Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Fõleg ha odavágják elém a dobozban a cuccot, kiszerelt akksival, mögöttem a sarkamra taposó tömeggel. :-)

Ha valaki az utolsó percre hadja a vásárlást akkor így járt! :D

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Nekem bevált az E52, arra amire kell jó.
Tudtok rávaló tudományos számológépet? Következõ félévben Statisztika és valószínûségszámítás lesz és jól jönne egy mindent tudó helyettem vizsgázó szoftver :D

Solution (Symbian) - Download
vagy nokiaprogramok.hu ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

ja le van szedve rá térkép. aránylag friss van rajta, Asszony mindig buzerálja (ettõl független egész nagyokat tudott tévedni navigációban. tatabányán pl 1,5 kilómétert. ).

egy egy alkalomra persze teljesen jó, csak mikor az ember hozzászokott egy gps-hez, napi melóban ahoz képest elég fapados a cucc, kb minden szempontból.

Lehet nem figyeltem eléggé...
...de miért nem raksz arra az E72-re Garmin Mobile XT?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

nokiából csak E széria, ezek a tapis nyomis cuccok elég retkek, se multitouch, elavult, érintõkijelzõvel semmiresejó symbian. e52 egész korrekt, az nem tudom milyen árban van, de jó cucc.

Nekem bevált az E52, arra amire kell jó.
Tudtok rávaló tudományos számológépet? Következõ félévben Statisztika és valószínûségszámítás lesz és jól jönne egy mindent tudó helyettem vizsgázó szoftver :D

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Dózer, azért vásárlás elõtt próbáld ki a cuccot.. :)

Fõleg ha odavágják elém a dobozban a cuccot, kiszerelt akksival, mögöttem a sarkamra taposó tömeggel. :-)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
érdekesmód ahány nõi ismerõsömet rábeszéltem az x10minipro-ra, mind imádják - pontosan nõi mérete van és a fizikai billentyûzettel borzasztó gyorsan tudnak mindenfélét írni, ami náluk alapkövetelmény. pedig tényleg nincs olyan jó kijelzõje meg van, amin még 1.6 van, de ez ket qrvára nem érdekli - legyen facebook, sms, játékok, fotó, zene, legyen csajos meg egy google fiókot kezeljen, aztán ennyi.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
akinek androidra kell térkép, hozzám fordulhat.
sonyericssonról azért beszélném le a kollégát, mert: mi azzal szoptuk a legnagyobbat, ismerõsnek x10minipro van és nagyon fos a kijelzõje, ezt szidták az x8nál is, meg sw terén is elég gyenge (android 1.6)
samsung a legfrissebb, ez mindenképp jó. samuval szemben csak egy ellenérvem van, hogy 1 év gari van rá mindössze, ha jól tudom, de lehet, hogy szolgáltatónál 2. (t-nél 1+1, megnéztem)
úgyhogy minden szar, ne vegyél semmit :)
nokiából csak E széria, ezek a tapis nyomis cuccok elég retkek, se multitouch, elavult, érintõkijelzõvel semmiresejó symbian. e52 egész korrekt, az nem tudom milyen árban van, de jó cucc.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Dózer, azért vásárlás elõtt próbáld ki a cuccot.. :)

-=B.B.B.=-

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

GPS használata közben nem szeretnék netet használni.Remélem ez nem szükséges hozzá.Mert nekem nincs és nem is lesz telefonon net. Ha net kell hozzá, akkor tényleg érdemesebb külön GPS-t venni.

TripleB: Galaxy 3-ra gondoltam

Az hogy a navigációs program használ-e netet az beállítás illetve SW függõ. De a legtöbb esetben az a hiba, hogy a kedves Nokia 3210-en szocializálódott júzer nem olvassa el a használati utasítást és "olyan ez is mint a többi, értek én hozzá!" felkiáltással marhaságokat állít be a menüben.
OVI Maps, IGo, MotoNav, WeTravel, Route 66 mind képes offline futtatni a térképet! Csak a júzeren múlik hogy hogy veszi-e a fáradtságot és megtanulja használni a programot.
Jó az a GPS ha benne van a telefonban! Számtalanszor megesett hogy szükség volt rá. Nekem mondjuk netes kapcsolat kell hozzá mert gugli térképet használok. Majd ha rászánom magam és veszek valami droidos cucc akkor majd azon lesz kártyán térkép.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Ha valaki veszi a fáradtságot és leszedi kártyára az adatbázist akkor nem kell hozzá net.

GPS használata közben nem szeretnék netet használni.Remélem ez nem szükséges hozzá.Mert nekem nincs és nem is lesz telefonon net. Ha net kell hozzá, akkor tényleg érdemesebb külön GPS-t venni.

TripleB: Galaxy 3-ra gondoltam

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szerintem kellene arra az E72-re egy friss térkép adatbázis meg esetleg egy friss SW....Ha jól tudom ugyan az az OVI Maps fut rajta mint a többi Nokia telón. Az pedig hogy a térképet netrõl szedi vagy nem az beállítás kérdése. Ha valaki veszi a fáradtságot és leszedi kártyára az adatbázist akkor nem kell hozzá net.

ja le van szedve rá térkép. aránylag friss van rajta, Asszony mindig buzerálja (ettõl független egész nagyokat tudott tévedni navigációban. tatabányán pl 1,5 kilómétert. ).

egy egy alkalomra persze teljesen jó, csak mikor az ember hozzászokott egy gps-hez, napi melóban ahoz képest elég fapados a cucc, kb minden szempontból.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

ja jó azt hittem vmi bonyolultabb dolog :) (má mer hogy fizetõs (ámbár van olyan fizetõs szolgáltatás aminek része hogy a néni irányit pl hogy "akkor ott a szántóföld mellett fordulj be,aztán a susnyás mellett le is parkokhatunk" ))

azt az e72 alapból tudja (igaz az a térképeket se netrõl kéregeti), viszont pl garminhoz viszonyítva rettentõ terminológiával

simán belefér neki hogy kövesd az irányt 3 km-en át, abban van egy 90 fokos balra fordulás úgy hogy elhagyod a fõútvonalat...

Szerintem kellene arra az E72-re egy friss térkép adatbázis meg esetleg egy friss SW....Ha jól tudom ugyan az az OVI Maps fut rajta mint a többi Nokia telón. Az pedig hogy a térképet netrõl szedi vagy nem az beállítás kérdése. Ha valaki veszi a fáradtságot és leszedi kártyára az adatbázist akkor nem kell hozzá net.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a Spica vásárlásnál én úgy voltam, hogy nézegettem a mobilokat pár követelmény alapján (okostelefon, touchscreen, wifi+gps, esetleg Android), aztán megtetszett a pirosfekete design. egyetemen találtam olyat, akinek volt, megnyomkodtam, bõven megfelelt az elvárásaimnak...egy kis samsung-fóbia bennem is volt, fõleg a software miatt, de az meggyõzött, hogy szoftveresen nem nagyon mókoltak bele a samsungnál az androidba, kijelzõt már akkor is tudtam, hogy tudnak gyártani akármekkora méretben tökéletes minõségben, a hardware meg nem sokban különbözhet a többi mobilétól...

nem csalódtam, nagyon jó kis telefon, bár most majd új androidot kell felraknom, a régi nagyon meglassult a sok program alatt.:(

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sztem a 3-ra gondolt...elõzõ post-jai alapján

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

A Samsung Galaxy a legdrágább a most szóban forgó telefonok közül. Még emésztem....

Galaxy mi? S, 3, vagy Spica?

-=B.B.B.=-

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

amikor a szõke nõi hang mondja, hogy 500 m múlva fordulj balra.

ja jó azt hittem vmi bonyolultabb dolog :) (má mer hogy fizetõs (ámbár van olyan fizetõs szolgáltatás aminek része hogy a néni irányit pl hogy "akkor ott a szántóföld mellett fordulj be,aztán a susnyás mellett le is parkokhatunk" ))

azt az e72 alapból tudja (igaz az a térképeket se netrõl kéregeti), viszont pl garminhoz viszonyítva rettentõ terminológiával

simán belefér neki hogy kövesd az irányt 3 km-en át, abban van egy 90 fokos balra fordulás úgy hogy elhagyod a fõútvonalat...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

a hangutasítás alatt mire gondolsz ?

amikor a szõke nõi hang mondja, hogy 500 m múlva fordulj balra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Azt megtudja valaki mondani, hogy a telefonokon a GPS hangutasítása az fizetõs,vagy sem?A Mobilarénában a Nokia 5230 tesztnél azt írták, a nokianál ez fizetõs. De azóta ez változhatott, a többi típusnál meg nem tudom hogy megy.

a hangutasítás alatt mire gondolsz ?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
E 51 szerintem is nagyon jó telefon, de 40 ezret nem adok semmilyen telefonért, ezért vettem meg a Nokia 6120-at, 17 ezerért.
A Samsung fóbia valóban létezõ dolog, de ezen szerintem semmi csodálkozni való nincs. Így van ez, szinte mindennel. Nem kell messzire menni. Vannak, akiknek pl a nagy távol keleti bicikli márkák nem pálya.Csak az amerikaiak.
De ezeket a fóbiákat csak pozitív élményekkel lehet legyõzni. Ahhoz meg meg kell venni az a számunkra ismeretlen minõséget. És vagy bejön, vagy nem.
Az, hogy a Mobilarénában mit írnak, nem tudom mennyire számít.Pl a Sony E X8-ról is jókat írtak, viszont rbalint88 lebeszélne róla.
Õk csak pár hétig használják a telefonokat, hosszú távú teszteket nem látni tõlük.
Annak örülök, hogy szinte minden telefonon szabvány fejhallgató csatlakozó van , és mini USB. Végre eljutottak idáig a gyártók, és nem ezek alapján kell dönteni.
A Samsung Galaxy a legdrágább a most szóban forgó telefonok közül. Még emésztem....

Azt megtudja valaki mondani, hogy a telefonokon a GPS hangutasítása az fizetõs,vagy sem?A Mobilarénában a Nokia 5230 tesztnél azt írták, a nokianál ez fizetõs. De azóta ez változhatott, a többi típusnál meg nem tudom hogy megy.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
szvsz E51-nél nem sok jobb vétel volt 2,5 éve, ha nagyobb kijelzõje lenne, nem is gondolkodnék más típus vásárlásán. Iszonyat tartós.