Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

Én mindig igyekeztem olyat választani ami tudásban megfelel az elvárásaimnak. Nagyon sokáig használtam Motorolajt...csak sajnos itthon nagyon nem kedvelik a márkát. Nokia telefont utoljára tán 2004-ben használtam.

Szerintem a Desire HD anyagminõségével nincs bajom...bár az aksifedél elég hülyén nyílik.
Súlyban és méretben nekem mind a kettõ óverszájzd.
Kijelzõ tekintetében még mindig a Galax S a befutó. Elég nagy baj hogy az utódja már nem OLED kijelzõs lesz. Kár volt a gyártói kapacitást a méregdrága bemutató készülékekre pazarolni. Meg persze eladni a Desire elsõ szériájába.

Én mentem szépen sorban, az elsõ Voda-s telóm a 7110-es volt, 2000 januárjában, aztán két kis kitérõ SE felé, majd N95, N96, N97, ahogy múlt az idõ. :)

Iphone 4 és DHD méretével nincs bajom, nagy, puha mackómancsom van :D ellenben a DHD 30 grammal nehezebb, ami persze elenyészõ, de mégiscsak 25% különbséget jelent egy telónál. Galaxy S-t sokan ajánlották Mobilarénán, de kézbe fogva valahogy nem jött be (a szappantartó forma miatt idegenkedtem idáig az iPhone-októl is), és a Retina Display sokkal meggyõzõbb volt, mint az AMOLED-es kijelzõ, fõleg, ha egymás mellé tettem õket. A DHD-t kicsit sajnálom a kis droid miatt, mert az iTunes-szal sok a megkötés, ha vki nem akar JB-kelni...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Vélemények, pro és kontra...vitaindítónak szánom ezt a posztot. Szerintem inkább illik ide, mint a számítógépes topicba.

A nyáron tervezem a gépem cseréjét, azonban eltûnõdtem azon, hogy szükségem van-e notebookra? Erõsen hajlom a táblagépek irányába.
Végiggondoltam, mióta céges gépen tervezek benn, így a CAD szoftverektõl is megszabadulhatok a saját gépemen és innentõl gyakorlatilag egy átlagfelhasználónak minõsülök. Mostantól csakis böngészés, filmnézés, zenehallgatás, PDF, Office, levelezés az amire rendszeresen használom a gépem...nah, hát ezt tudja egy tablet is.
Igazából egy iPad felé hajlok, de nyilván a közeljövõben sokféle táblagéprõl lesz még itt szó.
Egy iPod Touchot nyúzok már egy éve és szeretem, bejövõs, ugyanez 10" tökéletes is lenne.

Igazából egy dolog, amire még nem találtam megoldást, az az, hogy a zene/film hogyan kerül RÁ a táblagépre, mert ugye az alma nem partner abban, hogy valamit rátorrentezek a vágódeszkára és onnan meg is nézem. Ha erre kitalálnának valamit, netán megkapná a rendes MAC op. rendszert a közeljövõben az iPad, örömmel válnék meg a notitól.

Igen! Ezekre a célokra a táblagép tökéletesen megfelel.
Most hogy ki melyik tábla felé kacsingat az már az egyén "vallásától" függ.
Én "androidbuzi" vagyok(és ezt elõzõ hozzászólásaim miatt tagadni sem tudom : ) ) tehát droidos táblát vennék. Itt az általad említett probléma nem probléma.
Egyre jobban bõvül a táblagépek piaca, és a júzerek is hajlanak a táblák irányába. Szerintem táblát választani nehezebb mint telefont. Pláne ha még jobban felhígul a piac, és az olcsó kínai cuccok és drága kóreai cuccok közt megjelennek a középkategóriás modellek.
Ebbõl a szempontból az amánál elég egyszerû a választás...kell vagy nem :) Sok választási lehetõség nincs.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Vélemények, pro és kontra...vitaindítónak szánom ezt a posztot. Szerintem inkább illik ide, mint a számítógépes topicba.

A nyáron tervezem a gépem cseréjét, azonban eltûnõdtem azon, hogy szükségem van-e notebookra? Erõsen hajlom a táblagépek irányába.
Végiggondoltam, mióta céges gépen tervezek benn, így a CAD szoftverektõl is megszabadulhatok a saját gépemen és innentõl gyakorlatilag egy átlagfelhasználónak minõsülök. Mostantól csakis böngészés, filmnézés, zenehallgatás, PDF, Office, levelezés az amire rendszeresen használom a gépem...nah, hát ezt tudja egy tablet is.
Igazából egy iPad felé hajlok, de nyilván a közeljövõben sokféle táblagéprõl lesz még itt szó.
Egy iPod Touchot nyúzok már egy éve és szeretem, bejövõs, ugyanez 10" tökéletes is lenne.

Igazából egy dolog, amire még nem találtam megoldást, az az, hogy a zene/film hogyan kerül RÁ a táblagépre, mert ugye az alma nem partner abban, hogy valamit rátorrentezek a vágódeszkára és onnan meg is nézem. Ha erre kitalálnának valamit, netán megkapná a rendes MAC op. rendszert a közeljövõben az iPad, örömmel válnék meg a notitól.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Eddig hithû Nokia-s voltam, és az N97 után az N8 lett volna a következõ, de amikor kézbe vettem, aszontam, hogy ööö... mi van még? :) Szal leszámoltam a márkafüggõséggel, innentõl azt veszem, amelyik jobb. :)

Két jelöltem volt egyébként, az egyik az iPhone 4 32GB, a másik a HTC Desire HD. Kvázi mindkettõ tud mindent, amire szükségem van, így a nekem jobban tetszõ anyagminõség, a kisebb tömeg :) és a jelentõsen szebb kijelzõ miatt döntöttem az Apple mellett.

Én mindig igyekeztem olyat választani ami tudásban megfelel az elvárásaimnak. Nagyon sokáig használtam Motorolajt...csak sajnos itthon nagyon nem kedvelik a márkát. Nokia telefont utoljára tán 2004-ben használtam.

Szerintem a Desire HD anyagminõségével nincs bajom...bár az aksifedél elég hülyén nyílik.
Súlyban és méretben nekem mind a kettõ óverszájzd.
Kijelzõ tekintetében még mindig a Galax S a befutó. Elég nagy baj hogy az utódja már nem OLED kijelzõs lesz. Kár volt a gyártói kapacitást a méregdrága bemutató készülékekre pazarolni. Meg persze eladni a Desire elsõ szériájába.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Eddig hithû Nokia-s voltam, és az N97 után az N8 lett volna a következõ, de amikor kézbe vettem, aszontam, hogy ööö... mi van még? :) Szal leszámoltam a márkafüggõséggel, innentõl azt veszem, amelyik jobb. :)

Két jelöltem volt egyébként, az egyik az iPhone 4 32GB, a másik a HTC Desire HD. Kvázi mindkettõ tud mindent, amire szükségem van, így a nekem jobban tetszõ anyagminõség, a kisebb tömeg :) és a jelentõsen szebb kijelzõ miatt döntöttem az Apple mellett.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Az már igaz, hogy klasszik Nokia-s voltam. :D

Nem baj! Elnézzük neked! (de csak azért mert akkora vagy mint egy kredenc)
Egyébként ilyen az evolúció, nem kell szégyenkezned! :) Van akinél gyorsabb (egybõl Androidos telefont vesz) van akinél lassabb(elõször ájfónt vesz).... :)
Leszel te még Androidos! :P

Ne vegye senki komolyan amit most írtam! (csak az almások és a késõn kelõk kedvéért leírom hogy nem flémelni akarok) :)

Ha már Android!
Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a Theft Aware nevû progit! Szerintem az egyik legjobb "lopottmobilmegtaláló"!
Megjelenik DC-n és Kazettán :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az már igaz, hogy klasszik Nokia-s voltam. :D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Kúl fícsör az iPhone-ban, hogy WiFi hotspotként is szuperál, végre nem kell kábelezni a 3G nethez a notimon. :)

Ez csak a régi Nokia tulajoknak nyú fícsör :P A droidosok már használják ezt egy ideje :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Kúl fícsör az iPhone-ban, hogy WiFi hotspotként is szuperál, végre nem kell kábelezni a 3G nethez a notimon. :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Egyrészt, Samsungot nem akarok többé, (egy jó darabig biztos nem), másrészt érintõset is inkább kihagyom, bár ez annyira nem eldöntött.
Amúgy a Gps használhatatlansága miatt akarom cserélni a Montét, más nagy bajom nincs vele.(csak sok kicsi)

Basszus, még beidézni sem lehet amit írtál legutóbb, lefagyott a gép!:D
Gyorsan megtanultam a zulu nyelvet, és lefordítottam.:)

Egyelõre Telenornál néztem csak a kínálatot, ott nincsenek az általad említett telefonok. De majd megnézem máshol is.

Bocsesz, telefonról írtam és valami porszem került a gépezetbe....
E2550-est kapsz a telenor-nál, a többit meg hasonló áron(15ezer alatt) megkapod kártyafüggetlenül.

Egyébként: " Samsungot nem akarok többé" :) A gyereknek meg bezzeg jó lenne a Champ :P
A GPS témába meg inkább ne menjünk bele mert az hosszú lenne. Maradjunk annyiban hogy amibe beleteszik a GPS-t az általában használható is. :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

dózer: Akkor már Galaxy 3

Egyrészt, Samsungot nem akarok többé, (egy jó darabig biztos nem), másrészt érintõset is inkább kihagyom, bár ez annyira nem eldöntött.
Amúgy a Gps használhatatlansága miatt akarom cserélni a Montét, más nagy bajom nincs vele.(csak sok kicsi)

Szerintem.......

Basszus, még beidézni sem lehet amit írtál legutóbb, lefagyott a gép!:D
Gyorsan megtanultam a zulu nyelvet, és lefordítottam.:)

Egyelõre Telenornál néztem csak a kínálatot, ott nincsenek az általad említett telefonok. De majd megnézem máshol is.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
egész sokáig bírta nálad ez a telefon

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
bedöglött a defy hívás-hangszórója.....jippijééé....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
biztos telefonrol netezik :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

AlapvetÅ‘ minÅ‘ségi problémák vannak vele. Kategóriáról nem nagyon beszélhetünk a Champ esetében. Ha ilyen árban gondolkozol akkor vegyél egy szétcsúszós samsungot (E250,C3050, E2550). Árban azonosak és tudásban is, és strapabÃ*róbb mint a champ.
A champ kijelzője botrányos, ami egy érintőképernyős telónál elég nagy hátrány.

Ez a post csak nálam kapott vmi idegen kódlapot? :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Mihez képes fos? A kategóriáján belül, vagy egy sokkal többet tudó, drágább telefonhoz képest?
A lényeg, hogy normálisan szóljon a zenelejátszója. Lányomnak vettem egy mp4 lejátszót, de annyira hulladék volt, hogy visszavittem a boltba. Akkor gondoltam arra, lehet jobban járok egy telefonnal.
A Montétól meg lehet hogy megszabadÃ*tom magam. E 52-esen gondolkodok.

AlapvetÅ‘ minÅ‘ségi problémák vannak vele. Kategóriáról nem nagyon beszélhetünk a Champ esetében. Ha ilyen árban gondolkozol akkor vegyél egy szétcsúszós samsungot (E250,C3050, E2550). Árban azonosak és tudásban is, és strapabÃ*róbb mint a champ.
A champ kijelzője botrányos, ami egy érintőképernyős telónál elég nagy hátrány.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
dózer: Akkor már Galaxy 3

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

A champ egy rakás fos. A zenelejátszó minõsége tapasztalatom szerint a füles minõségétõl függ. Nyilván az audiofil mániákusok majd ezt megcáfolják :)

Mihez képes fos? A kategóriáján belül, vagy egy sokkal többet tudó, drágább telefonhoz képest?
A lényeg, hogy normálisan szóljon a zenelejátszója. Lányomnak vettem egy mp4 lejátszót, de annyira hulladék volt, hogy visszavittem a boltba. Akkor gondoltam arra, lehet jobban járok egy telefonnal.
A Montétól meg lehet hogy megszabadítom magam. E 52-esen gondolkodok.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
beköcsögült a Defy, ha valakit hívok nem hallom, ha kicsöng, de ha engem hívnak hibátlanul tudok beszélni
ez így elég fakk....sztem megitn meggajdult a szoftver (?)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Telenoros 3 hónapos Samsung Montét mennyiért lehetne reálisan eladni?
A másik kérdésem, Samsung Champ-nak milyen a zenelejátszója, szól úgy mint a Monte?

Szerintem egy 20K max 25K reális érte.
A champ egy rakás fos. A zenelejátszó minõsége tapasztalatom szerint a füles minõségétõl függ. Nyilván az audiofil mániákusok majd ezt megcáfolják :)