Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

szabi-én

szabi-én

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Szerintem Demszkynek dobjunk össze egy tesco biciklire, és küldjük le a hegyrõl. ::)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hehhe, jól megmondták a véleményüket.

Persze, hogy gyanús az irás, de azért örülök, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, mint demszki.

Szerintem még ha ez az ügy el is simul, és nem tiltják be a bringaszállitást, a Fogast használó bringásoknak vissza kéne venniük a randa stilusukból (jól tudom, nem mindenki teszi, de sokan igen, hisz jól ismerem a helyzetet), mivel ami most történik, megtörténhet ismét a jövõben és akkor nem biztos, hogy a bringások javára dõl majd a mérleg.

kiri

kiri

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Az a lexebb, hogy egy-két hete a kezembe került egy régebbi (kb 2001-es, '02-es ) térkép, ami Budapest bicikliútjait mutatja be. Ránéztem a térképre, és a pirossal jelölt bicajutak egész pókhálót alkottak a térképen, meg is örültem, hogy ennyi út van amit még nem ismertem...Azán alaposabban megnéztem a dolgot, és pl. a csepeli bekötõ meg volt jelölve mint cangázásra alkalmas útszakasz. Aki már járt rajta, az ismeri...Szó szerint 20 centi mély kátyúk, az út szélén ahol mennék, még mélyebbre besüppedt vízelvezetõ rácsok...Aztán a Duna-part, mint kiépített(!!!) út. = Kimennek 2 vödör festékkel oszt a járdára alkotnak valamit, a gyalogosok meg keresztbe sza...szóval nem érdekli õket, és lehetõleg négyen egymás mellett mennek.

A Fõváros részérõl ezt a hozzáállást tükrözi ez is. Aztán ha nem tetszik nekünk, lehet mondani hogy ugyebár mennyi bicajút van aztán mégse jó semmi.

EgyArc

EgyArc

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sejtettem, hogy ez elõbb, vagy utóbb be fog következni. Bár nem tartom elképzelhetetlennek, hogy demszkáj ismételten a kibaszott nagy semmittevésérõl akarja elhajtani a figyelmet... A BKV-nak 100%, hogy veszteséges a fogas üzemeltetése és ha a bringásokat kitiltják, ilyen téren is tovább romlik a helyzet. Épp ezért talán fennakad a játék a BKV-n. Ha nem, akkor arról lehet szó, hogy vissza kell fogni a fogas forgalmát, hogy indokolt legyen a járatok ritkítása, s így a felújítást is tovább lehet halogatni. Márpedig kik vannak sokan a fogason?
A szomorú, hogy szerintem a következõ ciklusra is ezt a gyíkot fogja megszavazni a jónép...

Más, de nem off. Épp tegnapelõtt hasalt le a fejegység az autómban. Valamikor hajnalban jövünk át a srácokkal egyik szórakozóhelyrõl a másikra, amikor is a SZENTENDREIN - tehát egy 2x3 sávos úton, nem egy kis pöcsöm utcában - akkora hupp volt, hogy 60-nál olyat kúrt az autón, hogy egybõl lenullázta a CD lejátszót. Mivel eléggé toleráns ember vagyok, nem is az fáj, hogy a kurva bukkanóra nincs 20.000 forintja az államnak, hanem hogy egy 500 ft-os táblát sem tudnak kitenni, hogy vigyázz faszfej, úthiba.... ezzel kéne inkább foglalkozni és nem azokkal a nyugdíjasokkal, akik a feleslegesség érzésüket úgy próbálják orvosolni, hogy fogyasztóvédelemhez / panasz-fórumokhoz / orvoshoz / médiához fordulnak azzal, hogy bolhás a szomszéd házban lakó macska. A tüntetésbõl meg kábé semmi nem lesz. Volt már SZÁMTALAN internetes kezdeményezés, általában az lett a vége, hogy 3-4 ember együtt ült be egy kocsmába és masszívan szidta a felmenõit annak, aki ellen "többezres" megmozdulást szervezett... Meg egyébként is, mit lehet elérni azzal, hogy utcára mész? A sajtó még alá is szolgál demszkájnak és kábé úgy fog lejönni a hír a csodálatosan pártatlan tévében, hogy szélsõjobboldali fiatalok vaskos zsidózás közepette kövekkel dobálták meg a rendõrséget és zászlót égettek... És akkor még nem is beszéltünk a bringautakról. Demszkáj veri magát, hogy tizennégy év alatt képes volt összeütni 130km kerékpárutat. Csak három dolgot felejt el.
1. ebbõl kb. 90km valójában gyalogosjárda, de azért kikúrta a bringaút táblát, hogy el lehessen mondani: van bringaút
2. a 130km évi nem egész 10km-t jelent. Erre fényezi magát??
3. a budapesti bringautak állapota olyan szinten tragikus, hogy még egy trekking gépen is kiugrik az embernek a szeme. Múltkor rámentem virsligéppel a szentendrei út melletti "bringaútra". Kábé 15m megtétele után már fordultam is vissza, mert békásig lenulláztam volna a kerekeimet, a mogyorómat és a csuklómat is.

na további jó sportolást mindenkinek...

ui: itt a fidesz válasza a dologra. Sok igazság van abban, amit mondanak, de messzirõl szaglik a populista politika az írásról...

http://ots.mti.hu/pr...sp?newsid=28980

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
Ohh...egyébként a viselkedés az télleg aggasztó eggyes emberkéknél, de azzal, h mindenki megigéri hogy jólesz, szépen viselkedik, nem beszél csúnyán, segít a néninek kiszálni a fogasból, meg nem szórja szét a pizzát a földön, azzzal mért segítenénk ezen az ügyön? Mostmár mindegy...elõbb kellett volna gondolkodni.
demszky-nek nem a köcsög kis srácokkal van a baja....

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
Bekell szervezni az avantit is, a tüntetésbe ;D ......de ebben van valami...ez az avantinak is óÓÓóóóóóóriási szopás lenne.

NagyFõnök

NagyFõnök

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Rás: írhattam volna más példát is de eddig ez volt a legaranyosabb ;D Írhattam volna azt amikor a komplett család leragadt a k-polnánál és velünk drullolt hogy összejöjjenek a trükkök. Apuka a bicókrol kérdezett az Anyuka szörnyülködött a gyerekek meg csak simán élvezték.
A kultúrával kapcsolatban pedig maximálisan igazad van.Néha nekem is ég a bör a képemröl a a "sporttársak"miatt.Nem részletezném hogy miket csinálnak a kissrácok aki jár fogassal úgy is tudja miröl beszélek. >:(

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
zolle: ;D

Ez az egész egy vicc.
talaj szétfékezése,erózió: a biciklisek útvonalai többnyire ösvények,amiket GYALAGOSOK koptattak ki!
És nem azért mondom,de szerintem demnszky bá' nem látta a sípályás northsore-okat.mert az turistalátványosság volt....
nagyon sok kiránduló csak azért ment fel,hogy megnézze...

edit:kiesett egy nõ a libegõbõl.
és ha a biciklis forgalom csökkeni fog,akkor bizony így fog csökkeni az avanti és a kõ büfé forgalma...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
najo, de akkor az egyetlen értelmes pizzéria is csödbemegy, hisz mi tartjuk fent....
avanti rulz.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
Ha a fogas befuccsol akkor meg a libegõn fognak lógni a bicajok......és onnan még jobban lehet szemetelni. ;D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Arra gondoltam hogy ki a f*szt érdekel, hogyha nem lehet már fogasozni? Úgyis dög unalom a hegy.
Legfejjebb annyi baj lehet belõle hogy nehéz lesz összefutni vaspetibarátommal, ugye juhi?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
de a japó túristák itt vannak évente egyszer a magyarok meg minden hétvégén ::)

a másik hogy a kultúráltság és az intelligens viselkedés plusz nem szemetelés kell legyen az alap, ha valamit is el akartok érni..

Nem szabad hogy fogást találjanak a dolgokon, mert akkor vége a dalnak... mert a hatalom náluk van és nem nálunk :-X

NagyFõnök

NagyFõnök

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
A tüntetés úgy látom mindenkinek tetszik ;D
lehet meg kéne csinálni akármi is lesz ennek a vége 8)

Más: Tényleg sok szemetet hagyunk fent!!! Csak meg kell nézni mondjuk a K-polnát mindig teli van szeméttel.
De ez semmi télen voltunk dh-zni az egyik legnagyobb hóesés után és a sípálya melletti egynyomos ösvény tele volt frissen felvitt sitteszacskókkal!!! Nem tudom ki az az állat aki képes felcipelni a sittet azon a kis ösvényen mert ott semmi nem megy el csak a bicó (esetleg a motor).Az ilyen barmokat kéne kitiltani a hegyrõl (meg az egész országból) nem a bicósokat akik egyáltalán nem zavarják a túristákat (bár tényleg nem kéne szemetelni).Sõt még tetszik is nekik!!!
(A gellérthegyi útátugrásnál a japó túristák megkértek multkor minket hogy had áljanak az elugró tövébe egy fénykép erejéig amíg mi felettük repkedunk ;D)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a kerékpár egy kerekének kivétele is már csomaggá redukálja le.
kettö meg föleg.
szal ott a 21-es busz, ami még közelebb is visz, hisz a normafához megy....
stb.
nem a szemetelésröl van szó, mert a bicósok nem szemetelnek.
hanem a hegy és a növényzet rongálásáról, SZÉTFAROLÁSÁRÓL.
ugye-ugye ::)
majd kiderül milesz.
és lensvernek igaza van, valahogy kultúráltabban kéne viselkedni a fogasnál, pl már az én arcom is ég a többi "okos" kerékpáros miatt.... ::) :-X

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
nem teheti meg?szerintem simán. :-\ Gondolj csak bele, egyik napról a másikra nem csatolják föl a bringaszállítót, lessz max 2 tûntetés aztán annyi. Gondolom kocsit nem fogtok robbantgatni. A természetkárosítás vicc, van egy minimális erózió, de az bõven belefér, szemétdobálás biztos van, de mérget mernék venni, hogy amikor a zsírnyakú emberek -akinek nem inge- felmennek vasárnaponként "kirándulni" ezerszer több szemetet hintenek el az erdõben.

Amúgy meg ez talán egy intõ jel, hogy a jánoshegyi bringások kicsit normálisabban viselkedjenek (lásd. nem szemetelnek, nem húznak el a járokeretes néni mellett 2cm-rel a monstrumaikkal, fogason kicsit inteligensebb viselkedés etc.), mert bizony demszkybácsinak hatalma van.

szabi-én

szabi-én

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
A fogason a hegyre csak bicósok járnak!!
Alig van utas!! >:(
És ha egy megálloval késõbb szálokfel akkor mi van?
Kifogja megtiltani???>:(
Tüntetés ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Természetkárosítás= föld felsõ rétegének tönkretétele, kifékezések, növényzet pusztitása.

Csak azt nem értem, mibõl gondolja, hogy úgy kevesebb lesz majd a pusztitás a Jani-hegyen. Szerintem ehhez nem kell túl sok ész, hogy valaki ezt átlássa. A motorosok ugyanúgy följárnak majd. Akinek fontos nagyon a dh, az megoldja: vagy fölteker majd ;D ;D, de biztos lesznek olyanok is,akik szereznek kocsit, vagy ha mondjuk egyesületrõl van szó, szereznek egy minibuszt, aztán mennek azzal. A Demszky sajna semmivel se jobb, mint a többi politikus.

Ha pedig arra gondolok, hogy mennyi fát vágnak ki parkolóknak, panzióknak, magánházaknak, lakótelepeknek, gyáraknak, stb... és hogy mindez mekkora természetkárositással jár, felforr az agyvizem, hogy már megint a legkisebbeket bántják, akik a legkevésbé kártékonyak e téren. Ez ugyanaz, mint amikor az óvodás gyerek egy kutyát kezd el téglával dobálni, mert azt megteheti õ is, ahhoz van hatalma.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
Hát...mondjuk szemétbõl sokat termelnak a bringások az biztos.
Egy csomó helyen, ahol meg szoktak pihenni a bicósok....(van sok hely)...ott bizony elég sok szir-szart hagynak maguk után. :( Fõleg az olyanok akik 2 bunni között szívnak el egy cigit.... ;D Szerintem erre gondol. Habár ez kurv@ kis mennyiség. :P
.....ha mindegy. valaki elkezdte ezt a baromságot, és õ meg folytatja, h az emberek lássák hogy a nagy Õ még a természettel is foglalkozik..

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
azzal együtt, hogy valóban gyíkság demszky ötlete, de azért sztem nem kéne primitívkedni, anyázni stb. elég ha õ primkó muháháhá ;D

Robifiu

Robifiu

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
arra azert kivancsi lennek, hogy pontosan mit is ert termeszetkarositas alatt... a ven troggy nyugdijasok meg azert vannak ott mert full ingyen kapjak a BKV-t es egesz nap csak utazgatnak... amugy meg remelem hogy valaki majd jol pofan csapja a barmot, mert ijeneket meg kitalalni is nagy pofatlansag...