link=board=7;threadid=3380;start=90#msg165429 date=1077793422]
ha kell, akkor módosítom a címet 
Hali! Te voltál? ;D
Nem baj, mondjuk poénnak szántam, de talán jobb is címnek, mint az eredeti. (Ha már az lett belõle.)
Történetünk alatt pont ma kaptam elõször egy olyan acélvázat vissza, amelyiken az alsócsõ, és a felsõcsõ behajlott, mert nem bírta a terhelést. Ez egy meglehetõsen ritka eset, még szinte sosem láttam ilyet, baleset nélkül. Mivel alapjában véve pozitívan állok a kundschaftjaim irányában, ezért elhiszem azt, hogy egy keményebb kiállásnál történt a dolog. A váz 8 éves most, kicsit régimódi csõméretei voltak (kisebb átmérõ, kerek) negyedik tulaj.
A benyekkenés távol van mindenféle forrasztástól, tehát elvben ez tuti nem a mi hibánk. Szerintem a tulajé sem, mert szavahihetõ embernek ismertem eddig, és a nyomok sem arra utalnak, hogy bármilyen baleset történt. Ez egy váz esetében sokszor nehezen állapítható meg, mert az alkatrészek is földet érhettek, ami a váznál már csak az erõbevezetési pontokon csapódik le. Bár a tulaj felajánlotta azt is, hogy leküldi alkatrészekkel, de nem éltem vele a fennt említett meggyõzõdésem miatt.
BOCSESZ BIKEMAG!!!, de egy hirdetés az újságban több pénzbe kerül, mint a nettó melóm ezen, így inkább ez is gari, mert én választottam ezt a csövet. Azt tudom, hogy a világon nincs még egy olyan gyártó, ahol a negyedik tulajnak megjavítanak gariba egy vázat 8 év után, de nekem ez tényleg nem gond.
A srác végül is egy jobb alsó/felsõ csõkombinációra tette voksát, ezesetben csak a különbözetet kell kifizetni. Azóta a technika már továbbhaladt, így ez egy félig retro, félig upgrade lesz. ;D
Na, bocs a litániáért, ezt azért írtam le, hogy példát hozzak az "egyéb" garancia feltételeire. A tõlem vázat vásárlók 99%-át nagyon rendes emberként ismertem meg, biztos ez is erõsen hozzájárul ahhoz, hogy ilyen sokáig megmaradtam vázépítõként. Ezt nem gyõzöm elégszer megköszönni!

Tudom, már a suliban is mondták rám, hogy fordított gyerek vagyok. De nem értem azt, hogy minek törjem magamat azért, hogy jó sokat eladjak a vázaimból, vagy bárkit is meggyõzzek, hogy nálam vásároljon bármit is. Tudom, a marketing suliban nem ezt tanítják, bocsi, én olyanba nem jártam.
Legtöbbször a leendõ vevõ mindig eldöntötte, hogy mit akar. Nekem már "csak" meg kellett valósítani.
Ha valaki viszont megbízott bennem, az egy külön kategória, és ezért illeti meg õt ez a garancia.
Ja, Rob, hogy a kérdésedre is válaszoljak: jól írtad, Crankenstein volt az a hajtókar, mûködött, elég ritka példány (6 pár létezik belõle), és nem gyártom. Pontosan amiatt a Shimano XTR 96-os miatt nem, amit valaki itt keresett! Nagyjából egyszerre jöttek ki ezek a hajtókarok, csak a Shimano jobb volt nála, így nem éreztem létjogosultságát az enyémnek. Azért, hogy legyen, azért meg kár gyártani. Ha már én is inkább azt a Shimano-t raknám fel, akkor mit mondjak az embereknek?
Üdv.: Yasec