Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
Agydinamós lámpát senki nem használ? :)
Nekem egy B&M Cyo Cyo-m van, 1m-20méterig tökéletesen látok vele mindent, pedig asszem csak egy kis 1.25W-os 5mm-es optikás led van benne.
És a legjobb, hogy a fényelosztása a tükörrendszere miatt majdnem teljesen egyenletes, és 2 sávot simán bevilágit.
Már nemegyszer néztek rám furán az emberek, hogy nem-e valami robogó mászkál a járdán vagy bicikliúton XD
Hátul meg egy B&M Toplight Flat s plus van. Iszonyú nagy fénye van.
Állófényes az elsõ-hátsó is, és kb 10km/h-tól max fényerõn világit az elsõ is.
Másnak van ilyesmilye?
Mert itt mindig csak az akkus meg az elemes lámpákról van szó.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,683 posts

Sziasztok! A Smart lámpákról tudna valaki véleményt mondani, mert most állok elsõ illetve hátsó vásárlása elõtt, és ezeket ajánlották, vagy ajánljatok mást olyan 10000huf - ig. A hátsónál fontos, hogy erõs legyen, az elsõ az inkább csak azért, hogy legyen, de azért amennyiben szükséges azért lássak vele.

Neuzer kerkpr ::: Termkek / SMART / Villogk / SMART Hts kerkpr villogk
Az elsõ 7 ledest láttam már, nagyon erõs fénye volt de a 7 lednek már lehet fogyasztása is.
Nekem a legalsó van, ez is jó erõs fényû. A hasonló árú Cateye lámpánál kicsit erõsebb.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok! A Smart lámpákról tudna valaki véleményt mondani, mert most állok elsõ illetve hátsó vásárlása elõtt, és ezeket ajánlották, vagy ajánljatok mást olyan 10000huf - ig. A hátsónál fontos, hogy erõs legyen, az elsõ az inkább csak azért, hogy legyen, de azért amennyiben szükséges azért lássak vele.

nekünk 2 darab 1000 Ft-os smart hátsólámpa van itthon évek óta, és nagyon jók, erõs a fényük, sosem áztak be, olcsók

de van a smartnak 1800 Ft körüli áron valami erõsebb fényû modellje is, állítólag az is bestbuy

elsõ lámpáikról valaki itt írta a fórumban, hogy egész jók, de az elmúlt idõszakban a következõ kép alakult ki bennem itt a fórumon

- sima villogónak majdnem bármilyen villogó jó, nekem cateye van, az frankó, de nem olcsó
- villogónak és alkalmi erõs fénynek a blackburn flea-t szokták ajánlani 6 ropi körü
- erõs lámpának legújabban a sigma lighstert, nekem is ez van, ezzel valóban látni is lehet rendesen, és sokáig bírja viszonylag
- brutál lámpának a magicshine és társai kínából

és persze a leg ár-érték arányásobb megoldás a 10-15 dollár körül, akár itthon is, vagy dx-rõl szállítási költség nélkül beszerezhetõ kínai lámpák, amikben erõs led van és faszán világítanak, ha visszanézel pár oldalt találsz itthoni és külföldi linkeket is, ahonnan érdemes rendelni

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

bántja a szemüket-pedig jól van beállítva,és én meg vagyok vele elégedve,csak hidegben mint minden elem-akku nem bírja úgy mint melegben-ez van csak hátrányaként!

Nyugodj meg rosszul volt beállítva ha a hozéra nem villognak meg hasonló teljesítményû lámpákra akkor egy 10x-30x gyengébb lámpára vajon miért?;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.
Nem kötözködésként de valahol el kell kezdeni,nekem nagyon jó a SIGMA PAVA lámpám-még rám is villogtatnak hogy bántja a szemüket-pedig jól van beállítva,és én meg vagyok vele elégedve,csak hidegben mint minden elem-akku nem bírja úgy mint melegben-ez van csak hátrányaként!

Nagy János

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Országútra ez vajon elég? Blackburn Flea USB elsõ 2011 - Kerékpár webshop
Valaki irta regebben hogy meglepoen jo fenye van, asszem Balu volt az.

A méretéhez képest elég jó, de 20-25 km/h fölött már necces lehet vele menni, mert jöhet egy aszfalt hiba, néhány kõdarab vagy bármi, amit már késõn veszel észre.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

A Blackburn Fleának kellemesen eloszló fénye van. Cateye* fénykardokkal ellentétben közelre is jut elég fény. Vaksötétben, kanyarban, terepen, vagy ha szembõl egy kocsi világít, se mész be az árokba... :)
Szerintem figyelmesen tekerve, a nagyobb fokozaton ~20-25km/h-ig biztonsággal lehet vele közlekedni.;)
Vérbeli outis repesztéshez nem elegendõ, oda spotosabb, nagyobb teljesítményû lámpa kell!

*Szerintem Cateyekbõl az 500-as sorozatot (és az az alattiakat), fényteljesítményben (lumen) simán lepipálja.

oké köszi, 25km/h szerintem elég lesz egyelõre. :)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
A Blackburn Fleának kellemesen eloszló fénye van. Cateye* fénykardokkal ellentétben közelre is jut elég fény. Vaksötétben, kanyarban, terepen, vagy ha szembõl egy kocsi világít, se mész be az árokba... :)
Szerintem figyelmesen tekerve, a nagyobb fokozaton ~20-25km/h-ig biztonsággal lehet vele közlekedni.;)
Vérbeli outis repesztéshez nem elegendõ, oda spotosabb, nagyobb teljesítményû lámpa kell!

*Szerintem Cateyekbõl az 500-as sorozatot (és az az alattiakat), fényteljesítményben (lumen) simán lepipálja.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Nyilván nem éjjel edzek, de volt már, hogy rámsötétedett, és az egy ledes béna villogómmal elég para volt hazaérni. Ez meg az ára miatt nagyon szimpatikus lenne!

Valaki irta regebben hogy meglepoen jo fenye van, asszem Balu volt az.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
Nyilván nem éjjel edzek, de volt már, hogy rámsötétedett, és az egy ledes béna villogómmal elég para volt hazaérni. Ez meg az ára miatt nagyon szimpatikus lenne!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,683 posts

ezt írta
" De tavasztól földes útra térek esténként"
én ebbõl nem kemény terepezést olvasok ki, hanem csak mi oda van írva, arra pedig simán elég lehet a sigma, de jobb kipróbálni, mielõtt költségekbe hajszolja magát

Jó-jó, néhány éve én is így kezdtem, hogy csak egy kis kört megyünk haverokkal este a béna kis lámpánkkal. Most már állandóan járok - épp most, 21 óra körül értem haza, Hármason mentünk egy kört a haverokkal. Szóval, jó lámpával jobb még a földes úton is. Aztán jöhet az éjszakai Pilis vagy Börzsöny !;)
Nincs baj a Sigmával csak lehet, hogy én már éjszakai bringázás hallatán a MagicShine és a Hozé-lámpa színvonalt gondolom a jónak és ezt az igét hirdetem mindenkinek. Vannak hibáim....:-)
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
200 lumen illik még földes útra is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nézz meg egy MagicShine 808-ast, milyen fénye van és utána átgondolod a Sigmával való terepezést.
Jó lámpa az a Sigma de nem terepkerózásra van kitalálva. Oda azért kicsit több kell.

ezt írta

" De tavasztól földes útra térek esténként"

én ebbõl nem kemény terepezést olvasok ki, hanem csak mi oda van írva, arra pedig simán elég lehet a sigma, de jobb kipróbálni, mierlõtt költségekbe hajszolja magát

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,683 posts
Nézz meg egy MagicShine 808-ast, milyen fénye van és utána átgondolod a Sigmával való terepezést.
Jó lámpa az a Sigma de nem terepkerózásra van kitalálva. Oda azért kicsit több kell.
Marci

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Ha kicsit szárad/fagy letesztelem én is az erdõben.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sigma lightster

Feltöltött kép

Ami tetszik is, fõleg annyiért. De tavasztól földes útra térek esténként, és félek hogy oda kevés lesz. Azon is gondolkodtam, hogy veszek még egyet, s akkor már talán ok. :confused:

én mentem vele este erdõben, teljesen használható, és ha nincs közilágítás, és autó forgalom, akkor sokkal erõsebbnek is tûnik, mert nincs szembe vakító fény

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

Most milyen lámpád van ?

Sigma lightster

Feltöltött kép

Ami tetszik is, fõleg annyiért. De tavasztól földes útra térek esténként, és félek hogy oda kevés lesz. Azon is gondolkodtam, hogy veszek még egyet, s akkor már talán ok. :confused:

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,683 posts

Ez a videó jól szemlélteti a Magicshine MJ-880 szórását. Ha ilyen a valóságban is, akkor erõsen gondolkodom a beszerzésén.

Hát, õszinte leszek: A videó elég béna lett, élõben biztos jobb lehet de engem nagyon nem gyõzött meg. Biztosan nagyon erõs a lámpa de szerintem nagyon nem éri meg az árát. Bár ezt mindenki maga dönti el, neki mire éri meg költeni a pénzét.
dhcodoki ! Most milyen lámpád van ?
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Ha ilyen a valóságban is, akkor..

A tükörrel vetítõ lámpáknak mindig van egy közvetlen kiszóródása, ami elõre lép ki a tükör érintése nélkül.
Ettõl van egy közeli szórt fény. Az erõs fõ szúró fény viszont annyira lecsökkenti a szem érzékenységét, hogy távolabbra (általában) már annyira elgyengül a szórt rész, hogy nem igazán használható, csak közvetlen közelben szokott látszani.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..