Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Bevallom, nem láttam a többiek által dicsért Sigma lightster lámpa fényét de megkockáztatom, hogy ez jobb vétel lehet.

Kíváncsi voltam és megkerestem: Sigma Lightster

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás

itt még olcsóbb
:::::: Powered by: www.webtar.hu ::::::
a lighsterben az a jó, hogy kifejezetten bringához van kitalálva, olyan a foncsorozása, és, hogy 4 aa aksival megy
de ezek a kínai lámpák is nagyon jók, és nagyon jó áron vannak

A 4 AA aksi - az pont nem gyõz meg a li-ion aksival szemben. Szerintem nem lehet a 2 technikát egy lapon említeni. Ezért is szorul ki lassan szinte mindenhonnan a ni-mh aksi.
Elképesztõ áron kihozzák ezeket a kínai lámpákat. Plusz még meglepõen jó minõségük és fényük van.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nem rossz ez ALDI - Ajánlatunk vasárnaptól, 2011.12.11. az Aldi-s lámpa sem de haverom most vette ezt: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel ami szerintem a li-ion aksi miatt sokkal jobb vétel. És 500 Ft-ért van bringakormány rögzítõ egység is. Ennek láttam a fényét, nagyon jó.
Bevallom, nem láttam a többiek által dicsért Sigma lightster lámpa fényét de megkockáztatom, hogy ez jobb vétel lehet.

itt még olcsóbb

:::::: Powered by: www.webtar.hu ::::::

a lighsterben az a jó, hogy kifejezetten bringához van kitalálva, olyan a foncsorozása, és, hogy 4 aa aksival megy

de ezek a kínai lámpák is nagyon jók, és nagyon jó áron vannak

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás

Ha valaki jó fényerejû lámpát keres mától az Aldiban CREE ledes zseblámpát lehet kapni. Olyasmi mint a Photon.

Nem rossz ez ALDI - Ajánlatunk vasárnaptól, 2011.12.11. az Aldi-s lámpa sem de haverom most vette ezt: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel ami szerintem a li-ion aksi miatt sokkal jobb vétel. És 500 Ft-ért van bringakormány rögzítõ egység is. Ennek láttam a fényét, nagyon jó.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Igen. Ha a csatlakozó középsõ pólusa és az elemtartó pozitívja között nulla Ohmot mérsz, akkor ok.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Ez attól függ, hogy a csatlakozó egy szál rézhuzallal van-e a az akkukhoz kötve, vagy közben van esetleg a töltõ áramkör ami korlátozza az áramot.
Ha a töltõ kontroll kör nem a lámpában kapott helyet, akkor van esély rá, különben nincs.

KundiJoe: és hogy ez így van-e, azt egy sima Ohm-mérõvel meg tudod mérni anélkül hogy a lámpát szét kellene robbantani.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az hogy a töltõcsatlakozón keresztül az üzemi áram nem folyik át, ahogy írod, már eleve kizárja az innen történõ betáplálást is?

Attól tartok a"project" megfeneklett, de azért jó volt róla agyalni.

Ez attól függ, hogy a csatlakozó egy szál rézhuzallal van-e a az akkukhoz kötve, vagy közben van esetleg a töltõ áramkör ami korlátozza az áramot.
Ha a töltõ kontroll kör nem a lámpában kapott helyet, akkor van esély rá, különben nincs.

Legfeljebb az elem ill. akku fészek csatlakozó pontjaira lehet még vezetéket tenni, amire -polaritás helyesen!- be lehet kötni külsõ akkut is. Viszont ha valamit rosszul kötsz, pl az tápfeszt fordítva az azonnali tönkremenetelt okoz, vagy nagyobb feszültséget kapcsolsz rá, abból is baj lehet.

Szóval érdemes pontosan tudni, hogy mi van az adott körben és csak annak ismeretében érdemes tovább alakítani nagy odafigyeléssel.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én nemrég vettem 1 photont. azt hittem milyen jó vásárt csináltam,de már találtam tök u.olyat töredék árért. mondjuk meg vagyok elégedve a fényerejével. lehet beruházok 1 ilyen aldis lampionba.

10 dollár postaköltséggel eggyüt dealextremrõl

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.360 hozzászólás
én nemrég vettem 1 photont. azt hittem milyen jó vásárt csináltam,de már találtam tök u.olyat töredék árért. mondjuk meg vagyok elégedve a fényerejével. lehet beruházok 1 ilyen aldis lampionba.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Ha valaki jó fényerejû lámpát keres mától az Aldiban CREE ledes zseblámpát lehet kapni. Olyasmi mint a Photon.

KundiJoe

KundiJoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Kösz a tanácsokat!
A lámpához rendeltem töltõt, csak az még a boltban van, így azt nem tudom megmondani, hogy töltéskor bekapcsolható-e a lámpa.
Az hogy a töltõcsatlakozón keresztül az üzemi áram nem folyik át, ahogy írod, már eleve kizárja az innen történõ betáplálást is?
Mert ebben az esetben úgy gondolom, hogy akkor már mindegy hogy a töltésvezérlõ elektronika a töltõben, vagy a lámpában van-e.
Attól tartok a"project" megfeneklett, de azért jó volt róla agyalni.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az elemek helyének zárására biztos, hogy nincs szükség, sõt egyenesen bajt okozna.
Hiszen ha akkuk lennének benne akkor abba menne az energia amit így rövidre zárnál.

Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy a töltõ csatlakozón keresztül az üzemi áram folyik át, sõt... Attól is függ, hogy hol van a töltés szabályzó áramkör, a lámpában v. a töltõben. Ehhez ismerni kellene a bekötését, felépítését.

Még az is lehet, hogy töltés közben be sem tudod kapcsolni a lámpát mert akár le is választhatja a dugalj kapcsolója.

KundiJoe

KundiJoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Bocs! Lehet hogy rosszul fogalmaztam.
Pont a lámpán lévõ töltõ csatlakozó jack dugó aljzatáról akartam betáplálni.
A polisztirol bélést a fémlappal csak azért gondoltam, hogy zárja az áramkört.
Lehet, hogy ha a töltõcsatlakozón keresztül nem a töltési feszültséget, hanem a mûködéshez szükséges feszültséget visszük be akkor a lámpa mûködni fog? Tehát nincs is szükség a lámpán belüli elemeket helyettesítõ áramkör zárására.
Magyarul ha veszek egy Jack dugót meg egy kis drótot melynek a végén ott az áramforrás és bedugom a lámpa töltõ csatlakozójába mûködni fog-e, vagy hazavágom az egészet?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..az elemeket kiveszem belõle, és azok helyet polisztirolból faragok bele -a négy elemmel megegyezõ- idomot, melynek a végére egy kis fémlapot rögzítenék -mely zárja az áramkört- és azt betolom az elemek helyére mindenféle gányolás nélkül kiiktattam az elemeket.

Most már csak az a kérdés, hogy a Jack dugón keresztül betáplált áram nem tenne-e kárt benne, és mûködne-e?

Az elemek helyét kitöltõ hab idomon levõ kontaktusok beviszik egy külsõ áramforrás feszültségét.
Ha a külsõ feszültség nem nagyobb és a polaritást nem cseréled fel közben, akkor ezt az elem helyettesítõ megoldást elvileg lehetne használni.

Azt viszont nem értem hogy a Jack csatlakozó hol lenne? Az általad illesztett, elemet pótló idomon?
Gondolom akkor már nem akarod a töltõ csatlakozót még bevonni a mûveletbe, hiszen akkor felesleges.

KundiJoe

KundiJoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Valóban igazad van túrázáshoz tényleg a célra gyártott fejlámpa a legjobb. De, szöget ütött a fejemben hogy ha már gyári bemenettel rendelkezik és azt úgy látom Jack dugós, talán innen is lehetne táplálni.
Persze én sem gondoltam, hogy szétszedem, fúrok, faragok, forrasztok. Márt csak azért sem mert a villamosság ilyen szinten nem az erõsségem. Ha viszont az elemeket kiveszem belõle, és azok helyet polisztirolból faragok bele -a négy elemmel megegyezõ- idomot, melynek a végére egy kis fémlapot rögzítenék -mely zárja az áramkört- és azt betolom az elemek helyére mindenféle gányolás nélkül kiiktattam az elemeket.
Súlyra lemértem, elemek nélkül 78g., ami csak a futólag átnézett gyári fejlámpák tömegadataival összevetve nem rossz.
Most már csak az a kérdés, hogy a Jack dugón keresztül betáplált áram nem tenne-e kárt benne, és mûködne-e?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok.
Régóta olvasom a fórumot, mely sok felesleges mérgelõdéstõl és pénzkidobástól mentett meg.
Világítás terén a régi Cateye halogén izzós pilács után én is beújítottam egy Sigma Lightsterre. Nem csalódtam.
Az lenne a kérdésem, hogy a töltõcsatlakozón keresztül lehetne-e külsõ áramforrásról táplálni, úgy, hogy az elemeket kiveszem belõle, és a lámpán belül csak zárom az áramkört? Vagy azon keresztül, csak a töltõje által adott áram erõsség táplálható be.
Lehet, hogy hülye ötlet, de mivel gyalogtúrázok is, így fejlámpaként is tudnám használni. Persze aksikkal már a fejen nehéz lenne. Valamint így a hidegben az áramforrás a ruházaton belül meleg helyre kerülne.

tudja ferne, de egy 8 rugós lámpát így kókányolni..... személyes véleményem, hogy ha sokat gyalogtúrázol, akkor célszerûbb beruházni egy fejlámpába, nem szerencsétlenkedni egy bringa lámpával

KundiJoe

KundiJoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok.
Régóta olvasom a fórumot, mely sok felesleges mérgelõdéstõl és pénzkidobástól mentett meg.
Világítás terén a régi Cateye halogén izzós pilács után én is beújítottam egy Sigma Lightsterre. Nem csalódtam.
Az lenne a kérdésem, hogy a töltõcsatlakozón keresztül lehetne-e külsõ áramforrásról táplálni, úgy, hogy az elemeket kiveszem belõle, és a lámpán belül csak zárom az áramkört? Vagy azon keresztül, csak a töltõje által adott áram erõsség táplálható be.
Lehet, hogy hülye ötlet, de mivel gyalogtúrázok is, így fejlámpaként is tudnám használni. Persze aksikkal már a fejen nehéz lenne. Valamint így a hidegben az áramforrás a ruházaton belül meleg helyre kerülne.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
Ügyes !
Kerékpár világítás másképpen - videó - Fun7 - Jókedv egész héten :)
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Li-ion aksi ... nem lesz mûködésképtelen a hidegben. (gondolom, egy bizonyos -fokig) De biztosan nem a nyári teljesítményüket adják le.

A Li-ion a nyárinak a negyedét tudja, ha kicsit használtabb már. (Az enyém már néhány éves.)
Szóval nem azonnal mûködésképtelen csak rövid idõ múlva.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás

a hideg azért az eneloopoknak sem tesz jót, ahogy tapasztaltam az elmúlt héten

Mivel az is egy ni-mh aksi, ugyan úgy nem fogja bírni a hideget. Li-ion aksi vagy normál elem nem lesz mûködésképtelen a hidegben. (gondolom, egy bizonyos -fokig) De biztosan nem a nyári teljesítményüket adják le.
Marci