Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Ja ez jó vétel, errõl szól mostanában a fele topik, olvasgass. Csak vegyél hozzá normális akksikat, mert ezek a kínai szarok dísznek vannak.

És milyen akksit nézzek hozzá? :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Egy kis update Ultrafire 4.000mAh 18650 témában.
Röviden: Egy sapka szart se érnek.
Hosszabban: Nem hogy 4000, de még 1000mAh-t sem vesznek fel ezek az akksik. Nem tud 800mAh-nál többet belepumpálni még az intelligens, balanszeres töltõ sem.

A Samsung, Panasonic, esetleg SANYO 18650-eseivel van valakinek konkrét (MÉRT!) tapasztalata? Konkrétan ezekkel:
1. New Sanyo Li ion 18650 Rechargable 3 7V 2 6AH 2600mAh Battery with Protected RG | eBay
2. New Samsung 18650 Original Rechargeable Battery 2800mAh 3 7V with PCB Protective | eBay
3. New Panasonic 18650 NCR18650 Rechargeable Battery 2900mAh with PCB Protective GG | eBay

Sziasztok!
Ezek a tipusú lámpák milyenek lehetnek? Van valakinek ilyen?
3X CREE XM L XML T6 LED 3800 Lumens Bicycle Light Bike Lamp Headlight Headlamp | eBay
61 dollárért nemis lenne vészes :)

Ja ez jó vétel, errõl szól mostanában a fele topik, olvasgass. Csak vegyél hozzá normális akksikat, mert ezek a kínai szarok dísznek vannak.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Sziasztok!
Ezek a tipusú lámpák milyenek lehetnek? Van valakinek ilyen?
3X CREE XM L XML T6 LED 3800 Lumens Bicycle Light Bike Lamp Headlight Headlamp | eBay

61 dollárért nemis lenne vészes :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Sok helyen láttam ugyan ezeket a lámpákat,de eltérõ lumen értékekkel.Ezek csak reklámfogások vagy a valóságban is eltérnek egymástól? A tényleges fényerõt mihez lehetne hasonlitani, mert ez a lumen érték egy kicsit olyan megfoghatatlan fogalom igy önmagában.

.
Össze hasonlításképp vegyünk alapnak egy 55 Wattos autós halogén izzó fényerejét. Az kb 1200 lumen fény teljesítményû.
Ezek a bringás reflektorok jóval szûkebb csóvában adják le ugyanazt az össz fény teljesítményt, vagyis kisebb területet világít meg az autó refihez képest, de nagyobb fényerõvel. Már ha tényleg 1200 lument tudna, akkor lenne ez így igaz. Van amelyik tényleg annyira képes. Pl az XM-L u2 fényességbõl a hideg fehér led képes erre.

Régebbi ledekkel szerelt lámpáknak lehet jóval kisebb a fény teljesítménye azonos fogyasztás mellett, mert azoknak még rosszabb a hatásfokuk. Ezzel együtt kisebb széttartás mellett is erõsebb lehet a szûk csóva még így is.

A fénye nem csak led típustól függ, hanem a fényességi osztályon ("bin" /csoport, kosár/ -fényességi csoportokba válogatják-), ezen is múlik.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Köszönöm a választ!
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ha nincs használatban a lámpa,szét kell húzni a kábelt,hogy ne világitson egyfolytában a töltés-visszajelzõ,vagy elhanyagolható annak a fogyasztása,szóval maradhat napokig úgy?

Elhanyagolható a fogyasztása (óránként csak 10-20mA), de annak ellenére szét kell húzni, mert hosszabb idõ, több óra alatt, vagy pl. 3 nap alatt akár 05-1,5 amper órát is kiszedhet belõle. Erre szokták mondani, "Nem sajnálom, de fogy." Ne merítsük feleslegesen mert az akku is öregszik.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
MJ-870-est használok jó egy éve a kormányon, városban minimum fokozaton. Nekem még nem a tiszta lencsés, így nem az a vakítós fajta és szépen szór, ködben és hóesésben sem zavaró a fénye.
Éjszakai terepezésnél régi MJ-808-at használok hozzá a sisakon (szúrt, fókuszált fény, így nekem sisakon jobban bevált), felfelé mindegyik leggyengébb fokozaton, de lefelé sem nagyon kellett még a 100% eddig. Ha valakinek ez hasznos információ: az MJ-808 porban, ködben sajnos nem túl jó, visszatükrözõdnek a szemcsék.

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

Tegnap megvettem a kiszemelt Magicshine 872-es lámpát.Eddigi lámpáimmal össze sem lehet hasonlitani,nem egy kategória (mondjuk az ára sem)!
Egy kérdésem lenne azokhoz,akik használnak ilyen,vagy ehhez hasonló lámpát:
Ha nincs használatban a lámpa,szét kell húzni a kábelt(ki kell húzni az akksiból a lámpa kábelét?),hogy ne világitson egyfolytában a töltés-visszajelzõ,vagy elhanyagolható annak a fogyasztása,szóval maradhat napokig úgy?

Helló!

Én kb. 1 éve használom az MJ872-est többnyire országúton és általában minimum fényerõn. Cateye és sigma lámpám is van, de fényerõben és lefedettségben nem mérhetõ hozzájuk. A lámpát általában a bringán hagyom, de az akksit behozom a melegbe így 2-3 edzést (~4-5h) kibír egy töltéssel.

Szerintem jól választottál!

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Én ezeket hanyagolnám. Elég zsengének tûnnek. AA meg AAA elemmel hajtott gyerekjátékok, jó drágán.
Itt kezdõdnek a lámpák amivel látsz is: CREE XML XM-L T6 LED Bike Bicycle Light HeadLight HeadLamp 1200LM 9W | eBay

Pont ezekrõl a lámpákrók akartam kérdezni. Sok helyen láttam ugyan ezeket a lámpákat,de eltérõ lumen értékekkel.Ezek csak reklámfogások vagy a valóságban is eltérnek egymástól? A tényleges fényerõt mihez lehetne hasonlitani,mert ez a lumen érték egy kicsit olyan megfoghatatlan fogalom igy önmagában.
Nagyon tetszik ez a lámpa, föleg hogy fejlámpaként is használható és, hogy tölthetõ aksis. Ezeknél a lámpáknál mire kell figyelni vásárláskor? Mert láttam különbözö ledekkel is ,de ha jól tudom ez az XML-T6-os a legujabb verzió. Honnan tudom a legolcsobban beszerezni ?
A DX.com-ról milyen vélemyének vannak megbizható és mennyi a várható postázási idõ?

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Tegnap megvettem a kiszemelt Magicshine 872-es lámpát.Eddigi lámpáimmal össze sem lehet hasonlitani,nem egy kategória (mondjuk az ára sem)!
Egy kérdésem lenne azokhoz,akik használnak ilyen,vagy ehhez hasonló lámpát:
Ha nincs használatban a lámpa,szét kell húzni a kábelt(ki kell húzni az akksiból a lámpa kábelét?),hogy ne világitson egyfolytában a töltés-visszajelzõ,vagy elhanyagolható annak a fogyasztása,szóval maradhat napokig úgy?
You'll never walk alone!

kewa

kewa

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Egy kicsi segítséget szeretnék kérni..

Kaptam egy Blackburn elsõ lámpát. Ha bekapcsolom.. vagy folyamatos világításra vagy villogásra, 7 perc után kikapcsol. Olvastam, hogy a lámpa demó módban lehet.. ezt ugy lehet kikapcsolni, hogy folyamatosan nyomom a bekapcsoló gombot.. ki is kapcsol a lámpa.. ha világitás közben teszem kb 10 másodperc mulva.. de ha ujra bekapcsolom megint csak 7 perc mulva kikapcsol... mit tehetek.. messzire dobni nem akarom... tud segíteni valaki?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Csak attól függ hogy normálisan használod vagy direkt a szemükbe akarsz világítani. Egyébként szvsz talán a 2/3a igaz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
MJ872-es leirásában szerepel,hogy 63celsius fölött automatikusan lejjebb kapcsol.
Kell nekem (kivilágitatlan) országútra 1600Lumen fényerõ?Autósok mennyire örülnek egy ilyen lámpának?
You'll never walk alone!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Esetleg még alternativa lehet a 808E is...evvel a szériával 2 problémát olvastam:
nagyon melegszik, törik a kábel.

A kábelt nem tudom de a melegedésrõl általánosságban annyit tudok mondani, hogy álló levegõn nagyon fel tud forrósodni egy ilyen lámpa.
ugyanaz menet közben csak langyosodik. Szóval nagyon sok múlik a levegõ áramlásán, a haladáson.

Konkrétan azt a darabot nem ismerem, de ez általánosan mindenre igaz.
Menet közben nem forrósodhat fel túlságosan, viszont álló helyzetben érdemes kisebb fokozatra kapcsolni, ha van rajta ilyen, mert akkor kevés lehet a hõ leadása.

Sheriff

Sheriff

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Pótlámpának a legjobb egy ledes fejlámpa, nemcsak az elromlott lámpát helyettesíti, de éjszakai szerelésnél is jól jön. Volt, hogy megálltam segíteni egy autósnak, aki vaksötétben tapogatott a motortérben.
Spindel bike a király. Legalábbis, csak az van. :)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Magicshine MJ-838B lámpával van valakinek tapasztalata?használ valaki ilyet innen a fórumról?
MJ872-t nézegettem eddig,de ha nem muszáj nem adnék ki ennyi pénzt lámpáért...(ott még mindig nyitott kérdés,hogy megér-e a nagyobb akku +5000-et?)
Esetleg még alternativa lehet a 808E is...evvel a szériával 2 problémát olvastam:
nagyon melegszik
törik a kábel.Ez lehetséges,hogy a korai szériánál volt probléma,és azóta orvosolta a gyártó,vagy ne reménykedjek ilyenekben?
You'll never walk alone!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Újítottam egy ilyen szettet: 3-Mode 2-LED Red + White Light Tie-On Bike Light Keychains - Black (Pair / 1 x CR2032) - Worldwide Free Shipping - DX

Bejönnek ezek a kis helyzetjelzõk.

Szerintem ilyesmit mindenkinek kellene magával hordani mert ha a rendes lámpa valamiért nem mûködik (lemerül v. tönkremegy v. bármi adódik) akkor ott egy fehér és egy vörös tartalék fény. Nekem a kormány szarvra rá van húzva egy-egy ilyen fehér és piros, hogy velem legyen. Ha meg netán szükség lenne rá akkor valami jó helyre fel aggatom és mégis van valami fényem. A józsefvárosi kínai piacon 4-500 Ft egy pár hasonlóból.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ezt meg szúrónak vettem. 2db 18650-es van párhuzamosan kötve, így már piszok sokáig bírja, fõleg fél kakaón.
CREE XM-L T6 LED 1400 Lumen 3 Mode Adjustable Focus Headlamp+AC Charger | eBay

Feltöltött kép

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Bocs ez leves ez a hsz! Dupláztam véletlenül.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Újítottam egy ilyen szettet: 3-Mode 2-LED Red + White Light Tie-On Bike Light Keychains - Black (Pair / 1 x CR2032) - Worldwide Free Shipping - DX

Bejönnek ezek a kis helyzetjelzõk.