Tudom nem pont bringás lámpa de errõl mi a véleményetek ? Tudom kicsit eltúlzott a szöveg de ...
Ezzel .. tapasztalata valakinek?
T6 CREE LED ultrabrutális lámpa, NEM JÁTÉK !!! - Vatera.hu
.
Az akkut megláttam a képen és megrémültem, mit kínálnak hozzá. Aki nem ismeri, azt persze meg lehet vezetni bármivel.
Azt írták az akkura, hogy 6800 mAh ! Ez vicc, de inkább durva csalás!Ezek az akkuk leginkább 2500 mAh körüli kapacitásúak, ha eredeti és nem utánzat darabok.
Kíváncsiságból vettem tesztelésre néhány félét a "kínai" piacosból.
Az ilyen 2800 mAh-tól felfelé írt kapacitásúak ebben a méretben jó ha tudják a fél-egy Amperórát !
Ez mindössze üzlet és nem minõség. "kici ár, ócó!" Hát ettõl olcsó, hogy sokszor annyit is ér.
Persze kínaiban is van jó és félig jó, vagyis javítani való. Ezt viszont nehéz felismerni.
Nemrég vettem a kínai piacon zoomos lámpát 1250,- Ftért.
Eredetileg olcsó rúdlámpa tokot kerestem, amibe elfér a 18650-es akku és bele tudok építeni egy-egy XM-L ledet kimondottan csak szín árnyalat tesztelési célból. Vittem mintát is. Akkor mutatott nekem a kis kínai egy lámpát, amibe "elfér az akku, még zoomos is" -mondta-. Erre bekapcsoltam az én "minta" lámpámat, hadd csodálkozzon, milyen fénye van a kínai lámpákhoz képest. Erre bekapcsolta az övét is és én lepõdtem meg. Tényleg jó fénye volt!
Elõször 1500,-ra tartotta de vettem többet (4db) belõle, így 1250,-ért el tudtam hozni darabját.
Ismerõsnek is kell és megéri.. viszont van a komplett lámpán javítani való.
Ilyesmi kívülrõl:
http://dx.com/p/focu...-1x18650-122718Az akkuról kb 700 mA-t vesz fel.
A fókusz állítása nagyon érdekesen van megoldva. Egy kicsi fém lapra van felszerelve a led chip és
mindössze négy db kis felületû fogaslécen keresztül továbbítja a hõt a külvilág felé a fókusz állító alumínium gyûrû menetén keresztül.
Szóval a hûtés nem egy "életbiztosítás" a lednek. Van egy kicsi toll méretû infra hõmérõm, direkt ilyen célra és rámértem a led talpa felé.
Kb másfél-két perc alatt elérte és lassan túl lépte a kritikus 85 celziusz fokot.
Azon a laza illesztésû meneten keresztül nem is várhatunk többet, de kipróbáltam valamit.
A menetes részre felkentem egy réteg hõálló barna zsírt. Annak mégis jobb a hõvezetése mint a levegõnek, (annál bármi jobb).
Össze raktam, csak a lencse maradt ki, hogy rá tudjak mérni a hõmérõvel. A led körüli hõfok, hosszú üzemidõ után sem emelkedett már 38 celziusz fölé.
Még a fókusz állító gyûrû és a külsõ bordázott ház közé is tettem hõálló zsírt (mert ott is jórészt csak levegõ volt), hogy még jobban átadja a hõt a házának.
Igaz, hogy ez a lámpa ilyen hûtéssel "csak" eredeti, kis teljesítményû lámpa céljaira használható és nem lehet benne jobban meghajtani a ledet, de kész lámpának jó és esztétikus. ..csak éppen a kis változtatás nélkül lassan meghalna a ledje. Ezeket leginkább esztétikai szempontból készítik gyönyörûre, olyanra mintha tényleg komolyan a mûködés igénye szerint készülne. közben ha megnézzük akkor kiderül, csak azért ilyen külsõleg, hogy el lehessen adni.
A tokozás külsõ hûtõbordája is csak esztétikai célból van ott, a lednek nincs komoly kapcsolata gyárilag vele. "A többi már legyen a vásárló baja".
Ha nem ismerem mit kell benne megnézni, akkor lassan elvesztené a fényét a led és menne a boltjuk mert végülis vásárláskor jó fénye van, vehetnénk másikat.
...
Ha meg van kraft, akkor tényleg az XM-L a legjobb elérhetõ led, kisebb felületû, mint a hasonló teljesítményû quad chipes társai.
Amúgy meg HID
A HID kb 90-100, majd lassan csökkenve 70-60 lument ad le Wattonként. Szóval a led már jobb annál és tartósabb is.