Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Ami korlátokat írtál, az az összes GPS navi készülékre érvényes, természetesen tudom, ezek csak gépek, nem intelligens, gondolkozó lények. A kérdésem nekem arra irányult, hogy azt tudják e ezek, mit ami egy GPS navitól elvárható. Ha ismeretlen helyre megyek, mindig megnézem elõtte a térképen, de ott helyben jól jön , ha figyelmeztet hogy hol kell lekanyarodni. Mindig észreveszem szinte azonnal, ha valahol elvétettem az utat, de egy városban nem lehet általában visszafordulni csak úgy. Ezt megelõzendõ kell a navigáció. Az életem nem fogom rá bízni.

Nokiából az N8 lenne még autófókuszos. A kamerája nagyon ott van. Ha találnék belõle elfogadható áron, az jó lenne. Procija kicsit lassabb mint az újabb Nokiáké, de ez lehet észrevehetetlen lenne a számomra. Ami viszont furcsa, az akku. Házilagosan nem cserélhetõ.

A Nokia 710 nem jön be, kár hogy nem bõvíthetõ a memória.

Szerintem 3 összetevõvel minden hiba orvosolható: Purhab, sziló WD-40 :)

Szigetelõszalagot és a gyorskötözõt kihagytad. :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Úgy érted, tõlem? :) Igen, pár perccel az itteni hozzászólásom után oda is kiraktam, hátha tud valaki segíteni...

Cindercone, köszi! Még próbálkozom, aztán elviszem majd valami szervizbe, ha nem javul a helyzet.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Defy-vel valami van. Egy napig körülbelül hátlap nélkül volt, aztán visszatettem, aztán kikapcsolt, aztán bekapcsoltam, aztán kikapcsolt. Ha ütögetem egy kicsit, akkor bekapcsol, viszont, ha még egyszer ütést kap, kikapcsol, viszont valamikor nem. Nem tudom... valami érintkezési hiba lehet az akkumulátornál? A hátlap biztonságosan zár, az akksi nem mozog... Ha töltöm, bekapcsol, megy, viszont, ha kihúzom, általában állandóan kikapcsol.

Ha ez megoldódott, szeretném újratelepíteni a Cyanogenmod 7-et (vagy ennél vagy jobb, gyorsabb, STABILABB?), mert néha csinál érdekes dolgokat... ezt hogyan lehetne, honnan szerezzem meg, mit kell tudnom, stb.? A magyar nyelv nem fontos.

Köszi!

Ezt már mintha a ph!- n olvastam volna...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Defy-vel valami van. Egy napig körülbelül hátlap nélkül volt, aztán visszatettem, aztán kikapcsolt, aztán bekapcsoltam, aztán kikapcsolt. Ha ütögetem egy kicsit, akkor bekapcsol, viszont, ha még egyszer ütést kap, kikapcsol, viszont valamikor nem. Nem tudom... valami érintkezési hiba lehet az akkumulátornál? A hátlap biztonságosan zár, az akksi nem mozog... Ha töltöm, bekapcsol, megy, viszont, ha kihúzom, általában állandóan kikapcsol.

Ha ez megoldódott, szeretném újratelepíteni a Cyanogenmod 7-et (vagy ennél vagy jobb, gyorsabb, STABILABB?), mert néha csinál érdekes dolgokat... ezt hogyan lehetne, honnan szerezzem meg, mit kell tudnom, stb.? A magyar nyelv nem fontos.

Köszi!

Szerintem 3 összetevõvel minden hiba orvosolható: Purhab, sziló WD-40 :)
viccet félretéve. Lehet hogy simán beoxidált valami érintkezõ az aksinál. vagy lehet hogy elvált valami SMD forrasztás. Sony Ericssonnál találkoztunk hasonló hibával X10mini/mini pro és X8 esetén amikor a töltõcsati alaplapi forrasztása letört. de akkor a hátlap felrakása után nem akarta venni a töltést mert ugye elmozdultak az elemek és nem volt kontakt. ezt jobban meg kéne nézetni valahol hogy nálad mi okozza a hibát.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Köszi!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

eh, szervizbe megy a defy. :( egy hét minimum.

Egy hét az semmi :)
ha szolgáltatótól küldik szervizbe a telót az minimum 2-3 hét szokott lenni.
Ráírattad a munkalapra hogy elégedetlen vagy a készülékkel és a termék cseréjét kéred, mert hogy már harmadszor mégy vele szervizbe?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
eh, szervizbe megy a defy. :( egy hét minimum.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Ez alatt pontosan mit is értesz? Nem lehet normál navigációs készülékként használni? Tehát beírom az útvonalat, megtervezi, menet közben mondja hogy merre kell menni, stb.Ezt csak kompromisszumokkal tudja, mik ezek?
Még ami közben felmerült, hogy jó lenne autófókuszos kamera.
Akkor a boltos kicsit félrebeszélt a samsung térképpel kapcsban, gondolom nem tudatlanságból,csupán el akarta adni a telefonját.

Lehet használni normálisan, csak a korlátaival tisztába kell lenni. Mert a szoftver nem csinál mást csak annyit, hogy úgy tervezi meg az utat ahogy te megadod neki és egy szisztéma szerint az adott térképadatbázison tervez. tehát ha régebbi a térkép akkor lehet vannak új szakaszok ahol rosszul fog navigálni. Ha forgalmi rend változás van és nem friss a térkép rosszul fog navigálni. Ha "leggyorsabb út" tervezést választod és te józan paraszti ésszel úgy látod hogy egy másik út jobb lenne akkor megint úgy érzed hogy rosszul navigál a szoftver. Például voltak régebben olyan hibák az Igo algoritmusában ami miatt Szlovákiába csak egy nagy kerülõvel lehetett Miskolcról eljutni a szoftver szerint. Sokan beszopták vele, és követték a programot. szépen kimentek Kassára Salgótarján felé. erre mondtam hogy kompromisszumokkal lehet/kell használni a navigációs szoftvereket.
Régebben volt egy teszt a mobilarénán ahol több autós GPS-es programot teszteltek. Meglepõen eltérõ útvonalakat adtak meg a különbözõ kütyük.
A Galaxy Mini-ben fix fókuszos a kamera. Gio és felette viszont van AF.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

... a navigációs szoftver csak egy segítség és kompromisszumok nélkül egyik sem használható.

Ez alatt pontosan mit is értesz? Nem lehet normál navigációs készülékként használni? Tehát beírom az útvonalat, megtervezi, menet közben mondja hogy merre kell menni, stb.Ezt csak kompromisszumokkal tudja, mik ezek?
Még ami közben felmerült, hogy jó lenne autófókuszos kamera.
Akkor a boltos kicsit félrebeszélt a samsung térképpel kapcsban, gondolom nem tudatlanságból,csupán el akarta adni a telefonját.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Az N-es szabványú rúterekkel szoktak gondok lenni. Legalábbis én több típussal is ezt tapasztaltam.
Állítsd át G-re a szabványt és próbáld ki úgy.

Ezt megpróbálom! Köszönöm!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

A boltos szerint valamelyik térképet rá kell tenni a Samsungra, talán az igo-t mondta. Az nem derült ki, hogy ez offline vagy online módban használható. Ha csak online megy a Samsung navi, akkor maradok a Nokiánál. Edigitalban volt jó áron a Nokia 700, de már nincs náluk.
Ja igen,írtátok, az android is tudja offline, de azt mókolni kell.

elvileg legálisan Igo még nincs androidra (vagyis ez így nem igaz mert a Spica-ra volt). Ha van is akkor olyan 30-40k egy full EU térkép. És az hogy melyiken frissebb az adatbázis az attól függ hogy éppen melyik gyártó frissíti az adatbázisát, és hogy a júzer menyire tájékozott az új frissítések ügyében. A frissítés nyilván nem fog magától letöltõdni és nem fog magától frissülni. Még mindig az online érkép a legfrissebb verzió. de egy átlag felhasználónak elég ha évente frissíti a térképet. És ahogy a korábbiakban leírtam, a navigációs szoftver csak egy segítség és kompromisszumok nélkül egyik sem használható.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Egy kis segítség/tanács kellene. Egy Defy+ -ra tettem szert nem olyan rég (2.3.5-ös Android). Normális az, hogy Wi-Fi hálózat esetén nem mindegyik routerrel barátkozik? Van olyan Belkin routerem, amire felcsatlakozik, 5-8 percig megy vele, majd lecsatlakozik, azután hosszú percekig nem talál Wi-Fi-t, majd megint fel, azután megint le... Viszont van olyan router, amivel megy stabilan. Ez ismert bug, esetleg van rá valami megoldás, vagy így mûködik "normálisan"?

Az N-es szabványú rúterekkel szoktak gondok lenni. Legalábbis én több típussal is ezt tapasztaltam.
Állítsd át G-re a szabványt és próbáld ki úgy.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

samsungokon Google Maps fut ami ugye online, adatforgalmat generál, de cserébe elég friss... A Nokia térképe nem rossz, és offline, tehát nem generál adatforgalmat ha az ember úgy használja.

A boltos szerint valamelyik térképet rá kell tenni a Samsungra, talán az igo-t mondta. Az nem derült ki, hogy ez offline vagy online módban használható. Ha csak online megy a Samsung navi, akkor maradok a Nokiánál. Edigitalban volt jó áron a Nokia 700, de már nincs náluk.
Ja igen,írtátok, az android is tudja offline, de azt mókolni kell.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Gyári ROM van rajta vagy valami mókolt?
Meg milyen szolgáltatóé a SIM?
Ha gyári a rom és eldobálja a SIM-et kártyacsere után is akkor megint szerviz. De õk elsõként az SW frissítésével fogják kezdeni (mert a szervizek mostani hozzáállása az hogy minden hiba szoftveres). aztán persze megint nem lesz jó, akkor kérd a készülék cseréjét. Mond meg hogy írják rá a munkalapra hogy harmadik alkalommal van szervizbe (ami persze nem jogosít semmire, de ha jól ébred a szervizes talán cserélik).

teljesen gyári. akkor ma vissza szervizbe....

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Egy kis segítség/tanács kellene. Egy Defy+ -ra tettem szert nem olyan rég (2.3.5-ös Android). Normális az, hogy Wi-Fi hálózat esetén nem mindegyik routerrel barátkozik? Van olyan Belkin routerem, amire felcsatlakozik, 5-8 percig megy vele, majd lecsatlakozik, azután hosszú percekig nem talál Wi-Fi-t, majd megint fel, azután megint le... Viszont van olyan router, amivel megy stabilan. Ez ismert bug, esetleg van rá valami megoldás, vagy így mûködik "normálisan"?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

A fickó szerint a Samsungokon futó térkép pontosabb és jobb, mint ami a Nokiákon. Ez igaz lehet? Amúgy még mindig nem vettem telefont, annyira nem sürgõs. Samsunk Galaxy Minit ajánlgatta nagyon, hogy az milyen jó, meg csak 35 ezer.
Nokia 700 ast nagyon leszólta. Mondjuk amennyibe nála kerül (90 ezer) annyit tényleg nem ér meg.

samsungokon Google Maps fut ami ugye online, adatforgalmat generál, de cserébe elég friss... A Nokia térképe nem rossz, és offline, tehát nem generál adatforgalmat ha az ember úgy használja. Az összes navigációs program csak segítség a navigáláshoz, és nem szabad 100%-ig arra hagyatkozni.
Galaxy Mini tényleg nagyon jó kis stabil telefon. Alsó kategória tudását tekintve, de az eladott darabszámhoz képest elenyészõ az amit visszahoznak javításra. a Galaxy Gio kicsit drágább de komolyabb, azon esetleg érdemes elgondolkozni. Most 34k volt valamelyik hiperben.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Ericsson GH 688 akksiért mentem be egy helyi használt telós boltba, a tulaj közölte, ilyen akksit már nem gyártanak. Neten megnéztem, szerencsére lehet még kapni. Mondtam is neki, akkor rendelek netrõl. Hú az fúj, meg ott szarok vannak blabla... :)
Aztán beszélgettünk telókról, azt mondta, hogy õ Nokia párti volt mindig, de a Samsung leverte a Nokiát. Igen, tudom itt is ezt mondtátok. :) A fickó szerint a Samsungokon futó térkép pontosabb és jobb, mint ami a Nokiákon. Ez igaz lehet? Amúgy még mindig nem vettem telefont, annyira nem sürgõs. Samsunk Galaxy Minit ajánlgatta nagyon, hogy az milyen jó, meg csak 35 ezer.
Nokia 700 ast nagyon leszólta. Mondjuk amennyibe nála kerül (90 ezer) annyit tényleg nem ér meg. Az a baj, nagyon a kereskedõ beszél belõle, az jó, ami nála van, ami nincs, az szar. Túlságosan nem bízom benne, egyszer átbszott egy javításnál, használt szart épített be, de azért néha meghallgatom a véleményét. Defy-rõl azt mondta, sokat hoztak hozzá javításra. Meg hogy az Európai Motorola az nem ugyan az kacatabb mint az USA-i.

Lehet mégsem vetem el a Samsungot.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

bakker. a defyom eldobálta a simkártyát naponta kb. 30szor. ilyenkor újra kérte a simkódot. szerviz, cseréljek simkártyát. ma az is megvolt. 10 perc múlva újra kérte a simkódot... kicsit tele a hócipõm.

Gyári ROM van rajta vagy valami mókolt?
Meg milyen szolgáltatóé a SIM?
Ha gyári a rom és eldobálja a SIM-et kártyacsere után is akkor megint szerviz. De õk elsõként az SW frissítésével fogják kezdeni (mert a szervizek mostani hozzáállása az hogy minden hiba szoftveres). aztán persze megint nem lesz jó, akkor kérd a készülék cseréjét. Mond meg hogy írják rá a munkalapra hogy harmadik alkalommal van szervizbe (ami persze nem jogosít semmire, de ha jól ébred a szervizes talán cserélik).

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
bakker. a defyom eldobálta a simkártyát naponta kb. 30szor. ilyenkor újra kérte a simkódot. szerviz, cseréljek simkártyát. ma az is megvolt. 10 perc múlva újra kérte a simkódot... kicsit tele a hócipõm.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
na, most már látom, hogy nem csak én szoptam ezzel be. a market tele van ilyen töketlenek kommentjeivel :)