Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

hajtómû

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
175 hozzászólás a témában

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
jahh .. !!

ez joval konnyebb az XTR nel ..

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
most usa-ban erossen akciozzak  $200 alatt

egy szogletes kiraly monoblokkal / szinten a RF ne menj messzire / orok eletu ...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
és egy olyan versenyarcért mennyit kérnek el?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
en a RF next lp-t ajanlom amit mar sokszor irtam..

RF>>> amit fizetsz azt kapod..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
curtispapi a leirtak alapjan az ellenkezonek is igaznak kell lenni...... ami..

ha valamire 5 korulit adnak akkor az is jelent valamit.

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
én nem látom, hogy bárki leszólt volna  :o

mad_823

mad_823

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
most majd mindenki jól le fog szólni, de:
most egy truvativ stylo-m van, ami igen korrektnek tûnik. csavarozva vannak a tányérok, iszonyat könnyû (bár nem vagyok grammfejû), úgy vált, mint az álom, és a 87+ kilóm alatt sem hajlik érezhetõen.
szóval XC-re abszolút javaslom mindenkinek. és ISIS ofkorsz.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
AHoy!

Nos, hamár hajtómû...
Hétvégén beruháztam egy SUGINO fedõnevû hajtómûre, és eérdekelne találkozott-e már valaki ilyennel, és mi a véleménye róla...

A szóban forgó tárgy mind 3 tárcsája alu, a legkisebb tárcsa cserélhetõ, négy karos, egész laposra kovácsolt karokkal... Az egész polír kinézetben, mindössze 7500 HuFért...

Elsõ tekergések alatt(sajna a bokasérülésem miatt eléggé korlátoztatva...) viszonylag elég merevnek bizonyult ez idáig... De még igazán nem voltam vele terepen...

Szal ha van valakinek tapsztalata, vagy infója errõl, megköszönném!

Csõváz és hátszél...
Paraferee voltam

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Figyelj csak ide b!
Az mtbr.com egy baromi jó kis oldal, én is sokat nézegetem, pláne mielõtt új cuccot akarok venni (mindíg). Viszont nem árt némi fenntartással kezelni az ott leírt véleményeket. Arrafelé elég erõsen dúl a sznobéria. Meg sokan havonta cserélgetik a gépeiket, és, ha az Intense után épp nem annyira jön be neki az új SantaCruz, akkor lefikázza, mint az állat.
A prodigyt meg nézegettem már egy boltban. Hát elég bikának tûnik, ha nem a NorthShore DH-hoz hasonlítod.

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás
FSA V-Drive ISIS QOOL!
Könnyebb az XTR-nél, ráadásul nem fos Octalink, hanem ISIS. Na meg az ára is szuper, CC-re irtó jó, DH-ra nem használnám. (Ja van egy eladó!)

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
remélem tudtok segíteni  ;D

nemsokára újítanék valami rendes hajtómûvet, de....
nézem az idei XT-t, van aki dicséri van aki szidja a kar sajtolva van a csillagba ami miatt recseghet, valamint csak 4águ a csillag (az 5 ágút nem a cocializmus miatt favorizálom  ;D ) mtbr.com az ideiket nagyob lehúzza, bezzeg a 3évvel ezelõttieket  nem :-/
nézem az FSA V-drive mûvet, ebben egybe a csillag meg a kar, sajna szintén csak 4ág, jónak tûnik de mtbr.com lehúzza de nagyon...
ezek még tûrhetõ áron vannak.
Marad a felsõ kategória, mint xtr, race face, carbon fsa
Utóbbit nem nagyon dicsérik, xtr ára 100fölött. race face is 80e.nél kezdõdik...viszont mtbr.com alapján õ az ász. (nem a prodigy széria)

Ki mit tud javasolni ?  :) felhasználás xc, light freeride lenne

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
és ha nem tom (egyelõre...) magam szétszedni akkor garis a dolog? (1 hónapos bringa @ berguson)

bpm242

bpm242

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi a tippet. Én magam inkább nem nyúlnék hozzá annyira. Tegnap elhoztam a boltból (maraton) ahol diribdarabra szedték, összerakták, és egyelõre úgy néz ki, megszünt az állandó kattogás. Reméljük nem tiszavirágéletû a beállt csend...

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Tavaly mikor új gépet vettem, akkor nekem is egy pár hét után elkezdett kattogni a középcsapágy. Ez azért van, mert gyárilag egy csepp zsír nélkül képesek beszerelni a középrészt. Ugyan nem meridám van, de az enyém is aluváz. Szerintem az hülyeség, hogy túl merev.
Melyik boltba vetted? Mert az elképzelhetõ, hogy baszták szétszedni és bezsírozni. Sokszor megtekergetik, náluk nem kattog, aztán azt mondják, hogy megcsinálták. Ha tutira akarsz menni és értesz hozzá, akkor szedd szét és jól vágd tele zsírral.

bpm242

bpm242

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Najóvan, 1 kis adalék a recsegõ (kattogó) hajtómû problematikához:

A haverommal másfél hónapja vettünk 1-1 tökugyanolyan vadiúj Merida Speed SX-et. 1-2 hete mindkét brigna elkezdett kattogni minden egyes pedáltekerésnél. Visszavittem a bótba, ahol is miszlikre szedték, tejbevajba fürösztötték az egész középrészt, aztán széttették a kezüket a szünni nem akaró pattogást hallatán, mondván: semmi gázt nem találtak, ilyen merev ez az aluváz, s amiatt lehet az anomália. A kérdésem már csak annyi, hogy akkor 1 hónapig nem vót ilyen merev, amíg síri csendben száguldott a gép, mint szél?
És akkor ha tényleg a váz miatt van, akkor vigyem vissza Meridának, hogy kenjétek a hajatokra a 3 év vázgaranciátokkal együtt? Mer engem ugyancsak bosszant ez a hang...

Aki tud valami okosat, ossza meg velem plíz.

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
amikor aszondjátok, hogy szedd szét és rakd össze újra, akkor otthoni szerelésre gondoltok? mert 2 hozzászólással elõbb meg azt mondjátok, hogy az szakszerviz... (hajtókar leszedésre gondolok)

egyébként egy 1 hónapos bringánál egy általamkezelhetetlen recsegõs probléma megoldása garanciális dolognak számit? mert elvileg ez még a rossz összerakás miatt lehet nem?

Brew

Brew

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Aggyisten'

Tudja-e vki.,hogy SACHS hajtomuvet es agyakat hol lehet meg kapni??????

udv.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
A 42-ES tányérhoz milyen kazit használsz? 42eshez nyugodtan válassz olyan sort ami 28-ra végzõdik.Galya-tetõ,Dobogó leküzdhetõ ,ha nem vagy megelégedve a tempóval , akkor már csak az edzés segíthet Rajtad...A hátsó országúti váltók töbsége mûködik 28-as fogon is! Szerintem olcsóbb egy kazi mint monoblock+hajtómû+elsõváltó csere.  

Üdv: G.Pityu

hunesz

hunesz

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Figyelj szerintem telyesen ertelmetlen ki cserelni a hajtokart szerintem nem vagy elegge formaban

tormy

tormy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszönöm a segítségeteket srácok!
A végén fény derült a hibára ugyanis nemrég jutott eszembe, hogy amikor a bótba belerakták a monoblokkomat a vázba, eltörték azt a müanyag menetes szorító izét. De megragasztottam és utána nem is volt vele problémám egészen idáig, persze elfeledkeztem az egészrõl. Ígyhát most vettem egy középcsapit óccsóér /a bikmagba látott acor-t/ és ennek legalább nem mûanyag a szorítója. Ezek után megszünt a recsegés úgyhogy biztos ez volt a gáz. Mindenesetre a régit nem dobom ki mert ezen kívül nincs semmi baja.
Mégegyszer köszi a segítséget!
üdv.:tormy