Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

yasec.hu

- - - - -

• Please log in to reply
637 replies to this topic

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Üdv Yasec,

Ha már ennyi tenger idõd van fórumozni (aminek - még ha nem is "kedvvel, önszántadból jöttél" - roppant örvendek), nem tervezel egy rakás képet feltölteni a Galériába? Mondjuk nyomtatott kiadvány helyett... 8)

Jajaja, úgyis! ;D
Szét kell válogatnom az aktuálisakat a retro-tól! ;D
De nem felejtem el! Honlap után azt is elintézem! ;D ;D ;D

Üdv.: Yasec

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
az egyik hajtokar a csiszárnál van de ö sem akarja eladni. ( ha mégis, én venném meg)
már csak négyet kell megkeresni.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
ÜDV Yasec!

OFF
De ha nyomtatott formába öntenéd ötleted, akkor szólj ;) grafikus a láthatáron ::)
ON

Paraferee

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

Shimano!
Azóta ezt a kérdést is megpróbálom "kompatibilisebben" kezelni.

Az meg keves ha Sh nem akarja a kompatibilisseget..

~~~~~~~~

big Z te ott leszel 10.en.?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Üdv Yasec,

Ha már ennyi tenger idõd van fórumozni (aminek - még ha nem is "kedvvel, önszántadból jöttél" - roppant örvendek), nem tervezel egy rakás képet feltölteni a Galériába? Mondjuk nyomtatott kiadvány helyett... 8)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Ja, Shimano kérdés:
Volt nekem is egy idõszakom, amikor azért rühellettem a cuccaikat. Ezt mondjuk nem publikusan, az etikátlan lett volna.
Puch úr anno még meg is jegyezte egy kiállításon az egyik bicajomat látván, hogy: jé, ezen alig van Shimano!
Azóta ezt a kérdést is megpróbálom "kompatibilisebben" kezelni.
Leszarni, hogy ki gyártotta, jó, vagy nem jó?
El kell ismerni, nagyon sok jó cuccost kihoztak már! Igaz, becsúszott néhány szar is, de hát akár 100 fõs kiváló mérnökgárda sem garancia arra, hogy ilyen ne következzen be. Egy mérnökember legnagyobb hibája talán az lehet, ha beleszerelmesedik valamilyen megoldásba, anyagba, stb...
Ez néha egy egész gárdát is érinthet, és mire kijózanodnak belõle,...
Na, egy szó mint száz, én ma is használok Shimano-t. Igaz, nem hivatom el magam egy komplett szettért, de azért vannak helyek, ahol kikerülhetetlen. ;)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

link=board=7;threadid=3380;start=120#msg165738 date=1077868237]
yasec.

ha már igy megtudtam, hogy 6 pár crankenstein van, akkor esetleg több számadatot? pölö vagy 3-4 éve lehetett, hogy valaki bõszen mutogatta az index "Kerékpáros topic 2.0"-ban, hogy övé az elsõ yasec aluváz. én ott lemaradtam.... kék volt, az ezer százalék, és csak tárcsafékes, gyönyörûen elcsiszolt (vagy egyéb, általam nem ismert technikával készített) hegesztésekkel. azóta mennyi van?
mekkora az aránya a cro-mo/alu megrendelésnek?
ezek teljesen üzleti titoknak minõsülnek, vagy legalább egy kicsit pubikusak?
engem érdekel.

és a cro-mo a-frame-men akkor is crankenstein lesz, ha az xtr merevebb és könnyebb is egyszerre ;) majd megdumáljuk ;D sh!mano sucks.

Rob, nekem is Crankenstein van a CrMo vázamon, megtartottam emléknek. ;D
Az elsõ aluváz itt van Sopronban, és országúti. A tulaj keményen nyomja vele a Triathlont, már esett vele 2 nagyot, de még nem volt vele semmilyen gond. (Pedig az egyiknél még a nyeregcsõ is szanaszét tört benne)
1,25kg-os 58-as váz, Dedacciai SC61.10A-ból.
Az a váz, amit neked mutattak, az szerintem az elsõ monti alu volt, azon tényleg nem volt más, csak tf.szem. Sajna nem tudom, hogy kié, az elsõ tulaj eladta valakinek. Anno még natúr színû volt piros felirattal. 1,4kg
Hát az elmúlt években erõsen elõretört az Alu nálam is, mondjuk olyan 85%alu, maradék acél.
Anno még szidtam az aluvázat, nagyon sok rossz tapasztalat volt vele. Azóta már be kellett látnom, hogy hiba volt az ember voksát kizárólag egy anyag mellett letenni.
Azóta nincsen kedvenc anyagom. Mindegyik másra jó, és mindegyiknek van létjogosultsága, még az acélnak is, bár ezt már kezdik megkérdõjelezni, sajna.
Csak az a lényeg, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban passzoló anyagot, és ne kívánjon ellentmondásos dolgokat, mint pl. 100kg-os ember 1,1kg-os aluvázat, élettartam garanciával. (+ az egészet futárkodáshoz...)

Ha szeretnél Crankenstein kart, akkor légy résen, ha valahol eladnak egyet. Az enyémet nem adom! :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
yasec.

ha már igy megtudtam, hogy 6 pár crankenstein van, akkor esetleg több számadatot? pölö vagy 3-4 éve lehetett, hogy valaki bõszen mutogatta az index "Kerékpáros topic 2.0"-ban, hogy övé az elsõ yasec aluváz. én ott lemaradtam.... kék volt, az ezer százalék, és csak tárcsafékes, gyönyörûen elcsiszolt (vagy egyéb, általam nem ismert technikával készített) hegesztésekkel. azóta mennyi van?
mekkora az aránya a cro-mo/alu megrendelésnek?
ezek teljesen üzleti titoknak minõsülnek, vagy legalább egy kicsit pubikusak?
engem érdekel.

és a cro-mo a-frame-men akkor is crankenstein lesz, ha az xtr merevebb és könnyebb is egyszerre ;) majd megdumáljuk ;D sh!mano sucks.

shankee

shankee

vendég

• fórumtag
  • 49 posts

Valaki mondott olyasmit, hogy tanuljanak meg vigyázni a triálosok a vázra.... Namost, nem odaveréstõl repedt el, hanem "normális" felhasználástól... a gari meg hogy érvényét veszti a versenyen... ugyanmár, bizonyítsd már be, hogy veresenyen tört el. Ja és a nem megfelelõ használat, vagy mi... Kérem szépen, a Kona Stinkyt például boltbajárásra tervezték? Mert ha leugrasz vele a hatodikról, és véletlenül eltörik, akkor ugatnak, hogy nem rendeltetésszerû használat? Különben is, a triál vázra is hogy lehet ilyet mondani, hogy nem rendeltetésszerû használat... Akkor mégis mire van kitalálva? Az is boltbajárni?

Ezeket a dolgokat én írtam! Lehet, hogy kicsit eltúloztam ezt a "nem rendeltetés szerû használatot" , de ez a lényeg! Kérdez meg a boltokban a garanciális feltételeket! Egyes márkákra eltérõ idejû garancia van. Ha kinyitsz egy katalógust, kiválasztassz belõle egy bringát, amit kimondottan versenyre ajánlanak (hobbi, sport, túra, ilyesmi kategóriák vannak még), megkérdezed, hogy mivel ez verseny gép, milyen garanciát kapsz rá: ki fog derülni, hogy tényleg csak boltba járásra, vagy sima városi biciklizésre használhatod, akkor marad érvényes! És hidd el, hogy nem nekik kell bizonyítani, hogy versenyeztél vele, hanem Neked kell az ellenkezõjét!
Próbáld ki, kérdezd meg, kíváncsi vagyok, Neked mit fognak mondani!
És én itt az XC felhasználásra gondolok, triál, vagy DH-ra szerintem pláne semmi nincs!
De inkább a forgalmazókat kellene megkérdezni!

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Apropo Karcsi, ha olvasod, az Octadrive elsoagyban mikor es hogyan kell csapagyat cserelni?

ACEL - ALU vitat nem akarok nyitni, nekem van mindketto. Es mindketto tetszik elonyeik miatt.

Katalogus : nekem is van egy, mar nem tudom honnan sikerult szereznem de meg orzom :>

Haveromnak poloja is van, annak idejen kapta vmelyik kiallitason. Sajna mikor a vazat vettem mar nem volt, es ugy tunik nem is lesz.
Karcsi! Ha nyomtatok egy YASEC logot a hasamra (marmint a textilre), avval megsertek valamilyen szerzoi jogot?

udv: T0M

Hali TOM!
Na örülök, hogy jó egészségnek örvendtek!
Az elsõagyban 61903-as tömített csapágyak vannak (vagy 6903), amiket csapágy ára megfizetése mellett ingyen (munkadíj nélkül) cserélünk, mint ezidáig bárkinek. Kell hozzá néhány méretre esztergált tüske. Nem ördöngõsség, de lehet, hogy jobban megéri, ha én kicserélem, és nem kell vele veszõdnöd!
Ha jár közöttünk Vasút direktbe, akkor add oda egy kedves mozdonyvezetõnek, 2,5 óra alatt itt van nálam, és kedvezõ esetben még aznap vissza is kaphatod!
Vagy ha erre jársz, meg is várhatod!

Jó egészséget!
Yasec ;)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Hû, végigrágtam magam mind a 9 oldalon. Van 1 olyan érztetem, hogy itt valaki J. F. Cooper volt elõzõ életében, és mivel akkor megírta a Nagy indián könyvet mostanra csak szegény Yasec maradt témának neki. >:(
Véleményem szerint elég szép vázakat kreál Yasec, a képekért nem is kell messzire menni ;D, és én személy szerint szívesen látnék magam alatt ilyet vázat(csak hát azok a fránya anyagiak), és ezzel a véleményemmel szerintem nem vagyok 1edül, mint szerintem sokan mások vélekednek hozzám hasonlón ebben a témában így. Addig azonban nincs ok az aggodalomra. ;D
Tehát építsd csak a vázaidat Yasec, 1szer ha rámszakad a bank én is benevezek 1re.

ui: mintha úgy tûnne nekem 1re több komoly triálos srác nyúz ilyen vázat, ez pedig biztos nem véletlen.

Hali! Örülök, hogy teccik! ;D

Megnyugtathatlak, nem szándékozom abbahagyni a vázgyártást! Még ha évente csak 1et is gyártok, akkor sem. Ezt a luxust nem hagyom meg senkinek sem, hogy kijelenthesse, hogy én már abbahagytam. :P

Mindenesetre mostanság nem ez áll fenn, amíg van ötletem, hogy mit szeretnék megvalósítani, addig nincs is más hátra, mint hogy megvalósítsam azt!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

.. Crankenstein volt az a hajtókar, mûködött, elég ritka példány (6 pár létezik belõle), és nem gyártom. Pontosan amiatt a Shimano XTR 96-os miatt nem, amit valaki itt keresett! Nagyjából egyszerre jöttek ki ezek a hajtókarok, csak a Shimano jobb volt nála, így nem éreztem létjogosultságát az enyémnek...

azért ha crankeisteint akartok hozzámvágni súlyossérülés ürügyén az is jöhet. Ha már oljyan ritka ,mint a moldvai ökörfejes ;D

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Oké emberek, meggyõztetek valamilyen szinten. ::) Valaki mondott olyasmit, hogy tanuljanak meg vigyázni a triálosok a vázra.... Namost, nem odaveréstõl repedt el, hanem "normális" felhasználástól... a gari meg hogy érvényét veszti a versenyen... ugyanmár, bizonyítsd már be, hogy veresenyen tört el. Ja és a nem megfelelõ használat, vagy mi... Kérem szépen, a Kona Stinkyt például boltbajárásra tervezték? Mert ha leugrasz vele a hatodikról, és véletlenül eltörik, akkor ugatnak, hogy nem rendeltetésszerû használat? Különben is, a triál vázra is hogy lehet ilyet mondani, hogy nem rendeltetésszerû használat... Akkor mégis mire van kitalálva? Az is boltbajárni?

Ja, meg hogy továbbadják a srácok a vázat - Na igen, õk is tisztában vannak vele, hogy ingyen javítod, csakhogy folyton visszavinni a vázat...

Ja, és Yasec! Megértem az említett álláspontontjaidat, de remélem, hogy egy minimális szinten te is az enyémet!

Valaki beszólt, hogy a régebbi szövegem végére odaírtam, hogy ez most fikázás volt, és tanuljak tovább... Nem vagyok az a tipikus betonagyú tuskó, lehet, hogy ez többeknek így jött le, ha igen, akkor ezúton elnézést kérek. Egyébként kösz a "tanulj tovább"-ot, azon vagyok! ;D

Hali!
Sajna ahhoz, hogy meg tudjam csinálni a vázat, biza el kell juttatni hozzám. Ez nem fog változni. Azért annyira nem vészes ám a helyzet, olyan gyakran nem törnek ám, ha nem jön közbe olyan gigszer, hogy a srác eltéveszt valamit, és telibekap az alsócsõvel egy betoncsövet. Ha azt is kibírná, akkor egy szemét lenne.
A két profi versenyzõ pedig egyszerûen azért adja el olyan sûrûn a vázát (Kaiser, Balázs P.)mert õk olcsóbban kapják, és ha kitalálnak egy másik geometriát, akkor már rendelik is az újat. A régit szokták aztán olcsón eladni. Volt olyan "régi", ami 3 hónapos volt. Hát istenem, eszébe jutott valami! ;D
Nekik így a versenyzést valamivel stresszmentesebbé tudom tenni! Nekik magukat nem szabad tönkretenni, a csontokhoz nem értek! Egy gyógyuláshoz képest a vázjavítás egy semmiség!

Amúgy tényleg nézd meg a triálváz garanciáit máshol! Általában sehol sincsen rá. Nem csak triálozásra, ne adj Isten versenyre, abszolút semmire!
Amúgy meg szinte mindig neked kell bizonyítani, hogy nem versenyeztél, nem nekik. Már kértek meg nyelvtudásom miatt garancia lebonyolításra. Hát ne tudd meg! Inkább nem írok neveket. ::)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Hû, végigrágtam magam mind a 9 oldalon. Van 1 olyan érztetem, hogy itt valaki J. F. Cooper volt elõzõ életében, és mivel akkor megírta a Nagy indián könyvet mostanra csak szegény Yasec maradt témának neki. >:(
Véleményem szerint elég szép vázakat kreál Yasec, a képekért nem is kell messzire menni ;D, és én személy szerint szívesen látnék magam alatt ilyet vázat(csak hát azok a fránya anyagiak), és ezzel a véleményemmel szerintem nem vagyok 1edül, mint szerintem sokan mások vélekednek hozzám hasonlón ebben a témában így. Addig azonban nincs ok az aggodalomra. ;D
Tehát építsd csak a vázaidat Yasec, 1szer ha rámszakad a bank én is benevezek 1re.

ui: mintha úgy tûnne nekem 1re több komoly triálos srác nyúz ilyen vázat, ez pedig biztos nem véletlen.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

az meg nem torik.
:-)

Még készítünk CrMo vázat. Sokan úgy vették le, hogy már nem lesz CrMo, mert a triál CrMo már tényleg nem fog készülni. De a többi igen!
Törik ám az is, ha az alu súlyát akarják vele utolérni!

Egy könnyû CrMo MTB olyan 1,7kg, egy "normál" olyan 1,8-1,9kg.
Országútiban már csináltunk Dedacciai EOM 16.5 -bõl 1250g-os vázat is CrMo-ból. (Igaz, az kisebb váz volt) Köszöni szépen, még megvan!

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

link=board=7;threadid=3380;start=90#msg165429 date=1077793422]
ha kell, akkor módosítom a címet ;)

Hali! Te voltál? ;D
Nem baj, mondjuk poénnak szántam, de talán jobb is címnek, mint az eredeti. (Ha már az lett belõle.)

Történetünk alatt pont ma kaptam elõször egy olyan acélvázat vissza, amelyiken az alsócsõ, és a felsõcsõ behajlott, mert nem bírta a terhelést. Ez egy meglehetõsen ritka eset, még szinte sosem láttam ilyet, baleset nélkül. Mivel alapjában véve pozitívan állok a kundschaftjaim irányában, ezért elhiszem azt, hogy egy keményebb kiállásnál történt a dolog. A váz 8 éves most, kicsit régimódi csõméretei voltak (kisebb átmérõ, kerek) negyedik tulaj.
A benyekkenés távol van mindenféle forrasztástól, tehát elvben ez tuti nem a mi hibánk. Szerintem a tulajé sem, mert szavahihetõ embernek ismertem eddig, és a nyomok sem arra utalnak, hogy bármilyen baleset történt. Ez egy váz esetében sokszor nehezen állapítható meg, mert az alkatrészek is földet érhettek, ami a váznál már csak az erõbevezetési pontokon csapódik le. Bár a tulaj felajánlotta azt is, hogy leküldi alkatrészekkel, de nem éltem vele a fennt említett meggyõzõdésem miatt.
BOCSESZ BIKEMAG!!!, de egy hirdetés az újságban több pénzbe kerül, mint a nettó melóm ezen, így inkább ez is gari, mert én választottam ezt a csövet. Azt tudom, hogy a világon nincs még egy olyan gyártó, ahol a negyedik tulajnak megjavítanak gariba egy vázat 8 év után, de nekem ez tényleg nem gond.
A srác végül is egy jobb alsó/felsõ csõkombinációra tette voksát, ezesetben csak a különbözetet kell kifizetni. Azóta a technika már továbbhaladt, így ez egy félig retro, félig upgrade lesz. ;D

Na, bocs a litániáért, ezt azért írtam le, hogy példát hozzak az "egyéb" garancia feltételeire. A tõlem vázat vásárlók 99%-át nagyon rendes emberként ismertem meg, biztos ez is erõsen hozzájárul ahhoz, hogy ilyen sokáig megmaradtam vázépítõként. Ezt nem gyõzöm elégszer megköszönni! ;)

Tudom, már a suliban is mondták rám, hogy fordított gyerek vagyok. De nem értem azt, hogy minek törjem magamat azért, hogy jó sokat eladjak a vázaimból, vagy bárkit is meggyõzzek, hogy nálam vásároljon bármit is. Tudom, a marketing suliban nem ezt tanítják, bocsi, én olyanba nem jártam.
Legtöbbször a leendõ vevõ mindig eldöntötte, hogy mit akar. Nekem már "csak" meg kellett valósítani.
Ha valaki viszont megbízott bennem, az egy külön kategória, és ezért illeti meg õt ez a garancia.

Ja, Rob, hogy a kérdésedre is válaszoljak: jól írtad, Crankenstein volt az a hajtókar, mûködött, elég ritka példány (6 pár létezik belõle), és nem gyártom. Pontosan amiatt a Shimano XTR 96-os miatt nem, amit valaki itt keresett! Nagyjából egyszerre jöttek ki ezek a hajtókarok, csak a Shimano jobb volt nála, így nem éreztem létjogosultságát az enyémnek. Azért, hogy legyen, azért meg kár gyártani. Ha már én is inkább azt a Shimano-t raknám fel, akkor mit mondjak az embereknek?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

... a negyszoges syncros kart is ugy hajitottak hozzam /dfox hozta/....

óó boldog alkatrészhullás... ha valaki fejen tudna b@szni egy ócska szar, senkinek sem kellõ amúgy négyszögtengelyes ótvar, lejárt, nemdivatos, trágya 96-os XTR hajtómûvel ha lehet, 46-34-24- el nagyon megköszönném.
lesz rajtam egy célkeresztel ellátott bézból sapka. ;D

"tökös borsodi".. : Ájem Putnoker... 8)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts

engem zavarba?!
ahh

szerinted?
http://media.boon.hu..._II_/333220.jpg
:-)

tökös borsodi gyerek.. ezt szeressem :D

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Henger: Annak idejen a TREK 8500 -as vaz es e kozt filoztam. Valaki irta hogy miert nem olcsobb 30% -kal a yasec vaz. Nos en kb ennyivel olcsobban jutotam hozza a TREKhez kepest.
A villa is egy ilyen szerzet, mar ket eve allt a nagykerbe, a negyszoges syncros kart is ugy hajitottak hozzam /dfox hozta/.
Kb 99 es cuccok, de mind ujonnan kerult hozzam.
Ugyhogy nem tudom mennyibe van, de inkabb lesz, mert most pihen, egy csomo alkatresz kell bele (monoblokk, valto, vkar, fekkar, felni lanc sor stb/
Van egy regi tarcsas Yasec agyam, mivel a lyukkore mar nem kompatibilis semmivel, de ugyan ugy konnyu es jol forog mint regen ezert azt szeretnem beepiteni es V felesre atalakitani. Amolyan bekebeli CC gepet epiteni belole.
Lattam Karcsi feher szinu CC gepet eloben, az is nagyon ott van - (volt) nem tudom meg meg van -e meg. Azokon meg regebbi cuccok vannak. 6 sebesseg meg asszem DX valtokar, stb.

Apropo Karcsi, ha olvasod, az Octadrive elsoagyban mikor es hogyan kell csapagyat cserelni?

ACEL - ALU vitat nem akarok nyitni, nekem van mindketto. Es mindketto tetszik elonyeik miatt.

Katalogus : nekem is van egy, mar nem tudom honnan sikerult szereznem de meg orzom :>

Haveromnak poloja is van, annak idejen kapta vmelyik kiallitason. Sajna mikor a vazat vettem mar nem volt, es ugy tunik nem is lesz.
Karcsi! Ha nyomtatok egy YASEC logot a hasamra (marmint a textilre), avval megsertek valamilyen szerzoi jogot?

udv: T0M

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts

Oké emberek, meggyõztetek valamilyen szinten. ::) Valaki mondott olyasmit, hogy tanuljanak meg vigyázni a triálosok a vázra.... Namost, nem odaveréstõl repedt el, hanem "normális" felhasználástól... a gari meg hogy érvényét veszti a versenyen... ugyanmár, bizonyítsd már be, hogy veresenyen tört el. Ja és a nem megfelelõ használat, vagy mi... Kérem szépen, a Kona Stinkyt például boltbajárásra tervezték? Mert ha leugrasz vele a hatodikról, és véletlenül eltörik, akkor ugatnak, hogy nem rendeltetésszerû használat? Különben is, a triál vázra is hogy lehet ilyet mondani, hogy nem rendeltetésszerû használat... Akkor mégis mire van kitalálva? Az is boltbajárni?

Ja, meg hogy továbbadják a srácok a vázat - Na igen, õk is tisztában vannak vele, hogy ingyen javítod, csakhogy folyton visszavinni a vázat...

Ja, és Yasec! Megértem az említett álláspontontjaidat, de remélem, hogy egy minimális szinten te is az enyémet!

Valaki beszólt, hogy a régebbi szövegem végére odaírtam, hogy ez most fikázás volt, és tanuljak tovább... Nem vagyok az a tipikus betonagyú tuskó, lehet, hogy ez többeknek így jött le, ha igen, akkor ezúton elnézést kérek. Egyébként kösz a "tanulj tovább"-ot, azon vagyok! ;D

én voltam. :)
yasec a barátom és nem szeretem ha igy lerohanják.
végülis a stilus idegesitett a legjobban. de ez már csiszolodott ugy látom.
na jo tanulást. ;)