Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Egykerekezés, bunnyhopp, ugratás >> váz geometria

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
400 hozzászólás a témában

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
ja 4 hónap az nem is rossz és a manual is megy? én mostanába kezdetem gyakorolni az egykerekezést még nem sok megy..

yanee

yanee

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
strom: sokat egykerózni nem nehéz, csak kitartónak kell lenni... szal énis ugy keztem hogy tekertem 1et, aztan lekúrtam az elejét, dejól hátra kell dõlni, és ha eléred a holtpontot,akkor kicsit fékezni kell... viszonylag könnyû csak gyakorlás kérdése. én pl. 4 hónap után tudtam úgy 100 métert, utánna meg fejlödtem egészen 1600m-ig ;) ja és chrow, azt megnézem, hogy te 55 centire felugrasz ;D na csao

Tommerke

Tommerke

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
chrow: hol ugrassz fel 50centire helyileg?

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
sokan  a 50-60 cm dolgokat simán át bunnyzzák én is meg akarok annyira tanulni bunnyzni.. az biztos õk is sokat gyakorolták..

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Én tudom a rendes bunny-t, persze nem magasra. 15-20 centire, viszont nézek nagyokat ilyen kilóméteres egykerekeséseknél, mikor nekem ülv 1,5 métert megy, kiállva meg 10-et... ::)

chrow

chrow

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
koszi nagyon hogy felraktatok a balzs petis bunnyt. azota megjott az onbizalmam es es 55cm-es beton tombre tudtam fel bunnyzni. most nagyon buszke vagyok magamra...  ;D ;D ja es az aldozat: 3 nap alatt 4 defekt.

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
jó majd idõvel meg sok gyakorlással ráérzek a rendes bunnyra amit akkor 5 km nél is meg lehet csinálni. én se nagyon szeretm azt az elsõkerekes dolgot...

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ezt az elsofekes dolgot szerintem ne nagyon eroltessetek. Lassul is a bicaj, meg fejre is allhattok...Ne legyetek lustak!
Ugyanezt /elso utana hatso/ meg lehet fek nelkul is csinalni kulon kulon. Aztan ha mar jol megy egyre gyorsabban ossze lehet kotni.... persze meg ez sem bunny-hopp ;)

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
ezzel én is így vagyok de azért csak akkor kell úgy fel raknom, hogy elsõ kerék és utána elsõ fékkel fel ha nagyon lassan megyek de akkor tényleg lassan megyek vagy csak úgy van kedvem felrakni.

Yoshida

Yoshida

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Én meg egyszerre nem tudom úgy megemelni hogy felmenjen a padkára, mert a hátulja biztos leesik addigra. Viszont 20kmph alatt (max 25ig talán megtudom csinálni) azt szoktam, hogy megyek, jön a padka, felteszem az elsõt, és egybõl behúzom az elsõféket, és mondjuk kicsit elõre kell dõlni, kormány fölé. Így a hátulja felemelkedik, és felmegy a padkára, szépen, halkan. Lefele is lehet így, amikor megy le a hátulja húzod az elsõféket, és tök halkan lemegy a hátsó. Vagy ha lassan mész le padkáról, akkor amikor leér az eleje, fel kell picit ugrani, és felrántani, meg elõre picit a bringát, és amikor legördül a hátulja, akkor pont fent legyen az eleje is, és egyszerre érkezzen le, te meg tompíts a lábaddal. Nagyobb sebességnél meg simán két kerék, és lábbal tompít.

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
te se tudod a rendes bunnyt amikor az elejét és utána rántod a hátulját? az még nekem se megyek csak az amikor egyszerreugrok padkákra nekem is fel megy simán..

yanee

yanee

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
helló! most néztem hogy bánihoprol is van szó. na én álltalában minden patkára felugok, ahova kell ;D max olyan 15-20 centisekre. de csak egyszerre tudom a két kerót, mert amint említettem nem tudom kiemelni az elejét de nem nehéz így urani. ha meg látad az akadályt, akkor meg bátorság és odafigyelés kell ;) elég könnyü. és az igaz, hogy 2-3 nap után kell ujra gyakorolni, az sokkal hatásosabb. pl. énis igy voltam az egykerekezés megtanulasaval. elsö nap ment mondjuk 10 m, masodik nap ugyanannyi. abbahagytam, es 2 nap utan meg már 15 méter ment :D na jolvan, hello

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
akkor jobbulást neked! én mindig teljesen leengedett nyereggel megyek és 16 os a váz. jó kép  ;D

Yoshida

Yoshida

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Ha már bunnyhoppról van szó: itt egy Balázs Petis Bunny to 8raklap. :)

http://www.biketrial...europark/11.avi

Yoshida

Yoshida

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Kérdés még, hogy mekkora nyeregcsõvel ill. mennyire van kihúzva. Ha nagyon fent van -városban így lehet gyorsan menni-, akkor nem fogsz soha magasra ugrani. Egyszer próbáltam egy 17"-os vázba max-ig kihúzott 40centis nyeregcsõvel egy padkára bunnyizni, olyan 25-30al mehettem. És épp nem sikerült felhúzni a hátulját... Hazáig nem eresztett le, már örültem is, hogy nem olyan rossz ha rendesen fel van fújva a kerék, de másnap reggelre már lapos volt. :( Viszont tök leengedett nyereggel nekem szinte adja magát hogy le, hátra vigyem a súlyom, és akkor már emelkedik az eleje, és csak felugrok, és kész.

Marha jó, torok gyulladásom van, az egész családon átjárt már, valami vírusos fetrõzés okozhatta, még a doki is ilyentõl volt megfertõzve. Egy hét antibiotikumtól sem gyógyultam meg, már azt se tudom mi az a bicikli, hogy van-e nekem egyátalán olyan, és a torkom még mindig fáj... :( Ráadásul most hideg is van, csak ha tök meggyógyultam, akkor fogok bringázni... :(

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
;D

Toney

Toney

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
okay, meglatjuk... ha sokaig nem irok akkor valamit nagyon elb@sztam. ha meg sok veres foltot lattok az I kerulet kornyeken a betonon akkor meg nem vettem sipcsontvedot. :))

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
ma próbálkoztam egy 20 cm falapot átugrani sikerült is jó hosszú volt csak utána fél oldalt ledaráltam egy fát szerencse csak a kezem horzsolodott le meg egy enyhe 8 as lett a Ryhno Lite ba.

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 hozzászólás
Toney:

1., !sípcsontvédõ!  ;D
2., Talp kényelmes elhelyezése a pedálon, Lábfej leszorítása, erõteljes rántás, amivel felhúzod mindkét kereket. (ezzel véleményem szerint helybõl 5-10 cm-t lehet emelni, bár a dolog erõnlét, nameg technika kérdése) Lehet még filozófálni, hogy ki hogy csinálja, nekem ez bejött. Ha bunny-ról van szó, akkor ugyanez a mûvelet azzal az eltéréssel, hogy elõször az elsõ kereket rántod fel, és rögtön utána a hátsót.

Toney

Toney

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
zylexy:
A ket kerek mar megvan, de csak a nagyon alap klipsz, vagy patentpedalbol valo huzassal. Nem mondom hogy ugy nem lehet ugrani, + nem kenyelmes, de jo lenne normalis, siman pedalbol megcsinalni...
Van valami bevalt taktikatok? Hatha ugy maradna valai a sipcsontombol is... :)