Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Éjszakai állványos fotó fák között nincs róla amit feltöltenél ?

hát az sajnos nincs de én ezt átépitezzem fegyverlámpának 100 150 méterre lehet világitani vele tudodmit mindjárt csinálok kivilágitok az ablakon és lefotozom megnézem mien lesz!
ja és fokuszálható!
probáltam de nemtudok ittbentrõl jó képet csinálni!
most akarok még kettõt venni és a kormányomra szerelni! nagyon komolyan fog világitani! a 3500 ft van akumlátor és tõltõ is! ja és mégcsak egyszer töltöttem fel és már féléve vettem és sokat voltam vadászni vele!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Éjszakai állványos fotó fák között nincs róla amit feltöltenél ?
Annál a kameránál amivel ezeket fotóztad, csillagos ég üzemmódban már max. 60 mp záridõ is van !

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Sziasztok
énis probálkozok .
ezt nézétek meg kiváncsi vagyok a véleményekre ez is 3500ft-os lámpa kiprobáltam a sisakomon!
https://picasaweb.go...583634751174962

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
És egyre jobbak jönnek ki !

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

mi a baj ncmh aksival? veszel 4 db eneloopot, meg egy rendes töltõt és semmi gondod vele, ha meg túra közben lemerül, már teheted is bele a sima alkáli elemet
nekem az eneloopokkal több mint egy hét mindennapos használatot bír a lighster, még ebben a hidegben is, de pl. a telefon aksija 5 nap helyett kettõt bír, mikor kicsit hidegebbek a napok

Hmm ! 1 hét ebben a hidegben ? Az tényleg nem rossz.
Balu1 ! Jó lámpa lehet ez a lighster elnézve a jóval drágább Powerled Black Pro fénye mellett. Hát, ennyit fejlõdnek évrõl évre ezek a ledek, egyre olcsóbban megkapod a néhány évvel ezelõtti felsõbb kategóriát.
Marci

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

itt még olcsóbb
:::::: Powered by: www.webtar.hu ::::::

Itt olcsóbb ugyan de a csóka írja, hogy garanciát nem tud adni.
A másik bolt kicsit drágább de 2 év garanciát ad. kb. 1500Ft a különbség - nem tudom, hogy megéri-e.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A 4 AA aksi - az pont nem gyõz meg a li-ion aksival szemben. Szerintem nem lehet a 2 technikát egy lapon említeni. Ezért is szorul ki lassan szinte mindenhonnan a ni-mh aksi.
Elképesztõ áron kihozzák ezeket a kínai lámpákat. Plusz még meglepõen jó minõségük és fényük van.

mi a baj ncmh aksival? veszel 4 db eneloopot, meg egy rendes töltõt és semmi gondod vele, ha meg túra közben lemerül, már teheted is bele a sima alkáli elemet

nekem az eneloopokkal több mint egy hét mindennapos használatot bír a lighster, még ebben a hidegben is, de pl. a telefon aksija 5 nap helyett kettõt bír, mikor kicsit hidegebbek a napok

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Bevallom, nem láttam a többiek által dicsért Sigma lightster lámpa fényét de megkockáztatom, hogy ez jobb vétel lehet.

Kíváncsi voltam és megkerestem: Sigma Lightster

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

itt még olcsóbb
a lighsterben az a jó, hogy kifejezetten bringához van kitalálva, olyan a foncsorozása, és, hogy 4 aa aksival megy
de ezek a kínai lámpák is nagyon jók, és nagyon jó áron vannak

A 4 AA aksi - az pont nem gyõz meg a li-ion aksival szemben. Szerintem nem lehet a 2 technikát egy lapon említeni. Ezért is szorul ki lassan szinte mindenhonnan a ni-mh aksi.
Elképesztõ áron kihozzák ezeket a kínai lámpákat. Plusz még meglepõen jó minõségük és fényük van.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nem rossz ez ALDI - Ajánlatunk vasárnaptól, 2011.12.11. az Aldi-s lámpa sem de haverom most vette ezt: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel ami szerintem a li-ion aksi miatt sokkal jobb vétel. És 500 Ft-ért van bringakormány rögzítõ egység is. Ennek láttam a fényét, nagyon jó.
Bevallom, nem láttam a többiek által dicsért Sigma lightster lámpa fényét de megkockáztatom, hogy ez jobb vétel lehet.

itt még olcsóbb

a lighsterben az a jó, hogy kifejezetten bringához van kitalálva, olyan a foncsorozása, és, hogy 4 aa aksival megy

de ezek a kínai lámpák is nagyon jók, és nagyon jó áron vannak

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Ha valaki jó fényerejû lámpát keres mától az Aldiban CREE ledes zseblámpát lehet kapni. Olyasmi mint a Photon.

Nem rossz ez ALDI - Ajánlatunk vasárnaptól, 2011.12.11. az Aldi-s lámpa sem de haverom most vette ezt: Akkumultoros Q3 Cree Led lmpa tltkkel ami szerintem a li-ion aksi miatt sokkal jobb vétel. És 500 Ft-ért van bringakormány rögzítõ egység is. Ennek láttam a fényét, nagyon jó.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Igen. Ha a csatlakozó középsõ pólusa és az elemtartó pozitívja között nulla Ohmot mérsz, akkor ok.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Ez attól függ, hogy a csatlakozó egy szál rézhuzallal van-e a az akkukhoz kötve, vagy közben van esetleg a töltõ áramkör ami korlátozza az áramot.
Ha a töltõ kontroll kör nem a lámpában kapott helyet, akkor van esély rá, különben nincs.

KundiJoe: és hogy ez így van-e, azt egy sima Ohm-mérõvel meg tudod mérni anélkül hogy a lámpát szét kellene robbantani.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az hogy a töltõcsatlakozón keresztül az üzemi áram nem folyik át, ahogy írod, már eleve kizárja az innen történõ betáplálást is?

Attól tartok a"project" megfeneklett, de azért jó volt róla agyalni.

Ez attól függ, hogy a csatlakozó egy szál rézhuzallal van-e a az akkukhoz kötve, vagy közben van esetleg a töltõ áramkör ami korlátozza az áramot.
Ha a töltõ kontroll kör nem a lámpában kapott helyet, akkor van esély rá, különben nincs.

Legfeljebb az elem ill. akku fészek csatlakozó pontjaira lehet még vezetéket tenni, amire -polaritás helyesen!- be lehet kötni külsõ akkut is. Viszont ha valamit rosszul kötsz, pl az tápfeszt fordítva az azonnali tönkremenetelt okoz, vagy nagyobb feszültséget kapcsolsz rá, abból is baj lehet.

Szóval érdemes pontosan tudni, hogy mi van az adott körben és csak annak ismeretében érdemes tovább alakítani nagy odafigyeléssel.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én nemrég vettem 1 photont. azt hittem milyen jó vásárt csináltam,de már találtam tök u.olyat töredék árért. mondjuk meg vagyok elégedve a fényerejével. lehet beruházok 1 ilyen aldis lampionba.

10 dollár postaköltséggel eggyüt dealextremrõl

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
én nemrég vettem 1 photont. azt hittem milyen jó vásárt csináltam,de már találtam tök u.olyat töredék árért. mondjuk meg vagyok elégedve a fényerejével. lehet beruházok 1 ilyen aldis lampionba.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Ha valaki jó fényerejû lámpát keres mától az Aldiban CREE ledes zseblámpát lehet kapni. Olyasmi mint a Photon.

KundiJoe

KundiJoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Kösz a tanácsokat!
A lámpához rendeltem töltõt, csak az még a boltban van, így azt nem tudom megmondani, hogy töltéskor bekapcsolható-e a lámpa.
Az hogy a töltõcsatlakozón keresztül az üzemi áram nem folyik át, ahogy írod, már eleve kizárja az innen történõ betáplálást is?
Mert ebben az esetben úgy gondolom, hogy akkor már mindegy hogy a töltésvezérlõ elektronika a töltõben, vagy a lámpában van-e.
Attól tartok a"project" megfeneklett, de azért jó volt róla agyalni.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az elemek helyének zárására biztos, hogy nincs szükség, sõt egyenesen bajt okozna.
Hiszen ha akkuk lennének benne akkor abba menne az energia amit így rövidre zárnál.

Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy a töltõ csatlakozón keresztül az üzemi áram folyik át, sõt... Attól is függ, hogy hol van a töltés szabályzó áramkör, a lámpában v. a töltõben. Ehhez ismerni kellene a bekötését, felépítését.

Még az is lehet, hogy töltés közben be sem tudod kapcsolni a lámpát mert akár le is választhatja a dugalj kapcsolója.

KundiJoe

KundiJoe

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Bocs! Lehet hogy rosszul fogalmaztam.
Pont a lámpán lévõ töltõ csatlakozó jack dugó aljzatáról akartam betáplálni.
A polisztirol bélést a fémlappal csak azért gondoltam, hogy zárja az áramkört.
Lehet, hogy ha a töltõcsatlakozón keresztül nem a töltési feszültséget, hanem a mûködéshez szükséges feszültséget visszük be akkor a lámpa mûködni fog? Tehát nincs is szükség a lámpán belüli elemeket helyettesítõ áramkör zárására.
Magyarul ha veszek egy Jack dugót meg egy kis drótot melynek a végén ott az áramforrás és bedugom a lámpa töltõ csatlakozójába mûködni fog-e, vagy hazavágom az egészet?