Jelentkezz be Regisztrálj
BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák
Írta 2006. március 20. - 19:10
1) vajon mi a fenét csinálok iskolatáskával a hátamon, németkönyvvel a kezemben iskolaidõ vége után 10 perccel a buszon?
2)a matricát azt nem csak úgy osztogatják, ha elhagyod esetleg, fizethetsz érte, és nem is keveset, tehát nem cukorka..
amúgy tényleg kicsit zavaró h mindenbe belekötsz...
Írta 2006. március 20. - 19:09
komolyan elhiszed hogy küldföldön nem kell fizetni a jegyért?holnap be is fogom mutatni, de az iskola év elején be se szedte a diákokat és most is úgy könyörögtem ki a matricát...amúgy az ilyen ellenõrõket nem csípem, akik tényleg addig basztatnak amig valahogy nem csikarnak ki belõled pénzt...ma pl egy szegény japán hölgynek nem volt jegye, mert nem tuda, mi a rend, egy szót se tudott magyarul, angolul is csak hadovált, turista volt. a nyanya leszállítatta, a nõ azt se tudta, hogy mi van...aztán mondta a kaller h "no tíkit, gív mí 5000 forint mání"..és a japán meg leperkálta...de ez jellemzõ, hogy a külföldiektõl több pénzt szednek be sztem...
én ha kimegyek külföldre miért tudom hogy kell lyukasztanom? sõt autópályamatricát is kell venni, na meg ez meg az.
emberi logika, ill felkészültség. a lúzerek meg fizessenek.
nem addig szabogatott amíg nem talált valamit, hanem nem voltál képes megmutatni a matricát. nem a szám érdekli õket, nem is a születési hely, sõt a fényképed sem, csak a matrica. és hiába könyörgött, nem akartad megmutatni. szóval nem addig izélgetett, amíg nem talált valamit, hanem céltudatosan meg akarta nézni, de neked nem esett le hogy nem érvényes a diákod, és ezt akarja ellenõrizni.
Málna: más hangvétel nincs, nem csak kivettem sok sok feleslegeset, szájtépést.
kérem kapcsolják ki:)
Írta 2006. március 20. - 19:06
a faszér van az, hogy írsz vmi normálisat, aztán az egészet átmodosítod valami tökmás hangvételûre? nem akartam reagálni, de ez geci idegesítõ
daci ne pattogjon, de mondjuk neked sem kéne. hadd idegeskedjen, lehet, hogy tényleg nem tudta, hogy 2 jegy kell... elõfordul, enki nem verte a mellét, már megint rémeket látsz
Írta 2006. március 20. - 19:04
Írta 2006. március 20. - 19:01
Írta 2006. március 20. - 18:46
1: ha csekket ír akkor nem zsebre megy, nem meggazdagodni akar
2: Málna: Dave még pár hónapig tanköteles, így nem biztos hogy iskolába jár. jogos volt.
3: nemtudom miért kell idekeverni hgoy én lyukasztok e. én sem azt mondtam hogy lyukasszon, csak hogy ne akadjon fent azon ha jogosan lekapják a 10 körmérõl.
4: ha valaki lyukaszt, bérlete van, akkor továbbsétálnak. ha viszont valaki LÓG vagy jogtalanul vesz igénybe kedvezményeket, akkor jogosan megbüntetik. amire nem büszke kell lenni, nem hangoztatni, hanem elsunnyogni az akácfába és...
Írta 2006. március 20. - 18:42
meg amugy se ártottam senkinek h bicóval mentem föl.. de mondom legközelebb lyukasztok 2t is ha jön ellenõr
a diákigazolvány kérdése meg nem daverider felelõssége hanem az iskolájáé.. az õ kötelességük lenne év elején beszedni meg amugy is ha 15 éves az ember akkor valszeg diák lehet.. mert mi más lenne.. ez az ellenõr tipikusan meg akart gazdagodni, mások cseszegetésével
Írta 2006. március 20. - 18:41
jah, és mi sem rég kaptuk meg a matricánkat, szóval talán inkább elõbb kéne osztogatni õket.
amúgy te minden körben lyukasztasz?
a bünti behajtásra meg asszem lesz vmi olyan mód, h a jövödelembõl levonják szépen. persze diákokra ez sem jó, csak majd késõbb, ha már dolgozni fognak...
Írta 2006. március 20. - 18:40
most már észhezkaptál, bemutathatnád a csekket, és kifizethetnéd a 700 ft-ot így nem lenne adósságod a cég felé. talán csekk nélkül is meg lehet ezt tenni, próbáld meg.
ne várd meg amíg behajtható lesz.
Írta 2006. március 20. - 18:36
Írta 2006. március 20. - 18:29
azaz szolgáltatást JOGTALANUL igénybevesz? fodrásztól is kimész fizetés nélkül?
vagy Daverider, aki jogtalanul vett igénybe diákkedvezményt? ha arra nem futja neki hogy bemegy a tanáriba/titkárságra egy matricáért, akkor gyûljön csak az adóssága.
majd kinövitek ezt, és megtanultok reálisan gondolkodni!
Írta 2006. március 20. - 18:26
de ugy mi értelme ott lenni?
na jó ebbõl tanultam
mondjuk az elõbbi példához képest ez is semmi.. hihetetlen milyen faszok tudnak lenni
aljanép.. én is ezt csináltam volna
de állítólag az van h min 6 embert el kell kapniuk h megkapják a lóvéjukat
de akkor meg az egész bkv kapja be
Írta 2006. március 20. - 18:20
az csak a következõ/elõzõ lépés.
na meg a nyugdíjasnéni rugdosás;)
ha nem is lyukaszt vki csendben lépjen meg, vagy viselje a következményeit, így tisztességes.
kis taplók meg fel sem járnak, csak a fogas alján bandáznak, majd hazamennek.
Daverider: ezt csinálták azok is, akiket megbüntettek tilosban parkolásért.
majd hirtelen pár éve behajtható lett. vittek is mindent.
én azt várom komolyan, hogy ez is behajtható legyen, házlefoglalás, autóelvétel, etc etc.
akkor fogok csak röhögni a sok spúr nyomorékon.
és? nem volt érvényes diákod, jogosan írta a csekket teljesen. létezik amúgy pótmegmutatási díj valami 700 ft magasságában...
Írta 2006. március 20. - 18:17
-tessék?
-erre a bérletre nincs ráírva a diákigazolványod száma, és ez nem érvényes, mivel ez diákbérlet - felel a nyanya.
-tessék megnézni, itt van. -mutatok a számra
-igen, de ez kilóg a téglalapból, és ez nem szabályos.
na itt már eldurrant az agyam, de õ leszállított, szerencsére nem siettem.elmagyaráztam, hogy a diákom száma rajtavan ("kérem, ebbe a sz*r 2*1cm-es rubrikába nem lehet beleírni 10 karaktert"), tehát érvényes. erre közli, hogy szeretné látni a diákomat. kihúztam a tartójából, de persze éppen addig, ahol látható a száma, meg a diákigazolvány felirat. ("maga nem hatósági szerv, tehát nem fogom igazolni magam, de a 2 szám stimmel, nem?") elismerte, hogy a 2 szám stimmel. de nem engedett ám el, mondta, hogy adjam oda a diákom. közöltvem vele, hogy nem, nincs joga igazoltatni. erre rendõrrel fenyegetõzött (én nem paráztam, volt bérletem meg diákom&személyim). a buszmegálló már nagyon bámult, odaadtam neki. erre mit csinál? megfordítja (a hátulján van a lakcím..), nézegeti és visszadja:
-"ez a diák nem érvényes."
-"tessék?"
-"a legutolsó érvényesítõ matrica a 2004-2005ös tanévre szól, nézze csak meg"
megnézem, lám, tényleg nincs rajta 2005-2006os matrica, de az osztban senkinek nincs, nem kaptunk év elején.ideges lettem, mert már elegem volt ebbõl a kis közjátékból -"ez van. diákom van, bérletem van, a 2 szám stimmel, mehetnék végre haza?"
-nem, mivel a diákja nem évényes, ezért nincs diákja. márpedig a diákbérlet csak diákkal érvényes.
ezután szépen írt nekem egy csekket, és közölte h 30 napon belül fizessem be, vagy polgáripereseljárás indul ellenem. (15 vagyok..)...na a következõ kukába ki is vágtam azt a csekket, és mentem haza. ezzel 30 perc ment el a délutánomból, és a kis szarházi ellenõr megbüntetett azért, mert volt bérletem. szerintetek ilyenkor mit lehet csinálni?(bocs h hosszú lett, de sztem ez felháborító)
Írta 2006. március 20. - 16:29
jó, csak annyi nyakonveréstõl megfájdulna a kezem
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2006. március 20. - 16:26
Írta 2006. március 20. - 16:22
azt már én is megfigyeltem, hogy akik 2-300 ezres gépekkel fogasoznak, azoknál alap, hogy lyukasztanak és tök normálisan viselkednek (nem)
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak