Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1660 hozzászólás a témában

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
Szerintem se lesz ebbõl semmi....csak blöfföl ;D De ha mégis megtörténik az elképzelhetetlen, és szörnyû sötétség borúl ránk, akkor én feltekerek a hegyre ;)
Nehogymá elbassza az egészet.....csakazértsem. :D

JAH, és ha kiszeded a kerekét a bicónak meg mittom én akkor úgy nem lehet szállítani a fogason mint cumó?
Tehát mint a vénasszony a járokeretét......te meg a bicót, meg a 2 kereket :P ;D Há nem...?

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
kapja be demszky! >:( szerintem õ csak azt érzi ami a légkondin keresztül bemegy a kocsijába ::) !nem érzi azt amit a városban futók,bicajosok etc érez!ha parkoló kell vágjuk ki a fát de ha sportolni,kikapcsolódni szeretnénk akkormeg?mennyünk a városba és fulladjunk meg? >:( a fagashoz meg rakjon akkor kerékpárszállítót!vagy valami!

A tiltás nem segíti elõre a dolgokat hanem csak lejjebsüllyeszti!
szóval ki kéne valami megoldást találni!

baksatg

baksatg

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
kiváncsi lennék,hogy ha a nyugdíjasok után a kerékpárosok kérvényeznék D-nél ,hogy tiltsák ki a nyugdíjasokat a kerékpár utakról ahhoz mit szólnának.
Sõt van egy jobb ötletem, tiltsák ki az "utánfutós" nyugdíjasokat a bkv jármûveirõl.
Amúgy a kijelõlt kerékpárral használható út ugyanolyan pint a türelmi zóna.Csak ott lehet ,de b@sznak kijelõlni 8)

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

nem kell mindjárt összeszarni magatokat, nem lesz abbol semmi. õvé a jánoshegy vagy mi?

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
K!svajda! Olvasd el mit írtam és pár régebbi hozzászólást is.
Engem nem a túristák zavarnak, hanem az, hogy ki akarják tiltani a bringásokat a Jánoshegyrõl. Ha összejön nekik, akkor lehet, hogy a következõ dolog az lesz, hogy "vidéken" is mindenhonnét ki lesznek tiltva a bringások (ez zavar engem!) és akkor hol lehet majd bringázni?
Demszky azt akarja, hogy a bringások tünjenek el a Jánoshegyrõl és az csak a túristáké legyen (erre írtam, hogy szerintem elég kevés a túrista, nem az volt vele a célom, hogy csak a bringásoké legyen, hanem a bringások ne legyenek kitíltva! ez nagy külömbség).
Nos, mivel "vidéki" vagyon nagyívben nem érdekel Pest, de az miatt érint, hogy amit már egyszer írtam, hogyha a Jánoshegyrõl ki lesznek tiltva a bringások, akkor lehet, hogy "vidéken" is ki lesznek tiltva mindenhonnét a bringások (ez érint engem!).
Ahelyett, hogy marakodnánk itt mint kutyák a csonton értelmesebb lenne inkább nem a másikat cseszegetni minden aprósággal, hanem összetartani és különössen annak örülni, hogy a "vidéki" bringások is kiállnak melletetek "pesti" bringások mellett, mert lehet, hogy ma még csak a ti ügyetek, de lehet, hogy holnap már az egész ország ügye lesz (mert minket is érinteni fog neadjisten egy esetleges törvény, mely nemcsak pestre vonatkozik vagy mert valamelyik polgármester kitalálja, hogy náluk is kitíltja a bringásokat, mert Pesten ezt már megcsinálták)!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
majd meglátjuk.
még jó h ez a Demszky mindent megtesz a sportolásért.
de mit tegyek ha akkor kátyuk vannak az uttesten ami felvisz, hogy összetörik a biciklim rajta?!
mind1, semmi nem lesz remélem ebböl, mert akkor ANYJA HÁTÁN..... :-X

kiri

kiri

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Demszky kitiltaná a biciklistákat a fogaskerekûrõl

2004. júl. 16., 17:32

130 éves a Svábhegyi Fogaskerekû Vasút. A BKV Rt. vezérigazgatója cáfolja azokat a híreket, hogy a fogaskerekû balesetveszélyes lenne. Demszky Gábor fõpolgármester bejelentette: kitiltják a biciklistákat a fogaskerekûrõl, mert a kerékpárosok ezzel a jármûvel jutnak fel a hegyre, ott pedig zavarják a kirándulókat, és károsítják a természetet.

A fogaskerekû vasút Európában harmadikként indult el 1874. június 24-én Budapesten a Városmajor és Svábhegy között, jelenleg évente mintegy 2,3 millió ember utazik a rajta. Az elmúlt hetekben civil szervezetek arról számoltak be, hogy a fogaskerekû nem biztonságos, és mindennaposak az üzemzavarok. A BKV-nál ezután belsõ vizsgálatot rendeltek el. A vasútpályát a Gyõri egyetem szakemberei is rendben találták, ezért nem érti a közlekedési vállalat elsõ embere, hogy ki és miért terjeszt rémhíreket.Aba Botond a BKV Rt. vezérigazgatója elmondta: "A belsõ vizsgálat két eredményt hozott, az egyik, hogy nem tudjuk megerõsíteni azokat az értesüléseket, hogy mûszaki hiányosságok, vagy balesetveszély lenne a fogaskerekûn. Gyakorlatilag most is hét jármûbõl hat üzemképes, a hetedik pedig értéknövelõ felújításon van amit hét évente kapnak meg ezek a jármûvek.

A jármûvek egyébként harminc évesek és körülbelül még 10-15 évig közlekedhetnek, a BKV már új szerelvények vásárlásán gondolkozik. A 10 órakor kezdõdõ ünnepélyre várták Demszky Gábort is, azonban sokak meglepetésére több mint fél órát késett az eseményrõl. A fõpolgármesternek azonban nem csak az idõvel, hanem a mikrofonnal is gondjai akadtak. 1993 óta a kerékpárosok is igénybe vehetik a jármûvet, a fõpolgármester velük szemben azonban korlátozó rendelkezés bevezetésére tesz javaslatot a közgyûlésnek. Demszky Gábor azt szeretné, ha nem használhatnák a biciklisták a fogaskerekût, mert a hegyrõl leszáguldó kétkerekûek tönkreteszik az erdõt.

Demszky Gábor fõpolgármester elmondta: "Nem azért mintha sportellenesek lennénk, sõt, imádjuk a kerékpár sportot, hajtsanak fel kerékpárral a hegyre, sportoljanak úgy, kevesebben fogják akkor egyfajta lesikló pályaként használni az erdõt. Ezzel írtva a növényzetet, tönkretéve a környezetet, és balesetveszélyt okozva akkor, amikor nem csak õk vannak fönt, hanem egész budapest azért, hogy kiránduljon."Azt nem tudni, hogy a kerékpáros társadalom hogyan reagál a bejelentésre, de az biztos, hogy a biciklissport szerelmeseit hátrányosan érintené az intézkedés.

hát eléggé hátrányosan...szerencsére tele van feltételes móddal a dolog, reméljük nem fogadják el...de iljicSnek igaza van, ne adjunk okot az ellenkezõjére.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
na.
pont pénteken voltunk ott a fogasnál amikor kint volt a demszki is és éppen nyilatkozott, hogy majd jol betiltja a fogasos bicoszállitást. ezzel is csökkentve a bicosokat odafent.
aztan jött a TV és kérdezte mit szolunk...
jol felháborodott mindenki:)
páran elmondták a véleményuket, és az votl a zárószöveg hogy jobb lenne ha inkább drogoznánk egész nap bicozás helyett? ... igaz ::)

szvsz nem lesz egyenlõre ebböl semmi. és ezt ö is tudja.

Blackfox, a te viselkdesésed meg röhelyes, látszik hogy nem vagy pesti és nem ismered a fogast..
méghogy a turisták hagyják az extrém bringáok területét meg bla bla... elférünk egymás mellett, hidd el.
nem az a léányeg hogy csak a mien legyen a hegy..

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Elvileg nem, de ki tudja?
Hátha megengedik..
De én nem akarok szarakodni ilyenekkel, fogas rulla.
Ma pl este hétkor csak és kizárólag bicósok voltak elõl..

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
A tüntetésre a haverjaim meg én is jelentkezek, csak szóljatok hogy mikor lesz.... ;)

Azt nem tudja valaki, hogy ha kikapom a canga kerekeit akkor már belefér-e a csomag kategóriába?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Abban kell bízni hogy a BKV-n nem fogja tudni átpaszírozni a dolgot Demszkygrád igazgatója !

Addig is: VISELKEDJETEK és szóljatok mindenkinek a dologról !

NagyFõnök

NagyFõnök

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Az elõzõ hozzászólásomat úgy írtam hogy nem olvastam el egyik cikket sem csak a ti véleményetek.
Két dologra jöttem rá:
1. Ez még nem eldöntött tény (lehet és kellis rajta változtatni)
2. Itt egy biciklist sem kérdeztek eddig + csak a fejük felett akarnak dönteni
És eszembe jutott még egy harmadik is:

"a sportbiciklizés természetkárosítása miatt a fõváros megtilta a fogaskerekû szerelvényein a kerékpárok szállítását - jelentetti ki a fõpolgármester "

érzitek hogy a kettõnek semmi köze egymáshoz?
ha a fogason nem lehet(amibe belegondolni is rossz) ekkor a kissebb teamek vesznek csapatbusznak mondjuk 1 varburgot és azzal mennek fel a hegyre és tovább
"természetkárosítanak" ;D

NagyFõnök

NagyFõnök

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Ez egy köcsög(sejtem hogy moderálva lesz de erre nem találok jobb szót). A tüntetés az jó 5let meg kéne mutatni hogy hányan vagyunk (szerintem nagyon sokan) mert nem csak a Dh és Freeride arcok használják a fogast hanem (ha bevallják ha nem ;D) sok cc-s is fogassal kezdi a tekerést. Ha lesz tüntetés abba be kéne vonni a médiát is mert nagy a közvéleményformáló hatása! a politikusok nem szeretik ha az esti híradóba egy tüntetéssel kapcsolatban halják a nevüket! ;D ;D

atee

atee

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Igaz, hogy nem vagyok se pesti, se DH-s de ez akkor is kib*sz*s amit Demszky akar. Pesti haverjaim mondták, hogy munka/suli mellett csak arra van idejük, hogy kiugorjanak a János-hegyre, és most demszky(szándékosan írtam kisbetûvel) ezt is elvenné tõlük?
A nyugdíjasoknak meg semmi sem jó!!! Duna Maratonon meg egy öreg bá a mezõnyön keresztül akart átmenni az úton, el is ütötték (én csak a bringást sajnálom) úgyhogy nekem meg velük van bajom!!!
Szóval ha lesz valami tüntetés én ott leszek

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Remélem nem ússza meg Demszky annyival a Tornádós dolgot, hogy ejnye-bejnye!

Ugyanmá' ! Ez a következmények nélküli ország ! :-X

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Nem azért, de én még alig láttam túristát a fogason (igaz nem vagyok pesti) és Pesten is egyre kevesebb túristát látok.
A nyugdíjasok egy része minden ellen kattog! Semmi nem jó nekik. Ha kapnak pénzt, akkor kevés nekik, ha valami jó másnak, akkor az nekik rittig nem jó! Be vannak kattanva.
A természet tisztaságát nagyon tudom kifogásolni és a természet tisztaságáról nem éppen mi extrémbringások tehetünk!
Ha ezt elérik, hogy a Jánoshegyen nem lehet bringázni, akkor elég csúnyán élni fognak a törvény adta lehetõségekkel és igen szigorúan meg fogják büntetni azokat, akik megsértik majd ezt a törvényt. Amit õk akarnak az a szent és sérthetetlen és a jó (legalábbis nekik)!
A Vitalitas oldala éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy kellene még sportolásra alkalmas hely, mert kevés van belöllük.
Németországban minden városban van park, ahol van bõven sportolásra alkalmas hely, itt nem nagyon.
Remélem nem ússza meg Demszky annyival a Tornádós dolgot, hogy ejnye-bejnye! Nagyon remélem, hogy menesztik.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
hóhó!
mit találtam!:
http://vitalitas.hu/.../Versenyben.htm

itt egy jó kis idézet!:
k:A f?város nemigen alkalmas kisebb közösségek ingyenes sportolására, pl. kevés a nyilvános sportpálya, futópálya, park.
f:Szerintem azért vannak már remek lehet?ségek.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Az jó volt,hogy demszkyt feljelentették közfenyegetésért,amikor tornádót jósolt ;D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
szerintem sem lesz belõle semmi ha meg igen akkor nagyon izmosak lesznek azok akik tényleg szeretnének lezúzni ;D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Köszi.

Ezt alapjaiban nem értem..... Miért ebben látják a megoldást? Van egy erdõtörvény (http://normafa.hu/erdotorveny.html) ami kimondja, "Az erdõterületen kerékpározni és lovagolni, motorral, illetõleg gépkocsival közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad. "..... vagyis ez fogas független.... ha nincs kijelölt kerékpár út akkor nem lehet ott bringázni.... igény volna rá? persze, hogy volna! akkor..... ki kell jelölni utakat!.... ennyire egyszerü.... Demszky agyilag odáig terjed csak, hogy tiltás, tiltás és tiltás.... ("levertek" szanaszét a városban egy rakás ronda zöld és egyéb szinü oszlopot, hogy ezel vegyék elejét a tilosban parkolásoknak.. remek! de parkolót azt nem csináltak többet... holott az állam bevétele az autók után nem kevés) ... most úgy néz ki, hogy a bringázáson a sor? Persze vannak helyek ahonnan ki lehet, ki kell tiltani a bringásokat.... de akkor kináljanak fel, hozzanak létre olyan utakat amit ök is használhatnak.......... áhhhhhhh ebbölseleszsemmi

.... a nyugdíjasok mindenre panaszkodnak amúgy is...... Demszky meg már tornádót is igért....na meg világvárost ::)