Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Posted 2012. January 09. - 00:43

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2012. January 09. - 00:06

Posted 2012. January 08. - 23:47

- Az egyik korábbi 6+ óra helyett két órán belül kimerül.
- A másik kicsivel tovább bírja.
- Még a harmadik az ami végül kihúz a bajból, talán azért mert a sötétben maradástól való félelmemben kis fokozatra kapcsolok.
(Igaz, azután otthon amikor felmelegednek, akkor teljes fénnyel mûködik megint mindhárom, de az más kérdés.)
Szóval ezért egyre komolyabban megfordult már a fejemben, hogy az elsõ kerékbe beszerelek majd egy agydinamót, ami folyamatosan szinten tartja az akkukat menet közben. Éjszaka viszont teljes fényerõvel is világíthatok az akkukról, legfeljebb ha idõ elõtt lemerülnek az öreg akkuk, akkor még mindig ott van az agygenerátor. Az is igaz, hogy annak a teljesítménye kb 3Watt és a lámpám ennek a tízszeresét is tudja, de még mindig jobb a semminél.
A ledes világításnak meg van az az elõnye, hogy kisebb teljesítményû áramforrás esetén önszabályzóan annyi teljesítményre áll be ami a rendelkezésére áll. Ha meg netán még van egy nap amit végig tekerek, akkor még fel is tud töltõdni valamennyire az akku.
Ezen kívül láttam már a neten 12V 0.5A-es kerékpár generátort is, ami 6 W-nak felel meg.
Annak viszont az az óriási hibája, hogy hagyományos dörzskerekes típus, ami azért épp eleget fog a keréken, az agydinamóhoz képest mindenképp.
Persze lehet agydinamót használni csak úgy önmagában is, csak akkor számítani kell a sebesség függõ fényerõre, megálláskor a sötétre ami szerintem nagyon zavaró lehet.
Posted 2012. January 08. - 23:31

Hozé lámpám van, 3-4 tekerés után szoktam csak tölteni. Soha nem féltem, hogy lemerülök.
Posted 2012. January 08. - 22:55

Agydinamót túrázók vagy városi bringások használnak. Országútisok és montisok elemes, aksis lámpákkal járnak. Talán ezért esik kevesebb szó az agydinamóról.
Országúti rendbenvan....de a montis használatot nem tartanám kizártnak.
Egy Deore vagy Alfine agydinamó 500-550g, és tárcsafékes verziója is van, a tárcsás ilyen súlyú.
Az enyém egy olcsóbb változat, 800g-os, de nekem nem számit a súly.
Egy tárcsás agy 200g, ergo 300-350g a súlykülönbség, ami szerintem egyáltalán nem vészes, és mondjuk a magicshine-nál is az akkuk ugyanennyit nyomnak kb.
Fényerõben, töksötétben 30m-t is elvisz a lámpám, de úgy hogy 1 méterrel magam elõtt is tisztán látok mindent, és 2 sáv széles a fénycsóva...szerintem erdõben ez bõven elég, én városban kivilágitatlan részen úgy megyek mintha nappali világosság lenne. És mindig az embernél van, nemkell elemmel és akksival veszõdni, meg félni hogy mikor merül vajon le.
Szóval nem értek egyet, hogy montira ne lehetne való éppenséggel.
Az már másik kérdés, hogy terepes használatot mennyire bir egy agydinamó, errõl nemtudok nyilakozni, nem DH-ra való az biztos

Posted 2012. January 08. - 19:27

Posted 2012. January 08. - 18:11

Posted 2012. January 08. - 18:01

Nekem egy B&M Cyo Cyo-m van, 1m-20méterig tökéletesen látok vele mindent, pedig asszem csak egy kis 1.25W-os 5mm-es optikás led van benne.
És a legjobb, hogy a fényelosztása a tükörrendszere miatt majdnem teljesen egyenletes, és 2 sávot simán bevilágit.
Már nemegyszer néztek rám furán az emberek, hogy nem-e valami robogó mászkál a járdán vagy bicikliúton XD
Hátul meg egy B&M Toplight Flat s plus van. Iszonyú nagy fénye van.
Állófényes az elsõ-hátsó is, és kb 10km/h-tól max fényerõn világit az elsõ is.
Másnak van ilyesmilye?
Mert itt mindig csak az akkus meg az elemes lámpákról van szó.
Posted 2012. January 08. - 17:36

Neuzer kerkpr ::: Termkek / SMART / Villogk / SMART Hts kerkpr villogkSziasztok! A Smart lámpákról tudna valaki véleményt mondani, mert most állok elsõ illetve hátsó vásárlása elõtt, és ezeket ajánlották, vagy ajánljatok mást olyan 10000huf - ig. A hátsónál fontos, hogy erõs legyen, az elsõ az inkább csak azért, hogy legyen, de azért amennyiben szükséges azért lássak vele.
Az elsõ 7 ledest láttam már, nagyon erõs fénye volt de a 7 lednek már lehet fogyasztása is.
Nekem a legalsó van, ez is jó erõs fényû. A hasonló árú Cateye lámpánál kicsit erõsebb.
Posted 2012. January 08. - 10:16

Sziasztok! A Smart lámpákról tudna valaki véleményt mondani, mert most állok elsõ illetve hátsó vásárlása elõtt, és ezeket ajánlották, vagy ajánljatok mást olyan 10000huf - ig. A hátsónál fontos, hogy erõs legyen, az elsõ az inkább csak azért, hogy legyen, de azért amennyiben szükséges azért lássak vele.
nekünk 2 darab 1000 Ft-os smart hátsólámpa van itthon évek óta, és nagyon jók, erõs a fényük, sosem áztak be, olcsók
de van a smartnak 1800 Ft körüli áron valami erõsebb fényû modellje is, állítólag az is bestbuy
elsõ lámpáikról valaki itt írta a fórumban, hogy egész jók, de az elmúlt idõszakban a következõ kép alakult ki bennem itt a fórumon
- sima villogónak majdnem bármilyen villogó jó, nekem cateye van, az frankó, de nem olcsó
- villogónak és alkalmi erõs fénynek a blackburn flea-t szokták ajánlani 6 ropi körü
- erõs lámpának legújabban a sigma lighstert, nekem is ez van, ezzel valóban látni is lehet rendesen, és sokáig bírja viszonylag
- brutál lámpának a magicshine és társai kínából
és persze a leg ár-érték arányásobb megoldás a 10-15 dollár körül, akár itthon is, vagy dx-rõl szállítási költség nélkül beszerezhetõ kínai lámpák, amikben erõs led van és faszán világítanak, ha visszanézel pár oldalt találsz itthoni és külföldi linkeket is, ahonnan érdemes rendelni
Posted 2012. January 08. - 09:35

Posted 2012. January 04. - 07:39

Nyugodj meg rosszul volt beállítva ha a hozéra nem villognak meg hasonló teljesítményû lámpákra akkor egy 10x-30x gyengébb lámpára vajon miért?bántja a szemüket-pedig jól van beállítva,és én meg vagyok vele elégedve,csak hidegben mint minden elem-akku nem bírja úgy mint melegben-ez van csak hátrányaként!

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. January 03. - 23:01

Nagy János
Posted 2012. January 03. - 19:57

A méretéhez képest elég jó, de 20-25 km/h fölött már necces lehet vele menni, mert jöhet egy aszfalt hiba, néhány kõdarab vagy bármi, amit már késõn veszel észre.Országútra ez vajon elég? Blackburn Flea USB elsõ 2011 - Kerékpár webshop
Valaki irta regebben hogy meglepoen jo fenye van, asszem Balu volt az.
Posted 2012. January 03. - 17:47

A Blackburn Fleának kellemesen eloszló fénye van. Cateye* fénykardokkal ellentétben közelre is jut elég fény. Vaksötétben, kanyarban, terepen, vagy ha szembõl egy kocsi világít, se mész be az árokba...
Szerintem figyelmesen tekerve, a nagyobb fokozaton ~20-25km/h-ig biztonsággal lehet vele közlekedni.
Vérbeli outis repesztéshez nem elegendõ, oda spotosabb, nagyobb teljesítményû lámpa kell!
*Szerintem Cateyekbõl az 500-as sorozatot (és az az alattiakat), fényteljesítményben (lumen) simán lepipálja.
oké köszi, 25km/h szerintem elég lesz egyelõre.

Posted 2012. January 03. - 15:22

Szerintem figyelmesen tekerve, a nagyobb fokozaton ~20-25km/h-ig biztonsággal lehet vele közlekedni.

Vérbeli outis repesztéshez nem elegendõ, oda spotosabb, nagyobb teljesítményû lámpa kell!
*Szerintem Cateyekbõl az 500-as sorozatot (és az az alattiakat), fényteljesítményben (lumen) simán lepipálja.
Posted 2012. January 03. - 08:28

Országútra ez vajon elég? Blackburn Flea USB elsõ 2011 - Kerékpár webshop
Nyilván nem éjjel edzek, de volt már, hogy rámsötétedett, és az egy ledes béna villogómmal elég para volt hazaérni. Ez meg az ára miatt nagyon szimpatikus lenne!
Valaki irta regebben hogy meglepoen jo fenye van, asszem Balu volt az.
Posted 2012. January 03. - 01:33

Nyilván nem éjjel edzek, de volt már, hogy rámsötétedett, és az egy ledes béna villogómmal elég para volt hazaérni. Ez meg az ára miatt nagyon szimpatikus lenne!
Posted 2012. January 03. - 00:23

Jó-jó, néhány éve én is így kezdtem, hogy csak egy kis kört megyünk haverokkal este a béna kis lámpánkkal. Most már állandóan járok - épp most, 21 óra körül értem haza, Hármason mentünk egy kört a haverokkal. Szóval, jó lámpával jobb még a földes úton is. Aztán jöhet az éjszakai Pilis vagy Börzsöny !ezt írta
" De tavasztól földes útra térek esténként"
én ebbõl nem kemény terepezést olvasok ki, hanem csak mi oda van írva, arra pedig simán elég lehet a sigma, de jobb kipróbálni, mielõtt költségekbe hajszolja magát

Nincs baj a Sigmával csak lehet, hogy én már éjszakai bringázás hallatán a MagicShine és a Hozé-lámpa színvonalt gondolom a jónak és ezt az igét hirdetem mindenkinek. Vannak hibáim....:-)
Posted 2012. January 02. - 20:16

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!