Budapesti hírek
130 éves a fogaskerekû - biciklistopot terveznek
A sportbiciklizés természetkárosítása miatt a fõváros megtiltaná a fogaskerekû szerelvényein a kerékpárok szállítását - jelentetti ki a fõpolgármester a "kapaszkodó" vasút 130 éves születésnapján, pénteken. Az eseményen elhangzott: a BKV, a tömegközlekedési problémákról civil kerekasztal-beszélgetést szervez augusztus végén.
A fõvárosiak tömeges panaszai nyomán, környezetvédelmi érdekbõl a jövõben tilos lesz kerékpárral felszállni a fogaskerekûre - mondta Demszky Gábor. Hangsúlyozta: kemény tiltakozásra számít, de elszánt arra, hogy az õszre a Fõvárosi Közgyûlés elé terjessze a bicikli-korlátozási javaslatot. Mint mondta, a fogaskerekû 130 éve az egyik legyszebb budapesti zöldövezetbe szállítja a polgárokat és a vársoba látogató túristákat, ezért megengedhetetlen, hogy a páratlan természeti értéket képviselõ környezetet folyamatosan rombolják.
A 300 méter szintkülönbséggel 4 kilométer hosszú útvonalon kapaszkodó vasút születésnapján Aba Botond cáfolta a fogaskerekû mûszaki állapotát megkérdõjelezõ „rémhíreket”. Közölte: a meglévõ hét szerelvény élettartama harminc év, mûszaki felülvizsgálatuk hétévente kötelezõ, a kocsikból hat üzemképes, egy pedig értéknövelõ felújításon esik át. A BKV Rt. vezérigazgatója bejelentette, hogy társaságuk a tömegközlekedési problémákról civil kerekasztal-beszélgetést szervez augusztus végén.
http://www.budapest....x?page=budapest
"a fõvárosiak tömeges panaszai nyomán"??
és ha én meg a gyalogosokra panaszkodok, akkor õket tiltják ki?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:21
Írta 2004. július 16. - 17:53
Írta 2004. július 16. - 16:44
link=board=7;threadid=3335;start=795#msg197044 date=1089986773]
Nem a bicikliszállítást kell beszüntetni,hanem a Demszkyt ;D
Ezt én már le se mertem írni ! 8)
Írta 2004. július 16. - 16:41
mit indítottam el... ;D
node...
ez lehetett az
van itten 1 telefonszám is
egyenlõre ez van, többet még nem találtam.
node...
ez lehetett az
van itten 1 telefonszám is
egyenlõre ez van, többet még nem találtam.
Írta 2004. július 16. - 16:06
Írta 2004. július 16. - 15:00
Jah, lehet egyenesíteni a kaszákat !
Ráadásul a pizzéria is tönkremenne ! ;D
Ráadásul a pizzéria is tönkremenne ! ;D
Írta 2004. július 16. - 14:45
Nemhiszem, hogy ezt megtszik, akkor hatalmas parsztlázadás lenne itt.....én meg az elsõ sorban állnék.. ;D
Írta 2004. július 16. - 14:43
Látjátok ez az igazi fejlõdés ! Amikor 6.-ba jártam általánosba kb. akkor engedték be a bringásokat elõszõr legálisan a fogasra. Eltelik cirka 10 év és vissza az egész.
1. bringások nélkül KONG a fogas az ürességtõl
2. ezért nem zavarhatjuk a kirándulókat sem
3. az erdõ mindenkié
4. Demszky csak a levegõbe beszél mint általában a azok akikhez tartozik (ha ez túl erõs volt akkor törlöm / szedjék ki a modok nyugodtan !!)
5. így megyünk a zeu-ba ?
1. bringások nélkül KONG a fogas az ürességtõl
2. ezért nem zavarhatjuk a kirándulókat sem
3. az erdõ mindenkié
4. Demszky csak a levegõbe beszél mint általában a azok akikhez tartozik (ha ez túl erõs volt akkor törlöm / szedjék ki a modok nyugodtan !!)
5. így megyünk a zeu-ba ?
Írta 2004. július 16. - 14:25
Ezután simán leborítják a sínrõl a fogast, ha tényleg kitiltják a bringákat. A gyalogos fel tud menni busszal is, és vazze.
Írta 2004. július 16. - 14:18
Írta 2004. július 16. - 13:02
Írta 2004. július 16. - 12:50
Írta 2004. július 16. - 12:48
Írta 2004. július 16. - 12:36
ide is beírom, gyakrabban olvassák...
hu
benyomatam a tv-t, m1, 12:25, mit látok... riport a fogasról. 7évente újítják fel, most is karbantartás alatt van, ... és akkotr jött Demszky, aki a követzkezõket mondta (nem túl pontos, de a lényege ez):
Sokan használják a fogast, de sajnos sok a rongálás, ezért sajnos ki kell tiltani a kerékpárosokat...
...ez a polgárok döntése is... ...én pl kirándulásra szeretem használni az erdõt,...
Ezek így biztos elhangzottak.
(a riportot készítõ nõ elmondta, néhányan extrém sportokra használják az erdõt...)
Ejnye srácok ;D
Viccen kívül:
részemrõl megrpóbálok utánanézni ezen dolgoknak, majd írok a fejleményekrõl... :'(
hu
benyomatam a tv-t, m1, 12:25, mit látok... riport a fogasról. 7évente újítják fel, most is karbantartás alatt van, ... és akkotr jött Demszky, aki a követzkezõket mondta (nem túl pontos, de a lényege ez):
Sokan használják a fogast, de sajnos sok a rongálás, ezért sajnos ki kell tiltani a kerékpárosokat...
...ez a polgárok döntése is... ...én pl kirándulásra szeretem használni az erdõt,...
Ezek így biztos elhangzottak.
(a riportot készítõ nõ elmondta, néhányan extrém sportokra használják az erdõt...)
Ejnye srácok ;D
Viccen kívül:
részemrõl megrpóbálok utánanézni ezen dolgoknak, majd írok a fejleményekrõl... :'(
Írta 2004. július 15. - 19:36
naya
persze,mint történet jól megállja a helyét:)
van benne izgalom,tetõpont,és persze a jó végül elnyeri jutalmát és a rossz megbûnhõdik...
persze,mint történet jól megállja a helyét:)
van benne izgalom,tetõpont,és persze a jó végül elnyeri jutalmát és a rossz megbûnhõdik...
Írta 2004. július 15. - 13:13
sajnos több ponton sántít a sztori, de ez általában így van a neten terjedõ ilyen rémtörténetekkel. Dehát blikket sem azért vesz a nép mert annyira hiteles lenne!...
Írta 2004. július 15. - 09:07
Honnan tudjátok,h ez a story nem fake?
Ha nekiülök,írok 1 ilyet mentõssel,tûzoltóssal és kormányautóssal is.Vagy FKF Rt. locsolókocsival is,de azt senki nem utálja annyira...
ez jogos felvetés, de ettõl függetlenül azért sztem simán elképzelhetõ... :
Írta 2004. július 15. - 07:56
Honnan tudjátok,h ez a story nem fake?
Ha nekiülök,írok 1 ilyet mentõssel,tûzoltóssal és kormányautóssal is.Vagy FKF Rt. locsolókocsival is,de azt senki nem utálja annyira...
Írta 2004. július 14. - 23:49
:-*...off
tAmS, rossz a link az aláírásodban, duplán van benne a "http://" !
on