvát), így azonban zavarhatja az autósokat. Teljes sötétben (35 km-en keresztül teszteltem így eddig) a kis fényerõszint az optimális, ezzel a beállítással is mindent meg lehet látni, nagyobb sebességgel is (40-45 km/h). Van még egy harmadik mód is, melyben a lámpa a nagy fényerõszinttel megeggyezõ erõsséggel villog (másodpercenként kettõt). Gyorsan átmelegszik a lámpaház, de nem túl erõs mértékben (ha pedig elér egy küszöbértéket a hõmérséklet, akkor átvált kis fényre - ezt eddig nem tudtam kihozni belõle). A bekapcsológomb négyféle színen világít, az akkumulátor feltöltöttségének megfelelõen: Zöld (100%-75%), Kék (75%-50%), Sárga (50%-30%), Piros (30%-5%), illetve pirosan villog, ha 5%-nál kevesebb az energia. Eddig csak a kékig tudtam lemeríteni (3,5 óra vegyes használattal). Megtaláltam a hivatalos weboldalát is:http://www.magicshin...ct_ok.asp?id=40 . Egyelõre ennyire volt idõm, nemsokára nekiállok tesztelni és fotózni (rendes fényképezõvel).
Posted 2011. May 31. - 20:29

Ha leolvadt, nem próbáltad pótolni?
de,volt otthon ledem, ez még régebbi kiadás,ahogy néztem,kíváncsi leszek rájuk...
Posted 2011. May 31. - 19:48

Igen ezért nem is nézegettem annyira, igaz párszor hétszentségeltem közben, aztán gyorsan elraktam. Állomást már régóta tervezek venni. Szoktam kölcsön is kérni, de az évenkénti 3-5 forrasztás miatt még nem szántam rá magam a vásárlásra.
Remélem nem a sima páka ártott meg neki.. Forrasztanék - mármint a magam módján -, de nem férek hozzá, mert a panel másik oldalán vannak a vezetékek.
Köszönöm a felajánlást! Megkértem nálam hozzáértõbbet, hogy nézzen rá, remélem tud vele mit kezdeni.
Állomást 12-15 körül láttam használhatót, 45W (megnézhetem pontosan ha érdekel). Egy ilyen körbeforrasztásnál lehet akkora a hõelvonás, hogy nem tudja megolvasztani az ónt rendesen, erre jó a pillanatpáka, a testre tudtommal nem kényesek a cuccok (egyébként nem minden pillanatpáka viszi ki a feszültséget a hegyre). A nagyobb teljesítményûekkel vagy PB free kompatibilitással növekszik az ár is erõteljesen, az olcsó hússal én is befürödtem. Valószínûleg nem a páka ártott meg neki. Ha végképp nem bír vele senki, ne dobd el, ha elpostázod szívesen megnézem.
nálam is halt be pár DX-es lámpa,újabban a LED-ek leolvadnak az alaplapról,biztos túlhajtanak a gonosz kis törpék ezeknél is...
Ha leolvadt, nem próbáltad pótolni?
Posted 2011. May 31. - 18:41

Igen ezért nem is nézegettem annyira, igaz párszor hétszentségeltem közben, aztán gyorsan elraktam. Állomást már régóta tervezek venni. Szoktam kölcsön is kérni, de az évenkénti 3-5 forrasztás miatt még nem szántam rá magam a vásárlásra.
Remélem nem a sima páka ártott meg neki.. Forrasztanék - mármint a magam módján -, de nem férek hozzá, mert a panel másik oldalán vannak a vezetékek.
Köszönöm a felajánlást! Megkértem nálam hozzáértõbbet, hogy nézzen rá, remélem tud vele mit kezdeni.
a körbeforrasztott nyák kivehetõ ha megfelelõen eltávolítod róla az ónt!
az állomást én is javaslom,de gyorsan rendelj be szerintem új lámpát,mert mire ideér kínából 24órás,nem?

nálam is halt be pár DX-es lámpa,újabban a LED-ek leolvadnak az alaplapról,biztos túlhajtanak a gonosz kis törpék ezeknél is...
Posted 2011. May 31. - 18:32

Igen ezért nem is nézegettem annyira, igaz párszor hétszentségeltem közben, aztán gyorsan elraktam. Állomást már régóta tervezek venni. Szoktam kölcsön is kérni, de az évenkénti 3-5 forrasztás miatt még nem szántam rá magam a vásárlásra.Ha valamit nem tudok szétszedni, mindig eszembe jut, hogy valahogy összerakták.
Persze ha nem megy simán, ne erõltesd, mert a panel feszegetésével csak több kárt okozol, elpattan a forrasztás valahol és sosem találod meg. Pákában nem árt állomás, ami nem viszi ki a feszültséget a hegyre. Ha sima pákával forrasztasz, az is megárthat. A panelt sem célszerû fogdosni, a statikus feltöltõdés tönkrevághat mindent. Az sem mindegy milyen ónt használsz, ólommentes panelt csak ugyanolyannal szabad forrasztani. Akartam javasolni a forraszpontok átmelegítését, de állomás nélkül neki se állj. Forrassz be egy másik vezetéket próbára, az olcsóbb mint a mûszer. A belsõ átmérõje legyen minimum ugyanaz, egy rossz számítógép tápegység kábele is megteszi például. Párezer forintért már lehet kapni mûszert, nem sokat ér, de jobb mint a semmi. Ha a kábelcsere nem segít, akkor megnézem alaposabban.
Posted 2011. May 30. - 23:24

Majd számolj már be, milyen a fénye ! O.k. ?
Még senki sem hallott errõl a lámpáról itt a fórumon és biztosan sokakat érdekel, mik az tapasztalataid.
De terepen is teszteld le, jól látni-e vele !
Köszi szépen !
Akkor olvass vissza pár sort.
Posted 2011. May 30. - 20:41

Sigma PowerLED Black - review.Hali! Sigma Powerled Blackrõl van valakinek tapasztalata?
Én csak Sigma Karma-t tuningoltam, abban már SSCP4/U led volt gyárilag, azt még újabb CREE XP-G/R4-re cseréltem (kis lemezalátét is kellett a star alá, hogy fókusz jó legyen). Észrevehetõen megnõtt a fénye, de egy Magicshine több mint 2× akkora teljesítményû...
Amúgy egy jól használható lámpa szerintem.

Posted 2011. May 30. - 15:29

Még senki sem hallott errõl a lámpáról itt a fórumon és biztosan sokakat érdekel, mik az tapasztalataid.
De terepen is teszteld le, jól látni-e vele !
Köszi szépen !
Posted 2011. May 30. - 12:55

Posted 2011. May 30. - 09:53

Vagy 2 éves
A peremen a forrasztás pedig azért van szétszedve, mert gondoltam csak annyi fogja és kilehet szedni.. de nem.
Még fázis ceruzám sincsen, de majd szerzek, ezért nem néztem meg a kábel szakadást. Sajnos egy forrasztópákán kívül nem sok mindenem van. Tehát laikus vagyok hozzá.
Ha valamit nem tudok szétszedni, mindig eszembe jut, hogy valahogy összerakták.

Posted 2011. May 30. - 08:46

Garancia kizárt? Sajnos még bent is lehetnek alkatrészek a panel másik oldalán és az is lényeges. Ha úgy gondolod, hogy kábel szakadás, mérd ki a kábelt. A peremen a forrasztás miért van szétforrasztva? ICO1 miatt érdekelne, hogy mér valamit ott? Manual van hozzá?
Vagy 2 éves

A peremen a forrasztás pedig azért van szétszedve, mert gondoltam csak annyi fogja és kilehet szedni.. de nem.
Még fázis ceruzám sincsen, de majd szerzek, ezért nem néztem meg a kábel szakadást. Sajnos egy forrasztópákán kívül nem sok mindenem van. Tehát laikus vagyok hozzá.
Posted 2011. May 30. - 01:52

Szia, raktam fel képeket:
kép1
kép2
kép3
Nekem a vázból sem sikerült kiszednem az elektorinkát.. mert lehet csak megszakadt a kábel? De egyáltalán egy led cserétõl, ami ugyan azokkal a paraméterekkel rendelkezik mi tud félremenni?
Garancia kizárt? Sajnos még bent is lehetnek alkatrészek a panel másik oldalán és az is lényeges. Ha úgy gondolod, hogy kábel szakadás, mérd ki a kábelt. A peremen a forrasztás miért van szétforrasztva? ICO1 miatt érdekelne, hogy mér valamit ott? Manual van hozzá?
Posted 2011. May 29. - 15:34

Attól tartok nem sok esélyed van, de ha postolsz nagyfelbontású képet a panelról, amin látszanak az alkatrészek (feliratostól), akkor talán tudok rá mondani valamit.
Szia, raktam fel képeket:
kép1
kép2
kép3
Nekem a vázból sem sikerült kiszednem az elektorinkát.. mert lehet csak megszakadt a kábel? De egyáltalán egy led cserétõl, ami ugyan azokkal a paraméterekkel rendelkezik mi tud félremenni?
Posted 2011. May 29. - 00:43

A led jó, a vezérlõ elektronikával lehet a gubanc. Budapesten van, aki tud segíteni benne? Köszönettel!
Attól tartok nem sok esélyed van, de ha postolsz nagyfelbontású képet a panelról, amin látszanak az alkatrészek (feliratostól), akkor talán tudok rá mondani valamit.
Posted 2011. May 28. - 22:38

Meg csináltam jó volt minden egy ideig.. kivittem tesztelni és egyszer csak se kép se hang.. valami kis pislogás van rajta, de annyi. Most nem tudom, hogy az áramkörben adta meg magát valami vagy a led-el lett gubanc. Eszközöm meg nincs kimérni. Valamikor vissza rakom a P7-et aztán meglátom mi lesz.
Esetleg egyéb javaslat?
A led jó, a vezérlõ elektronikával lehet a gubanc. Budapesten van, aki tud segíteni benne? Köszönettel!
Posted 2011. May 28. - 00:11

Köszönöm a leírást. Elvileg van róla egy
Már régebben bele kellett rakni egy kis "lemezt" a hõelvezetés gyanánt, remélem ahhoz hasonló jó lesz, ha kell hozzá.
Azt rendeltem be, amit linkeltem, remélem jó lesz..
Meg csináltam jó volt minden egy ideig.. kivittem tesztelni és egyszer csak se kép se hang.. valami kis pislogás van rajta, de annyi. Most nem tudom, hogy az áramkörben adta meg magát valami vagy a led-el lett gubanc. Eszközöm meg nincs kimérni. Valamikor vissza rakom a P7-et aztán meglátom mi lesz.
Esetleg egyéb javaslat?
Posted 2011. May 27. - 17:42