Még azok a nyugdíjas túrázok is köszöntek akikkel ASZTA "összefutott" tegnap a Zemplén 50-en! Persze mi is köszöntünk mindenkinek tegnap ugyanúgy mint ahogy máskor is!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
A biciklisek köszönnek, nem?
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:40
Írta 2002. május 06. - 15:02
Írta 2002. május 06. - 14:21
Era, lehet, hogy azért köszönnek, mert te velük is udvarias vagy, és ezért hálásak. Vagy talán mert van némi rokonság motoros és bicajos között? Nem is tudom. Vagy mert eddig udvarias motorosokkal találkoztál.
Egyébként nem mindig bunkók azok, akik ülnek rajtuk, csak ugyanolyan elvakultan szerelmesek a motoros sportba, mint mások a biciklibe.
Egyébként nem mindig bunkók azok, akik ülnek rajtuk, csak ugyanolyan elvakultan szerelmesek a motoros sportba, mint mások a biciklibe.
Írta 2002. május 06. - 13:20
Sziasztok !
Szerintem ez úgy van, hogy ki mennyire érzi magát csapattagnak. Vannak maguknak való emberek, akik csak a saját teljesítményeiket figyelik (pl. bady-sok) és nem érdekli senki más õket. Ilyenek véletlenül tévedhetnek bicajra is.
Én mindenkinek köszönök, akin valami utalás arra, hogy a sport is érdekli. Ha köszönnék mindenkinek, aki szembe jön a rakparton, meg kellene tanulnom kéz nélkül tekerni (ez nem megy ).
Egyébként elõre köszönök mindenkinek, nem érdekel, hogy volt-e szándékában a srácnak. Viszont fenn a HHH-en is találkoztam már olyannal, hogy csak eltekert mellettem, eszébe nem jutott, hogy morogjon valamit.
Képzeljétek nekem még motorosok is köszönnek. Mikor megállnak, hogy átengedjenek, nagyot bólintanak!!!. Vagy lehet, hogy csak a fékezés miatt ???
Szerintem ez úgy van, hogy ki mennyire érzi magát csapattagnak. Vannak maguknak való emberek, akik csak a saját teljesítményeiket figyelik (pl. bady-sok) és nem érdekli senki más õket. Ilyenek véletlenül tévedhetnek bicajra is.
Én mindenkinek köszönök, akin valami utalás arra, hogy a sport is érdekli. Ha köszönnék mindenkinek, aki szembe jön a rakparton, meg kellene tanulnom kéz nélkül tekerni (ez nem megy ).
Egyébként elõre köszönök mindenkinek, nem érdekel, hogy volt-e szándékában a srácnak. Viszont fenn a HHH-en is találkoztam már olyannal, hogy csak eltekert mellettem, eszébe nem jutott, hogy morogjon valamit.
Képzeljétek nekem még motorosok is köszönnek. Mikor megállnak, hogy átengedjenek, nagyot bólintanak!!!. Vagy lehet, hogy csak a fékezés miatt ???
Írta 2002. május 06. - 12:50
Írta 2002. május 05. - 21:27
Írta 2002. május 05. - 21:25
Írta 2002. május 05. - 00:33
Gabo: drága egyetlen cimborám-barátom-egykomám-rokonom-szépecsém! ha legalább privibe nyomtad vóna Lensvernek a sódert! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Írta 2002. május 02. - 10:02
lensver:
"Mostanában kétszer is "civilben" (=sisak, bringaszerkó nélkül) tekertem, és rámköszöntek mezes bicajos srácok."
Most, hogy végre személyesen is találkozhattam veled, csöppet sem csodálkozom azon, hogy ha "civilben" is tekersz, még akkor is köszönnek neked a bringások. ;D
Valószínûleg, ha Te bico nélkül vagy és úgy fut össze veled valaki, még akkor is heves köszönési kényszert váltanál ki.
"Mostanában kétszer is "civilben" (=sisak, bringaszerkó nélkül) tekertem, és rámköszöntek mezes bicajos srácok."
Most, hogy végre személyesen is találkozhattam veled, csöppet sem csodálkozom azon, hogy ha "civilben" is tekersz, még akkor is köszönnek neked a bringások. ;D
Valószínûleg, ha Te bico nélkül vagy és úgy fut össze veled valaki, még akkor is heves köszönési kényszert váltanál ki.
vendég__*
Írta 2002. április 29. - 20:09
A minap történt: untam a banánt és laza 2 órát tekeregtem szeretett fõvárosunkban egy napsütéses délutánon, Dunának partján korzóztam.
Hatalmas bringás tömegek mindenfelé, oltári nyüzsgés. Kb. 50 bringásnak köszöntem elõre, aztán eluntam, mert szinte egyik sem köszönt vissza.
És a móka, hogy a bringás cuccba öltözött egyedek sem köszöntek, akik alatt nem corabájk feszült. Pedig ugyi az emberfia feltételezné, hogy na ennek a bringázás nem csak hétvégi hobbi és tán' visszaköszön. De mégsem.
Hatalmas bringás tömegek mindenfelé, oltári nyüzsgés. Kb. 50 bringásnak köszöntem elõre, aztán eluntam, mert szinte egyik sem köszönt vissza.
És a móka, hogy a bringás cuccba öltözött egyedek sem köszöntek, akik alatt nem corabájk feszült. Pedig ugyi az emberfia feltételezné, hogy na ennek a bringázás nem csak hétvégi hobbi és tán' visszaköszön. De mégsem.
Írta 2002. április 29. - 19:02
Szerintem van összefüggés a köszönõ kerékpárosok és ezen fórumon lévõ emberek között. Mégpedig az, hogy aki itt a fórumon van, annak egy pici vagy nagyobb része az életének a kerékpározás. Egy faluban más a helyzet, ott szinte bárkire ráköszönhetsz, visszaköszön, mert az emberek többé-kevésbé ismerik egymást és nem tudhatják, hogy te kinek a kicsodája vagy. De egy pest közeli településen, vagy egy városban ha ráköszönsz Mézga Aladárra, akinek csak annyi köze van a bringához, hogy az asszony elzavarta a henteshez, nem biztos, hogy van kedve minden jöttment embert üdvözölni. Azonkívül azt sem tudhatja, nem-e a frissen vásárolt bélszínjére pályázol! ;D
Nekem egyébként jó tapasztalatom van, általában érzékelhetõ a kerékpáros összetartozás, de azért annyira nem, mint a motorosoknál. A Harley-rõl is köszönt a full tetkós 160kg-os nagy mocis, amikor robogóval száguldottam vele szemben a másik oldalon. Hirtelen körül is néztem, hogy biztosan nekem köszönt-e! :
Nekem egyébként jó tapasztalatom van, általában érzékelhetõ a kerékpáros összetartozás, de azért annyira nem, mint a motorosoknál. A Harley-rõl is köszönt a full tetkós 160kg-os nagy mocis, amikor robogóval száguldottam vele szemben a másik oldalon. Hirtelen körül is néztem, hogy biztosan nekem köszönt-e! :
Írta 2002. április 29. - 11:25
Az oútisokat egyetlen rossz szó sem érheti. A vasárnapi Királyrétre vezetõ túrám során jópárral találkoztam. Viszonozták a köszönésem, ráadásul amikor Szokolyán megálltam tápolni a mellettem elhúzó csapatból néhányan még "Jó étvágyat!" is kívántak. ;D
Szóval köztük is embere válogatja, hogy ki köszön és ki nem.
Szóval köztük is embere válogatja, hogy ki köszön és ki nem.
vendég__*
Írta 2002. április 26. - 15:11
Írta 2002. április 26. - 11:22
Írta 2002. április 25. - 21:24
sztem az ADHT alföld downhill team tagjai duplavállas teló nóó hegy és még sík terepen se tud normálisan menni azoktól ne várd hogy téged halandó cc-st embernek nézzenek persze van olyan aki duplavállassal nyomja az alföldön és hegyre jár de ez a kevesebb tisztelet a kivételnek. 8)
Írta 2002. április 25. - 20:59
Írta 2002. április 25. - 20:58
nah akkor ott kezdeném ,hogy találkozol egy fórumossal tök ismertlen az arca(Ha nem voltál BMFT találkozón márpedig én nem voltam)esetleg a bringa a leírásokból ismerõs és pl.nincs rajta sisak akkor honnan kéne tudnod ,hogy õt ismered és nem éppen egy k****g divatoló akinek azért van
Írta 2002. április 25. - 18:29
és szerintetek vonható ijesféle párhuzam? : aki forumozik az mind visszaköszön aki meg nem annak a rendesebbje igen és csak a maradék nem veszi a lapot/neaggyIsten anyázik?
még jobban sarkitva: aki forumozik az kulturáltabb bicós, mint a többi? ha igen csak azé mer itt megfogalmaztak amugy iratlan szabájokat? bár ez igy nem hejtálló mer aki nem forumos mégis rendesember az biztos szintén normálisan közlekedik. szoval mitöl függ a bicós reakcijója a köszönésre? de lehet hogy ez nem is számit annyira...
még jobban sarkitva: aki forumozik az kulturáltabb bicós, mint a többi? ha igen csak azé mer itt megfogalmaztak amugy iratlan szabájokat? bár ez igy nem hejtálló mer aki nem forumos mégis rendesember az biztos szintén normálisan közlekedik. szoval mitöl függ a bicós reakcijója a köszönésre? de lehet hogy ez nem is számit annyira...
Írta 2002. április 25. - 16:34
Az "igazi" montisok szinte kivétel nélkül szoktak köszönni, de a korabájkos kategória már kevésbé, sõt, nemrég egy pasi a bicajúton kerékpártolás közben hirtelen keresztbefordította a bicaját, hogy letámassza valahova, majdnem beleszálltam, kérdõre vonás után az volt a reakciója, hogy "van féked, bazmeg". Autósoktól már hozzászoktam ilyenekhez, na de egy bicajos?
Írta 2002. április 25. - 15:56
Lehet, hogy csak félreértette, és neme iránti szimpátiának fogta föl a köszönést! ;D
Egyébként a "kocák" közt is vannak nagyon szimpi, segitõkész és udvarias emberek. És ne feledjük: legtöbbünk is igy kezdte.
Én se mindig tudtam,hogy köszönni kell.
Nekem is volt újból egy "élményem": tekerek az úton valahol, jön szembe egy kb.14-15 éves skac, de teljes menetszerkóban, és rámköszön egy vidám sziával. Pedig hozzá képest én néni voltam, és bukó se volt rajtam.
Csodálkoztam is, hogy ennyire fiatal, és ilyen udvarias. Nahááát. ;D ;D ;D
Egyébként a "kocák" közt is vannak nagyon szimpi, segitõkész és udvarias emberek. És ne feledjük: legtöbbünk is igy kezdte.
Én se mindig tudtam,hogy köszönni kell.
Nekem is volt újból egy "élményem": tekerek az úton valahol, jön szembe egy kb.14-15 éves skac, de teljes menetszerkóban, és rámköszön egy vidám sziával. Pedig hozzá képest én néni voltam, és bukó se volt rajtam.
Csodálkoztam is, hogy ennyire fiatal, és ilyen udvarias. Nahááát. ;D ;D ;D
Írta 2002. április 25. - 15:41
Nekem is volt egy érdekes élményem vecsésen.
A srác szembe tekert egy ilyan osenbájkkal :-/ ,de mindegy miért ne köszönjek,hisz haverom ha õ is montis..na intek neki ;D..Sõõt még egy helló is kicsúszott a pici pofimon erre õ csak felkiált:-ANYÁD! :'(
Na ha ez az alvégen a biciklis morál ,már ne is köszönjek ezeknek? ???
A srác szembe tekert egy ilyan osenbájkkal :-/ ,de mindegy miért ne köszönjek,hisz haverom ha õ is montis..na intek neki ;D..Sõõt még egy helló is kicsúszott a pici pofimon erre õ csak felkiált:-ANYÁD! :'(
Na ha ez az alvégen a biciklis morál ,már ne is köszönjek ezeknek? ???