Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

BKV-ellenõrök, rendõrök, erdészek - társadalmi problémák

- - - - -

• Please log in to reply
1660 replies to this topic

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

ezért konkrétan elvihet a rendõrbátsi, mert állampolgári jogod h mindig legyen nálad személyi, vagy vmi amivel igazolni tudod magad

18 év alatt is?

amugy kösz a tippeket, majd megjegyzem a jármûvek számát..

de tényleg sok a tapló a fogason
egy elhagyott pizza papírt persze amit más otthagyott én fogtam és kidobtam.. másoknak ez nehéz?? és akkor mindenki csodálkozik h utálják a bringásokat..

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
azt már én is megfigyeltem, hogy akik 2-300 ezres gépekkel fogasoznak, azoknál alap, hogy lyukasztanak és tök normálisan viselkednek :P (nem)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Hát igen! Az ba**na be, ha megmagyarázod az ellenõrnek, hogy vettem egy Lambdát, oszt nem maradt pénzem jegyre! :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
nekem is tök meglepõ, hogy velem egész normálisak pedig van jegyem (a bringához is) és nem kiabálok, köpködök, rugdosom a nyugdíjasokat, nem hagyom ott a félig megrágott pizzát, nem öntöm ki a sört az ülésre, stb. és nem is kell paráznom hogy jönnek-e, mikor dobáljam az 1 forintosokat, szaladjak a lyukasztóhoz ... :rolleyes:

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts

lefizetés nem ment volna mert 1 forint nem volt nálam:)

Régi trükk, és nem törvényes és sztem "voltmár" kategória:
Ha vannak nálad 1- vagy 2-forintosok, akkor szépen beledobálod a lyukasztókba, így egy jeggyel ("nem mûxik a lyukasztó") több napot át lehet vészelni....u.i télleg ritkán tépik el a jegyet.

Amúgy rendesek az ellenõrök mostanában mindenhol, fogason is, másutt is: megtanították õket egy kis modorra meg ilyenek. Ha így megy tovább még kedvelni is fogom õket :love1: (hozzáteszem hogy mindig van bérletem).
Meguntam az aláírásom....

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Én sokat még nem jártam a fogason, de mi úgy csináltuk, hogy megjegyeztük a szerelvény számát amivel felmentünk. Ja és feltétlen csak lyukasztós kocsival. Ezeket a jegykezelõket nem állítják át egy nap alatt. Ha szerencséd van akkor nem lesz ellenõr aki beletépjen a jegyedbe, így egész nap ugyanazokkal járhatsz. azért felszálláskor egy papírral meg szoktuk nézni, hogy egy buzgómócsing nem állította e át a lyukasztót, de ilyen még nem volt.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Jogod? Inkább kötelezettséged :P

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

[SIZE=2]a büntit is csak azért úsztam meg mer nem volt nálam személyi v diákigazolvány

ezért konkrétan elvihet a rendõrbátsi, mert állampolgári jogod h mindig legyen nálad személyi, vagy vmi amivel igazolni tudod magad
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem hát. hanem jópár éve. és szerencsére így is marad, bármennyire küzd a bringás társadalom ellene.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
tök függetlenül az eddigiektõl
a bringaszállítás nem 1-2 éve van azért... :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

amugy sztem azt csinálom áprilistól h veszek 1 bérletet plusz viszek magammal egy köteg jegyet és figyelek.. ha jön ellenõr lyukasztok
így talán megéri

erre egyedül sikerült rájönni, vagy valaki mondta..? mert kb mindenki ezt teszi

de én sem értem mi a baj a fogassal

az ausztriai felvonó azért van, hogy egy hegyre felvigye a síelõket/bringásokat
ez pedig a budai öregasszonyok begyûjtésére, majd a moszkvatérhez közeli ponton való lerakására szolgál
meg mellesleg, egy pár éve bringát IS lehet szállítani rajta
szóval örülni kéne inkább neki..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
igen.
így éri meg és így törvényes.

színvonal? mire gondolsz? tiszta, nem büdös, fel van újítva mind, csak tele van köcsög biciklistával, szal igazad van, ez lerontja a színvonalat sajnos. de amúgy fullos gép, talán legjobb színvonalu szolgáltatása a BKV zRT-nek.

mit szeretnél ennyi pénzétz, hoszteszlányokat, meg teljes kiszolgálást, svédasztallal?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
sztem lasssú, pl egy osztrák felvonóhoz képest.. feltekerni nyilván lassabb.. de 340 forintért színvonalasabb szolgáltatást..

lefizetés nem ment volna mert 1 forint nem volt nálam:)

amugy sztem azt csinálom áprilistól h veszek 1 bérletet plusz viszek magammal egy köteg jegyet és figyelek.. ha jön ellenõr lyukasztok
így talán megéri

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
1 bérlet neked. 1 jegy a bringának.

min vagy meglepõdve? amit csinálsz az végülis lopás
szolgáltalás, amiért nem fizetsz. nem lassú,tekerj fel gyorsabban.
mit csinálkhat? õ semmit. rendõrt hívhat, aki meg nem adhatja ki neki az adataidat. cserébe ezt nem kéne megvárni.
vagy lyukasztani kéne.
vagy lefizetni õket, ez is müködik.

ezt a lefutott témát felesleges elõvenned;)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
ma is jól elbaszta egy fasz ellenõr a bicózásomat mert csak 1 jegyte lyukasztottam a fogason
kiderül h kettõ kell.. de ki a fasz ad 340 forintot egy fogasért? ami szar lassu meg minden.. ez ha mondjuk egy intenzív nap van és mondjuk 7 alkalom az 2380 ennyiért már sztem egy ausztiai üléses lift napijegy is van.. mit képzelnek ezek??
mindenesetre képes volt félórán át basztatni engem az õ idejét is húzva
a büntit is csak azért úsztam meg mer nem volt nálam személyi v diákigazolvány
ezért is kipakoltatta a táskámat meg minden
mit csinálhat ha nincs nálam semmi? rossabb esetben rendõrt hívhat és börtön? vagy csak leszállítás?

mit lehet csinálni? ha veszek 1 bérletet az elég? vagy vegyek 2 bérletet egyet magamnak és egyet a bicómnak?:)
ha ez lesz akkor inkább felmászok komolyan mondom

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem teljesen ilyen, de hasonló esetem volt nekem is, a különbség, hogy lépésben haladt a forgalom és mindezt zebrán követte el az illetõ, miközben balra fordultam. Én nagyon sokat tükrözök hátra.. Néha túl sokat is.. Az illetõ 3-mal mögöttem lehetett, index kint volt, többszöri tükör után kanyarodtam. Õ unta a forgalmat és kiugrott padlógázzal. Én akkor már a keresztbe "tolakodó" autósokra és a gyalogosokra figyeltem. A szemem sarkából éreztem, hogy valami jön..

nem tom ...én mindig még akkor is belenézek mikor elkezdem tekerni a kormányt...jó a partnernek q.nagy tükre van....de ilyen szituban a pl. soroksári elmû alállomásnál havonta 2 x törhetném rommá az autót....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Nem teljesen ilyen, de hasonló esetem volt nekem is, a különbség, hogy lépésben haladt a forgalom és mindezt zebrán követte el az illetõ, miközben balra fordultam. Én nagyon sokat tükrözök hátra.. Néha túl sokat is.. Az illetõ 3-mal mögöttem lehetett, index kint volt, többszöri tükör után kanyarodtam. Õ unta a forgalmat és kiugrott padlógázzal. Én akkor már a keresztbe "tolakodó" autósokra és a gyalogosokra figyeltem. A szemem sarkából éreztem, hogy valami jön..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nemistudom melyik topicba illene leginkább..
de _kötelezõ olvasmány_ !

http://totalcar.hu/m...et/rendorgyv2!1

van benne pár meredek.

mindattól független hogy gyökerek voltak a yardok, azt azért nehezen tom elképzelni hogy ha az ember tényleg ennyit nézett tükörbe, akkor a csatt tényleg így volt..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Hát igen. Eszembe jutott kb. 10 évvel ezelõtti esetem, amikor a rend õrei hülyének akartak nézni. Szombat este volt, haverokkal épp egy szórakozóhelyre tartottunk, amikor egy fõútvonalon igazoltattak minket. Elõször csak a papírokat kérték el és kérdezték hova tartunk. Biztos nem tetszett, hogy amíg õk dolgoznak mi szórakozni megyünk. Aztán elkezdõdött a hibakeresés: gumik állapota, kötelezõ tartozékok stb. Természetesen nem tudtak belekötni semmibe, így újabb ötlettel álltak elõ, hogy jelentõsen túlléptem a megengedett sebességet. Akkor közöltem ennek nagyon lehúzás szaga van és vegyük jegyzõkönyvbe az egészet. Hát erre bepöccentek és bizonygatták jobban járok ha most fizetek. Természetesen nem fizettem és azzal váltunk el hogy õk feljelentettek gyorshajtásért én meg jegyeztem a helyet, idõpontot, rendszámukat és jelvényszámukat. Persze nem jelentettek fel, csupán és szomorúan konstatálták nem jött be nekik. Azóta megvan a véleményem róluk. Csak arra képesek, hogy csesztessék az állampolgárokat és ha pl. nincs bekapcsolva az övük intézkedjenek. Amikor meg hatékony intézkedés lenne szükséges, akkor meg tehetelenek. Tisztelet a kivételnek!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
nemistudom melyik topicba illene leginkább..
de _kötelezõ olvasmány_ !

http://totalcar.hu/m...et/rendorgyv2!1

van benne pár meredek.