Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

yasec.hu

- - - - -

• Please log in to reply
637 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Jó újra a fórumon látni mester! :)
Éppen várakozom egy mestermûre!
Ja, az, mert mikor megláttam az általad Hozénak készített bicót, csak ültem és bámultam, bámultam, bámultam...és mivel én többnyire túrázok, így döntöttem egy CroMo vázas masina mellett.
Nem, nekem nem kell hogy könnyû legyen, inkább vigyen el mindenhová. :D
A többi alkatrészét is ehhez választottam.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Lehet hogy az is jó bele.
Varratnélküli korracél csövecskékkel dolgoztunk, belsõ átmérõ:3mm (falvastagság 0,5mm).
Szóval az a teflon, ami kisebb 3mm-es külsõ átmérõnél, az elméletileg bele kellene hogy menjen. Azért beletolni nem olyan könnyû ezeket a csöveket, a korrcsõ meg némileg deformálódott is a megmunkálás alatt, szóval ideális esetben inkább azt mondanám, hogy egy max. 2,7-es külsõ átmérõig lenne jó a csõ.
Köszi az infót!;)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Az a fehér mûanyag egy Modolo országúti fékhez kapható tefloncsõ volt, de azóta az gyakorlatilag beszerezhetetlen.:(
A legegyszerûbb módja ha fogsz egy váltóbovden külsõt, elcsiszolod rajta a mûanyag burkolatot, és utána széjjelhullik gyakorlatilag az egész bovdenkülsõ. Így megkaphatod utána a teflon belsõt.

A Nokon gyárt teflon belsõ szálat, szerintem jó lehet hozzá.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Hali!
Örülök, hogy neked mûködött a régi fajta váltótartó is! Akkor az nem volt annyira meghúzva, szerencsére.
Az a fehér mûanyag egy Modolo országúti fékhez kapható tefloncsõ volt, de azóta az gyakorlatilag beszerezhetetlen.:(
A legegyszerûbb módja ha fogsz egy váltóbovden külsõt, elcsiszolod rajta a mûanyag burkolatot, és utána széjjelhullik gyakorlatilag az egész bovdenkülsõ. Így megkaphatod utána a teflon belsõt.

Matrica szett mint olyan létezik, de csak az újfajta transzferfólia. A régi az plotterrel vágott volt. Ha kell, olyat érdemesebb frissen vágatni.

Az alsóbovdenvezetés koszolódik, igen, de ha jobban belegondolunk, nem biztos hogy kevesebb bajt okoz a sok bovden ki/be járat a szálnak ahoz képest, hogy egy korracél bovdennek sok baja nem lesz attól, hogy az erre a célra kitalált mûanyag tömbön csúszkál kosszal körülvéve...

Üdv: Yas.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Huhúú, ez is jó régi!

Azóta azért fejlõdtek a dolgok!:)
Az a váltótartó amúgy ötletként megmaradt, de ez az elsõ verzió nemigazán látta el a biztonsági funkciókat, mert rohadt érzékeny volt a két kis csavar meghúzási nyomatékára.:( A második verzió (20°-al felforgatott, egycsavaros) már úgy mûködött, ahogy kellett volna!)
A "spagettigyár" bovdenvezetés is szép volt, okés, de rohadtul finnyás!
Manapság ott tartok, hogy lassan elkezdem alul vezetni a bovdeneket!:)

A két csavaros váltótartó egyszer megmentette a váltómat, esésnél "csak" befordult (szerencsére nem a küllõkig). Az erdõben kézzel visszatekertem (10éve volt), azóta sem kellett hozzányúlni :)

Ha már Yasec fórum közelben van, kérdezném, hogy a spagetti bowdenvezetésnél használt fehér mûanyag(?) csövecske micsoda és hol lehetne beszerezni, szívesen kicserélném (szerintem már átvágta rég a bowden, de nem biztos). És létezik-e még acélvázhoz matrica szett (kicsit rongyos már az enyém)?

Az alsó bowden vezetés nem olyan rossz - a speci epicemen minden alul megy (hátsó fékcsõ kivételével) - hátránya, hogy koszolódik, elõnye, hogy elöl a bowdenek nem dörzsölõdnek a vázhoz és nincs fent útban.

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Mellesleg Yasec is a saját gyártmányú bringájával (mtb) száguldozik a városban, fehér váz, kék agyak, szép.

...na meg azon van gyerekülés is!:D:D:D
Amúgy most már Sopronban is érdemesebb bicajjal nekivágni a városnak.
Csináltak nálunk is dugót.:(

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Feltöltött kép

Uhh, ezen még azok a tányérok vannak rajta, amit én hoztam rá:
Pace-OnZa-Shimano. (Alu-acél-acél)
Mik vannak...:)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

a bikemagos interjuban anno [tan 5 eve is volt mar] volt kep

meg is volt lepodve mindenki, hogy hogy nezel ki :)

mindenki egy mogorva kopcos oregurat kepzelt el kek szinu kopenyben, szemuveggel, ceruza ful mogott, piros lantos szimfoniat szivva :D

erre valami farmer-polos fiatal gyerek osztja az eszt :D

kb ugy voltunk vele, hogy "he?! ez O?! Az nem lehet!!"

Sokat nem sikerült azóta küllemben komolyodni!:D
Sõõõt, pénteken a kiállításon én voltam az, akinek egy hatalmas 5ágú vörös csillag volt a hátán az ingre festve!:D

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Én is raktam össze 2 yasec mtb vázat és mind a kettõ elrepedt és eltört különbözõ helyeken, de Yasec mindig megcsinálta gariba. Nagyon tetszik viszont, hogy testre szabott geometriájú vázakat csinál, és van egy-két technikai megoldás, amit sok vázgyártó megirigyelhetne

Van ilyen, sajna.
Ezért írtam azt, hogy ezzel kell foglalkozni, nem a világhírrel!:) Az majd jön magától, ha jönni akar.

Amúgy sokszor van olyan is, hogy elõbb van kész egy csõszett, mint annak a használati "útmutatója". Mi is késõbb tudjuk meg azt, hogy "jah, hát azt úgy nem lehet!":(
Forszírozott fejlõdés káros tulajdonságai.
Más cégeknél is van ilyen, remélem õk is garival levédik ezeket, mert ezzel normál mód nem tudsz mit tenni.
Olyan alu csõszettel dolgozunk, hogy nagyjából Giant Carbon váz súlyában jön ki a vázunk súlya.
Nincsenek véletlenek.
Ettõl független bízom benne, hogy ezeket a hibákat is ki lehet majd küszöbölni!
Olyan nagy mértékben meg nem jelentkeznek, hogy kérdésessé váljon a csõszállító kiléte, vagy a kiválasztott csõanyag.

A hiedelemmel ellentétben már rég nem a legkönnyebb csõszettek közt keresgélünk... Manapság már nem lehet ezt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a bikemagos interjuban anno [tan 5 eve is volt mar] volt kep

meg is volt lepodve mindenki, hogy hogy nezel ki :)

mindenki egy mogorva kopcos oregurat kepzelt el kek szinu kopenyben, szemuveggel, ceruza ful mogott, piros lantos szimfoniat szivva :D

erre valami farmer-polos fiatal gyerek osztja az eszt :D

kb ugy voltunk vele, hogy "he?! ez O?! Az nem lehet!!"
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

akkor lehet veled dumcsiztam a faja cetrirálványról. Elég szép darab.
Mégis rábeszélem fõnököt, hogy kell nekünk egy olyan :D

Kopasz farmerdzsekis sráccal beszéltél?
Mert Õ csinálta, és az nem én vagyok!:)

Õ sem egy szép ember, meg én sem vagyok az, így a jó hogy minket nem fotóznak sokan!:D:D:D
Inkognito rlz!:D

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

yasec vázak tényleg szépek, csak megnézném mennyi megy vissza garis javításra repedés, törés, vázcsõ kilukadása miatt.

Én jó párról tudok, láttam olyat is aminek vázcsöve összehorpadt az elsõváltótól

Meg is nézheted!;) Nem titok!
A legutolsó generációs aluvázak közül legnagyobb ledöbbenésemre 1db-on volt egy olyan repedés, ami a hátsópapucsnál volt! Ez azért fura, mert régebben ilyen sûrûbben elõfordult, az az elsõ alupapucs design ilyen téren nem volt jó.
2 váznál az alsó/felsõ csõ csatlakozásnál volt bibi, a felsõcsõ megrepedt.
Már tudom hogy mi volt ott is. Mindenbõl tanul az ember!

Arra nem vagy kíváncsi, hogy az alu BMX cross vázunk milyen körülmények mellett, mennyi ugratóval a háta mögött, milyen nemzetközi versenyek mellett, mennyi eséssel mit bírt ki? 1 szaros repedés nélkül!:) Oks, van rajta egy pici zömülés... A mezõny legkönnyebb aluváza is néha jelezhet valamit, ha beleállnak vele az egyik ugratóba!:)
Kár hogy ezt az új csõszettet a triálosok már nem akarták kipróbálni. Igaz nagyon drága, úgyhogy ezt fõleg nem tudtam volna ingyen adni, de egy triálgépet azért csináltam belõle, ami most kinnt volt kiállításon.
Azt sem látni majd sûrûn, Skóciában szakácskodik az a magyar srác, akié az a gép.

Egyébként nem vettem rossz néven az érdeklõdésed!;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
akkor lehet veled dumcsiztam a faja cetrirálványról. Elég szép darab.
Mégis rábeszélem fõnököt, hogy kell nekünk egy olyan :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

bazz, most latom, hogy kozos otletunk volt yaseccal
/csak o gyartotta is/

hatsoagy:
lanckereksor rogzitese nem a szokvanyos kormos kulccsal
hanem imbusz csavarokkal

Egy német céggel volt közös ötleted, mert azt speciell nem én találtam ki, hanem az a cég, akitõl ez a szabadonfutó jött!
Manapság már nem lenne nyerõ ez a fajta rögzítési mód, mert egyszerûen nincs rá hely.
Amúgy rengeteget szívtam ezzel a kazettatestel/hátsóaggyal! Ez úgy volt szar ahogy volt, erre rá kellett jönnöm. Ez "szülte meg" az octadrive hátsót, ami pont az ellenkezõje lett az elõdjének: meglehetõsen megbízható lett!:)

1x olvastam az egyik Bikemagban (régebben), írtak a triálagyakról, meg hogy Yasecnak is volt próbálkozása...
Jelentem, az az agy kifogástalanul mûködik, az már nem próbálkozás!:)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

A repülõgépiparban több pénz van. ;)

Akkor még léteznek?
Az is valami!:) Azért kár lett volna értük!

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

milyen egyedi megoldásra gondolsz?
támvilla becsatlakozás, meg váltófül, "integrált" bowdenkülsõ?

Feltöltött kép

Feltöltött kép

majd ha lesz lehetõségem szerzek normális képeket. ezeket most gyorsan találtam, elég hanyagul készített képek...

Huhúú, ez is jó régi!

Azóta azért fejlõdtek a dolgok!:)
Az a váltótartó amúgy ötletként megmaradt, de ez az elsõ verzió nemigazán látta el a biztonsági funkciókat, mert rohadt érzékeny volt a két kis csavar meghúzási nyomatékára.:( A második verzió (20°-al felforgatott, egycsavaros) már úgy mûködött, ahogy kellett volna!)
A "spagettigyár" bovdenvezetés is szép volt, okés, de rohadtul finnyás!
Manapság ott tartok, hogy lassan elkezdem alul vezetni a bovdeneket!:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A cég megszûnt amúgy, vagy csak a bicajtémában van szünet?

A repülõgépiparban több pénz van. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

Jé Isten online van

Had ne mondjam soha nem leszek annyira büszke egy alkatrészre sem mint az elsõ Yasec agyamra (talán 98')
imádtam!

Hiresztelés: urban legend ;)

Kint voltál bike expo-n? Valakivel dumcsiztam a standon, és olyan gépész feje volt... Nem Te voltál? :D

Isten ám a tudodkid?:D:D:D

Jaja, kinnt voltam!
Basszus, akkor ezek szerint az mind csak bók, hogy évtizedek alatt nem változtam semmit se??? Hát meg sem ismertél???:D:D:D

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 posts

www.yasec.co.jp ;)

Azért a régi megoldásokból szívesen viszontlátnék egy-két dolgot a mai vázain. Mi lett volna, ha elmegy tervezni a Moratihoz?!

Elsõsorban meg kellett volna tanulnom a szláv nyelvet!:D
Moratisok elvoltak nélkülem is, elég szép dolgokat csináltak, olyanokat amiket én is lemásolnék!
Ezzel jobban nem is tudom elismerni õket!
Asszem manapság gazdaságilag nem tartják jövedelmezõnek a bicajos iparágat.
A cég megszûnt amúgy, vagy csak a bicajtémában van szünet?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Jé Isten online van

Had ne mondjam soha nem leszek annyira büszke egy alkatrészre sem mint az elsõ Yasec agyamra (talán 98')
imádtam!

Hiresztelés: urban legend ;)

Kint voltál bike expo-n? Valakivel dumcsiztam a standon, és olyan gépész feje volt... Nem Te voltál? :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/