Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen kérdezem-e: Melyik tracker alkalmazást használjátok androidos telefonon? Nemrég lett ilyen készülékem (Motorola Defy+) és Nokiára csak a Sports Tracker volt elérhetõ, androidra viszont van vagy 8 féle. Elkezdtem próbálgatni õket, de gondoltam hátha van már valakinek bevált verziója :-)
Eddig a Sports Trackert, a Runtasticet, az Endomondot, a Runkeepert és a Ridemybike-ot próbáltam. Ezek közül a Runkeepert és a Ridemybike-ot kihúztam, mert körülményesek, nem tetszettek.

Szerintetek?

Elõre is köszi: jazzkifli

Én az Endomondo-t használom már több mint egy éve és nekem nagyon tetszik. 2 észrevételem ezzel a progival kapcsolatban annyi, hogy az auto start/stop funkció nem használható megbízhatóan, és a bringás beállításoknál én mindig a bringa sport beállítását használom. Az MTB és a transport beállításnak más a mintavételezése és szerintem az pontatlanabb.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Egyebkent ezekhez a droidos trackerekhez nem kell WIFI hogy rendesen mukodjenek?

Én az erdõben még sehol se láttam wifit, szóval nem hiszem hogy kéne nekik ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

monochrome

monochrome

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Kérdésem a következõ lenne. Van egy iPhone 4-em és rajta egy IOS 5.1-es szoftver.
Majd egy éve megvan. Soha nem volt feltörve a rendszer és minden alkalmazást megvettem, ami kellett. Nem is volt vele semmi gondom, de most úgy fest, hogy munka miatt pár évig külföldön kell tanyáznom és szeretnék belegyömöszölni egy kinti SIM-et. Sajna a telefon egyetlen hibája, hogy T-Mobile függõ.

Ha jailbreakelem, akkor független lesz? Van IOS 5.1-re Jailbreak? És milyen hátulütõi vannak a dolognak? Hallottam, hogy egyeseknek lassabb lesz, nehézkesebb, gyorsabban merül, ilyesmik...

Elõre is köszönöm!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Egyebkent ezekhez a droidos trackerekhez nem kell WIFI hogy rendesen mukodjenek?

jazzkifli

jazzkifli

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tudom jó helyen kérdezem-e: Melyik tracker alkalmazást használjátok androidos telefonon? Nemrég lett ilyen készülékem (Motorola Defy+) és Nokiára csak a Sports Tracker volt elérhetõ, androidra viszont van vagy 8 féle. Elkezdtem próbálgatni õket, de gondoltam hátha van már valakinek bevált verziója :-)
Eddig a Sports Trackert, a Runtasticet, az Endomondot, a Runkeepert és a Ridemybike-ot próbáltam. Ezek közül a Runkeepert és a Ridemybike-ot kihúztam, mert körülményesek, nem tetszettek.

Szerintetek?

Elõre is köszi: jazzkifli

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Köszi a segítséget.Neki is állok.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Azt szeretném kérdezni,hogy az androidos telefonomon lévõ névjegyeket,hogyan tudom lementeni a Gmail fiókomra.És azt lehet,hogy nem a használt fiókomba mentem,hanem egy másik Gmail fiókba?
Nem akarom,hogy a sok névjegy keveredjen a levelezõs címekkel.

Névjegyeknél menü gomb, és importálás/exportálás és ott importálás SIM-rõl és ki kell választani a kívánt fiókot. Csak olyan fiókba tudsz importálni ami benne van a telóba. Tehát ha ez egy másodlagos fiók akkor azt elõször a fiókok és szinkronizálás menüben hozzá kell adnod.

Remélem tudtam segíteni

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Azt szeretném kérdezni,hogy az androidos telefonomon lévõ névjegyeket,hogyan tudom lementeni a Gmail fiókomra.És azt lehet,hogy nem a használt fiókomba mentem,hanem egy másik Gmail fiókba?
Nem akarom,hogy a sok névjegy keveredjen a levelezõs címekkel.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
áhhá, köszi. lassan kimûvelõdök androidból... :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

az appok miatt nem aggódok, inkább a telefonszámok, smsek, képek, kapcsolatok, stb. "needs root" namost ezt a rootolást már olvastam sokszor, de fogggalmam sincs, hogy mit takar.

Telefonszámok alapból Gmail fiókban vannak nekem
Képeket SD-re mentem
SMS->SMS Backup | AppBrain Android Market

Root= teljes körû mókolási jogosultság a telefonod felett. Gyakorlatilag az összes forgalomba kerülõ telefon "bolondbiztos" menüvel kerül a vevõhöz. A rootolás gyakorlatilag tapasztalt felhasználók számára nyújt lehetõséget ahhoz hogy maximálisan személyre szabják a készüléket. Csak ugye ezzel óvatosan kell bánni, mert így lehetõség nyílik gyári programok törlésére is ami okozhat gondokat. Például ha a tárcsázó appot törli valaki akkor utána nehézkes lesz telefonálni (szélsõséget említettem)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
az appok miatt nem aggódok, inkább a telefonszámok, smsek, képek, kapcsolatok, stb. "needs root" namost ezt a rootolást már olvastam sokszor, de fogggalmam sincs, hogy mit takar.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

defy-t viszem a szervizbe. van arra mód, hogy a gépemre rátöltsem a jelenlegi állapotát, majd javítás után visszatöltsem? kollegínám azt mondta, hogy az sd kártyára is kimenthetek mindent, és arról vissza.

Ez: https://play.google.....TitaniumBackup
Én monnyuk nem szeretem ezeket...inkább 1 óra alatt újrahúzom az egészet. Mondjuk ez csak úgy kivitelezhetõ ha nincs sok warez app a telón, mert akkor felmegyek play-re belövöm a telót WiFi-n és onnan feltelepítek mindent. Aztán ha minden szépen felkúszott akkor beállítgatom. Launcher,Tasker meg minden egyéb program tud készíteni profilmentést SD-re, sok beállításra nincs szükség.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
defy-t viszem a szervizbe. van arra mód, hogy a gépemre rátöltsem a jelenlegi állapotát, majd javítás után visszatöltsem? kollegínám azt mondta, hogy az sd kártyára is kimenthetek mindent, és arról vissza.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
a magas megapixelnek nem akkor veszed hasznát, amikor 5 m-rõl fotózol, hanem amikor valamire brutál módon rá akarsz nagyítani. De amúgy sok értelme tényleg nincs. Egyelõre. De a fejlõdés nem áll meg. Anno azt is lesznobozták, aki rendelkezett mobiltelefonnal. Innen ered a bunkófon elnevezés is. Aki meg az utcán telefonált, hát az meg gyerekgyilkosoknak kijáró "tiszteletben" részesült.
Tehát ami most feleslegesnek tûnik, az lehet hogy valami kezdete (folytatása). Fura, hogy ezt pont én írom, és pont egy mobiltelefon értékesítõnek. :)
Egy telefonban az alapfunkciókat kivéve szinte minden felesleges, ha a fogyasztói társ a dalom-at vizslató világmegváltó szemszögbõl nézzük.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Na ez a 41 mpx es Nokia kamerája valszeg elég lenne. :) Kíváncsi lennék a cucc árára.

Megnéztem, 450 Euro. Lesz ez még olcsóbb is.

Jó kis parasztvakítós értelmetlen sznobizmus :) Ez köll a fogyasztói társadalomnak! Mer nem az számít hogy milyen fos zajtenger képet csinál egy telefon hanem hogy 8 meg 10 megapixelesen teszi! Így ha jó képet nem is csinál de rögzít 4 mega szemetet a memóriában.
OFF
Szeretem azt is amikor megkérdezik, hogy a DSLR gépem hány megapixeles....
Múltkor egy esküvõn voltam vendég és ott kérdezte meg az egyik nagy tudású technikai talentum "hogy ez a nagy gép hány megapixeles" - Mondtam neki hogy 6- "ááá akkor ez jó régi lehet mer az enyém 12 megapixeles, ez már olyan jó képet csinál mint ezek a nagyok"-Jót röhögtem magamban.
ON
2megapixeles képbõl jó minõségû 10X15-ös papírképet lehet nyomtatni.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Na ez a 41 mpx es Nokia kamerája valszeg elég lenne. :) Kíváncsi lennék a cucc árára.

Megnéztem, 450 Euro. Lesz ez még olcsóbb is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Nem te vagy az ügyes, egyszerûen csak mázlid volt. Havernak is vizes lett a telefon, minimum 1 hétig szárította de a kijelzõ hibás lett.
Marci

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
eddig nekem ahány telefonom elázott, mind mûködött utána. a titka az, hogy rendesen kiszárítod. amikor eladtam, mondtam mi a helyzet, azon túl, hogy az a vízérzékeny matrica árulkodott, semmi nem volt. ha szerez bele újat, meg van oldva.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
engem pár éve már beijesztettek ezzel a párásodás miatt ugró garival, pont a Nokia kapcsán, ezért ha bicajozni megyek, és a zsebemben van a teló, akkor mindig egy nejlon zacskóba teszem a telefont. Az izzadás sós párája tényleg haza tudja vágni a telefont.
Telefont még nem, de zsebszámológépet már mostam ki mosógépben, azóta is azt használom. Telefont, egy Siemens C 60-ast (életemben ezt az egy telefont utáltam csupán :) ) eddig csak fürdetni sikerült. Bicajjal elmerültem egy mély pocsolyában, de kibírta. Még a mai napig mûködõképes.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

ja, a 7610-est 2x kellett eláztatni, mire meghalt. amúgy a mai napig azt használnám.

off
apróban szokott lenni 40 körül új bontott recon. kb a legjobb ár/érték. csak egybõl szét kell dönteni olajcsere ilesmi. aztán perfekt
on

Ez így alapjában véve még nem jelenti azt hogy rendeltetésének megfelelõen volt használva, és lehet egy ugyan ilyen másik telefon pusztán egy párásabb idõ után feladja. És én az elsõ eláztatás után sem vettem volna meg tõled :)
Láttam már én is olyan készüléket amit kimostak mosógépben és semmi baja. De erre kb annyi esély van mint arra hogy valaki rákból felépülve Tour-t nyerjen :))) Van rá, de kevés .

Off
köszi! ott nézelõdök de nincs most semmi jó ajánlat...
ON