Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

kár, hogy nincsen egy olyan verzója, ami mondjuk nehezbb, de cserébe 2x vagy 3x annyit elmenne. Engem a napi használat melletti, napi töltögetés riasztott el végül.

Számítógép van a melóban, felviszem a lámpást feltöltöm és tudom használni hazafelé is. Nekem ez nem volt probléma. Hosszabb távra meg ott lesz a MJ-808E azt hali. Ráadásul a gyengébb fénnyel ha bír 3 órát az nekem tökéletes, bár a 20km-es út melóba sincs 1 óra, tehát maxos fénnyel is lehet csapatni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
kár, hogy nincsen egy olyan verzója, ami mondjuk nehezbb, de cserébe 2x vagy 3x annyit elmenne. Engem a napi használat melletti, napi töltögetés riasztott el végül.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Igen, ebben már benne van a csúcs technika, az igen komoly repülõ modellekben használatos Li-polimer akkuk kistestvére, és négy egészen jó hatásfokú kis fogyasztásu led figyel az elején. Abból a szempontból kissé hajaz az mp.. lejátszók felépítésére, hogy azokban is ilyesmi akkuk vannak. Ettõl könnyû kicsi lapos holmik ezek.
- Üzemidõ: 3 óra normál, 1 óra szuperfényes és 6 óra villogó módban és nincs 2 deka az egész.

Találtam róla véleményt: Blackburn Flea lámpa teszt, kerékpár, bicikli, ár

Napelemes töltõ: http://gizmodo.com/5...llery/gallery/1

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

Amikor kézbe fogtam a teszt lehetõség alkalmával a pici mûtyürt akkor nekem is ez volt az elsõ gondolatom. Kíváncsi leszek mi lesz a véleményed amikor élesben az éjszakai sötétben látod a fényét.
..ahhoz képest nem is olyan rossz az. Na persze vannak korlátai.

Tegnap este megvolt a teszt. Teljesen korrekt kis lámpa. Kb másfél órát tekertem, ebbõl olyan 40-50 percet a legdurvább fénynél és nem merült le, valamint egész jó látási viszonyokat biztosított. Azt hiszem, hogy teljesen jó választás volt, terepre pedig marad az általatok is javasolt magic shine..

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ha visszaolvastál, akkor tudod, hogy annyiért a MagicShine lámpát ajánljuk. Sigmára ne költs, értelmetlenül kidobott pénz, ha meglátod egy Magicshine fényét. Nem lehet õket egy lapon említeni, akkora a különbség.

akkor valami nem stimmel, én néztem a magicshine lámpát, valami 28ezerért láttam-legalábbis azt amelyik be volt linkelve. a petzl myo 3 jó kis lámpa, bringán már használtam a halogén funkcióval. egész jól világít, csak így nem bír túl sokat.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás

sziasztok! éjszakára terepre, néha igen rázós lefelékre mit ajánlotok 15ezer pénz körül? visszaolvastam pár oldalt mielõtt még letolnátok :) sigma smilux, sigma pava?

Ha visszaolvastál, akkor tudod, hogy annyiért a MagicShine lámpát ajánljuk. Sigmára ne költs, értelmetlenül kidobott pénz, ha meglátod egy Magicshine fényét. Nem lehet õket egy lapon említeni, akkora a különbség.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ki kellene próbálni kint a szabadban, teljes sötétben gyorsabb haladáshoz (elõször sík úton) elég-e a fénye. Aztán ha elégnek tûnik, akkor akár jöhetne az éles teszt is a hegyen.
Viszont tartok tõle, hogy oda nagyon kevés lesz.

Mások a követelmények egy barlangban ahol van idõd és
más ahol gyorsan kell reagálni és nagyobb részen kell jól látni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Oda fõleg fej lámpa való amivel kicsit jobbra balra tudod keresni az akadályt az úton.
Pl .lefelé száguldás közben egy kanyart nem tudnál követni kormányon lévõ lámpával, csak ha azonnal tudod keresni, hová is megy tovább az ösvény.

Amikor a kormányon kanyarodik a fény a bringa elejével együtt, úgy csak akkor derül ki, hogy kanyarodni kellene, amikor egyenesen eõtted már elfogy az út (mert élesen elkanyarodik) és alig maradt néhány métered korrigálni.

Az általad írt lámpákat nézve, elég szûk fényük van a teszt videón. Fejen hordva lehet keresgélni vele menet közben is de kormányon csak elõre irányulva, erre a célra amit mondtál, már kicsit necces használni.

logikus amit mondasz. van fejlámpám, ilyen, barlangba jó, nem tudom siksakkal együtt használható-e. legfeljebb elmegyek barlangászsisakban tekerni :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

éjszakára terepre, néha igen rázós lefelékre

Oda fõleg fej lámpa való amivel kicsit jobbra balra tudod keresni az akadályt az úton.
Pl .lefelé száguldás közben egy kanyart nem tudnál követni kormányon lévõ lámpával, csak ha azonnal tudod keresni, hová is megy tovább az ösvény.

Amikor a kormányon kanyarodik a fény a bringa elejével együtt, úgy csak akkor derül ki, hogy kanyarodni kellene, amikor egyenesen eõtted már elfogy az út (mert élesen elkanyarodik) és alig maradt néhány métered korrigálni.

Az általad írt lámpákat nézve, elég szûk fényük van a teszt videón. Fejen hordva lehet keresgélni vele menet közben is de kormányon csak elõre irányulva, erre a célra amit mondtál, már kicsit necces használni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok! éjszakára terepre, néha igen rázós lefelékre mit ajánlotok 15ezer pénz körül? visszaolvastam pár oldalt mielõtt még letolnátok :) sigma smilux, sigma pava?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

László kerékpárba ma betekertem és végre kaptak flea lámpást. 6k HUF, vettem is egyet, 7végén tesztelem, hogy mit tud. Így elsõ ránézésre a mérete miatt vhogy kételkedem az értelmes fényerõben :S

Amikor kézbe fogtam a teszt lehetõség alkalmával a pici mûtyürt akkor nekem is ez volt az elsõ gondolatom. Kíváncsi leszek mi lesz a véleményed amikor élesben az éjszakai sötétben látod a fényét.
..ahhoz képest nem is olyan rossz az. Na persze vannak korlátai.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

MJ-870 Vízálló 3-CREE XP-G 4-Mode 1200-Lumen - EUR 99.07
- Fényerõ: 1200 lumen maximális fényerõ
- Runtime: Akár 150 perc üzemidõ 100%-os fényerõnél

MJ-872 vízálló 4-CREE XP-G 4-Mode 1600-Lumen - EUR 113,61
- Fényerõ: 1600 lumen maximális fényerõ
- Runtime: Akár 120 percnyi üzemidõ 100%-os fényerõ mellett.

Elõbbi mellett döntöttem a hosszabb üzemidõ és a várhatóan a melegedésre kevésbé hajlamos konstrukció miatt. 3 led nyilván kevesebb hõt termel, mint 4 darab. Fényerõben nekem az MJ-808 is bõven tökéletes volt, terepen. Egyedül azzal volt gondom, hogy 1.) a kormányra tettem és ha a fejemet elfordítottam, oldalra nem láttam semmit, vagy 2.) fejlámpaként használtam és nem adott elég biztonságérzetet, hogy elfordított fejnél a periférikus látómezõmre nem jut elég fény. Máskülönben az MJ-808 kitõnõ fejlámpaként, a fénycsóvájának közepén a spot nagyon jó dolog. Az MJ-870 viszont a neten keringõ fotók és leírások alapján sokkal jobban teríti a fényt és nem fókuszálja az középre, így a kormányon nagyon jó kell, hogy legyen.
Szintén weben keringõ mérések szerint (ha valakit érdekel) az MJ-808 kb. 600 lumen valós fényerõt tud a névleges 900-ból, az MJ-808E kb. 750, MJ-870 kb. 950 valós lumen, MJ-872 pedig ~1250 lumen.

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
László kerékpárba ma betekertem és végre kaptak flea lámpást. 6k HUF, vettem is egyet, 7végén tesztelem, hogy mit tud. Így elsõ ránézésre a mérete miatt vhogy kételkedem az értelmes fényerõben :S

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
Beruháztam egy ilyen Sigma lámpásba: SIGMA ILLUX ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház
Nagyon kicsi ez is és egész jó fénye van. Az ára is egész jó. Véleményem szerint én ezzel jobban járok, mint a Flea-val, nem kell izgulni a lemerülés miatt.
Tegnap meló után tekertünk a Hármas Határ hegyen és elkezdett sötétedni. Havernak Flea lámpája van, szóval kicsit terepeztünk vele. Végszükség esetén egész jól látni vele a kerék elõtti részt - és végül is ez a lényeg ezeknél a kicsi lámpáknál. De a tulajdonosa szerint is nagyon kell figyeli a töltöttségére.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ez jobb lehet neked mint a Flea, az fõleg városi használatra van kitalálva erre utal a mérete és a tépõzáras rögzítése is

mondjuk én is városban használom sokat, de télen ugye minden nap megy 1,5 - 2 órát és sok helyen nincsen rendes közvilágítás, de kátyú az akad pl. wekerle, vagy kõbánya egyes szakaszai, pestimre és lõrinc közötti összekötõ út, és itt elég gyakran megfordulok, illeve bringa túránál is elõfordul, hogy az országúton sötétedik ránk, ami egy sima villogóval elég para

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

felülemelkedtem a kérdésen és rendeltem egy ilyet

1W 2-Mode 50-Lumen LED Bike Light with Mount (4*AAA) - Free Shipping - DealExtreme

ez jobb lehet neked mint a Flea, az fõleg városi használatra van kitalálva erre utal a mérete és a tépõzáras rögzítése is
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
küldtem privátot

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

felülemelkedtem a kérdésen és rendeltem egy ilyet

1W 2-Mode 50-Lumen LED Bike Light with Mount (4*AAA) - Free Shipping - DealExtreme
Ez 4 aaa elemmel megy, és csak 1 wattos, meg a kommentek szerint jól bírja üzemidõvel. És 7 dodó szállítással :D

Az a led ami benne van csak 50 lument tud 1 Watton. Jó régi lehet, legalább 7 évvel ezelõtti széria, ha az adott idõszak csúcs kategóriáját nézzük, de még így is 2,5-szer fényesebb mint a halogén izzók voltak azonos teljesítményen.

Szerintem egybõl érdemes kicserélni valami jobbra a ledet benne, még ha nem is erre amit lejjebb bemutatok, mert az ára kicsit húzós.

Csak példának mutatom, kb. ez a legjobb. Itt van egy olyan ami azonos fogyasztás mellett legalább a háromszorosát tudja fényben: XM-LT60 1000LM LED White Light Emitter with 18mm Base(2.9~3.5V)

Az is igaz, hogy itt csak maga a led kerül felével többe mint az a komplett lámpa. Viszont nem is 1 Wattos hanem 10 Watt teljesítmény felvétele mellett 1000 lumen leadására lenne képes. Viszont 1 Watton 140 lument tudna az 1 Wattos gyárival azonos fogyasztás mellett.
Szóval fejlõdik ez a technika.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Vajon mi szólhat(na) mégis a 872 mellett? (Ötletek, vélemények jöhetnek!)
Egy teszt, fotókkal: Magicshine MJ-870 and MJ-872 - magic 1000+ lumens from 3 and 4 Cree XP-G leds.

MJ-870 Vízálló 3-CREE XP-G 4-Mode 1200-Lumen - EUR 99.07
- Fényerõ: 1200 lumen maximális fényerõ
- Runtime: Akár 150 perc üzemidõ 100%-os fényerõnél

MJ-872 vízálló 4-CREE XP-G 4-Mode 1600-Lumen - EUR 113,61
- Fényerõ: 1600 lumen maximális fényerõ
- Runtime: Akár 120 percnyi üzemidõ 100%-os fényerõ mellett.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ha már DealExtreme, és az MJ-870 és MJ-872 közt vacillálok. Valaki közületek be merte már vállalni valamelyiket? egyik sem annyira jó áron kínált, mint az MJ-808 és 808E, cserébe legalább mûanyag a lencse, ami nem szabványos méret... De még így is egészen tûrhetõ az áruk. Fényerõben és mindenben nagyon jó és elég a 3-ledes MJ-870. Vajon mi szólhat(na) mégis a 872 mellett? (Ötletek, vélemények jöhetnek!)
Egy teszt, fotókkal: Magicshine MJ-870 and MJ-872 - magic 1000+ lumens from 3 and 4 Cree XP-G leds.