Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Havernak van E72, na azzal még egy vesszõfutás SMS-t írni a 2*2 mm-es, egymáshoz nagyon közel préselt gombokon. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Akkor az sem :) Csak a széles sokgombos dolgok mindig olyan mánáger cuccnak tûntek.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Blackberry mitõl státusz telefon? A 9500-as konkrétan feleannyiba került, mint a Nokiám, amikor vettem, de még a 9700-as is olcsóbb jópár ezressel, ha már státuszt vizsgálunk, és nem tartalmat, emellett paramétereiben is gyengébb. Nálunk a manager arcok használják céges telefonnak, a belsõ levelezés miatt, de különösebben nem jön be, fõleg, mert irinyó-pirinyó kis gombockák vannak rajta.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

nekem elmagyaraztak a vodasok szepen hogy ha androidos telefont akarok akkor vegyek ra mobilnet csomagot, mert anelkul sz.rt se er. ugyhogy vettem. ha csak telefonalni meg sms-t kuldeni akarnek akkor vennek egy 6szerias candy bar nokiat oszt hali.

Há ennyi! Errõl szól a dolog!
Csak van aki ezt fel bírja fogni az agyával, és van akinek tök mind1 meddig magyarázod addig nem rendel adatcsomagot amíg ki nem jön az elsõ horrorszámla :D Még itthon mindig ott tartunk hogy nem szolgáltatást vesznek hanem telefont. És nem az számít hogy mit tud, vagy hogy ki tudom-e használni a telefonomat hanem hogy a 100ezres készüléket meg tudom venni 30ezerért.
Ha valaki egy Desire vagy Galaxy készülékhez nem vesz tokot mert drágának találja 2490Ft-ért?
Pedig vannak nagyon jó tarifacsomagok amivel ezeket a telókat ki lehet(ne) használni.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Nokia mint státusz? Én még egy tapis Wave-t sem érzek annak. Max az BB, vagy az alma. Többi sima PDA telefon :)

Az adatforgalmasat én sem értem. BEraktam egy dominó kártyát az appleba, hogy majd másod telefon, a 3 ezres egyenleget használat nélkül fél óra alatt ette le róla.

Okostelefon feltöltõssel plusz LOL.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem elmagyaraztak a vodasok szepen hogy ha androidos telefont akarok akkor vegyek ra mobilnet csomagot, mert anelkul sz.rt se er. ugyhogy vettem. ha csak telefonalni meg sms-t kuldeni akarnek akkor vennek egy 6szerias candy bar nokiat oszt hali.

googlemaps navigation beta is josag amugy. az is ingyenes. multkor lemerult a tomtom-om, es a telefon navigalt haza.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Igen, a Nokia egyik legnagyobb húzása volt az idén az ingyen OVI Maps. Már az 5800 megjelenésekor jeleztük a Nokiások felé hogy jó lenne ezt a licenszes baromságot valahogy beleépíteni a termékek árába. Akkor az 5800 egyértelmûen a Samsung Omnia vetélytársa volt ami ugye Igo-val került forgalomba. És bár az Omnia-t Igo-val drágábban mérték de mégis sokan döntöttek az Omnia mellett a vele árult Igo miatt.
Egyébként az OVI térkép sok funkciója jobban kezelhetõ mint az Igo.
Jorus: nyilvánvalóan ha valaki ennyit költ telefonálásra akkor nem kérdés a dolog. De sokan még a 2100Ft-os elõfizetési díjat is sokallják :D De azért nekik is kell okostelefon :D Meg a feltöltõkártyás ügyfél aki 300Ft-al tölt mert azzal egy évig elérhetõ marad...de N95 az kell mert az a státuszszimbólum. Kicsit olyan ez mint az üreges aranygyûrû :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nálam mondjuk racionális alapokon nyugodott a döntés, mivel volt egy fix 14k-s elõfizetésem a Voda-nál, amit rendszerint nem beszéltem le, azt lecseréltem egy fix 9k-sra, és mellé jött 5.5k-ért a nyet, szal ugyanott vagyok, csak közben csökkentek a percdíjak. :)

GPS jó, hogy van, és külön király a Nokia navigációja (pláne, hogy ingyen adják a telóhoz a folyamatos frissítést. :)) Meg Sports Tracker, meg miegyebek.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Jorus: Az a jobbik eset amikor az az elsõ kérdésük..és nem az elsõ számla után kérdezik meg :D
Egyébként pont ezt fejtegettem az elõzõ hozzászólásaimban....Egyébként sokan 5000 forintot sajnálnak elõfizetésre, nem hogy mobilnetre.
Engem is a GPs és a WiFi érdekelt amikor telefont keresgéltem. Szerencsére sikerült vennem egy elég okos telefont ami mégsem okostelefon. :) Nekem is le van tiltva a mobilnet, mert ha netezni akarok akkor azt WiFi-n teszem.
Majd ha gazdag és híres leszek és szükségem lesz rá hogy percenként frissítsem a levelesládámat akkor veszek okostelefont.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Jorus;
én a letiltós-fajta vagyok, már, ha nem tekintjük az okostelefonok kritériumának a tapiképernyõt, amit semmiképpen sem akartam. És az volt a ráció a választás mögött, hogy GPS-t szerettem volna a telefonomba, utazáshoz és túrázáshoz is egyaránt mivel nem akartam e célból egy külön százezres készüléket venni, és ez viszont kb. csak a felsõ kategóriában volt megtalálható. Annyira sürgõs böngésznivalóim nincsenek, amik ne várnák meg, amíg odaérek egy PC-hez :)
Ettõl függetlenül örülök, h böngészõ meg csevegõprogramok vannak a gépen, külföldön sokszor használtam ezeket wifi spotoknál. Itthon azért ilyesmit inkább az asztali gépnél szeretek csinálni, mivel még a laptop kijelzõjét is kicsinek tartom :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Érdekes, hogy különbözõ fórumokon sok júzertõl olvasom, hogy megveszi az okostelefont, és az az elsõ kérdése, hogy hol lehet a menüben letiltani a netkapcsolatot, mert az neki nem kell, és egyébként is, az a teló még így is nagyon sokat tud. Tudnám, hogy az ilyen minek vesz - bármien - okostelót... Amikor a balkánon járok, ahol pár perc alatt simán össze lehet hozni igen vaskos számlákat roaming nettel, természetesen én is letiltom a kapcsolódást, de kb. használhatatlannak is érzem a telefonom. Egyébként Voda-nál van 5GB-os netcsomagom, 5.5k-ért havonta, és eddig egyszer sikerült elérnem 1.2 GB-os adatforgalmat, noha MSN, FB alapból fut a fõképernyõn folyamatosan, mellettük RSS olvasó, idõjárás widget, és jópár e-mail fiókomból is 1 percenként tölti le a leveleket, emellett a céges leveleket is szedi MS Exchange-rõl, stb. Böngészésre Opera Mini-t használok, ami kedves kis alkalmazás. :) Szal úgy vagyok vele, hogy inkább ne használjam ki teljes mértékben a rendelkezésre álló adatforgalmat, de illúzióromboló lenne fél naponta csekkolni az adatforgalomszámlálót, hogy most akkor még elolvashatom-e a híreket, vagy sem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
halálosan nyugodt vagyok.. :)

Csak érdekel. De ennek a népnek kõbaltát kéne a kezébe adni, nem telefont :)

Há' meglássuk. Ez "sajna" Bada.

Küzdök egy ideje az email beállítással is, de még nem jött össze. Pedig úgy álíltottam be mint a korábbiakon, majd úgy, ahogy fórumokon írták, mégis tiltakozik. Nemjóóóezígy!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Nem mondta senki hogy az adatforgalom drága. Annak drága aki ostoba és nem megfelelõ tarifájú netet használ(magyarul: nem vesz adatforgalmi szolgáltatást vagy olyan tarifacsomagot amiben van adatforgalom).
Nem a szoftverfejlesztõknek fáj ha a paraszt veri a számla miatt az asztalt, hanem a szolgáltatónak. És mivel a szolgáltatók adják el a legtöbb készüléket ezért õk diktálnak. Ez van...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
nyugi tez!
lesz fizetõs market, sõt olyan lesz, hogy a számládhoz csapják hozzá a progik árát.

addig is:
nekem van egy ilyenem: Fizetõs Android Market tesztelésére korlátozott számban béta tesztelõket várunk | Magyar Google Android
próbálkozz, hátha kapsz te is acc-ot ;)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Kezdjük úújra :)
Ha a butaparaszt miatt nem lesz fizetõs, adom is el a frászba ezt a szart.

Más: miért fáj a szoftverfejlesztõknek, ha a paraszt csapkodja az asztalt a SZOLGÁLTATÓNÁL?

Nem is jut vissza hozzájuk az infó... ;)

Ezt remélem nem gondoljátok teljesen komolyan, fõleg hogy az adatforgalom a drága, nem a fél-8 dollár közötti programok - az ingyenesek ugyanúgy adatforgalmat produkálnak, sõt mivel ingyenesek, izléstelenül töltik le õket!
Az pedig, hogy ha ingerküszöböt elér... Egy eladott program több, mint nulla eladott program. Ha engedik, veszteni nem fognak a dolgon. Innentõl megint nem értem :)

Szóval az állításotok megbukott :)

Dave: utánanézek.

Mindegy. Meglátjuk

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

thez: ki lehet haxolni, hogy tudjál letölteni fizetõs programot, valahogy egy osztrák hálózatot emulál. meg vannak programok, amiket nem a marketben, hanem direkt a weboldalon tudsz letölteni, miután paypal-el fizettél - egyben lejön az apk (androidra ez a program, bada-ra nemtom mi), felmásolod és csá.

Ott a pont :D
Dave! Egyébként ne gondold hogy az értékesítési technikákat nem verik az agyába az értékesítõknek :D De itthon a legtöbb ember szerint az a jó amit ingyen kapsz. És ha valamiért fizetni kell akkor inkább nem használom....

thez: Igen. Butának tartom az átlagot. Nem az az átlag aki ezt a fórumot olvasgatja. Hanem az aki megveszi a badás,droidos,s60-as teljesen mind1 milyen telefont, nem ért hozzá, de arra sem veszi a fáradtságot hogy a használatit elolvassa. 2-3-4 hét után bejön és kérdez marhaságokat (amit nem kérdezne meg ha elolvasta volna a használatit) és veri az asztalt a számla miatt (amit nem tenne ha hallgatott volna rám, és rendel egy 1000Ft-os csomagot a 100ezres telefonjához). Ha valaki(az átlag) 1000Ft-ot sajnál havi szinten adatforgalomra akkor fogy fizetni programért? Nem...Majd ha az átlag fogyasztói kultúrája megüti azt az igényküszöböt akkor meg fogják nyomni az "OK gombot" . De ezt senki nem fogja az illetékesek közül racionális érvekkel megindokolni neked.
egyébként én megértem ha egy normális felhasználót buzerál ez a tény. de mint Dave leírta minden megoldható. Egyik barátom 2 napja tulajdonosa egy Galaxy S-nek és már kb 50$-t költött progikra :D

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég

na várjunk.

apple-nak van fizetõs programja hazai felhasználók számára. És használják is.
És fel is vannak készülve rá. Ezek szerint az androidosok, badások butábbak?

Frászért nem nyomnak egy OK gombra az illetékesek. Kit érdekel mire van, és kicsoda felkészülve? Azért fura hogy ilyen butának tartod az átlagot - ha egy filmet meg tud venni az ósanban, akkor felkészült arra is, hogy egy szoftvert fizetõsen megvegyen.
Letölti, dõl a lé. Csá.

Õszintén szólva az Apple-ösök sincsenek felkészülve, mert sztem máig több a tört, mint a nem tört iphone/ipod touch...
Csak jobséknak nem volt választásuk anno, mert náluk ugyebár kicsit más a cég filozófia (hardver és szoftver egy megbonthatatlan egység...)

Másrészt lehet sztereotípiákra utazom, de az én fejemben az androidosok a tudatosabb, megfontolt, racionálisabb vevõk, míg az ios-esek...hát nem azt mondom, hogy leszarják a pénzt...de kicsit lazábban költekeznek, nem mérlegelik annyit, hogy ez most megéri-e v. sem...hisz akkor õk maguk sem vettek volna telefont egy használt motor áráért ugyebár, racionálisan megközelítve...

Nem kell a flém, nekem is van ipod touchom...magam alatt vágom a fát, tudom.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
thez: ki lehet haxolni, hogy tudjál letölteni fizetõs programot, valahogy egy osztrák hálózatot emulál. meg vannak programok, amiket nem a marketben, hanem direkt a weboldalon tudsz letölteni, miután paypal-el fizettél - egyben lejön az apk (androidra ez a program, bada-ra nemtom mi), felmásolod és csá.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
na várjunk.

apple-nak van fizetõs programja hazai felhasználók számára. És használják is.
És fel is vannak készülve rá. Ezek szerint az androidosok, badások butábbak?

Frászért nem nyomnak egy OK gombra az illetékesek. Kit érdekel mire van, és kicsoda felkészülve? Azért fura hogy ilyen butának tartod az átlagot - ha egy filmet meg tud venni az ósanban, akkor felkészült arra is, hogy egy szoftvert fizetõsen megvegyen.
Letölti, dõl a lé. Csá.

Én meg itt ülök úgy, hogy nincs semmilyen csevegõ kliens SEM a telefonomra. Mert nem vehetem meg fizetõsen.
Amit Iphone-ra megvettem. Köszi!

Értelmes magyarázatot pedig nem nagyon tudnának adni erre a kedves illetékesek. Mintha ez olyan lenne, mint egy kábelnet-kábeltv kialakítása.
Be kell húzni a vezetékeket... Utána mehet. De itt semmi ilyenrõl nincs szó. Csak egy nyomorult gomb megnyomásáról, mely alkalmazza az elmentett beállításokat, hogy innen a balkánról is le lehessen tölteni programokat, ne csak ingyenes sz*rokat.

Megvettem egy telefont, mert ez gyorsabb jóval, mint a 3G. Viszont csakúgy, mint az androidnak, semmi fizetõs szoftveres támogatása nincsen. Amit még mindig nem értek. Bukik is az elõny, a gyorsaság. Döglassú, de számomra mindenre alkalmas telefon VS gyors, jó fotókat készítõ, de csak telefonálásra való gép :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
egyszerû lenne amúgy a dolog a következõképp:
- SzeretniÖn fészbukozni, emailezni vagy netezni a mobilján - mert erre most mind képes az Ön készüléke.!
- Igen, ez jó lenne.
- És mondja, mi a kedvenc weboldala, amit a telefonján is néznr?
- Õõõõ, az xyz..
- Nos, ha egyszer letölti azt az oldalt a telefonján, akkor annak az ára 1300 Ft. (1 mega alap csomagban a T-nél) De van most egy akciós ajánlatunk, ahol havi ezer forintért naponta 10x letöltheti a kedvenc lapját, és rengeteg emailt megirhat...

Az akciósra meg a tapasztalati értékekre (x darab email, x darab oldalletöltés) sokkal vevõbbek a népek, mint ha azt mondom, hogy 100 mega adatforgalom...és lehet azt kamuzni, hogy átlag 1 mega egy weblap, õk úgyse tudják. (és fõként az õ érdekükben kamuzik az ember, és csak másodsorban amiatt, hogy ne problémázzzon késõbb..) aztán lehet a 40 mega is elég lenne (t-s csomagokat ismerem), de 100-ba bõven belefér minden és nem forgalmazza túl egy olyan user, aki nem ismeri a telefonját, csak divatból vesz okostelefont.
(én most tartok 350 megánál, folyamatos autosync+email + netezés elég sokszor, és volt 100 mega tethering is a laptopra...500-ba simán belefér az ember így.)