Tény: mielõtt elutaztunk, azt ajánlották, hogy maradjunk minél északabbra. Kedvesebbek az emberek, jobb a közbiztonság, fejlettebbek a régiók.
Nekem nagyon tettszett Rimini és környéke.
Még egy jótanács olaszországba utazóknak.(dél felé max. Riminiig)
Dumálj olaszul. Ha könyvõl beszélsz, akkor is imádni fognak, mert marha büszkék, s örülnek ha beszélsz a nyelvükön.(nekünk bejött)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:21
Írta 2003. október 22. - 13:40
Írta 2003. október 22. - 12:35
Mi fõleg délen voltunk, ott sokkal rosszabb a helyzet, mint általában ugye. Róma még talán elmegy, de Nápoly már fárasztó. Szerintem olaszoknál csak az északiak dolgoznak, a déliek megvannak a turizmusból. Bunkók, nem beszélnek nyelveket (olaszt is elég furcsa tájszólásban), és nem törõdnek egymással. Úgy mennek be a keresztezõdésbe, hogy körül se néznek. Szóval õrültek. A rendõrök szeretik a külföldieket jól megvágni, ezért olasz rendszámmal nyugton hagynak. Ja, és a kinn élõk azt mondták, most már jobb a helyzet.
Polizia:közlekedési, egyéb kis ügyek
Carabinieri:nyomozó hatóság
remélem nem kevertem össze, de az ottaniak sem tudták pontosan, melyik mit csinál. Egyébként meglepõen sok helyen állnak kint páncélautókkal, éles gépfegyverrel.
Bringabolt nem volt az egész 2milliós városban, csak egy fitnessakármi, ahol találtam egy Bianchi montit, meg pár felejthetõ modellt. Akiket láttunk tekerni, az mind a 3 öreg pasi volt jóféle országútin.
Délen szerintem nincs erdész, mert erdõ sincs :-\.
Tömegközlekedés felejthetõ, Budapest ahhoz képest mintaváros. Viszont az ellenõrök udvarisak és jólöltözöttek, ki nem néztem volna belõlük.
Ha nem tudjátok, merre kell menni, vegyetek kinn térképet, mert sokkal jobb mint ami itthon kapható, és nem is drága. A helyiekben én nem bíznék meg.
Polizia:közlekedési, egyéb kis ügyek
Carabinieri:nyomozó hatóság
remélem nem kevertem össze, de az ottaniak sem tudták pontosan, melyik mit csinál. Egyébként meglepõen sok helyen állnak kint páncélautókkal, éles gépfegyverrel.
Bringabolt nem volt az egész 2milliós városban, csak egy fitnessakármi, ahol találtam egy Bianchi montit, meg pár felejthetõ modellt. Akiket láttunk tekerni, az mind a 3 öreg pasi volt jóféle országútin.
Délen szerintem nincs erdész, mert erdõ sincs :-\.
Tömegközlekedés felejthetõ, Budapest ahhoz képest mintaváros. Viszont az ellenõrök udvarisak és jólöltözöttek, ki nem néztem volna belõlük.
Ha nem tudjátok, merre kell menni, vegyetek kinn térképet, mert sokkal jobb mint ami itthon kapható, és nem is drága. A helyiekben én nem bíznék meg.
Írta 2003. október 22. - 11:54
Azt már tudja a f*szom.
Mér kit lehet ilyen ügyekben megkérdezni?
Bár belátható idõn belül nem megyek, csak had tudjam
Mér kit lehet ilyen ügyekben megkérdezni?
Bár belátható idõn belül nem megyek, csak had tudjam
Írta 2003. október 22. - 11:49
De Olaszolszágban sem mindegy kit kérdeztek me. Ti Carabinieri-t vagy Polizia-t kérdeztetek meg?
Írta 2003. október 22. - 11:29
Velencében láttam gondolázó biciklit ;D
Riminiben.Akkor megint mákom volt.
Mentünk át Firenzében, s én vezettem. Elõttem egy olasz kamion kb. 12km/hval vágtatott felfelé a szerpentinen. Biztos csuklott a manus, mert kb. 8 percen keresztül szidtam mint a bokrot, mire egy egyenesben kielõzött, s láss csodát két országútis az út szélén.
Riminiben meg bringáztam is.
Tény
Meg kell szokni a stílusukat( körforgalomba egy irányból egyszerre hárman mennek be, s a fordulósávok teljes szélességét is kihasználják, de amikorra asszimilálódtam nagyobb biztonságban éreztem magam mint Pesten.
Bár elfogult vagyok, de szerintem toleránsabbak (legalábbis ahol én jártam).
Bár ott nem találkoztam ellenõrrel, erdésszel, de a rendõrökkel beszélgettünk, õk nem voltak szimpatikusak.Mindenáron az autópályára akartak felküldeni minket Firenze felé, hogy fizessük az autópályadíjat.A járókelõk kedvesebbek voltak.
Megéri autóúton menni.
Összefoglalva: Azt a kultúrát is meg kell szokni, mert ott mi vagyunk vendégek.
Egyébként az olaszok sem értik a mi vezetési kultúránkat.
Na most már sok vagyok
Riminiben.Akkor megint mákom volt.
Mentünk át Firenzében, s én vezettem. Elõttem egy olasz kamion kb. 12km/hval vágtatott felfelé a szerpentinen. Biztos csuklott a manus, mert kb. 8 percen keresztül szidtam mint a bokrot, mire egy egyenesben kielõzött, s láss csodát két országútis az út szélén.
Riminiben meg bringáztam is.
Tény
Meg kell szokni a stílusukat( körforgalomba egy irányból egyszerre hárman mennek be, s a fordulósávok teljes szélességét is kihasználják, de amikorra asszimilálódtam nagyobb biztonságban éreztem magam mint Pesten.
Bár elfogult vagyok, de szerintem toleránsabbak (legalábbis ahol én jártam).
Bár ott nem találkoztam ellenõrrel, erdésszel, de a rendõrökkel beszélgettünk, õk nem voltak szimpatikusak.Mindenáron az autópályára akartak felküldeni minket Firenze felé, hogy fizessük az autópályadíjat.A járókelõk kedvesebbek voltak.
Megéri autóúton menni.
Összefoglalva: Azt a kultúrát is meg kell szokni, mert ott mi vagyunk vendégek.
Egyébként az olaszok sem értik a mi vezetési kultúránkat.
Na most már sok vagyok
Írta 2003. október 22. - 11:14
PR, te hol jártál, Velencében? Ott lehet hogy nem dudálnak. A kinn élõ magyarok fõ baja az olaszokkal a közlekedésük. Azért van aki beleszokik, de akkor is õrjítõ. Ja, biciklist 3-4-et láttam 2 hét alatt, eldugott utakon.
Sajna nem digigéppel csinálja a srác, Praktika, fekete-fehér tekercs, stb.
Sajna nem digigéppel csinálja a srác, Praktika, fekete-fehér tekercs, stb.
Írta 2003. október 22. - 08:33
Azt nem tudom milyenek az olasz vadászok, de az autósok legalább nem dudálnak és/vagy ütnek el azért mert te inkább biciklizel.
Egyébként meg ha digigéped van, az erdész bekaphatja, letörlöd az utolsó két képet amit készítettél, a többirõl meg bizonyítsa hogy annak az erdõnek a területén készítetted a képeket, ahol elkapott.
Más fényviszonyok, más beállítás, az életbe nem találja el újra ugyanazt a képet.
Egyébként meg ha digigéped van, az erdész bekaphatja, letörlöd az utolsó két képet amit készítettél, a többirõl meg bizonyítsa hogy annak az erdõnek a területén készítetted a képeket, ahol elkapott.
Más fényviszonyok, más beállítás, az életbe nem találja el újra ugyanazt a képet.
Írta 2003. október 21. - 13:49
persze.. az olaszok meg ezert jonnek hozzank vadaszni... mert itt olcso, a hatarorok kenopenzert atengedik oket... es a ha veletlenul lebuknak, akkoris 2000 ft-os penzbirsag mellett vihetik a vedett madarakat tovabb.... szal olaszokat ne emlegessuk....
rohogtem egy jot a multkoris a hatarnal, mikor egy olasz kisbuszt kipakoltak teljesen a parkoloban ártándnál ;D
rohogtem egy jot a multkoris a hatarnal, mikor egy olasz kisbuszt kipakoltak teljesen a parkoloban ártándnál ;D
Írta 2003. október 21. - 13:45
Lehet hogy csak természetvédelmi területen nem lehet fényképezni, de mivel mifelénk csak ilyen van, ezért szívás. Egyébként van olyan terület is, ahova nemigen lehet bemenni, mert a védett állatokat nem szabad megzavarni. Én eddig csak az olaszoknál tapasztaltam ilyen nagyfokú tilalmakat, de azok más kategória.
Írta 2003. október 21. - 12:49
asszem Londonban nem lyukasztani kell, hanem a sofõrnél venni felszálláskor jegyet
MI AZ HOGY ERDÕBEN NEM LEHET FÉNYKÉPEZNI???????
nade basszameg. ennyi erõvel semmit nem lehet anélkül fényképezni, hogy azért ne kéne fizetni. Ki az a barom aki ezt kitalálta? Én egy hónap alatt csináltam kb 300 fényképet Kanadában, és ott össz egy helyen nem lehetett fotózni: a pénzverdében.
Mér mindig csak a rosszat vesszük át nyugatról???
de bepöccentem...
MI AZ HOGY ERDÕBEN NEM LEHET FÉNYKÉPEZNI???????
nade basszameg. ennyi erõvel semmit nem lehet anélkül fényképezni, hogy azért ne kéne fizetni. Ki az a barom aki ezt kitalálta? Én egy hónap alatt csináltam kb 300 fényképet Kanadában, és ott össz egy helyen nem lehetett fotózni: a pénzverdében.
Mér mindig csak a rosszat vesszük át nyugatról???
de bepöccentem...
Írta 2003. október 21. - 12:02
haaat... eleg sok minden meg lesz tiltva, de a magyar moralitas meg fog maradni hidd el ;D mindenki tojik a szabalyokra... pl ha mar a topicnal maradunk az angolok nem is gondolnak arra, h ne lyukasszanak ;D bolondok ;D vagy siman csak gazdagok.... ááá, mind1. baromsag ez az egesz.. szegeny özike lelkét bezárom a fenykepezogepvbe azzal, hogy lefenykepezem? utana mar nem lesz teljes erteku allat? vagy mi? pff...... ja, meg gyorsan futok ;D
Írta 2003. október 21. - 11:59
Hát igen...
Azért a jogászok szerintem alaposan bele tudnának mászni. Pl. az erdészet csak üzemeltetõ, a képek saját részre, nem eladásra vagy megjelentetésre készülnek, stb. Ez tényleg csak az erdész kicsinyességén vagy nagyvonalúságán múlik.
Ha belépünk az EU-ba, elég sok helyen tilos lesz a fényképezés, vagy legalábbis fizetõs.
Azért a jogászok szerintem alaposan bele tudnának mászni. Pl. az erdészet csak üzemeltetõ, a képek saját részre, nem eladásra vagy megjelentetésre készülnek, stb. Ez tényleg csak az erdész kicsinyességén vagy nagyvonalúságán múlik.
Ha belépünk az EU-ba, elég sok helyen tilos lesz a fényképezés, vagy legalábbis fizetõs.
Írta 2003. október 21. - 11:50
Írta 2003. október 21. - 11:48
;D
ez jo volt ;D
de asszem tul sokat gondolkodsz ;D egyszeruen csak szabad orszag leven tul sok a korlatozas, amit mi nem szeretunk elviselni.... es meg is ertem magunkat.
jajj. enis atvettem ezt a fura szemelyragragozast ;D amugy amiota megvan a digis gepem, mindig ott figyel a taskamban/zsebemben varva egy jo pillanatot, amit lefenykepezhetek az emberek nagy oromere... ha most ossze kene szamolnom, mennyit fizethetnek nekik... huha ;D vagy akar csak a suliban ;D
ez jo volt ;D
de asszem tul sokat gondolkodsz ;D egyszeruen csak szabad orszag leven tul sok a korlatozas, amit mi nem szeretunk elviselni.... es meg is ertem magunkat.
jajj. enis atvettem ezt a fura szemelyragragozast ;D amugy amiota megvan a digis gepem, mindig ott figyel a taskamban/zsebemben varva egy jo pillanatot, amit lefenykepezhetek az emberek nagy oromere... ha most ossze kene szamolnom, mennyit fizethetnek nekik... huha ;D vagy akar csak a suliban ;D
Írta 2003. október 21. - 11:37
Túl egyszerûen akarjátok felfogni - ugye van szürke szín is.
Namármost, amióta jogállam vagyunk, és mióta megszaporodtak a fényképezõgéppel mászkálók, azóta felmerült újabb problémák közül egy: kinek a tulajdona a kép?????????
Olvastam errõl összeállítást, ami azt boncolgatta hogy a fotósé, vagy a rajta lévõé.
Ez lehet, hogy egy kicsit durva lesz, de mivel az állatok és a növények az erdészet tulajdonában vannak (ekkora f*szságot, egy állatot vagy növényt miért tulajdonolhatunk?),lehet hogy az erdészek úgy gondolták joguk van "eladni" azt a képet amit a fotós magának csinált. ;D Ez b*zmeg röhej. Szubjektív eszmefuttatás, de mivel én is szeretek fotózni felháborít.
A napot fotózhatom?
Az állat is szabad akarattal rendelkezõ lény.
Ez még a sötét középkornál is sötétebb kor.
Legközelebb lefényképezem magam, s ha nem fizetek magamnak, példaértékû pert varrok a nyakamba.
Ettõl az országtól kezdek begolyózni.
Mé kell megutáltatni saját magukat?
Namármost, amióta jogállam vagyunk, és mióta megszaporodtak a fényképezõgéppel mászkálók, azóta felmerült újabb problémák közül egy: kinek a tulajdona a kép?????????
Olvastam errõl összeállítást, ami azt boncolgatta hogy a fotósé, vagy a rajta lévõé.
Ez lehet, hogy egy kicsit durva lesz, de mivel az állatok és a növények az erdészet tulajdonában vannak (ekkora f*szságot, egy állatot vagy növényt miért tulajdonolhatunk?),lehet hogy az erdészek úgy gondolták joguk van "eladni" azt a képet amit a fotós magának csinált. ;D Ez b*zmeg röhej. Szubjektív eszmefuttatás, de mivel én is szeretek fotózni felháborít.
A napot fotózhatom?
Az állat is szabad akarattal rendelkezõ lény.
Ez még a sötét középkornál is sötétebb kor.
Legközelebb lefényképezem magam, s ha nem fizetek magamnak, példaértékû pert varrok a nyakamba.
Ettõl az országtól kezdek begolyózni.
Mé kell megutáltatni saját magukat?
Írta 2003. október 21. - 11:10
Mondjuk laktanyánál valamennyire meg is lehet érteni, hiába nincs sok látnivaló, elõírás és kész. De hogy az õz, vagy egy pillangó államtitok legyen..... és milyen az, hogy pénzért meg lehet? Így is zsilliárdokat kérnek a vadásztatásért is.
Írta 2003. október 21. - 10:17
Hehhe laktanyafogságra ítélik szegényt... Huh fater errõl mennyit tudna mesélni...... ;D
Írta 2003. október 21. - 10:16
fényképezni? kérdezd seelee kollegat. odament egy laktanya kozelebe meg tavaly veszpremnel, alig akartak onnan elengedni.... mintha valami tortenne, ha a laktanya kozelebe megy az ember.....
Írta 2003. október 21. - 10:02
Zsugorinak zsugoriak, de töltény van.
"Törvényileg" nincs valami megoldás a problémára? Ez elvileg szabad ország, ez viszont engem a szovjet megszállásra emlékeztet, akkor nem lehetett a laktanyák körül fényképezni.
"Törvényileg" nincs valami megoldás a problémára? Ez elvileg szabad ország, ez viszont engem a szovjet megszállásra emlékeztet, akkor nem lehetett a laktanyák körül fényképezni.
Írta 2003. október 21. - 10:00
Hát ez elszomorító.Ezek szerint nekem mákom volt, mert még nem találkoztam bunkó erdésszel.(Mondom erdésszel;bkv ellenõr/rendõr más tészta-belõlük is van jó fej).
Sõt:idén vót, hogy Nagy-Hideg hegyrõl lefelé jövet csurogtam 10-15 km/h-val, erdész kinézetû fazon megállít: Mi van nem akarsz hazaérni?(volt délelõtt 11.00)
???
Mennyi idõ alatt értél föl?
mittom én, mér
Mer szoktam nézni a bringásokat, 50 alatt itt nem mennek, úgyhogy húzzál bele, mert így tovább fog tartani leérni!
Na erre varjá gombot
Sõt:idén vót, hogy Nagy-Hideg hegyrõl lefelé jövet csurogtam 10-15 km/h-val, erdész kinézetû fazon megállít: Mi van nem akarsz hazaérni?(volt délelõtt 11.00)
???
Mennyi idõ alatt értél föl?
mittom én, mér
Mer szoktam nézni a bringásokat, 50 alatt itt nem mennek, úgyhogy húzzál bele, mert így tovább fog tartani leérni!
Na erre varjá gombot