Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

a tépõzár takarja el a csatlakozót, töltéshez le is kell venni

Így ahogy mondod, már emlékszem rá, azt mondta fent a srác is.

Halogént felejtsd el ! Az már az õskor. Lehet, hogy jó fényük van de egy teherautó aksival sem bír annyit világítani, mint a ledes lámpák.

Fent a János-Széchenyi hegy között töksötétben lassan elment mellettem egy kisteherautó halogén reflektorral. Halvány sárgás jelentéktelen fénye volt a bringa széles erõs fénye mellett. A sajátom olyannak tûnt mellette, mint egy modern xenon fényszórós járgány.

Ha egy autónál csak 2 * 55 Watt izzót veszünk alapul, (annyi szokott lenni) annak a fénye 2X 1200 (2400) lumen. A saját fényem 3 X 800 lumen (2400 lm fullon) szintén szélesen de led fény, amiben kevesebb a vörös, talán ezért jóval többnek látszik, mert a vörösre jóval kevésbé érzékeny a szemünk.

Sõt dhpage is kipróbálta forum.terminal-os élõ tesztünkön, összevetette az autó saját halogén fényét egy ledes fényforrással. A halogén sárgás fénye csak derengett halványan a ledek erõs fénykévéjében de mintha nem is világított volna..

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
egy ilyen lámpára én is beneveznék szívem szerint, de városba nem lenne praktikus, szóval jobb ha lebeszélem magamat róla :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts

akkor valami nem stimmel, én néztem a magicshine lámpát, valami 28ezerért láttam-legalábbis azt amelyik be volt linkelve. a petzl myo 3 jó kis lámpa, bringán már használtam a halogén funkcióval. egész jól világít, csak így nem bír túl sokat.

Szerintem számolgassál egy kicsit ! MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme Minden havernak ez van, olyan, mintha felkapcsolnád a napot.
Ingyenes a szállítás, 3-4 hét múlva ér ide. Egyre korábban sötétedik, azonnal rendeld meg ! Nincs reális alternatívája.
Amit te láttál 28ezerért, az a 3 ledes. De ezzel az 1 ledessel is tökéletesen látsz.
Halogént felejtsd el ! Az már az õskor. Lehet, hogy jó fényük van de egy teherautó aksival sem bír annyit világítani, mint a ledes lámpák.
Marci

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
a tépõzár takarja el a csatlakozót, töltéshez le is kell venni
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Lehetett volna hozzá csatlakoztatható nagyobb kapacitásu akkut opcióként árulni, amit mellé a kormányra lehetne erõsíteni. De nincs használható csatlakozó hozzá a lámpán. Az usb csatlakozó tudtommal rejtve van amikor a kormányra kerül a lámpa. Szóval ezáltal kizárt az üzem közbeni együttmûködés.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
még az a szerencse, hogy nem csak a számítógépen van usb :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Számítógép van a melóban, felviszem a lámpást feltöltöm és tudom használni hazafelé is. Nekem ez nem volt probléma. Hosszabb távra meg ott lesz a MJ-808E azt hali. Ráadásul a gyengébb fénnyel ha bír 3 órát az nekem tökéletes, bár a 20km-es út melóba sincs 1 óra, tehát maxos fénnyel is lehet csapatni.

de akkor otthon is tölteni kell este :D

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

kár, hogy nincsen egy olyan verzója, ami mondjuk nehezbb, de cserébe 2x vagy 3x annyit elmenne. Engem a napi használat melletti, napi töltögetés riasztott el végül.

Számítógép van a melóban, felviszem a lámpást feltöltöm és tudom használni hazafelé is. Nekem ez nem volt probléma. Hosszabb távra meg ott lesz a MJ-808E azt hali. Ráadásul a gyengébb fénnyel ha bír 3 órát az nekem tökéletes, bár a 20km-es út melóba sincs 1 óra, tehát maxos fénnyel is lehet csapatni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
kár, hogy nincsen egy olyan verzója, ami mondjuk nehezbb, de cserébe 2x vagy 3x annyit elmenne. Engem a napi használat melletti, napi töltögetés riasztott el végül.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Igen, ebben már benne van a csúcs technika, az igen komoly repülõ modellekben használatos Li-polimer akkuk kistestvére, és négy egészen jó hatásfokú kis fogyasztásu led figyel az elején. Abból a szempontból kissé hajaz az mp.. lejátszók felépítésére, hogy azokban is ilyesmi akkuk vannak. Ettõl könnyû kicsi lapos holmik ezek.
- Üzemidõ: 3 óra normál, 1 óra szuperfényes és 6 óra villogó módban és nincs 2 deka az egész.

Találtam róla véleményt: Blackburn Flea lámpa teszt, kerékpár, bicikli, ár

Napelemes töltõ: http://gizmodo.com/5...llery/gallery/1

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Amikor kézbe fogtam a teszt lehetõség alkalmával a pici mûtyürt akkor nekem is ez volt az elsõ gondolatom. Kíváncsi leszek mi lesz a véleményed amikor élesben az éjszakai sötétben látod a fényét.
..ahhoz képest nem is olyan rossz az. Na persze vannak korlátai.

Tegnap este megvolt a teszt. Teljesen korrekt kis lámpa. Kb másfél órát tekertem, ebbõl olyan 40-50 percet a legdurvább fénynél és nem merült le, valamint egész jó látási viszonyokat biztosított. Azt hiszem, hogy teljesen jó választás volt, terepre pedig marad az általatok is javasolt magic shine..

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Ha visszaolvastál, akkor tudod, hogy annyiért a MagicShine lámpát ajánljuk. Sigmára ne költs, értelmetlenül kidobott pénz, ha meglátod egy Magicshine fényét. Nem lehet õket egy lapon említeni, akkora a különbség.

akkor valami nem stimmel, én néztem a magicshine lámpát, valami 28ezerért láttam-legalábbis azt amelyik be volt linkelve. a petzl myo 3 jó kis lámpa, bringán már használtam a halogén funkcióval. egész jól világít, csak így nem bír túl sokat.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts

sziasztok! éjszakára terepre, néha igen rázós lefelékre mit ajánlotok 15ezer pénz körül? visszaolvastam pár oldalt mielõtt még letolnátok :) sigma smilux, sigma pava?

Ha visszaolvastál, akkor tudod, hogy annyiért a MagicShine lámpát ajánljuk. Sigmára ne költs, értelmetlenül kidobott pénz, ha meglátod egy Magicshine fényét. Nem lehet õket egy lapon említeni, akkora a különbség.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Ki kellene próbálni kint a szabadban, teljes sötétben gyorsabb haladáshoz (elõször sík úton) elég-e a fénye. Aztán ha elégnek tûnik, akkor akár jöhetne az éles teszt is a hegyen.
Viszont tartok tõle, hogy oda nagyon kevés lesz.

Mások a követelmények egy barlangban ahol van idõd és
más ahol gyorsan kell reagálni és nagyobb részen kell jól látni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Oda fõleg fej lámpa való amivel kicsit jobbra balra tudod keresni az akadályt az úton.
Pl .lefelé száguldás közben egy kanyart nem tudnál követni kormányon lévõ lámpával, csak ha azonnal tudod keresni, hová is megy tovább az ösvény.

Amikor a kormányon kanyarodik a fény a bringa elejével együtt, úgy csak akkor derül ki, hogy kanyarodni kellene, amikor egyenesen eõtted már elfogy az út (mert élesen elkanyarodik) és alig maradt néhány métered korrigálni.

Az általad írt lámpákat nézve, elég szûk fényük van a teszt videón. Fejen hordva lehet keresgélni vele menet közben is de kormányon csak elõre irányulva, erre a célra amit mondtál, már kicsit necces használni.

logikus amit mondasz. van fejlámpám, ilyen, barlangba jó, nem tudom siksakkal együtt használható-e. legfeljebb elmegyek barlangászsisakban tekerni :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

éjszakára terepre, néha igen rázós lefelékre

Oda fõleg fej lámpa való amivel kicsit jobbra balra tudod keresni az akadályt az úton.
Pl .lefelé száguldás közben egy kanyart nem tudnál követni kormányon lévõ lámpával, csak ha azonnal tudod keresni, hová is megy tovább az ösvény.

Amikor a kormányon kanyarodik a fény a bringa elejével együtt, úgy csak akkor derül ki, hogy kanyarodni kellene, amikor egyenesen eõtted már elfogy az út (mert élesen elkanyarodik) és alig maradt néhány métered korrigálni.

Az általad írt lámpákat nézve, elég szûk fényük van a teszt videón. Fejen hordva lehet keresgélni vele menet közben is de kormányon csak elõre irányulva, erre a célra amit mondtál, már kicsit necces használni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok! éjszakára terepre, néha igen rázós lefelékre mit ajánlotok 15ezer pénz körül? visszaolvastam pár oldalt mielõtt még letolnátok :) sigma smilux, sigma pava?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

László kerékpárba ma betekertem és végre kaptak flea lámpást. 6k HUF, vettem is egyet, 7végén tesztelem, hogy mit tud. Így elsõ ránézésre a mérete miatt vhogy kételkedem az értelmes fényerõben :S

Amikor kézbe fogtam a teszt lehetõség alkalmával a pici mûtyürt akkor nekem is ez volt az elsõ gondolatom. Kíváncsi leszek mi lesz a véleményed amikor élesben az éjszakai sötétben látod a fényét.
..ahhoz képest nem is olyan rossz az. Na persze vannak korlátai.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

MJ-870 Vízálló 3-CREE XP-G 4-Mode 1200-Lumen - EUR 99.07
- Fényerõ: 1200 lumen maximális fényerõ
- Runtime: Akár 150 perc üzemidõ 100%-os fényerõnél

MJ-872 vízálló 4-CREE XP-G 4-Mode 1600-Lumen - EUR 113,61
- Fényerõ: 1600 lumen maximális fényerõ
- Runtime: Akár 120 percnyi üzemidõ 100%-os fényerõ mellett.

Elõbbi mellett döntöttem a hosszabb üzemidõ és a várhatóan a melegedésre kevésbé hajlamos konstrukció miatt. 3 led nyilván kevesebb hõt termel, mint 4 darab. Fényerõben nekem az MJ-808 is bõven tökéletes volt, terepen. Egyedül azzal volt gondom, hogy 1.) a kormányra tettem és ha a fejemet elfordítottam, oldalra nem láttam semmit, vagy 2.) fejlámpaként használtam és nem adott elég biztonságérzetet, hogy elfordított fejnél a periférikus látómezõmre nem jut elég fény. Máskülönben az MJ-808 kitõnõ fejlámpaként, a fénycsóvájának közepén a spot nagyon jó dolog. Az MJ-870 viszont a neten keringõ fotók és leírások alapján sokkal jobban teríti a fényt és nem fókuszálja az középre, így a kormányon nagyon jó kell, hogy legyen.
Szintén weben keringõ mérések szerint (ha valakit érdekel) az MJ-808 kb. 600 lumen valós fényerõt tud a névleges 900-ból, az MJ-808E kb. 750, MJ-870 kb. 950 valós lumen, MJ-872 pedig ~1250 lumen.

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
László kerékpárba ma betekertem és végre kaptak flea lámpást. 6k HUF, vettem is egyet, 7végén tesztelem, hogy mit tud. Így elsõ ránézésre a mérete miatt vhogy kételkedem az értelmes fényerõben :S