Igen ezért nem is nézegettem annyira, igaz párszor hétszentségeltem közben, aztán gyorsan elraktam. Állomást már régóta tervezek venni. Szoktam kölcsön is kérni, de az évenkénti 3-5 forrasztás miatt még nem szántam rá magam a vásárlásra.Ha valamit nem tudok szétszedni, mindig eszembe jut, hogy valahogy összerakták.
Persze ha nem megy simán, ne erõltesd, mert a panel feszegetésével csak több kárt okozol, elpattan a forrasztás valahol és sosem találod meg. Pákában nem árt állomás, ami nem viszi ki a feszültséget a hegyre. Ha sima pákával forrasztasz, az is megárthat. A panelt sem célszerû fogdosni, a statikus feltöltõdés tönkrevághat mindent. Az sem mindegy milyen ónt használsz, ólommentes panelt csak ugyanolyannal szabad forrasztani. Akartam javasolni a forraszpontok átmelegítését, de állomás nélkül neki se állj. Forrassz be egy másik vezetéket próbára, az olcsóbb mint a mûszer. A belsõ átmérõje legyen minimum ugyanaz, egy rossz számítógép tápegység kábele is megteszi például. Párezer forintért már lehet kapni mûszert, nem sokat ér, de jobb mint a semmi. Ha a kábelcsere nem segít, akkor megnézem alaposabban.
Remélem nem a sima páka ártott meg neki.. Forrasztanék - mármint a magam módján -, de nem férek hozzá, mert a panel másik oldalán vannak a vezetékek.
Köszönöm a felajánlást! Megkértem nálam hozzáértõbbet, hogy nézzen rá, remélem tud vele mit kezdeni.