Én nekem Mammutom van és én 15 cm körül gyakorlok fixre ugrani nincs 8 a mammuthba csak annyi amit nem lehet centírozni csak állványban de az ezred kicsi lényegtelen nem is nyolcas.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Egykerekezés, bunnyhopp, ugratás >> váz geometria
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:06
Írta 2002. szeptember 10. - 19:53
Írta 2002. szeptember 10. - 19:48
en most 30-40cm-es dolgokra probalok ugrani en is fixre... nekem Mavic felnim van
de van benn nyolcas...
Írta 2002. szeptember 10. - 19:45
Ha Bunny-t akar valaki tanulni, szerintem kezdje azzal, hogy simán emelje meg az egész bringát. (tehát: egyidejûleg mindkét kerék emelése) Ha ez bejött tudsz kb 5-10 cm-t ugrani, és ha ezt profin tudod, lehet fejlõdni a bunny irányába. Én most kacérkodom a 20-25cm-es fix akadályokkal. Tehát van tétje a dolognak. Csak ezek után már az állandó centírozás nem hiányzik, dehát nincs egy méregdrága hiperszuper Mavic felnim... (se) meg jó kis küllõ(i)m. Ja egyébként tök érdekes, de ha nap mint nap gyakorol az ember (akármirõl van szó) akkor nem megy annyira, mintha mondjuk 3naponta gyakorol, ezt észrevedtétek?
Írta 2002. szeptember 10. - 14:50
igen könnyebb de a bunny elég könnyen meg lehet tanulni aztán fokozatosan lehet egyre magasabbat átugrani!
Írta 2002. szeptember 10. - 13:22
Hali
Szinten mukedvelo bringas lennek, montival bar inkabb varosi tekeresekkel.
Merre szoktatok gyakorolni?
Probaltam mar parszor megtanulni a bunnyzast (varosban ugye hasznos - padka love), de szerintem konnyebb ha az ember latja kozvetlen hogy mellette hogy csinaljak a sracok... es segitenek is.
Szinten mukedvelo bringas lennek, montival bar inkabb varosi tekeresekkel.
Merre szoktatok gyakorolni?
Probaltam mar parszor megtanulni a bunnyzast (varosban ugye hasznos - padka love), de szerintem konnyebb ha az ember latja kozvetlen hogy mellette hogy csinaljak a sracok... es segitenek is.
Írta 2002. szeptember 08. - 22:39
Írta 2002. szeptember 08. - 22:32
hogy en meddig gyakoroltam? tavasz ota. es a legjobb erzes manualozni. de kulonben nyar elejen a rekordom 30-40m volt. most meg tobb...
Írta 2002. szeptember 08. - 22:29
Írta 2002. szeptember 08. - 22:08
az jó! ÉN 170 cm vagyok 16,5" bringával próbálkozom! Szerintem olajos tárcsával sokkal könnyebb nosevilizni, mert jobban tudod adagolno de v fékkel is lehet! JA az egyik haverom egy nap alatt tanult meg pedálból ugorni! 2 év annyit tanult, mint szabó örs 4 év alatt!
Írta 2002. szeptember 08. - 21:57
hellosztok! engem nagyon erdekel ez a téma, ugyanis ezeket szoktam gyakorolni ;D azért nem mindegy, hogy egy kb. 180 centi magas ember 15" vagy 20" bringan egykerozik, nagyobb bringával könyebb megtanulni. én jómagam 160centi vagyok, és 18colos bringaval ökörködök. szokott menni az egykeró fék nélkül is akár 100 méteren át. meg egykézzel is egy jó 30 méter. egykeró rekord egyébként 1600 méter volt. a manual fék nélkül nem nagyon megy, idönkent bele kell fékeznem amitöl rohadtul lassulok. és nagyon nemegy, hogy tekerés nélkül kirántom egykerora (mert merev villám van) és telóval ezerszer könnyebb nekem már azzal összejött ;D ja és megy azért az elsökerekezés (rekord 18 méter) de kicsit szarak a fékpofáim. ti ha elsökerekeztek tárcsával vagy v-fékkel csinaljátok? és ha tárcsafékkel könyebb, akkor miert könnyebb azzal? ??? nameg tegnap tanultam pedálból ugrani, és már 20 hanygyát átviszek ;D ;D ;D na csak ennyit akartam mondani
Írta 2002. szeptember 08. - 21:49
hát igen ha már ráéreztél akkor a távval nem lesz gond én is gyakorlom hátha sikerül majd vmikor...
Írta 2002. szeptember 08. - 21:42
Csak azt az egyet szeretném megkérdezni, hogy meddig gyakoroltad? Mert ez már az a szint, hogy elméletben kilométereket is tudnál menni.
Írta 2002. szeptember 08. - 21:41
hat nekem ez egyiknaprol a masikra jott. nyar elejen a rekordom manualban 40m volt. most 100m. pedig nem volt semmi titkos edzes tervem.
Írta 2002. szeptember 08. - 21:38
Írta 2002. szeptember 08. - 21:30
en is eleinte a fekkel jatszottam manualban es ha lejjebb ment akkor ratekeres de most ha lejjeb megy akkor fel allok es egyen sulyozom.
Írta 2002. szeptember 08. - 21:28
na en ma 100m-t manualoztam. ebbol kb. fele fek nelkul volt. eddig a rekordom 50m-volt, de focipalyan mar siman vegigmentem fek nelkul. ez eleg sok mar? ha nem hiszitek el le is kamerazhatom. en ha akarmit csinalok a jobb es bal kezemrol egy ujj rajta van a feken. ez csupan megszokasbol. en kulonben a fejemet bsztam be amikor leakartam manualozni a patkarol es nem huztam feket. en mar nem nagyon merek fek nelkul egykerozni (nem manualozni)
Írta 2002. szeptember 08. - 07:23
Igen, de a Z1-ese ki van merevítve, viszont max. respect a hátra noise wheelie-ért a dombon lefele, mert láttam.
8)
Írta 2002. szeptember 08. - 02:35
Én még nem igazán tudok fék nélkül menni, úgy tudok hogy mondjuk jánoshegy lefele, aszfalt, egykerekezem, és abbahagyom, ülök az ülésen, és a fékkel játszom. Ha nagyon lemegy az eleje rátekerek, ha meg hátra akkor fék. Amikor elkopik a HS33-amról a kátrány, akkor kétszer olyan jól lehet modulálni mint egy véféket szvsz. De most kezdek talán ráérezni a fék nélküli manualra, amirõl beszéltem feljebb, ezért többet is gyakorlom.
http://dc.sote.hu/yoshida/manual.avi
Itt van Ryan Leech a Kranked4 ben. 10sec, 1mega. Szerintem ez a kábé tökéletes manual. -talán 100%ig- fék nélkül. ha megnézed a keze szinte végig totál nyújtva.
És nose wheelie hátra fele? a K4ben Ryan ezt is bemutatja, telóval.
http://dc.sote.hu/yoshida/manual.avi
Itt van Ryan Leech a Kranked4 ben. 10sec, 1mega. Szerintem ez a kábé tökéletes manual. -talán 100%ig- fék nélkül. ha megnézed a keze szinte végig totál nyújtva.
És nose wheelie hátra fele? a K4ben Ryan ezt is bemutatja, telóval.
Írta 2002. szeptember 07. - 21:30
Írta 2002. szeptember 07. - 21:18

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére