Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

yasec.hu

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
637 hozzászólás a témában

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

valami ilyesmit akarok:

Feltöltött kép

váltófül csak biztos-ami-biztos alapon kellene :)
excenteres monoblokk nehéz. és nem is látványos :D
villa meg:

Feltöltött kép

speed carbon DLR2 110mm

Ez is egy megoldás, de amit én szeretnék az más. Hagynám a monoblokkot is, meg a hátsópapucsot is úgy ahogy eddig is volt.
A láncvillát szeretném nyújtani!:D
Gyakorlatilag mások már megcsinálták elõttem (most hirtelen a Morati jut eszembe...), lemezes becsatlakozás (egyben minimális rugózás hogy a legjobb minõségû, egyben legkeményebbre fújható gumikat lehessen használni), és ezt a rugózó tagot lehetne hossztanilag változtatni. Természetesen a támvilla ebben együttmûködne, de az már részletkérdés.

Ilyen Lefty-t most láttam Ebay-on, az az SL típus volt, agyeldobós (nekem) 995 Euroért!
Nem vagyok ellene, de én inkább szentséget törnék, és összeraknám normál, vagy max. 1,5"-os fejcsõvel, hogy túl nagy optikai átmérõváltozás ne legyen!
De minek is kéne nagyobb fejcsõ neki?
Az a szentségtörés, amikor itt kûzd szegény Cannondale a grammokon, erre indokolatlanul odadobsz egy 100g-ot a "szentségtörés" ellen? Acélból bõven elég az az 1 1/8" is! Nem kell minden áron a Cannondale vázra hasonlítani!
Amúgy egy kínkeserv legyártani azt a kályhacsövet a fatty-nak, de az megint más tészta, ha a konstrukciós dolgok azt igénylik.;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Abból a 30-as Colombusból 2 mm-s fallal kunyizhatok részemre, alalttam pont megfelelõ lesz! A többit egyeztetjük! :)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Sztem te is azok közé az emberek közé tartozol, akinek a gyûjteménye sosem lesz teljes. Új s új lovat mindig kíván az ember :)

...még én is ezek közé tartozom!:)
Azért sokat nem könnyít a dolgon az, hogy magam meg bírom csinálni egy részét!
Így nagyobb a rugalmassága a projektnek, ugyanakkor több a dilemma is!
Aztán vannak olyan projektek is, amibõl szerintem sosem lesz széria, de nekem kell: Long John teherkerékpár.:) Hempereg itt a mûhelyben 7 szál Columbus 30-as acélcsõ, 2mm-es fallal. Arra jó lesz!:D

Aztán még kéne megint országúti, telivér CC, városba singlespeed, valami tandemtraktor trekkingkerekekkel, na meg a gyerekseregnek még egy csomó ezmegaz...:)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Be kellene szkennelnem azt a tizen___ éves Yasec katalógust - amit még Dave segítségével csináltatok.

Dobjatok egy címet privátba, azt küldök mindenkinek! Maradt még itt néhány, ezen ne múljon! ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Eredeti szerzõ zOrg: Kukkantom, amint lehet! :slonko:
Mikor lehet?

Amint kész, visítok! :D
(Nálam augusztus 04 a limit. Akkor indulunk egy naaagy tekerésre, azt már az új vas nyergében szeretném. Aztán jöhet a többi.)
Azért én szeretném a mestert kihívások elé állítani. :) Nevezetesen, én a tárcsafék/csomitartó kombó mellett voksolok!
Volt már halálközeli "élményem" magas hegyekben V-fékkel+csomaggal lefelé, ködös esõs hajnalon! Brrrr, mégegyszer neeem!!!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Be kellene szkennelnem azt a tizen___ éves Yasec katalógust - amit még Dave segítségével csináltatok.

aminek az elején a két rotweiler fekszik? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Sztem te is azok közé az emberek közé tartozol, akinek a gyûjteménye sosem lesz teljes. Új s új lovat mindig kíván az ember :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob, te képes lennél lecserélni az a sok drága Manitout egy mûködõ "villára"? :)

ezt egyfelõl ne kiabáljuk el (mûködõ) másfelõl meg nem a manitou-k helyére, hanem mellé érkezik, terveim szerint :) a meglévõ kerékpárok maradnak. de a gyûjtemény azért még hiányos ;) egy olyan kerékpár hiányzik, amin semmi nem made in távolkelet és semmi nem shimano. ez azt hiszem megközelítõleg 10 éve az álmom :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ez tömegsetup lesz, drágáim, én is ilyenen agyalok már nagyon régóta, csak a della... $$ (egészen pontosan Fatty + 0 csúszópapucs + csomagtartószemek + V-fék, esetleg Magura konzol és szintén HS - ahogy nézem, másnak is feltûnt, hogy milyen nehéz összebarátkoztatni a tárcsát egy JÓ csomagtartórendszerrel )

Rob, te képes lennél lecserélni az a sok drága Manitout egy mûködõ "villára"? :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

az agyak tetszenek.
anno én hívogattalak egy hátsó agyba való csapágy miatt, amibõl pár tized mm-t kellett marni, hogy belemenjen az agyba a fogsor oldalán...

végülis arra voltam kíváncsi, hogy milyen cuccokat csináltál már? nem konkrétan a sorozatgyártott termékek érdekeltek. inkább az ilyen finomságok, kuriózumok :)

"In idem flumen bis non descendimus"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Egyenlõre csak váz! Az agyakat sem nagyon erõltetem mostanság, kéne találni egy normális árban dolgozó, és PONTOS munkát végzõ forgácsoló bagázst...

az agyak tetszenek.
anno én hívogattalak egy hátsó agyba való csapágy miatt, amibõl pár tized mm-t kellett marni, hogy belemenjen az agyba a fogsor oldalán...

végülis arra voltam kíváncsi, hogy milyen cuccokat csináltál már? nem konkrétan a sorozatgyártott termékek érdekeltek. inkább az ilyen finomságok, kuriózumok :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

valami ilyesmit akarok:

villa meg:

Feltöltött kép

speed carbon DLR2 110mm

Szép, de nekem naon "futurisztikus". Nekem a bicaj "gyémántváz és (teleszkópos)villa - olyan kétszárú... :D
(A csehektõl sem a monostay ingyom-bingyommal turbózott, változó átmérõjû csõszettel készült 1.4 vázat vettem - és egy pillanatig nem bántam meg.)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

zOrg, majd kukkantsd meg azt a CroMo túragépet, amit Yasec készít részemre. A recept nagyjából - de csak nagyjából - megegyezik a tiéddel, imitt-amott eltér. :)

Kukkantom, amint lehet! :slonko:
Mikor lehet?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

akkor minek a csuszopapucs?

excenteres monoblokk esetleg? :matrix:

valami ilyesmit akarok:

Feltöltött kép

villa meg:

Feltöltött kép

speed carbon DLR2 110mm

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
zOrg, majd kukkantsd meg azt a CroMo túragépet, amit Yasec készít részemre. A recept nagyjából - de csak nagyjából - megegyezik a tiéddel, imitt-amott eltér. :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
leftyhez van 1 1/8-as nyakszett. de az szentségtörés.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
el classico

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Yasec cromo váz + Fatty Ultra SL + Rohloff agyváltó = ultimate túrabike (nekem, majd egyszer...)
A féken még gondolkodnom kell.

Aztán még egy korrekt tandemet kellene a Morati mellé akasztani "oszt jóccakát".

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor minek a csuszopapucs?

excenteres monoblokk esetleg? :matrix:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ha legalább 5 megrendelõ összegyûlne egy-egy crankeinstein hajtómûre? :)
Szerintem hamar meglennének a jelentkezõk.

Hm...egy yasec leftyvel, annál feltünõbb bicaj nem sok lenne :)

összesen 6 hajtókar készült, ha jól emléxem :)
a leftys yasec pedig hmm... :) régi nagy álmom. ráadásul cro-mo kellene, csúszópapuccsal, de tárcsafékes váltófüles.