Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ja, a 7610-est 2x kellett eláztatni, mire meghalt. amúgy a mai napig azt használnám.

off
apróban szokott lenni 40 körül új bontott recon. kb a legjobb ár/érték. csak egybõl szét kell dönteni olajcsere ilesmi. aztán perfekt
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Tehát ha egy Nokia telót mondjuk eláztatnak, vagy bármi miatt ugrik a garanciája, és ezt egy szerviz alkalmával rögzítik, akkor ezt ezen a garancia ellenõrzõ oldalon is látni lehet? A bukta csak akkor van, ha a tulaj tudja, vagy sejti, hogy valami miatt már ugrana a garancia, ha szervizbe vinné, de inkább nem viszi, és így papíron még garanciával tudja eladni a telót. Jó lenne a telefonoknál is egy állapotfelmérés, mint egy használtautó vásárlásnál. Csak egy Nokia szerviz sajna nem így mûködik, nincs azonnali kiszolgálás.

így van!
Állapotfelmérés szerintem elég nehézkes.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
A régebbi tele-szkóp alatt nem használtat értettem, hanem régebbi kiadású, de zsír újat. Nekem ez a 2. levegõsöm, nem volt baj még a levegõs résszel. 70 kg-ig CC villát is nyugodtan vehetsz.

Tehát ha egy Nokia telót mondjuk eláztatnak, vagy bármi miatt ugrik a garanciája, és ezt egy szerviz alkalmával rögzítik, akkor ezt ezen a garancia ellenõrzõ oldalon is látni lehet? A bukta csak akkor van, ha a tulaj tudja, vagy sejti, hogy valami miatt már ugrana a garancia, ha szervizbe vinné, de inkább nem viszi, és így papíron még garanciával tudja eladni a telót. Jó lenne a telefonoknál is egy állapotfelmérés, mint egy használtautó vásárlásnál. Csak egy Nokia szerviz sajna nem így mûködik, nincs azonnali kiszolgálás.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Mindegyik tele, csak az egyik -fon, a másik -szkóp. :) Nekem mindig csak Manitou telom volt, nem volt bajom velük. Ismerem õket, könnyen szerelhetõek.Én a helyedben egy régebbi valami levegõs telót vennék. Régebbi modellt, mert az olcsóbb és kiforrottabb, a levegõs meg könnyû is. De hogy on is legyek:)
Valóban nem igen használom ki minden elõnyét egy rohadtdrága telefonnak. A baj csak az, hogy azok a funkciók, amiket kihasználnék, azok a drága készülékekben van csak.
Most az autófókuszon rugózok, mert a fényképezõt tényleg kihasználnám, de ilyen telefon nem a középkategóriában van a Nokiáéknál. Mert ugye a navi miatt , mert az is kell, meg Nokia.
Az N8 jönne be eddig a leginkább, használtban láttam egyet 58 ezerért, Media Marktos, 3 hónapos telo. De használttól én is félek, bár ez gyári garis, feltéve ha nem cseszték el valamivel a garanciát. Ezt le lehet valahogy csekkolni egy használt garis készüléknél?

Nokia Gari ellenõrzõ
Ide beütöd az IMEI-t és kidobja hogy mi a szitu.
Használt telót nem szeretek venni. Se font se szkópot :) Gondolkoztam Manitou villán de állítólag elég gyengusz a minõségük. Nekem még soha nem volt. Alapvetõen idegenkedek a levegõs telóktól a hibalehetõségek miatt.
Használ telónál egy hibalehetõség lehet ami hazavágja a garit, hogy ha a telefon párát vagy vizet kapott és az alaplapon lévõ markerek elszínezõdtek. Mert ha megbontják szervizben és észreveszik hogy beázott alapból garmegvoinás. És egy beázott teló még mûködhet tökéletesen ha kiszárítják rendesen, van amelyik csak hónapokkal hetekkel késõbb produkál valami hibát ahogy elindul az oxidáció az áramkörön vagy a csatlakozókon.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Mindegyik tele, csak az egyik -fon, a másik -szkóp. :) Nekem mindig csak Manitou telom volt, nem volt bajom velük. Ismerem õket, könnyen szerelhetõek.Én a helyedben egy régebbi valami levegõs telót vennék. Régebbi modellt, mert az olcsóbb és kiforrottabb, a levegõs meg könnyû is. De hogy on is legyek:)
Valóban nem igen használom ki minden elõnyét egy rohadtdrága telefonnak. A baj csak az, hogy azok a funkciók, amiket kihasználnék, azok a drága készülékekben van csak.
Most az autófókuszon rugózok, mert a fényképezõt tényleg kihasználnám, de ilyen telefon nem a középkategóriában van a Nokiáéknál. Mert ugye a navi miatt , mert az is kell, meg Nokia.
Az N8 jönne be eddig a leginkább, használtban láttam egyet 58 ezerért, Media Marktos, 3 hónapos telo. De használttól én is félek, bár ez gyári garis, feltéve ha nem cseszték el valamivel a garanciát. Ezt le lehet valahogy csekkolni egy használt garis készüléknél?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Ahogy láttam a korábbi postjaidat, amúgy sem használnád ki az elõnyeit egy ilyen telefonnak, szal tényleg jól teszed.

Én meg ahogy kiveszem az írásaiból, Õ pont olyan telefon terén mint én teleszkóp vásárlás terén :)
Nagyjából 2 éve nem tudom eldönteni hogy mi legyen. Van egy 2001-es RS Judy SL telóm, és már régen le kellet volna cserélnem. Gondolkoztam hogy veszek egy Recon-t...de az drága meg nem használom ki. Akkor legyen Tora! az meg nehéz meg acél becsúszós talán rugalmasabb is. Hát akkor legyen Manitou! De ha már teló akkor RS! :) Meg ugye nem akarok 40 ezernél többet költeni de újat akarok.... Szóval az igényeim megvannak csak nehéz hozzá passzolót találni.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
valami ötlet hogy miért nem jön vissza az ájfón restore módból?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

75 ezer környékén van az ára, olcsóbb mint a Lumia. Amúgy egy barom leszek, ha 50 ezernél többet adok egy ilyen gyorsan avuló szarért, bármelyik is legyen az.

Ahogy láttam a korábbi postjaidat, amúgy sem használnád ki az elõnyeit egy ilyen telefonnak, szal tényleg jól teszed.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

na mondjuk az is bõven irreálisan drága. amúgy nekem pl tetszik.

75 ezer környékén van az ára, olcsóbb mint a Lumia. Amúgy egy barom leszek, ha 50 ezernél többet adok egy ilyen gyorsan avuló szarért, bármelyik is legyen az.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

A telenortól( meg amúgy a szolgáltatóktól) semmit nem veszek. :)
Miért, annyira "jól sikerült" konstrukció?

egyszerûen pompás! :) 2-bõl hármat hoznak vissza :P
sokmegapixeles andromédás ócsósiker parasztvakítás...ideális lehúzás volt karácsony elõtt. Az ellenségemnek sem kívánom!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

akkó vegyél egy telenot vántáccsot :)))) 3 héten belül felvágod az ereidet!

A telenortól( meg amúgy a szolgáltatóktól) semmit nem veszek. :)
Miért, annyira "jól sikerült" konstrukció?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Én meg szeretem a kihívásokat. :D

akkó vegyél egy telenot vántáccsot :)))) 3 héten belül felvágod az ereidet!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

na ezek miatt adtam el a defyt

Én meg szeretem a kihívásokat. :D
Egyébként eddig semmi bajom vele, szeretem :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

nekem úgy kapásból a DeLorean jut eszembe az X7-rõl...csak a DeLorean autóban szép, az X7 pedig telefonban csúf :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a.
Még az X7 esetleg. Na de erre meg én mondom hogy randa. :) De a belsõ értékek nekem fontosabbak. :)
.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Na szóval, akkor sajnos marad a Nokia. De ahogy jobban beleástam magam a témába, nincs tökéletes (nekem) telefon. Valami mindegyikben hibádzik. N8-ban a kiugró kamera ami esetleg zavarna, nem látványban, hanem valszeg elakadna zsebbecsúsztatáskor és ezt leesés követné. Persze lehet hordani övön lévõ fektetett tokban is. Mindenesetre nem vetem el teljesen az N8at. A symbian engem nem zavar, a méretét sem találtam túl nagynak. Leginkább a nem cserélhetõ akksi zavar, ezt még körbejárom, de gondolom pár évet kibír az akksi, aztán szerviz cseréli. Az utóbbi évek telefonjaiban se vettem soha akksit.
Lumia 610 talán jó lenne, de meg kéne barátkoznom a fix memóriával. Idõnként menteni kellene PC-re a fontos dolgokat. Kérdés, mennyire lesz lebutítva a 710-hez képest. 700-at nagyon elcseszték a fixfókusszal. Közben még egy, számomra hasznos funkciót véltem felfedezni: a TV kimenet. Ez azt jelenti, hogy tv-n tudok nézni filmet? Gondolom a régi képcsöves TV-k ebbõl a körbõl kimaradnak.
Még az X7 esetleg. Na de erre meg én mondom hogy randa. :) De a belsõ értékek nekem fontosabbak. :)
Ha becsõdöl a Nokia, akkor legalább ingyé utánadobálják az embernek a telefonjaikat. :)
C7 tetszett, de ahhoz képest hogy egy õskövület, nagyon drága. A 610 viszonylag olcsó lesz, autófókusz is van, talán még TV kimenet is, de elbszták a nem bõvíthetõ memóriával. Tökölõdök, mert ha most veszek valami drága telót, az legalább 4 évig meglesz. Legalábbis most így gondolom.

TéVé kimenetbõl van 2 féle. Az egyik az analóg, utt a készülék jack csatijára küldi az analóg jelet a telefon és egy jack-RCA átalakítóval (1500Ft) simán bármilyen TV-re rá lehet kötni. Jópofa dolog, nyaraláskor jól jön ha szar az idõ és az ember meg akar nézni egy filmet youtube-ról mondjuk vagy játszani vagy prezentálni is jó. Ilyen csati van a Samsung Galaxy S-ben a Wave-ben meg néhány nokiában (talán C7,C5 meg E52 de ez nem biztos). sors fintora hogy a Samsung nem gyárt ilyen kábelt így ezeket is Nokia kábellel használtuk :)
Másik verzió a HDMI kimenet ami digitális és csak HDMI csatival rendelkezõ TV képes fogadni. A legtöbb új készüléken ilyen van. Van ahol nincs, csak egy átalakítóval lehet elõcsalni a HDMI jelet (Galaxy S2, Tab stb). Itt esetenként gondot okozhat hogy néhány TV nem támogatja a készülék felbontását.
Vagy még lehet DNLA képes TV-re wifi-n keresztül képet küldeni, de ehhez fullos TV kell.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

ha így használod a navit akkor bármelyik megfelel! :)
De androidos telókon gyárilag NINCS offline navigáció! tehát vagy veszel hozzá drágapénzen, vagy beszerzed warwz, vagy használod a google maps naviját...

Na szóval, akkor sajnos marad a Nokia. De ahogy jobban beleástam magam a témába, nincs tökéletes (nekem) telefon. Valami mindegyikben hibádzik. N8-ban a kiugró kamera ami esetleg zavarna, nem látványban, hanem valszeg elakadna zsebbecsúsztatáskor és ezt leesés követné. Persze lehet hordani övön lévõ fektetett tokban is. Mindenesetre nem vetem el teljesen az N8at. A symbian engem nem zavar, a méretét sem találtam túl nagynak. Leginkább a nem cserélhetõ akksi zavar, ezt még körbejárom, de gondolom pár évet kibír az akksi, aztán szerviz cseréli. Az utóbbi évek telefonjaiban se vettem soha akksit.
Lumia 610 talán jó lenne, de meg kéne barátkoznom a fix memóriával. Idõnként menteni kellene PC-re a fontos dolgokat. Kérdés, mennyire lesz lebutítva a 710-hez képest. 700-at nagyon elcseszték a fixfókusszal. Közben még egy, számomra hasznos funkciót véltem felfedezni: a TV kimenet. Ez azt jelenti, hogy tv-n tudok nézni filmet? Gondolom a régi képcsöves TV-k ebbõl a körbõl kimaradnak.
Ha becsõdöl a Nokia, akkor legalább ingyé utánadobálják az embernek a telefonjaikat. :)
C7 tetszett, de ahhoz képest hogy egy õskövület, nagyon drága. A 610 viszonylag olcsó lesz, autófókusz is van, talán még TV kimenet is, de elbszták a nem bõvíthetõ memóriával. Tökölõdök, mert ha most veszek valami drága telót, az legalább 4 évig meglesz. Legalábbis most így gondolom.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Ami korlátokat írtál, az az összes GPS navi készülékre érvényes, természetesen tudom, ezek csak gépek, nem intelligens, gondolkozó lények. A kérdésem nekem arra irányult, hogy azt tudják e ezek, mit ami egy GPS navitól elvárható. Ha ismeretlen helyre megyek, mindig megnézem elõtte a térképen, de ott helyben jól jön , ha figyelmeztet hogy hol kell lekanyarodni. Mindig észreveszem szinte azonnal, ha valahol elvétettem az utat, de egy városban nem lehet általában visszafordulni csak úgy. Ezt megelõzendõ kell a navigáció. Az életem nem fogom rá bízni.

Nokiából az N8 lenne még autófókuszos. A kamerája nagyon ott van. Ha találnék belõle elfogadható áron, az jó lenne. Procija kicsit lassabb mint az újabb Nokiáké, de ez lehet észrevehetetlen lenne a számomra. Ami viszont furcsa, az akku. Házilagosan nem cserélhetõ.

A Nokia 710 nem jön be, kár hogy nem bõvíthetõ a memória.

Szigetelõszalagot és a gyorskötözõt kihagytad. :)

ha így használod a navit akkor bármelyik megfelel! :)
De androidos telókon gyárilag NINCS offline navigáció! tehát vagy veszel hozzá drágapénzen, vagy beszerzed warwz, vagy használod a google maps naviját. Egy szó mint száz ez van!
A Nokia N8 akkor sem kéne ha ingyen adnák. Nagy, nehéz,a hátulján kiemelkedõ bumszli kamera miatt olyan mintha egy kezdetleges prototípus lenne amibe utólag hörcsögöltek egy kamerát, ráadásul töri a kezemet. Nem is beszélve az elavult symbian oprendszerrõl amit soha nem szerettem.
Na meg ugye még táblaPC-bõl sem szívesen veszek olyat amiben nem cserélhetõ az aksi. akkor már inkább Lumia 800...bár abban is fix aksi van és nem lehet bõvíteni(winfos mobil trend/elvárás). Vagy még vársz pár hónapot és jön majd a Lumia 610 talán ami kiköpött C7 ami ha jól emlékszem tetszett is neked. Vagy ha még vársz pár hónapot akkor becsõdöl a Nokia és kezdheted újból a keresést :)))))))

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
na ezek miatt adtam el a defyt

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
PBG: és még a blogodat sem frissíted.