Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
De lehet hogy olyan zsugori a feljebbvalójuk hogy nem ad bele töltényt! ;D

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Hétvégén beszéltem egy fotós ismerõsömmel, aki érdekes dolgot mesélt. Rendszeresen jár a Duna-Dráva nemzeti parkba a masinájával, ám ezt ezentúl nem teheti meg csak úgy. Kérelmet kell küldeni hivatalokba, zsíros okmánybélyeggel együtt (5000/db), amit aztán elbírálnak, és ha szerencséje van, talán folytathatja a fotózást tavaszig.
Az erdészekrõl meg csak annyit, hogy fegyverük van, és jobban lõnek mint a rendõrök.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
csak hogy nem volt nalam papir...ergo beCB-zett hogy hamisak e az adataim...azert en se vok huyle ::) ;D

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
szerintem elég húzós dolog rendõrt-kallert szivatni... mongyuk én nem is fogasozok kecskeméten...
egyszerü megoldás a büntire:
azt mondod az ország másik felében laksz... ír egy csekket hogy csörtess el a helyi tömegközlekedésihez és fizesd be.... ha odaadja és elhúz gyürd össze és dobd utánna.... ennyi

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
azt nem neked írtam pupák, hanem fapumának, csak pont egyszerre írtunk. ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ja:D egy maffiozo, aki most lopta a kerekpart, es fogassal viszi hazafele full vedo_cuccban. tiszta maffia abrazatod van amugyis :D a rudy project szemcsi, stb... szal ;D biztos egy csoves lehetsz...

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
milyen tüskés ágak? ::) ;D
tanum volt..pont 2 ;Des a kocsog rendor nem hitte el az adataim..mondtam h elvileg 2 ember igazolhat...erre õ, hogy igen de csak ha a rendör rendes és elfogadja...dehát ugye rolam van szo..16 éves gyilkos ábrázatu tisztességtelen magyar allamporgarrol >:(

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
na a tüskés ágak miatt meg Te jelentheted fel (persze ha van rá 2 tanud stb... ;D), mert az pont olyan, amikor 220-at vezetsz a kilincsedbe a betörõk miatt - még Téged b**znak meg... ;)

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
penz volt a likasztoba...a kaller szamat elkertem de aszonta nem mutatja meg csak ha en is adok igazolvanyt..jogos ;D

a rendor meg miko bilincset vett elo akkor kicsit megrettentem es nem ilyenekre gondoltam h hanyas vagy te barom? :-[ :-\

fapuma

fapuma

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Thx a hozzászólásokat.... Asszem megpróbálok nem összefutni azzal a köcsög erdésszel ha meg mégis akkor szívok... De gondolom õ nem igazoltathat...a rendõr meg nem fog felmenni az erdõbe...szal végülis feljelenteni nem tud... Csakhát mégis elég bosszantó hogy pont a bringás nem közlekedhet az erdõben... Jah és ha valami véletlen folytán olvasgatná ezt a fórumot akkor ezúton szeretném neki megköszönni azt a rengeteg tüskés ágat amit a sorompók mellett elhelyez! >:(

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ma nekem is volt egy esetem a fackoffos kallerekkel. gondoltam szokásos, ir csekket azt kész. hát amikor a 140 kilójával és bandzsa szemével beszállt, már megremegett a fogos, meg mi is ahogy ránéztünk. mondta, hogy mire visszajön, addigra kaparjuk elõ a zst, v vmi igazolványt. adtunk neki a végén egy 500ast és kussban elrohant. még szerencse, hogy ilyen rossz a fizetésük... azon gondolkoztam, hogy nem lehet vhol hamis diák szerválni? mert már tököm kivan ezzel vagy bediktálom agy fizetekkel. fogom odatolom elé a diákot, azt leirja én megy megyek tovább ;D

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
szerintetek a vaskályhát, meg az autóroncsot ki viszi ki az erdõbe? Mert szerintem biztos nem a 70 éves bácsika a rozzant biciklijén. Ja, hogy az erdészeknek vannak soktonnás, sehol el nem akadó daruskocsijaik? nocomment

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
k!svajda:

bébi, ha már ennyire nem akartok lukasztani (nem mintha én mindig lukasztanék), akkor ménem volt pénz a lukasztóban (ez se helyes mondjuk) vagy bárakármi, vagy mér nem írtad fel a rendõr és az ellenõr számát?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Natinak adok igazat teljes mértékben, szerencse, hogy neki van türelme ezt mind leírni.
Az erdészek azért kerültek be a fakoff-osok közé mert ahelyett, hogy a munkájukkal foglalkoznának, a "hatalmat" olyanokon gyakorolják akiken merik/tudják (hasonlóan az ellenõrökhöz, rendõrökhöz), de az ilyenek!!! közel sem tisztelik a környezetet úgy mint mi.

És az olyanok is hintõport fújhatnak a seggembe, akik leállnak azon siránkozni, hogy mennyi bogárka meg hangya, meg pókocska hal meg a tevékenységünk következtében :o :o.
Én személyszerint imádom az élõvilágot egészen a bogárkáktól a jegesmedvéig, a moszatoktól a mammutfenyõig és igyekszem vigyázni rájuk.
Ha bármilyen kis lény betéved a lakásunkba, az biztos, hogy nem taposom szét hanem kitessékelem a kertbe.

Fel kéne már fogni, hogy a probléma nem itt kezdõdik, ne legyünk már olyanok, mint a vezetésünk, hogy bolhát az elefántból és fordítva, legyen szó akármirõl.

A helyzet érzékeltetésére egy lor által talált képet szúrnék ide, címe ez is lehetne:
"a probléma gyökere-részrehajló önkormányzat"
http://www.pinkbike....ew&image=124869

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
udv!!!ma fogasozas kozbe tortent 1-2 erdekes dolog ugy osszesegeben...el is meselem tustent.

szoval.megyunk fel fogassal, jon ugye az ellenor.
jo, oke.2 csaj volt, mondom siman lerazzuk :)
jon oda hozzam az egyik:
-jegy vagy berlet?
-semmi...
-jo, egy igazolvanyt kernek!
-nincs...

kicst meg izelt, hogy rendort hiv, emg minden, 1 perc es kijonnek, de mar nem is figyeltem.
felertunk, zuzas lefele, vissza fogashoz.
felszallunk.mar lattam a 2 ellenort akik mar ott ultek a fogason mikor en beertem.
felszallok.megyunk felfele.szepen odamegy a tobbiekhez, megy veluk a vita, nicns jegy stb., a csaj mondja h rendort hiv ismet..oda se neki.
az egyik srac igaz le is szallt.
odajon hozzam de most a masik:
-jegy berlet?
-semmi..
-igazolvanyt kerek!
-nincs...

es ebben az esetben nem tud mit tenni.hivhat rendort, de nem tarthat fel (es nem is tudna ;D), es mire kijonnek a fakabatok en mar reg ott se vagyok.
nade..a vegallomas elott, Svabhegynel mar ott alltak a mi kis barataink, rank varva.na mondom....
megallunk.a kaller szol h szalljak ki.nezek ra ertetlenul...szalljak ki!!!meg semmi..
bejon a rendor:
-na azonnal huzzal ki de mert...
eszeveszett ordibalasba kezdett... :-X
komotosan kiszallok.rendor odajon tok ideges, ordibal velem stb.:
-szemelyi?
-nincs...
-na akkor mondjad csak az adataid!
bediktaltam szepen...de eszembe jutott valami:
-elnezest uram, de az adataim on nem adhatja az a kallernak
-ne pofazz mar, ez nem igy van..
-de, sajnos igy van uram
-ne okoskodjal mar mert beviszlek!!!
-elnezest de lehetne kicsit ertelmesebben is beszelni velem!
erre oles leptekkel megindul felem, ordibal hogy mit kepzelek stb.
én emg csak mosolyogtam es +probaltam megorizni a hidegverem..
mikor latta hogy nem fogunk tudni mit kezdeni, rajott hogy bevihet mert nincs nalam irat.
-rendben, akkor irany az ors, 8ora bent, eljaras es majd magyarazkodhacc ott...
neztem ra hulyen hogy mi va?!es kicsit megijdetem..
-ne nezzel, kapd a biciklis es gyere mert megbilincsellek...
na mondom, ez jo kor lesz :P :-[
elindultunk a kocsi fele..ami sajna kombi volt ::)
odaallok hatra...kinyitja elpakol, raknam be a bicot..erre:
-micsinalsz?nem foglak bevinni..csak a kalleroknak latniuk kene hogy mi van...de ezert oda kell adnom az adataidat...!
-hat mondom...(nem akarok bemenni jardra) jovan..lekerdezte hogy igazat mondtam-e odaadta a kallernak..es mar irta is a buntetest :P
a lenyeg hjogy a rendor is kocsog volt...a kaller is..meg en is..de sztem azert ez kicst durva volt..ket ilyen alpari, paraszt rendort..haaaat :-\ ::)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Tudod Rás, ez nem ilyen egyszerû.
Igen, én is kijárnék egy ösvényt. Mégpedig a következõk miatt: az erdõket, hegyeket az ember fokozatosan rombolja. Ki tudja, mi marad meg belõlük pár évtized vagy évszázad múltán. Én nem azzal fogom megmenteni a hegyeket, hogy "nem járok ki egy utat"! Ezen nem függ semmi sem.

Most azt mondod: "de ha mindenki kijárna egy ösvényt..." Erre csak azt mondom neked, hogy nem fog mindenki ösvényt csinálni magának, nyugi. Kevés olyan elszánt bicajos van, aki ilyesmit bevállalna. Inkább kevesebbet cangázik, vagy másfelé megy.

Olyan korban élünk, amikor egész erdõket, ligeteket vágnak ki csak azért, hogy egy újabb lakótelepet tegyenek helyükbe. Amikor egy védett állat-, vagy növényfajt kiirtanak csak azért, mert autópályát terveztek oda.
Utaimon pusztitás és szemetelés tanúja vagyok sokszor. Láttam már szippantós autót a természetbe üriteni bélsárát.
Láttam erdészek által eldobált üzemanyagtartályokat, használati cuccokat, mûanyag palackokat gyönyörû fák alatt, napsütötte tisztásokon. És én még keveset láttam.

Nem hiszem, hogy az énáltalam kijárt ösvény bármilyen kárt is fog okozni a természetnek - nem nagyobbat legalábbis, mint amit az állatok járnak ki maguknak hónapról hónapra. Az õzek vándorló lények és bár vannak törzshelyeik, és kijárt ösvényeik, néha csinálnak maguknak újabb utakat. Az én egyetlen ösvényem semmivel se lenne kártékonyabb ennél.

Én is csak olyan vagyok, mint ez a világ, hiszen a gyermeke vagyok. Vannak önös érdekeim, és egoista vagyok, ugyanúgy mint minden ember, bármennyire is tagadják egyesek. Ha egy erdész elémáll és azt mondja, ne menjek arra, az számomra semmit sem mond. Mert nem azért mondja, hogy az erdõnek jót tegyen vele, hanem mert hatalmában áll a biciklistát vagy bárki mást megállitani és parancsolni neki, jogában áll erejét gyakorolni, én nem mondhatok neki ellent.
Az persze õt nem érdekli, hogy azt az általa olyannyira védett utat sokszáz kilós kocsik, traktorok, teherautók tapossák! Hogy a vezetõk szemetet hagynak ott a hegyoldalon! De a kicsi és védtelen bringás, aki a légynek sem árt, õt személy szerint zavarja, mert ...hát csak azért, ne kószáljon ott, az nem az õ területe!

Amig vannak erdészek, szemetelõk, favágások, épitkezések, azt hiszem nem az én szerencsétlen ösvényemtõl kell vérszemet kapni, mert a fák nem attól fognak rosszabbul nõni, vagy pusztulni. Az elhullajtott szemét, méreg beszivárog a gyökerekbe, megmérgezi a környezetet. Tõlem nem lesz semmi gond. Vagy mi gond származna ebbõl az erdõnek, erre kiváncsi vagyok?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
járj ki egy ösvényt........
hát azért néha elcsodálkozom rajtad lens mint harcos természetvédõn :-X

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

ha csak õsember szinten nézzük, mint két ember harca, akkor talán nevezhetõ gyõzelemnek

;D ;D Jah, értem. Sajna az én képzeletem kissé túl nagy, egybõl mindenféle véres dolgokat képzeltem el magam elé. :D

Node visszatérve az eredeti témára: hol lehet megtudni valamit arról, hogy pl. a Budai-hegyekben hol tilos bringázni valóban?

Ilyen áthúzott bringás tábla pl. van a Nagy-Szénás aljában is, azt mégis rengetegen bicajoznak oda. Sõt, tt-k is vezetnek arra!
(nem is beszélve a rengeteg crossmaciról)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
egyébként csak viccböl mondtam, lehet hogy elfelejtettem az " ;D" ezt utána. nem, nincs kedvem erdészeket kaszabolni, bár ha csak õsember szinten nézzük, mint két ember harca, akkor talán nevezhetõ gyõzelemnek ;D de én nem látom így a dolgokat ;) csak ugy mondtam.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hát, mostanában elég sok gagyi filmet láttam. ::) ;)

Miért, te miféle gyõzelemre gondoltál, amibõl aztán börtönbe kerül az embör fija?