Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

egy ilyen fogyasztása hány paks per perc?

egyébként a hideg kiráz, ha arra gondolok, hogy én barom kivilágítva, villogókkal, láthatósági mellényben, az autósokra odafigelve tekerek a sötétben, míg a sok családapu, anyuka gyereküléssel (benne persze a lurkó vidáman) lopakodik minden fényforrás nélkül a leginkább ki-nem világított, legrosszabb minõségû utakon..

Olyan drága lenne erre áldozni? Ha már a biztosítást megköti az ember...

ezt ne is mondd. mi most költöztünk ki falura, hát öregem, itt aztán nem divat a lámpa... gyakorlatilag még nem nagyon láttam kivilágított kerékpárost. tegnap meg a 47-es fõúton, szeged meg vásárhely között a négysávoson este hétkor gyereküléssel, világítás nélkül. remélem nem volt benne gyerek, azt már nem láttam.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
egy ilyen fogyasztása hány paks per perc?

egyébként a hideg kiráz, ha arra gondolok, hogy én barom kivilágítva, villogókkal, láthatósági mellényben, az autósokra odafigelve tekerek a sötétben, míg a sok családapu, anyuka gyereküléssel (benne persze a lurkó vidáman) lopakodik minden fényforrás nélkül a leginkább ki-nem világított, legrosszabb minõségû utakon..

Olyan drága lenne erre áldozni? Ha már a biztosítást megköti az ember...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
ez konkrétan szellemi fogyatékos szerintem...

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ez úgy néz ki mint egy Hella fényszóróval teleaggatott 1986-os Audi Quattro a Pike's Peak rally-n. :D
Azért ez se gömbölyû már....

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Magicshine MJ-816E
Itt nem egy utas szállító repülõ landol.

Feltöltött kép

Ez a bringás sem cicózik! :)
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Forrás: http://bikelightrevi...icshine-mj-816e

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..egy erõs fókuszált fény az egész ... a nagyon fényes középsõ rész...

Egy megfelelõ szögben szóró diffúzor elõtét talán segítene.
Ilyesmire gondoltam, de lehet, hogy nem ez a méret kell : Flashlight Head Light Diffuser - Black+Transparent - DealExtreme

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Olcsón jót nagyon nehéz mondani. De talán a MagicShine koppintás lámpa jó lenne a DX-en 45-50 Dollár körüli áron. Tökéletes fénye van azért a pénzért.
Marci

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

igazából nem tudom :)
az a baj, hogy nem találtam még olcsón jót
láttad a velo mostani lámpatesztjét?
az elsõ elfogadható lámpa 20 rugóba fáj...

Ez az sajnos 20ezer jó magyar pengõ forintot nem akarok kiadni mert ha elakadok valahol tutti az törne le elsõre:( Meg igazából annyim nincs is most rá.
Akkor megy az agyalás tovább :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Te milyen lámpát ajánlanál?

igazából nem tudom :)
az a baj, hogy nem találtam még olcsón jót
láttad a velo mostani lámpatesztjét?
az elsõ elfogadható lámpa 20 rugóba fáj...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

ilyenem van, játék lámpa.
egy erõs fókuszált fény az egész, rettentõ könnyen szokik hozzá a szemem a nagyon fényes középsõ részhez ami miatt gyakorlatilag egyáltalán nem látom idõvel azt sem, amit egyébként még világít, nemhogy a fény és az árnyék közti átmenet részeit.
városba oké, mert észrevesznek az autósok, és nekem erre van, de hegyen meghalnék vele az fix.

Te milyen lámpát ajánlanál?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nekem ezt a lámpát ajánlották egy elemlámpás fórumban.
Írtam bringára kellene
SingFire SF-90 Cree XM-L T6 4-Mode 1000lm White Bicycle Headlamp - Silver + Grey (4 x 18650) - Free Shipping - DealExtreme

ilyenem van, játék lámpa.
egy erõs fókuszált fény az egész, rettentõ könnyen szokik hozzá a szemem a nagyon fényes középsõ részhez ami miatt gyakorlatilag egyáltalán nem látom idõvel azt sem, amit egyébként még világít, nemhogy a fény és az árnyék közti átmenet részeit.
városba oké, mert észrevesznek az autósok, és nekem erre van, de hegyen meghalnék vele az fix.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Elsõnek én ezt néztem ki.
Az elemlámpások lebeszéltek róla valamiért.
NEW-S06B XM-L T6 900LM White LED Convex Lens Flashlight (5-Mode 1x18650) - Free Shipping - DealExtreme

Szerintem inkább az elõzõ hsz-ben szereplõ legyen a kiválasztott.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Ez kb ugyanaz mint az enyém, csak ebben 1 led van 3 helyett....de irányitva, vetitve ennek sincs a fénye, tehát meg mindenfele, amerre ki tud lépni az optikán át.
Tegnap este nézegettem a lámpám, és tényleg még az 5 méter magas épület tetejére is jutott a fénybõl...szembõl sajnos baromi vakitó, de mikor 2 led világit, akkor a 2 felsõ világit, és azt lehet valahogy letudom maszkolni, hogy felfele nenagyon szóródjon....úgyis jut még bõven az útra XD
Haverom csak annyit mondott, hogy jobban lát mint mikor kocsival áll befele a kapubejárón :D

Elsõnek én ezt néztem ki.
Az elemlámpások lebeszéltek róla valamiért.
NEW-S06B XM-L T6 900LM White LED Convex Lens Flashlight (5-Mode 1x18650) - Free Shipping - DealExtreme

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Írtam bringára kellene
SingFire SF-90 Cree XM-L T6 4-Mode 1000lm White Bicycle Headlamp - Silver + Grey (4 x 18650) - Free Shipping - DealExtreme

Én sem szeretem ,ha vakítja az autóst a lámpa de felénk mindig refivel mennek még a faluban is.
Amikor meg trakival vagyok villognak játszanak a refivel. Látni látnak mert a munkagép elõl hátul meg van világítva. Nah akkor szoktam hátul felkapcsolni a 8 munkalámpát. Egybõl lemaradnak. Elõl meg 14 lámpa van. Akkor is egybõl tompítottra veszik amikor villantok egyet :DDD

----------------------------------------------------
Valamint köszönöm aki privátban írt. Sajnos valamiért nem tudtam megköszönni ott. Itt teszem meg :)
Köszönöm még egyszer

Ez kb ugyanaz mint az enyém, csak ebben 1 led van 3 helyett....de irányitva, vetitve ennek sincs a fénye, tehát meg mindenfele, amerre ki tud lépni az optikán át.
Tegnap este nézegettem a lámpám, és tényleg még az 5 méter magas épület tetejére is jutott a fénybõl...szembõl sajnos baromi vakitó, de mikor 2 led világit, akkor a 2 felsõ világit, és azt lehet valahogy letudom maszkolni, hogy felfele nenagyon szóródjon....úgyis jut még bõven az útra XD
Haverom csak annyit mondott, hogy jobban lát mint mikor kocsival áll befele a kapubejárón :D

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

jó lenne, ha tudnál fényképezni egy vetített képet róla sötétben (mennyire terül a fénye)

lenne nekem is egy kérdésem, van egy Cateye HL-EL 600-am, amiben szerintem mikrokapcsolót kellene cserélni. érez magában valaki itt elég hozzáértést és felkészültséget, hogy ezt egy rekesz sörért megcsinálja nekem BP közigazgatási határán belül?

Írtam bringára kellene

Én sem szeretem ,ha vakítja az autóst a lámpa de felénk mindig refivel mennek még a faluban is.
Amikor meg trakival vagyok villognak játszanak a refivel. Látni látnak mert a munkagép elõl hátul meg van világítva. Nah akkor szoktam hátul felkapcsolni a 8 munkalámpát. Egybõl lemaradnak. Elõl meg 14 lámpa van. Akkor is egybõl tompítottra veszik amikor villantok egyet :DDD

----------------------------------------------------
Valamint köszönöm aki privátban írt. Sajnos valamiért nem tudtam megköszönni ott. Itt teszem meg :)
Köszönöm még egyszer

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jó lenne, ha tudnál fényképezni egy vetített képet róla sötétben (mennyire terül a fénye)

lenne nekem is egy kérdésem, van egy Cateye HL-EL 600-am, amiben szerintem mikrokapcsolót kellene cserélni. érez magában valaki itt elég hozzáértést és felkészültséget, hogy ezt egy rekesz sörért megcsinálja nekem BP közigazgatási határán belül?

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Sziasztok!

Most vettem egy 3 cree ledes lámpát Ilyet
HOT 3 x CREE XM-L T6 LED 4000LM Bicycle bike HeadLight Lamp Light Headlamp | eBay

Egyelõre csak a kertünkben próbáltam ki, de egy 50 méteres szakaszon, hát mit ne mondjak, elég durván végigvilágitotta :D
egyenként lehet a ledeket bekapcsolni, a harmadik led bekapcsolsa már nem hoz lényegi fényerõkülönbséget, és szembõl baromi vakitó, mivel nincsen prizma, ami vezetné a fényt, csak árad belõle kifele.
Igaz kicsit sok idõ volt mig megérkezett, mert október közepén rendeltem, csak elõször moszkvában kötött ki...nemtudom hogy csinálta a feladó....de mindegy, csak ideért :D
Egyébként 15 ezer pénz volt, ennyiért ilyen fényerõ sehol nincs magyarországon. Egyetlen hibája nekem eddig, hogy baromira vakit szembõl, de majd lefele forditom, úgy nemvészes, ésmég bõven látok úgyis.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Sziasztok!

Adott egy T6-os cree leddel ellátott biciklilámpa, amely bekapcsolva elsõként csak parázsluk és pár mp múlva bekapcsol, viszont egy ugyanolyannal összehasonlítva kb. tizedannyira világít. Akku stb rendben, a másikkal kipróbáltuk.
Review of Ebay: 1800 Lumen CREE XML T6 LED Bicycle HeadLight Lamp - Mtbr Forums
Ilyesmirõl lenne szó.

Hopp, a kérdés lemaradt. Vezérlési, vagy milyen hiba lehet ez?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Sziasztok!

Adott egy T6-os cree leddel ellátott biciklilámpa, amely bekapcsolva elsõként csak parázsluk és pár mp múlva bekapcsol, viszont egy ugyanolyannal összehasonlítva kb. tizedannyira világít. Akku stb rendben, a másikkal kipróbáltuk.
Review of Ebay: 1800 Lumen CREE XML T6 LED Bicycle HeadLight Lamp - Mtbr Forums
Ilyesmirõl lenne szó.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Tudom nem pont bringás lámpa de errõl mi a véleményetek ? Tudom kicsit eltúlzott a szöveg de ...
Ezzel .. tapasztalata valakinek?
T6 CREE LED ultrabrutális lámpa, NEM JÁTÉK !!! - Vatera.hu

.
Az akkut megláttam a képen és megrémültem, mit kínálnak hozzá. Aki nem ismeri, azt persze meg lehet vezetni bármivel.
Azt írták az akkura, hogy 6800 mAh ! Ez vicc, de inkább durva csalás!

Feltöltött kép

Ezek az akkuk leginkább 2500 mAh körüli kapacitásúak, ha eredeti és nem utánzat darabok.

Kíváncsiságból vettem tesztelésre néhány félét a "kínai" piacosból.
Az ilyen 2800 mAh-tól felfelé írt kapacitásúak ebben a méretben jó ha tudják a fél-egy Amperórát !
Ez mindössze üzlet és nem minõség.
"kici ár, ócó!" Hát ettõl olcsó, hogy sokszor annyit is ér.

Persze kínaiban is van jó és félig jó, vagyis javítani való. Ezt viszont nehéz felismerni.

Nemrég vettem a kínai piacon zoomos lámpát 1250,- Ftért.
Eredetileg olcsó rúdlámpa tokot kerestem, amibe elfér a 18650-es akku és bele tudok építeni egy-egy XM-L ledet kimondottan csak szín árnyalat tesztelési célból. Vittem mintát is. Akkor mutatott nekem a kis kínai egy lámpát, amibe "elfér az akku, még zoomos is" -mondta-. Erre bekapcsoltam az én "minta" lámpámat, hadd csodálkozzon, milyen fénye van a kínai lámpákhoz képest. Erre bekapcsolta az övét is és én lepõdtem meg. Tényleg jó fénye volt!

Elõször 1500,-ra tartotta de vettem többet (4db) belõle, így 1250,-ért el tudtam hozni darabját.
Ismerõsnek is kell és megéri.. viszont van a komplett lámpán javítani való.

Ilyesmi kívülrõl: http://dx.com/p/focu...-1x18650-122718
Az akkuról kb 700 mA-t vesz fel.

A fókusz állítása nagyon érdekesen van megoldva. Egy kicsi fém lapra van felszerelve a led chip és
mindössze négy db kis felületû fogaslécen keresztül továbbítja a hõt a külvilág felé a fókusz állító alumínium gyûrû menetén keresztül.
Szóval a hûtés nem egy "életbiztosítás" a lednek. Van egy kicsi toll méretû infra hõmérõm, direkt ilyen célra és rámértem a led talpa felé.
Kb másfél-két perc alatt elérte és lassan túl lépte a kritikus 85 celziusz fokot.

Azon a laza illesztésû meneten keresztül nem is várhatunk többet, de kipróbáltam valamit.
A menetes részre felkentem egy réteg hõálló barna zsírt. Annak mégis jobb a hõvezetése mint a levegõnek, (annál bármi jobb).
Össze raktam, csak a lencse maradt ki, hogy rá tudjak mérni a hõmérõvel. A led körüli hõfok, hosszú üzemidõ után sem emelkedett már 38 celziusz fölé.
Még a fókusz állító gyûrû és a külsõ bordázott ház közé is tettem hõálló zsírt (mert ott is jórészt csak levegõ volt), hogy még jobban átadja a hõt a házának.

Igaz, hogy ez a lámpa ilyen hûtéssel "csak" eredeti, kis teljesítményû lámpa céljaira használható és nem lehet benne jobban meghajtani a ledet, de kész lámpának jó és esztétikus. ..csak éppen a kis változtatás nélkül lassan meghalna a ledje. Ezeket leginkább esztétikai szempontból készítik gyönyörûre, olyanra mintha tényleg komolyan a mûködés igénye szerint készülne. közben ha megnézzük akkor kiderül, csak azért ilyen külsõleg, hogy el lehessen adni.

A tokozás külsõ hûtõbordája is csak esztétikai célból van ott, a lednek nincs komoly kapcsolata gyárilag vele. "A többi már legyen a vásárló baja".
Ha nem ismerem mit kell benne megnézni, akkor lassan elvesztené a fényét a led és menne a boltjuk mert végülis vásárláskor jó fénye van, vehetnénk másikat.

...
Ha meg van kraft, akkor tényleg az XM-L a legjobb elérhetõ led, kisebb felületû, mint a hasonló teljesítményû quad chipes társai.
Amúgy meg HID :D

A HID kb 90-100, majd lassan csökkenve 70-60 lument ad le Wattonként. Szóval a led már jobb annál és tartósabb is.