Most még röhögsz !!Innen már csak egy lépés az USB-s kávé melegítõ.
De ha megnézed, ott van a 2. sorban !!! USB-s csodk :
De nyárra a mini-hûtõt javaslom ! :-))
Most még röhögsz !!Innen már csak egy lépés az USB-s kávé melegítõ.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Ezzel a kötéssel lehet a legegyszerûbben mûködésre bírni a ledet, hogy ne juthasson rá záró irányban túlfeszültség és így a legkevesebb a veszteség. A led többet bír, mint amivel max. meg tudod így táplálni, vagyis az áramát önmaga állítja be.lenne meg ket kerdesem.
1.:ha jol ertem akkor az egyik led az egyik iranyba a masik led a masik iranyba halado toltessel taplalkozik.
Ugye az egyik hatul masik elol lesz.
Lassú tolásnál villogni fog, de ha tekered, akkor nem tudsz (ill. tudsz de valószínüleg nem fogsz) annyira lassan tekerni, hogy a villogás zavarjon. Ha mégis zavarna akkor egy greatz híd meg egy szûrõ kondi és akkor csak egy led chip megoldja a problémát. Igaz a külön egyenirányítás valamennyi energiát "megeszik".nem lesz ettol darabosan villogo a vilagitas?
vagy azt egy puffer (buffer? nem tudom) kondival megoldhato?
Az 10W körülire van megadva. Itt viszont max 3W, talán kicsivel több amit kaphat.2.:a linkelt led adatait nezegetve feltunt hogy 9.5w on 750 lument ad le a led.
gondolom a gyari adat itt is csal egy kicsit.felfele.
Kb 200-400 lumen között adna le a led hatékonyságától függõen.de akkor az en 3w-omal hany lument tud majd ez a led?
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
lenne meg ket kerdesem.
1.:ha jol ertem akkor az egyik led az egyik iranyba a masik led a masik iranyba halado toltessel taplalkozik.
ugye az egyik hatul masik elol lesz.
nem lesz ettol darabosan villogo a vilagitas?
vagy azt egy puffer (buffer? nem tudom) kondival megoldhato?
2.:a linkelt led adatait nezegetve feltunt hogy 9.5w on 750 lument ad le a led.
gondolom a gyari adat itt is csal egy kicsit.felfele.
de akkor az en 3w-omal hany lument tud majd ez a led?
ha egyaltalan ez ennyi adatbol kikalkulalhato.
nezegettem yt-on lampakat. 500lumen egy jo foncsorral es elrendezessel szamomra mar elegseges lenne.
a mostani halogen gyergyafeny a videoban latottakehoz viszonytva.
-Vagy veszel valami gyári dinamóhoz való ledes lámpát pl. 2,4W-os LED-es, vagy jobb minõségû Bush & Müller, vagy egyéb beszerezhetõ lámpát...a mostani dorzsis dinamom megadta magat es mar nem is tudtam megszerelni,igy agydinamo vasarlasan torom a fejem.
es ha mar upgradelek kicserelnem a regi halogen izzokat ledre.
ebben kernem segitsegetek hogy milyen parameterekkel rendelkezo ledeket vegyek?
vagy tobbet erne az ha lampatestet-foncsolt es izzokat is lecserelnem?
nos ha egy agydinamo nem kepes ellatni a latashoz szugseges ledeket akkor inkabb elfelejtem a dolgot es marad a mostani halogen.
de furcsa hogy a regi halogennel meg latok is es a kis bena dorzsdinamo is siman ellatja kakoval.
arban meg ne szamolj a munkadijjal mert az eketromos reszet bratyo (bme villanyos eleg sok mindent megszerelt mar tehat nyugodtan hasznaljatok szakzsargont o biztos erteni fogja:D) a bringas reszet meg en is el tudom vegezni.
tehat csak beszerzes arak vannak.amit meg hasznaltal probalok meg inkabb lenyomni.
Ez a látszani/ látni dolog erõsen kezdi behatárolni a lehetõségeidet, mert(és ez az én személyes véleményem csupán) egy 3 W körüli led egyszerûen csak a látszani kategória! Nem állítom, hogy nem lehet látni vele, de semmi esetre sem tudja azt amire szerintem te vágysz.Az én lámpámban az általam említett ledbõl 4 db van ami közel 20W! na ezzel már bõven elvan az ember, ha 30%-on megy a lámpa arra azt mondom, hogy ezzel már látok, tehát szerintem legalább 5W-ra szükség van a "látni" kategóriához. Gondolom ezzel lesz aki nem ért egyet, de ha már költesz rá (dinamó, átfûzés, led, elektronika) mindez kerül annyiba, amibõl egy 10W- os XM-L CREE ledes aksis lámpa vígan kijön az pedig 1000 lumen! 1 km-t simán bevilágít! Gondold át, hogyan járnál jobban!Balu mindenre valaszoltal koszonom.
akkor mar ugy megyek oda batyamhoz hogy ezt a beszelgetest az orra ala dugom.
ps:ezzel a parhuzamos koteses dologgal tobb ledet is el tudna latni egy lampaburan belul a dinamo?
vagy boven eleg a lampankent egy led egy jo foncsorral es kialakitassal?