Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

ez nem rossz. en most elpasszintom a HTC-t, rajottem hogy inkabb nem kell. csajom nekemadta a SE W910-et, maris eszreveheto a kulonbseg, sokkal kisebb es konnyebb. Jo a Vox, de van egy csomo olyan tulajdonsaga amit nem hasznalok ki, vagy tudok elni nelkule. Es emelle tul nagy.

Szal most marad a walkman, aztan majd ha talalok valami jot, jo aron, akkor veszek olyat. SonyEriccson telcsim meg ugyse volt.

Csak aztán vigyázz mert ha szereted a minõség(et)i hangot és egyszer belekóstolsz egy Walkman mobilba soha nem veszel más márkáju telcsit.;)
Az én K800i-m nek sokkal szebb hangja van mint egy zenemobilnak tituált nokia-nak.:wtf:
És ez nem vicc.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez nem rossz. en most elpasszintom a HTC-t, rajottem hogy inkabb nem kell. csajom nekemadta a SE W910-et, maris eszreveheto a kulonbseg, sokkal kisebb es konnyebb. Jo a Vox, de van egy csomo olyan tulajdonsaga amit nem hasznalok ki, vagy tudok elni nelkule. Es emelle tul nagy.

Szal most marad a walkman, aztan majd ha talalok valami jot, jo aron, akkor veszek olyat. SonyEriccson telcsim meg ugyse volt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
OMG

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Ezt kifejtenéd? Miért parasztvakítós cucc? Mi benne a "technikailag nem egy nagy wasziszdas"? Ne haragudj, de ezek szerint túl sokat nem foglalkoztál ezzel a telefonnal, ha szerinted csak játékra és zenére jó :)

lásd lejjebb. több ismerõsnek is van, mindegyikkel szórakoztam már egy kicsit, szerintem csináltak egy nagyon látványos kezelõfelületet, odaírták, hogy apple, és hagyták dolgozni az ipoddal újra felépített és elterjesztett/tudatosított imidzset.

ezzel csak az a bajom, hogy függetlenül egy sima iphone kb 100-120, ami rendes garis, a 3g meg 180 gyári garival. na most egy se g900 ezt 80ból megoldja, ugyanúgy ujjal lehet kezelni, és sokkal több _ingyenes_ szoftver van hozzá.

kijelzõben és kezelhetõségben tényleg ott a toppon az iphone, csak a 100%-os felár zavar egy _kicsit_. ennyiért inkább xperia/touch hd/ asus galaxy7.

ja meg egy-két dolog engem is zavart azok közül, amit az indexes cikkben említenek. pl fõképernyõ.

google android oprendszere hasonló kategória lesz. kurva látványos, csak épp egy mobilnet elõfizetés nélkül a funkciók 70%-át nem tudod kihasználni. és aki nem akar havi 10e-t vagy többet költeni elõfizetésre, annak nem biztos, hogy az nyerõ. vagy aki kártyás. akarsz telefonálni és nem tudsz, mert állandóan a neten rohangál a teló. nem lehet túl kellemes...

iPhone 3G-t és HTC Touch Pro-t próbálgattam még pár hete (a "hivatalos" hazai premierek elõtt; kütyübuzi "instantget" barátaimnak hála), cirka fél órán át.

Isteni az iPhone gyorsasága és alapvetõen következetes menürendszere. Egy piszokmód eltalált telefon. Vannak számomra roppant idegesítõ hiányosságai, a GPS-t ebben a formában feleslegesnek tartom.

Amiért nem azt fogok venni ha meghal a jelenlegi telefonom az egészen egyszerûen az, hogy az Apple készüléke számomra alapvetõen egy telefon (számtalan hiányos aprósággal) és egy remek multimédiás-netes kütyü. Ebben a kiszerelésben számomra egy tudásához képest túlárazott telefon.

Nekem pedig ennyi pénzért smartphone kell; sokkal több funkcióval, valódi GPS tulajdonságokkal, bõvíthetõséggel. Szoftverek tekintetében pedig továbbra is az ópenszórszban hiszek (néhány kivételtõl eltekintve).

És igen, megint csak oda kanyarodok vissza, hogy ezek csak tárgyak. Nagyon nem mindegy, milyen tárgyak vesznek körül (esztétikáról ÉS funkcionalitásról beszélek!). Az Apple általánosságban meseszép tárgyakat kreál, de ezek messze-messze nem tökéletesek és az adott szegmensben vannak egyéb gyártók termékei, amelyek vannak olyan jók/szépek vagy jobbak/szebbek mint az adott Alma termék.

Egy dologban az Apple viszont üt mindenkit: marketing.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
http://cellanaplo.bl...09/19/az_iphone

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

...csak utána kellene olvasni valaminek, mielõtt megvesszük.
Bár ez meg már lehet az én hülyeségem csak :)

Szerintem ez alap, ha valaki e nélkül vesz valamit és rájön, hogy nem az igényeinek megfelelõ, csak magára vessen!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Nekem nincs azzal bajom, hogy valakinek nem tetszik. Félre értés ne essék, ízlések és pofonok ugye. Nekem az a bajom, hogy a legtöbb esetben olyanok alkotnak róla véleményt, akik azt se tudják, hogy mi az a Safari. És ilyenek veszik meg és csodálkoznak, hogy az õ "profiljuknak" nem fekszik a készülék, majd eladják és hirdetik, hogy Úúúú ez mekkora szar, mer' nem tud MMS-t és csak kétmegapikszeles. Holott egyáltalán nem szar, csak utána kellene olvasni valaminek, mielõtt megvesszük.

Bár ez meg már lehet az én hülyeségem csak :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
itt a pro es kontra szerintem ugyanannyira egyforman elfogult... :)
Biztos nagyon jo a tobbi keszulek is es biztos van ettol jobb is, de en ugy gondolom hogy aki megtalalja a sajat keszulekeben azokat a funkciokat amikre szuksege van, az szerintem meg is van vele elegedve,es miert ne velekedne rola pozitivan. zOrg-nak pl ha mindenfele tablazatokat meg hasonlokat kell kezelne, es ezt barhol barmikor akar meg a klotyon ulve is el akarja es el is kell neki intezni, akkor nyilvan olyan keszuleket valaszt, ami ezt tudja. De keremszepen, ne legyek mar elfogult es verig sertodott, ha elegedetten irom le a SAJAT tapasztalataimat /amit nem a szomszed ismerose hallott hogy a kolegaja azt mondta.../, es nekem nincs szuksegem egetveroen tobb szolgaltatasra attol amit ez a keszulek nyujt...

" iphone meg parasztvakítós cucc, technkiailag nem egy nagy wasziszdas" Tulzottan ezt se ertem, de mindegy, vitat nem akarok nyitni, es elnezest kerek hogy ismet "magyarazkodok".
Igazabol en egy, a marketing aldozataul esett szabolcsi paraszt vagyok. Vegulis azert vettunk otthonra jo 1 ev sovargas es varakozas utan iMac-et, mert a marketingjen es a gyonyoru kulcsinjen kivul semmiben sem jo, es hat videken hagy vagjunk mar fel valamivel. Persze... most nehogy azt higgyetek hogy az osszes PC-t a pokolba kuldenem es terjesztem itt az iget, mert nem, szo sincs ilyenrol. Egyszeruen arrol van szo, hogy szemelyes tapasztalataim alapjan a Mac nagyon megfogott, es jobban szeretem hasznalni. Ennyi.
Mertem kiprobalni a konkurenciat, es engem megfogott. De ahhoz hogy esetleg Apple fan vagyok, reszemrol az egvilagon semmi koze a parasztvakitasnak, vagy a marketingnek. Lehet valamit csendben bekessegben is hasznalni, anelkul hogy felvagna vele az ember. A grafikusok, fotosok is biztos csak a marketing miatt hasznaljak, meg hogy felvagjanak vele...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nekem teccik, ha lejjeb megy az ára veszek. Most még valszeg sokáig nem. Divat szeretni, és utálni is. Pont olyan, mint a Shimano kontra Campa, tárcsa kontra v-fék, Merci kontra BMW, Mark Levinson kontra Arcam. Kinek mi. De ettõl senki sem jobb, vagy rosszabb!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
epyc! Szerencsére én nem ilyen vagyok! Kipróbáltam, tetszett. Ahogy ezt lentebb is leírtam...
Csak a jelenlegi formájában azoknak jó, akiknek _sok_ pénze van.
Akik használják is, nem csak villognak vele hogy "Elhúzom az ujjam és jé! felveszi a telefont!".

Parttalan vita ez is sajnos.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Nyílván nem, de nem a telefonért fizeted ki azt a pénzt. És ez az, amit sokan hangoztatnak, hogy jajj drága. Csak éppen ezek az emberek nem számolnak utána, hogy így mennyire jön ki így 1 perc. Ha meg nem fekszik neked a 9900-as csomag, akkor nem kell megvenned. És látod, itt már nem a telefon áráról beszélünk.

Az elején én is felhõköltem, hogy jézusatyám 9900 a havidíj?! És ekkor nem szájtéptem fórumokon egybõl, hogy ez mi rohadt drága, hanem elolvastam, hogy 9900-ért mit kapok, majd számolgattam kicsit és rájöttem, hogy nem is olyan rossz ez. Sõt.

Csak az a baj tudod, hogy akármikor és akármilyen fórumon elõjön az iPhone téma, egybõl jön pár félreinformált, vagy "haveromhaverjánakvanilyenésmármindenttudokróla" emberke és nyomják a jól betanult szöveget, hogy miért szar és parasztvakítás az egész, de 5 percet nem volt a kezében a készülék. Nem személyeskedni akarok, félre ne értsd. Ha rád ez nem vonatkozik, akkor ne vedd magadra.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
epyc? Szerinted a szolgáltatónak tényleg ennyibe kerül ennyi benne foglalt lebeszélhetõség/netezés? :)
Õk sem hülyék azért :)

Vagy vannak csodák még a világon és ingyen dobnak utánnad mindent :)
White Horse

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
jaja arra mondom hogy feketemágija,hogy jaj igen az apple..hallotam már róla..biztos jó de izé..jellegû kijelentéseket hallotam én legalábbis..anyum aki nem megy mûszaki zseni,a sok évnyi win szivás után mikor az enyém kipróbálta,annyit mondott hogy jéé,ez tök logikus,egyszerû..

telefon meg mindig vita tárgya volt..lsd 8800 nokia..az is bõven a minek kategória mégis szerintem ksokat adnak el belõle..

szerintem picit olyan hogy egy merida etc is bõven ellátja a funkcióját de lehet hogy mégis a rocky m. venném..vagy mi :D

megbuggyantam már itt órán

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fekete mágia LOL. :)
ezzel a kijelentéssel pont Te misztifikálod túl.

Aki nem szereti, az fõként az említett marketing miatt nem ;), nem pedig a készülék tudása/nemtudása miatt.

semmi mágia, pont ugyanolyan érintõképernyõs kütyü - mint az összes többi hasonló.

a marketing meg megtette a hatását - most is errõl van szó :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hát nem tudom ki hogy van vele,itton van régi meg új ájfón,mindegyiket szeressük

nekem e51-9500 volt elõtte,azoknál nekem jobban bejön,fõleg a mindent egy kézbe miatt.
a classikot nem is hordom már magamall,megmaradt külsõ vinyónak.

ami bosszantõ lehet benne, mms hiánya,akucsere házilag nem ok,mp3as csengõhangok..bár mindre van prgoram..app sotre érdemes körbennézni

apple cuccokat meg még mindig messze tulmisztifikáljátok,ha van akkor ok és mûködik csonben minden,de aki kevésbe ismeri vagy leginkább nem használta még annak kicsit fekete mágia kategóriába tartozik én úgy látom.

Marci telójánál meg van már egy újabb,amin azért pár dolgot váltzotatttak,érdemes megnéznetek azt is,mert van külömbség!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Szintén parasztvakításnak érzem most még én is (990 HUF jól hangzik, cserébe még 408.000 Ft-ot tutira be kell fizetned...persze lehet venni 28.000-ért is, akkor csak 240.000, ami még kiperkálandó...)
Az kétségtelen, hogy az irány, amit mutat, (szerintem) a legjobb választás.

De idézek egy elhangzott párbeszédet:

"- És az iPhone mennyibe kerül?
- Hát...az tulajdonképp netezésre van kitalálva, ha telefonálni szeretne inkább, nem ajánlom."
/T-Mobile, Duna Pláza/

Majd ha olcsóbb lesz és nem az lesz, hogy "Apple :jackoff:"...

De én inkább az MRAM-ra figyelek most :)

De most úgy õszintén, szerinted az elõfizetéshez tartozó havidíjat a telefonért perkálod le és még azon felül perkálsz a hívásokért is? A 9900 HuF-os havidíj tartalmaz "némi" beszélgetést, netet, sms-t. EZT fizeted ki és NEM a telefont. A telefonért, az egyszeri kifizetésen kívül SEMMIT nem fizetsz.

Nem értem komolyan, ez ennyire kínai, hogy nem lehet felfogni?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Az iPhone megjelenését követõen végre _valódi_ fejlesztésekbe kezdtek a mobiltelefon gyártók - ez szerintem vitathatatlan.
Az összes többi szubjektív - mint ahogy az is hogy sokan nem látják az almától a gyümölcsöstálat és akad bõven olyan is, aki juszt sem hajlandó beleharapni abba (talán fél, hogy elkárhozna...).
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Egyébként a kommentemre visszatérve, ami még az elõzõ oldal tetjén van és elindította a lavinát...sztem félreértettétek. Én nem lehúztam, épp ellenkezõleg a HTC legújabb (még meg sem jelent) készülékérõl állítottam, hogy az almatelefon vetélytársa lesz...azért úgy érzem ez az iPhona-ra nézve inkább dícséret, mint sértés ;)
Nem vagyok apple-fan, de el kell ismerni hogy ennyire stabil és gyors op. rendszer mobilon még nem volt, továbbá a kijelzõ a mai napig etalon és nagyon sok új dolgot hoztak be a piacra. Gyakorlatilag egy új szegmenst teremtettek meg (lásd.: Samsung i900 Omnia, Sony-ericsson X1 Xperia, HTC Touch Diamond és Pro), én azonban úgy érzem, hogy még mindig senki nem érte utol (talán a Touch HD)...persze ennek megvannak a hátulütõi is, amiket már itt felsoroltunk, de alapvetõen kijelenthetjük hogy azért igencsak durván jó gép az iPhone. Csak át kell gondolni kinek mely funkciók a legfontosabbak és eszerint dönteni.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
iPhone 3G-t és HTC Touch Pro-t próbálgattam még pár hete (a "hivatalos" hazai premierek elõtt; kütyübuzi "instantget" barátaimnak hála), cirka fél órán át.

Isteni az iPhone gyorsasága és alapvetõen következetes menürendszere. Egy piszokmód eltalált telefon. Vannak számomra roppant idegesítõ hiányosságai, a GPS-t ebben a formában feleslegesnek tartom.

Amiért nem azt fogok venni ha meghal a jelenlegi telefonom az egészen egyszerûen az, hogy az Apple készüléke számomra alapvetõen egy telefon (számtalan hiányos aprósággal) és egy remek multimédiás-netes kütyü. Ebben a kiszerelésben számomra egy tudásához képest túlárazott telefon.

Nekem pedig ennyi pénzért smartphone kell; sokkal több funkcióval, valódi GPS tulajdonságokkal, bõvíthetõséggel. Szoftverek tekintetében pedig továbbra is az ópenszórszban hiszek (néhány kivételtõl eltekintve).

És igen, megint csak oda kanyarodok vissza, hogy ezek csak tárgyak. Nagyon nem mindegy, milyen tárgyak vesznek körül (esztétikáról ÉS funkcionalitásról beszélek!). Az Apple általánosságban meseszép tárgyakat kreál, de ezek messze-messze nem tökéletesek és az adott szegmensben vannak egyéb gyártók termékei, amelyek vannak olyan jók/szépek vagy jobbak/szebbek mint az adott Alma termék.

Egy dologban az Apple viszont üt mindenkit: marketing.
"In idem flumen bis non descendimus"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Ebbõl is látszik mennyire felkészültek iphone-ból a trémobilnál....

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy