Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

guenwhywer

guenwhywer

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Az agydinamó folyamatosan mûködik.
Ha szeretnéd kapcsolni akkor be kell iktatni egy kapcsolót, vagy olyan lámpa kell amin van kapcsoló

okés köszi közben rájöttem hogy csak terhelés alatt mûködik meg van egy kábelszakadás is a rendszerben de közvetlenül a dinamóra kötve mûködik a dolog szóval mostmár csak egy kapcsolható elsõ lámpa kell. Azt még megkérdezném mert most is olyan volt rajta amikor megvettem csak le volt törve hogy errõl kapja a hátsó lámpa is a delejt mindegyik agydinamós lámpa ilyen fajta? Pl ez Büchel SecuTown elsõ lámpa agydinamóhoz (halogen) (Kiegészítõk | Lámpa | Dinamós lámpa) | Kerékpár Webshop

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Az agydinamó folyamatosan mûködik.
Ha szeretnéd kapcsolni akkor be kell iktatni egy kapcsolót, vagy olyan lámpa kell amin van kapcsoló

Hali!
új vagyok a fórumon most lõttem bnõmnek egy trekkinget és vagy rajta egy shimano dh3n30-as agydinamó. Ennek mûködése hogy van? folyamatosan mûködik vagy kéne hozzá valami kapcsoló? Mert azt nem találtam. Most keresek valami fesz mérõt aztán megnézem hogy a csatiján jön-e ki valami... ha nem akkor érdemes vele szenvedni(megnéztem elég drága az új ~12000) vagy inkább fûzessem át a kereket és hagyjam a francba vegyek ledes lámpát.

guenwhywer

guenwhywer

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Hali!
új vagyok a fórumon most lõttem bnõmnek egy trekkinget és vagy rajta egy shimano dh3n30-as agydinamó. Ennek mûködése hogy van? folyamatosan mûködik vagy kéne hozzá valami kapcsoló? Mert azt nem találtam. Most keresek valami fesz mérõt aztán megnézem hogy a csatiján jön-e ki valami... ha nem akkor érdemes vele szenvedni(megnéztem elég drága az új ~12000) vagy inkább fûzessem át a kereket és hagyjam a francba vegyek ledes lámpát.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

nagyobb útegyenetlenségeknél a következõ módba ugrik

Kapcsoló lesz szar, ezek a sokmódos érintésre módot váltós lámpák nyûgje úgy tûnik, mert én is vettem innen hasonló jellegû lámpát (Ultrafire 502B: SSC P7 led, narancsmintás reflektor, 18650 akku), és ugyanezt csinálta. Amúgy nagyon tetszik, jó fényt terít jó szélesen, olyan mint egy halogén. Aztán manafont.com-ról rendeltem hozzá kapcsolót, az jobb fajta, nem lötyög ha megrázogatod. (nem tudom a tiedhez létezik-e ilyen külön)

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Én már több mint egy éve használom és még nem tapasztaltam ilyen problémát vele.Lehetséges,hogy a zárókupakban(hátulján) rosszul érintkezik az akku,mert a kupakban van a kapcsoló és az már kis megnyomásra is modot vált.Nekem a kisebbik lámpámnál van olyan hidegben 5fok alatt,hogy elkezd sztroboszkóp szerüen villogni hosszabb üzem után.

Írtam még tegnap privátot, de akkor itt megválaszoltad a kérdést. Reménykedtem, hogy nálad nincs probléma, mert akkor talán én is ki tudom valahogy küszöbölni.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Én már több mint egy éve használom és még nem tapasztaltam ilyen problémát vele.Lehetséges,hogy a zárókupakban(hátulján) rosszul érintkezik az akku,mert a kupakban van a kapcsoló és az már kis megnyomásra is modot vált.Nekem a kisebbik lámpámnál van olyan hidegben 5fok alatt,hogy elkezd sztroboszkóp szerüen villogni hosszabb üzem után.

Nagyon jó ki lámpa lenne, fõleg ár/érték arányban, ha nem lenne ez a problémája...

Tudok még valakirõl, akinek ilyen van, majd megkérem, hogy ütögesse egy kicsit, hogy kizárjam a gyári hibát.

Többnyire városban bringázok, oda még sok is a legerõsebb fokozat, csak azért vettem ilyet, ha esetleg éjszaka közvilágítással kevésbé ellátott helyen vagyok, ne legyen vele bajom.

GT-Atee

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Kérd kölcsön egy estére és menj vele 1-2 kört. :)

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Nagyon jó ki lámpa lenne, fõleg ár/érték arányban, ha nem lenne ez a problémája...

Tudok még valakirõl, akinek ilyen van, majd megkérem, hogy ütögesse egy kicsit, hogy kizárjam a gyári hibát.

Többnyire városban bringázok, oda még sok is a legerõsebb fokozat, csak azért vettem ilyet, ha esetleg éjszaka közvilágítással kevésbé ellátott helyen vagyok, ne legyen vele bajom.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha nem az a baj és stabilan áll benne az elem, akkor szerintem nem feltétlenül kell kitámasztani, mert ronthatsz is rajta. Bármi más lehet, gyári hibás is akár. Ha elõ tudod hozni, le tudod szûkíteni hol érzékeny a rázkódásra, akkor elõrébb jutsz. Az volt az elsõ gondolatom, amikor néztem a lámpádat, hogy milyen jó kis kézi lámpa, ennyiért.. De biciklire sajna nekem nem lenne jó, városi használatra még talán, terepre semmiképp.

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Alapvetõen ezért nem vennék kézi lámpát bringázáshoz, az elsõ lejtõn letörném. Annyit tudok javasolni nézd át alaposan mi mozdulhat el benne, amikor belemész a gödörbe (rázd meg, ütögesd meg óvatosan, stb.). Ennek tudatában talán lehet valamit tenni, kitámasztani az elemet, ha az mozog, stb.

Köszi a választ!

Attól tartok, hogy nem az elem elmozgása okozhatja a kontakthibát. Csak azért jutottam erre a következtetésre, mert villan egyet ütõdéskor (tehát mintha ki-, majd bekapcsolna, hanem vált a következõ módra. De ezt csak úgy józan paraszti ésszel próbáltam kikövetkeztetni, azért megpróbálom kitámasztani az akksit.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Alapvetõen ezért nem vennék kézi lámpát bringázáshoz, az elsõ lejtõn letörném. Annyit tudok javasolni nézd át alaposan mi mozdulhat el benne, amikor belemész a gödörbe (rázd meg, ütögesd meg óvatosan, stb.). Ennek tudatában talán lehet valamit tenni, kitámasztani az elemet, ha az mozog, stb.

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok,

rendeltem Dealextreme-rõl egy ilyen lámpát.

Ugye, ez nem kimondottan kerékpáros felhasználásra készült, de nekem arra kellett. Van hozzá konzol is, úgyhogy normálisan fel lehet fogatni a kormányra.

A végében van a be-kikapcsoló gomb, ha kattanásig nyomom, akkor be-kikapcsol, ha viszont csak éppen megnyomom (ezt nem tudom jobban leírni, de vannak videók a linken), akkor pedig vált az 5 mód között.

Az a gondom vele, hogy nagyobb útegyenetlenségeknél a következõ módba ugrik. Gondolom, valami kontakthiba lehet... Ez ellen tudok valamit tenni (vagy hozzáértõ esetleg)?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem van egy elado. tokeletes karcmentes allapotban a legdragabbik fajta akksival. kerem az ajanlatokat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Nekem kellene, de gondolom már nem készül.

Nem vagy vele egyedül, nem egy emberrõl tudok, magamat is beleértve, akik szívesen vennének Hozé lámpát.

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Erre nem kérdeztem rá pontosan, de ha jól tudom egy ssc-s csõlámpa vezérlõjét kapta meg.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nekem kellene, de gondolom már nem készül.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Na ezt most jól megkaptam.

Hasonlítgattam én azt a lámpát annak idején és tényleg nagyon jó fénye volt, arról nem is beszélve, hogy árban meglepõen olcsón adtad õket. Az sem véletlen, hogy mindenki dicsérte.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Pláne.
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Bók volt....:)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Akkor vegyél rendes lámpát 20ezer helyett 60-ért ;)

Valahol a Hozé-lámpa is házilag tákolt, de sokunknak hibátlanul mûködik, és a fénye is többszöröse, mint az ebben az árban kaphatóknak.

Na ezt most jól megkaptam.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."