Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

kirixai

kirixai

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Budapesti hírek
130 éves a fogaskerekû - biciklistopot terveznek
A sportbiciklizés természetkárosítása miatt a fõváros megtiltaná a fogaskerekû szerelvényein a kerékpárok szállítását - jelentetti ki a fõpolgármester a "kapaszkodó" vasút 130 éves születésnapján, pénteken. Az eseményen elhangzott: a BKV, a tömegközlekedési problémákról civil kerekasztal-beszélgetést szervez augusztus végén.

A fõvárosiak tömeges panaszai nyomán, környezetvédelmi érdekbõl a jövõben tilos lesz kerékpárral felszállni a fogaskerekûre - mondta Demszky Gábor. Hangsúlyozta: kemény tiltakozásra számít, de elszánt arra, hogy az õszre a Fõvárosi Közgyûlés elé terjessze a bicikli-korlátozási javaslatot. Mint mondta, a fogaskerekû 130 éve az egyik legyszebb budapesti zöldövezetbe szállítja a polgárokat és a vársoba látogató túristákat, ezért megengedhetetlen, hogy a páratlan természeti értéket képviselõ környezetet folyamatosan rombolják.

A 300 méter szintkülönbséggel 4 kilométer hosszú útvonalon kapaszkodó vasút születésnapján Aba Botond cáfolta a fogaskerekû mûszaki állapotát megkérdõjelezõ „rémhíreket”. Közölte: a meglévõ hét szerelvény élettartama harminc év, mûszaki felülvizsgálatuk hétévente kötelezõ, a kocsikból hat üzemképes, egy pedig értéknövelõ felújításon esik át. A BKV Rt. vezérigazgatója bejelentette, hogy társaságuk a tömegközlekedési problémákról civil kerekasztal-beszélgetést szervez augusztus végén.

http://www.budapest....x?page=budapest

"a fõvárosiak tömeges panaszai nyomán"??
és ha én meg a gyalogosokra panaszkodok, akkor õket tiltják ki?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

link=board=7;threadid=3335;start=795#msg197044 date=1089986773]
Nem a bicikliszállítást kell beszüntetni,hanem a Demszkyt ;D

Ezt én már le se mertem írni ! 8)

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
mit indítottam el... ;D
node...
ez lehetett az
van itten 1 telefonszám is
egyenlõre ez van, többet még nem találtam.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
Nem a bicikliszállítást kell beszüntetni,hanem a Demszkyt ;D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Jah, lehet egyenesíteni a kaszákat ! ;)

Ráadásul a pizzéria is tönkremenne ! ;D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Nemhiszem, hogy ezt megtszik, akkor hatalmas parsztlázadás lenne itt.....én meg az elsõ sorban állnék.. ;D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Látjátok ez az igazi fejlõdés ! Amikor 6.-ba jártam általánosba kb. akkor engedték be a bringásokat elõszõr legálisan a fogasra. Eltelik cirka 10 év és vissza az egész.

1. bringások nélkül KONG a fogas az ürességtõl
2. ezért nem zavarhatjuk a kirándulókat sem
3. az erdõ mindenkié
4. Demszky csak a levegõbe beszél mint általában a azok akikhez tartozik (ha ez túl erõs volt akkor törlöm / szedjék ki a modok nyugodtan !!)
5. így megyünk a zeu-ba ?

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Ezután simán leborítják a sínrõl a fogast, ha tényleg kitiltják a bringákat. A gyalogos fel tud menni busszal is, és vazze.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
most lesz csak rongalas

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
A fogas a bicikliseknek köszönheti a hangulatát :D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
ajjaj.....nemlesz jó vége.
rongálás? kicsoda? >:( >:( száradna le a keze.... :)

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
itt vér fog folyni....

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
ide is beírom, gyakrabban olvassák...

hu
benyomatam a tv-t, m1, 12:25, mit látok... riport a fogasról. 7évente újítják fel, most is karbantartás alatt van, ... és akkotr jött Demszky, aki a követzkezõket mondta (nem túl pontos, de a lényege ez):

Sokan használják a fogast, de sajnos sok a rongálás, ezért sajnos ki kell tiltani a kerékpárosokat...
...ez a polgárok döntése is... ...én pl kirándulásra szeretem használni az erdõt,...

Ezek így biztos elhangzottak.
(a riportot készítõ nõ elmondta, néhányan extrém sportokra használják az erdõt...)
Ejnye srácok ;D

Viccen kívül:
részemrõl megrpóbálok utánanézni ezen dolgoknak, majd írok a fejleményekrõl... :'(

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
naya
persze,mint történet jól megállja a helyét:)
van benne izgalom,tetõpont,és persze a jó végül elnyeri jutalmát és a rossz megbûnhõdik...

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
sajnos több ponton sántít a sztori, de ez általában így van a neten terjedõ ilyen rémtörténetekkel. Dehát blikket sem azért vesz a nép mert annyira hiteles lenne!...

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Honnan tudjátok,h ez a story nem fake?
Ha nekiülök,írok 1 ilyet mentõssel,tûzoltóssal és kormányautóssal is.Vagy FKF Rt. locsolókocsival is,de azt senki nem utálja annyira...:)

ez jogos felvetés, de ettõl függetlenül azért sztem simán elképzelhetõ... ::)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Honnan tudjátok,h ez a story nem fake?
Ha nekiülök,írok 1 ilyet mentõssel,tûzoltóssal és kormányautóssal is.Vagy FKF Rt. locsolókocsival is,de azt senki nem utálja annyira...:)

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts

off

tAmS, rossz a link az aláírásodban, duplán van benne a "http://" !

on

:-*... ;)

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
nemrossz...
de sajna -hiteles forrásból- hallottam különbet is... :-X

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
off

tAmS, rossz a link az aláírásodban, duplán van benne a "http://" !

on