Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

yasec.hu

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
637 hozzászólás a témában

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Karesz !(YASEC)most akkor mi a helyzet az élettartam garanciával?Aluváz 5év,CROMO 10év?Ez ténleg így van?A régebbi vázaknál mi a helyzet?

Mondjam az igazat?
Nem tudom!

Ez a gari téma egy többélû dolog. Azt sem szabad hagyni hogy megannyi fáradozás ellenére ugyanannyi garit adjunk mint mások, akik nagyjából szart sem tesznek annak érdekében, hogy valami tartósabb legyen az átlagnál, ugyanakkor az sem jó, ha valaki azt hiszi hogy a mi vázainkkal gyakorlatilag bármit meg lehet tenni következmények nélkül.

Valahol ez már nem egy egyéni elhatározás kérdése. Már nagyon rég csak a Dedacciai anyagaival dolgozunk, valahol a Dedacciai garanciális dolgaira is rá vagyunk utalva. Kaptunk már hibás csövet onnan, igaz utána kaptunk helyette azonnal újat, de a csõszett azért nem egy komplett váz, szóval azt inkább mi nyeltük be.:( (az egy tök egyértelmû helyzet volt, a vásárló aztán abszolút nem tehetett semmirõl sem!)
Aztán van az a súlyverseny, mert hát a fejlõdés nem állhat meg, és sokszor az alumíniumipar és az acélipar egyszerûen nem tart ott, hogy az elõzõ évben legyártott alapanyagból idén 12%-al könnyebb vázat lehessen csinálni. Vagyis lehet, de az a biztonsági tartalék rovására fog menni BIZTOSAN!
Ezért nem lehet manapság az acélvázakra élettartam garit adni, mert a mai acélvázaknak (hi end kategóriában) fel kell venni a versenyt az aluval, karbonnal.
Ez sajnos egy rossz út, de nem ez az elsõ rossz út, ami bekövetkezett.
Az ipar legyártja azt, amire a vevõknek szükségük van, csak sajna a döntéshozók néha rosszul fordítják le a saját nyelvükre azt, amit az emberek szeretnének.
Nagyon régi probléma az erõs csõszett, mert az kihalófélben van.:(
Az acélnak nem kell hasonlítani az alura, vagy a karbonra.
Okés hogy a nõk is festetik a hajukat, de mondjuk az is igaz, hogy amelyik férfinak a szõke nõ tetszik, azt nem kell mindenképp átnevelni arra, hogy inkább feketehajúak után menjen.
Manapság aki acélt szeretne már kinõtt abból a dologból, hogy valami kocsmapárbajban azzon vitatkozzon valakivel, hogy az Õ acélváza biza könnyebb mint a másik ember karbonváza! Mert ez most már tökmind1, egy acélt nyilván nem azért kell szeretni, mert olyan nagyon könnyû.
Amúgy most a csúcs ahogy én láttam eddig, országúti vázaknál kb úgy fest hogy a karbon olyan 850g-tól indul felfelé, alu 950g-tól, míg az acél olyan 1400g-tól kezdi a dolgokat.
Kifejlett férfiember (kb. 75kg) ezt a karbonvázat ésszel használhatja, az alut nem kéne eröltetni, míg az acélt szó nélkül!
Azaz az acélban még mindig van tartalék, de remélhetõleg nem veszik ki belõle, mert abból nehéz, és könnyen átbillentheti az acélt a szar vázak oldalára.
Csináltunk már mi is 880g-os aluvázat, egy kislánynak!:) Szóval én azért örülök az ilyen rettenet könnyû csõszetteknek is, mert vannak még 40-45kg-os emberkék is, és nekik inkább ne kelljen tankokat használni!:)

Kicsit elkalandoztam a tényleges témától...
Szóval a gari leginkább egyedi elbírálás tárgyát képezi. Legyen elég annyi, hogy nem vagyunk azok a veszekedõs fajták.;)
Egyik-másik eset amúgy is olyan, hogy "mindketten tudjuk, hogy is volt az":)
Nem kell attól tartani, hogy egy sérülés húdesokbafogkerülni! A saját vázainkat kb. anyagárban javítjuk, hogy a mi termékeink fenntartása ne kerüljön sokba!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Gépipari Technikum, azaz GT :) Németh Ernõ, hogy mit tanított pontosan, ahhoz nem tudok hozzászólni. Amikor új váz vételén gondolkodtam, mondta, hogy kinézhetnénk a könyvtárba :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Pár napja olvastam a soproni közélet címû lapban egy cikket Rólad. Az abban szereplõ 2006 év kerékpárja (nagy világmárkákat megelõzve) ezekszerint az itteni bike of the year "verseny" gyõztesére vonatkozott? Apum mutogatta a cikket, mondván Õt is én tanítottam :)
Ha jól sejtem porszórásos festés a feláras, RAL színskálával és az alapáras a Standox színskálás. Alapárat már tudok, viszont egy közelítõleges súlyadat monti esetén érdekelne.

Elõre is kösz.

Üdv neked is meg faterodnak is!
Hogy hívják õt amúgy? Elég az is, ha leírod, hogy mit tanított nekem, meg hogy hol!;)
Árak tekintetében a Gábor a hírközlõ, yasec kukac yasec.hu;)

Festéssel még mindig hadilábon állunk, remélhetõleg nemsokára ezzel is elkészülünk úgy, hogy akár idegen vázak festését is be tudjuk vállalni határidõre!

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Hali!

Hááát, inkább tennék rá, jobb a békesség.:)
Aluváz sehogyan sem bírta az ilyet, acélnál volt olyan aminek ez a dolog semmit sem jelentett.
Festése hogy áll? Ha már nem az igazi, akkor érdemes lenne az újrafestés elõtt ezt elkövetni.
Számom még a régi, azon megtalálható vagyok!;)

Üdv: Yas.

Köszi a választ!

Sejtettem, hogy ez lesz a válasz, azért sem erõltetettem hátra a tárcsát :).

Festése már kopottas, épp tegnap nézegettem hogy újra kéne festeni, de az már csak a következõ szezonra fog bekövetkezni, ugyhogy ha minden jól megy télen felkereslek.

Ü:LF
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

ez a kerdes annyira regen merult fel, hogy azota mar picit targytalan.

vagyis nem az, a sracnak mar van vaza :) Te csinaltad :)

Torokszentmiklosra kerult, feher szinu, nem tudom emlekszel-e ra. talan tavaly lett kesz. vagy tavaly elott? nem tudom mar :chin:

de szep, egyszer majd en is szeretnek egyet

Uhh, sorry!;)

Lehet majd minden hónap X-edik napján beírom a naptáramba hogy bikemag fórumra belépni, hogy ez nem forduljon elõ még1x!:)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

az utóbbi idõben többször beszéltem vele és azt mondta, hogy átalakulóban van a cég. szerintem a honlap is a változás része. majd kiderül. remélem, király lesz.

Jaja, változások lettek, de a gyártásban, tervezésben minden maradt a régiben, azaz én melózok tovább.;)
Madarász Gábor a Yasec Kft ügyv. igazgatója, meg ennek a Kft-nek még egy másik budapesti srác is a tulajdonosa.
Megosztjuk a melókat, mindenki azzal foglalkozik, amihez jobban ért.
2 éve már hogy ez így van, nem bántam meg.
Az meg ne zavarjon senkit se, hogy nem én vagyok az ügyvezetõ. Nem akartam az lenni, az nem nekem való.
Elvagyok én itt az ország sarkában, a mûhely mélyében!:):):)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez a kerdes annyira regen merult fel, hogy azota mar picit targytalan.

vagyis nem az, a sracnak mar van vaza :) Te csinaltad :)

Torokszentmiklosra kerult, feher szinu, nem tudom emlekszel-e ra. talan tavaly lett kesz. vagy tavaly elott? nem tudom mar :chin:

de szep, egyszer majd en is szeretnek egyet

alu orszaguti vazat csinalsz? milyen sulyban van? 54-es normal, vagy kompakt, 177centis embernek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Pár napja olvastam a soproni közélet címû lapban egy cikket Rólad. Az abban szereplõ 2006 év kerékpárja (nagy világmárkákat megelõzve) ezekszerint az itteni bike of the year "verseny" gyõztesére vonatkozott? Apum mutogatta a cikket, mondván Õt is én tanítottam :)
Ha jól sejtem porszórásos festés a feláras, RAL színskálával és az alapáras a Standox színskálás. Alapárat már tudok, viszont egy közelítõleges súlyadat monti esetén érdekelne.

Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Dear Yasec: haver szeretné tudni, hogy csinálsz e monti vázat dedacciai (nemtom hogykell leirni) OEM 16.5 -ös (ha jól emléxem) csõbõl. he nem miért. köszi.

Hali!

Basszus, most kezdek kiigazodni így 4 év után hogy hol is tartott ez a dolog...
Ha még aktuális:
Montit sosem lehetett készíteni EOM 16.5-ös csõbõl, mert abból csak országúti volt. Épp a napokban méregettem külön acél csöveket. Az EOM 16.5-ös alsócsövet nyugodt lelkiismerettel be lehet tenni egy montivázba, mert az egy tank!:) De pl. láncvillát már nem kapsz hozzá MTB-hez passzolót, meg a felsõcsõ sem annyira megfelelõ.
A max. jelenleg a SAT 14.5 az acél palettán.
Amúgy jelenleg ott tartunk, hogy valahonnan normális áron kéne szereznem ezüstforraszt, mert sajnos az az osztrák emberke akitõl eddig vettem, meghalt rákban.:( Akkoriban került ca. 17eFt-ba kilója. Mostanság 70e-ért akarnak nekem ilyet eladni, ami azért nemsemmi... Kéne megint egy kis világbéke, hogy lemenjen az ezüst világpiaci ára!)
Szóval elõzetes kalkulációk szerint drágább lesz az acél mint az aluváz. Az alapanyag árak úgy néznek ki, hogy az alu picit drágább, de az acélvázzal lényegesen több meló van, + az ezüstforrasz többszöröse árban az alupálcához képest.
Nem túl szép kilátások az acélvázak tekintetében...

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Egészségetekre!:)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Par dolgot hozzafuznek,ami nem tetszik.

Minden elismeresem a Tied Yasec, van legalabb valaki aki, nem a tavolkeleti piacot tamogatja!,es Magyar !..kell meg ennel tobb?? ;)
/tavolkeleten minden 10.dollar nuklearis fegyverkezesre megy !!! /

Köszi.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a távolkeletiekkel nem lehet konkurrálni. Én sem azt teszem, egyszerûen más dolgot csinálok mint õk, és tekintettel a körülményekre, gyorsabban tudok reagálni.
Ha most kéne döntenem hogy mit kezdjek magammal, szerintem én is valahol Ázsiában folytatnám a szakmámat (mármint a mérnökösködést), egy olyan helyen, ahol tényleg dübörög a gazdaság, és nem csak azt mondják az embernek...
Most már nem tudok olyan könnyen ugrálni, úgyhogy ebben a helyzetben kell valahogy boldogulni.

Nem akarok senkit se megbántani, fõleg nem igaz Magyarokat, de ezt az egészet sosem azért csináltam így, mert én akkora hazafi lennék.
Magyar vagyok, ez nekem tény. Egyenlõre nem vagyok rá büszke, de nem is szégyelltem sosem. Kéne ebben az országban valamit csinálni, aminek nem ez a szar az eredménye, mint ami most van.
Na de ez egy másik történet.

Szóval elismerem a távolkeletieket, a nukleáris fegyverektõl meg lehet hogy én nem rettegek annyira, mint más. A hidegháború idején békét hozott a világra. Ha fosik mindenki mindenkitõl, akkor talán senki sem kezd el ilyennel fenyegetni.
Amúgy útálom az összes fegyvert, a nukleárisokat meg elsõsorban attól venném el, aki a legtöbbször visszaélt vele, mert ott van a legbizonytalanabb helyen.
Asszem ez az USA lenne, akiknek ez nem való.:(

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Még meg sem köszöntem a vázat:
www.bike2006.extra.hu
Szeretem. :D

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Hali!

Hááát, inkább tennék rá, jobb a békesség.:)
Aluváz sehogyan sem bírta az ilyet, acélnál volt olyan aminek ez a dolog semmit sem jelentett.
Festése hogy áll? Ha már nem az igazi, akkor érdemes lenne az újrafestés elõtt ezt elkövetni.
Számom még a régi, azon megtalálható vagyok!;)

Üdv: Yas.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Szia!

Olyan kérdésem volna, hogy van egy 98-ban készült CrMo vázam, (osztálytársamnak csináltad)

van rajta tárcsafékszem, de a lánc meg támvilla közt nincs merevítõcsõ, amit pár gépen már láttam, erre nyugodt szívvel tehetek fel tárcsaféket hátra, vagy azért elõtte kellene belerakni merevítést.

Itt egy kép róla, bár nem a legjobb!

Feltöltött kép
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Üdv újra mindenkinek!:)

...hogy megy az idõ...
"Utolsó látogatásod: 2004-03-18 11:04 "
Volt vagy 4 éve!:)))

Na, jöttem hogy részemrõl is elmondjam a véleményem, különösen a köd fedte részekrõl.:)
Este visszajövök, addigra elkezdem a megválaszolatlan kéréseket megválaszolni.
Ha valakinek kérdése van, csak nyugodtan intézze hozzám! Így legalább a választ nem kell kitalálni!:)

Admin: köszi az új jelszót!:)))

Yas.

cmaxx

cmaxx

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

yasec vázak tényleg szépek, csak megnézném mennyi megy vissza garis javításra repedés, törés, vázcsõ kilukadása miatt.

Én jó párról tudok, láttam olyat is aminek vázcsöve összehorpadt az elsõváltótól

1999 es vázaimat Yasec még csak egyszer látta amikor elkészítette, mtb és road.Az Mtb-t pedig ütöm rendesen maratonokon és xterrán.Az elsõváltót meg ésszel kell meg húzni és nem állat módjára.
Cross-to-save A természettel összhangban élõ, gondolkodó, sportoló ember. Kaland, küzdelem, kihívás - életstílus

mr_balage

mr_balage

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Feltöltött kép

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

Feltöltött kép

gyõrben van egy megtekinthetõ piros elox crankenstein a care-o-bike -ban

specgabesz

specgabesz

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Én is raktam össze 2 yasec mtb vázat és mind a kettõ elrepedt és eltört különbözõ helyeken, de Yasec mindig megcsinálta gariba. Nagyon tetszik viszont, hogy testre szabott geometriájú vázakat csinál, és van egy-két technikai megoldás, amit sok vázgyártó megirigyelhetne

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
engem azért mellbevágtál :wtf:
no sebaj