Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bicikliszállítás vonaton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
289 hozzászólás a témában

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Mi egyszer mentünk iskolai szervezéssel bringatúrára, ami vonatúttal kezdõdött. Zalaegerszeg-Debrecen. Rendeltünk is ilyen bringa vagont, ráadásul IC-re volt csatolva A vonat is pont úgy állt be, hogy a zegi állomás végében van ilyen rakodó peron, ami ugyan olyan magasan van, mint a bringavagon padlója, szal csak be kellett tolni :) Álltalában segítõkészek a kallerek, csak néha baszakodnak. Szoktak segíteni a fel-lepakolásnál. De volt olyan, hogy volt a vonaton 2 vagon, egy félbringaszállító, meg egy ilyen középsõperonos vagon. Raknám fel a bringaszállítóba a gépet, erre megszólal a kicsit alkoholista fejû leépült kallernyanya: Azt oda nem lehet feltenni, mert nem biztosított az együttutazás! Mondom HE?! Mondom nem lehet felrakni! Peronra rakjad! Ráhagytam... elfért a peronon is... Az volt vicces, amikor kelenföldrõl mentem vámosgyörkre: bringavagon~marhaszállítóvagon... Televolt emberekkel, ott ültek a földön :D Amugy akkor mivan, ha berakom a wc-be a bringát, ilyen kallerkulccsal bezárom kintrõl, és rányalok egy NEM MÛKÖDIK! matricát? Senki nem zargatná^^ Utasok sokkal többször pofáznak, mint a kallerek egyébként... Olyankor csak annyit mondok, hogy mit képzel hogy mer ilyen fejjel felszálni a vonatra nem vagyok hajlandó együtt utazni magával, aztán durrogva elvonul... Meg olyan csökevényes agyuk van egyeseknek, próbálnak felmászni az ajtón amikor ott a bringa, erõlködik, de rajta a bringa azon a szar bádoglemezen ami felnyílik ajtónyitáskor, úgyhogy nem sikerül neki, hiába mutogatok h bicikli, az csak gõzölgõ fejjel erõlködik tovább... Egyszer egy rohamtata rábaszta a hátsókerekemre az ajtót, ráadásul akkor amikor ott álltam... Visszabasztam az ajtót, nem is szállt fel ott :) Amikor mentünk szombathelyre zalaegerszegrõl azért késtünk kurva sokat, mert elforrt a mozdony vize, és minden állomáson vödörrel hordták bele a vizet :D MÁV.. :S

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

elasottegertetem

elasottegertetem

törzsvendég

• fórumtag
  • 956 hozzászólás
Az biztos hogy a Nyíregyháza-Tokaj-Miskolc vonalon 1 darabot se láttam eddig.
Lassan járj, ugyanoda érsz :)

kolamaci

kolamaci

törzsvendég

• fórumtag
  • 916 hozzászólás
Ha nem kér külön elegendõ biciklis kocsit kkor szinte mindegyik. Minden nyáron megyünk egy-két hétre biciklizni, de mindig csak az utolsó és elsõ peronra jutunk fel, mert nagyon kevés helyen van bicikliszállító.

Budapest-Siófok járaton kettõ is volt, de visszafelé egy sem, úgyhogy az eloszlás nem volt megfelelõ.
Tücske csak neked.. :para:
a jávorszarvas a legjobbfej állat!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hát, hogy augusztusban egy Bp-Balaton déli part járaton nem volt bicókocsi, az gáz. Persze visszafelé sem. Nem tudom, melyikekre akasztanak bringás vagont, de gyanúsan kevésre.

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Egy kis közvéleménykutatásféle, vagy hasonló. Múltkorokban volt szerencsém egy MÁV illetékessel beszélgetni, és természetesen elõjöttek a szokásos kerékpárszállítással kapcsolatos sirámjaim. Érdeklõdésére, hogy Magyarország területén konkrétan mely vonalakon nem tartom kielégítõnek, avagy hiányosnak a kerékpárszállítást, kapásból csak a Sopron-Gyõr-Budapest viszonylatot tudtam megemlíteni, mivel én leggyakrabban errefelé utazgatok. Ahhoz, hogy legközelebbi találkozásunkkor ennél kimerítõbb válasz születhessen, szükség lenne a ti tapasztalataitokra is. Tehát kérdés, hogy szerintetek mely hazai vasútvonalakon nem megoldottak, avagy hiányosak a kerékpárszállítás feltételei.
nervex

AgentOrange

AgentOrange

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Ma ismét volt egy kis bakonyi tekergés, az eleje szokásos: Zircig vonat, onnan tekerés - olaszfalu - felsõpere - bakonynána - római-fürdõ - jásd - szápár - csetény - dudar - bakonyoszlop - sövénykút- bakonyoszlop - bakonyszentkirály - ördögrét - vinye - bakonyszentlászló - bakonygyirót - veszprémvarsány, innen haza vonattal.
Remek idõ volt, szélcsend, kemény napsütés (leégés), legjobb lejtõ olaszfaluban, és bakonynána elõtt, ááálllat.

Hazafelé találkozhattam életem eddigi legsötétebb-bunkóbb kallernyanyájával, szóval varsányban vonatra fel (bzmot, fullra tele kiránduló gyerekekkel), ahová a bringa elfért volna ott két faék egyszerüségû félcigány figura ült, lábakat az ülésre téve, terpeszkedve elfoglalva a hosszú, legalább hatszemélyes ülést ketten. Varsány, peron, az nincsen, teszem fel a bringákat, úgy 150cm-re kell felemelni, szegény asszonnyal húzzuk vonjuk, faszkalap elõbbemlítettek csak néznek bárgyún, nehogy meg kelljen mozdulni, aztán segíteni egy 55kg-os nõnek felhúzni a bicajt a vonatra...kaller szintén bámul a kozmoszba.
Szóval, hely az nincsen, a bringákat valahogy egymásba támasztva álltam az elõtérben egész úton, persze állomásonként felváltott oldaról akar felszállni a jónép, így ez is érdekessé tette a dolgot, na aztán a kallernyanya, kijön, hogy kinézzen a vonat indulásakor az ajtón, persze melyiken, ahová éppen beügyeskedtem a bringákat, odarobog, félrelököd engem, a bringákkal együtt (ill. csak akar, passzív ellenállás), visszalépve mávos egyenruhájával véletlenül hozzáért a hátsó kerekemhez (nehogy kikerüld baromarcú), erre "a biciklis kurvaistenit!" felkiáltásal visszarobog az utastérbe, végez a jegyellenörzéssel bent, mi kerülünk sorra, elkezd ugatni, hogy miért nem teszem ide meg oda a bicikliket, mondom "mert nem fér el az utasoktól", erre õ (ez a gyöngyszem!!!): "én betiltatnám ezt a hülye bicikliszállítást, az bisztosss!!", na ekkora hülyeség hallatán már csak sajnálóan vigyorogni tudtam szerencsétlenen.:rocketman
Gondolom egy kallernek nem kellene elmagyaráznom azt, hogy milyen kevés kell ahhoz, hogy végleg elsorvasszák a Gyõr-Veszprém vasútvonalat, erre jön a hülyeségével, és nem éri fel ésszel, hogy ha õt így nyugdíj elõtt kidobják az utcára, a kalleri "végzettségével", és a beszolásából megtapasztalt "sok eszével" biztosan nem fog jól járni, így jó lenne, ha megpróbálna minimális TISZTELETET tanusítani mint egy szolgáltató cég (jelen esetben MÁV) alkalmazottja, az utas (én, azaz vevõ), és szállítandó poggyásza iránt, hiszen ha nincsen utas, akkor nicsen vonat, ha nincsen vonat, akkor nincsen kaller állás, és akkor nincsen õ sem. (Igaz, hogy én a vonal megszünése esetén elmegyek Pápán keresztül a bakonyba, vagy odatekerek, de õ éhenhal).
Na, kidohogtam magamat.-)))

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
jajaja.
nem volt kulon vagon, emberz mindenhol, mashogy nem ment.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
ez a mosdob van ugye?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

Üdv!
Jaj, itt Zamárdit emlegetnek? Én ott lakom, hahaha.

nekunk meg ott van telek :)
es onnan jottunk haza most hetfon, emigyen.
gondoltam belinkelem ide is, hama'r.
nem fert be a sok canga a kocsiba, jutott beloluk a peronokra es szomszedos kocsikba is.
tavaly nyaron pedig, mikor szinten Balcsirol jottunk haza es mar a masodik vonatra nem fertunk fel, a harmadikba egyszeruen beszalltunk a bringakkal egy rendes kocsiba. a vegen volt ott is jopar lo, a kaller nem is szolt szinte semmit, rovid erolkodes utan eltunt :)

szinten tavaly nyari kep ez a lo egy vasuti kocsi retyajaban, uton Bp-rol Szegedre.
a kaller erre is csak legyintett mar.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Hehe... mostanság meg olyan volt, hogy a Pestrõl Pécsre induló vonaton, ill. visszaúton is 2, azaz kettõ darab bicajszállitó vagon volt!

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 hozzászólás
Pünkösdkor gyöttem Aszód-Keleti. Jegyet is vettem, és krdeztem a nénit az akváriumban, hogy mikor megy a következõ vonat, ahová biciklivel én fel. Este 7 óra volt, jelezném, õ azt mondta, hogy nyolc húszkor. Mert csak azon lesz kerékpárszáll1tó. De hát - erre én - az utolsó, meg az elsõ peronon lehet, nem?

Erre azt mondta, hogy ollan nincs. Pedig van. Ja, és 10 perc múlva a vonaton ültem, ami a keletibe ment, és volt rajta szállító.
Ennyit az infókról. Amúhgy ugyanitt az is megesett évekkel ezelõtt, hogy B.Gyarmatig vettem jegyet, és a vonat feleúton megállt, hogy eddig jöttünk. Rohadt sötét éjszaka volt, én meg Nógrádkövesden álltam. De azért nem szóltak volna,amikor megvettem a jegyet....
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
Mi általábban csapatostul közlekedunk bicóval vasúton.

Nagyon egyszerûen megoldjuk a problemat, ha a megvásárolt menetjegyet lobogtatva sem nyitjak ki a bicó tároló részt, a következõ a teendõ:
elfoglalunk egy teljes peront ahová betesszük a 6-7 bringát meg magunkat és utána már sikítozhat akarki a kaller a masiniszta az utas, leszarjuk "nem a mi problémánk" (ezt egyszer egy kedves kaller mondta, mikor a bicoszállító rész kinyitása lett volna az uccsó esélyunk a tovabb jutásra, mert dugig volt a vonat... 1,5 órát kellett várni a következõ vonatra este esõben oktober volt)

Olyan is volt, hogy a kaller idegesen pattogott a fulkébol kifelé, hogy átakar jönni a peronon, mondtuk, hogy átengedjuk, ha kinyitja a kovetkezõ állomáson a bicósrészt. INKÁBB LESZÁLT ÉS MEGKERÜLTE A SZÓBAN FORGÓ PERONT......no comment

HA ÕK ÍGY, AKKÓ MI MÉG ÚGYABBUL

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
nah igen en akkor utaztam vonaton ,amikor megvettem a bicot es hoztam haza Bp-Miskolcra.

A kaller néni segitett fel es le szallasnal !!!! azt hittem el se hiszem :)

Viszont cigi füst es "mi a fa**t keresel itt bazze" szidalmak engem is ertek es persze a 2. 30 perc álló út.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
:D :D
na ja a segítõkészség a legfõbb erényük!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
No hali!

A Budapest- Sopron vonalon szoktam nehanapjan igenybe venni a vasparipak segitseget, es nyugodt szivvel ajanlom, hogy ne nagyon probaljatok ki. Kiveve, ha szerettek 4 orat alldogalni az uccso peronon, szeretitek, ha osszehamuzzak a bicajotokat, ha szeretitek a passziv dohanyzast, es ha imadtok az utasok szidalmaiban furdeniFeltöltött kép A kallerok teljes mertekben inkompetensek, minden utazasom ugy indul, hogy megkerdezem a kallert, hova szallhatok (sic!), aztan miutan kovetem az utasitasait es felpaszirozom magam a peronra, utana jon, es atkuld a vonat masik vegebe. Ugy kell konyorognom a kedves utasoknak, hogy engedjenek fel arra az egyetlen helyre, ahol utazhatok. Volt mar olyan is, hogy veletlenul hozzakapcsoltak a szerelvenyhez egy bicajszallitot, es miutan berendezkedtem, az indulas elott ot perccel odalibbent egy joember sarga mellenyben, es lecsatolta a kocsitFeltöltött kép Es meg a kalauz se tudta megmondani, hogy a bicajszallito jon-e velunk! Aztan van kb 5 percem arra, hogy asszem Csornan attoljam a vonat masik vegebe a verdat, mert szetkapcsoljak a vonatot. Persze ezt minden alkalommal megjatszatjak velem, hogy csak arra a vegire szallhatok a vonatnak, ami nem megy egyenesen Sopronba. Visszafele a kalauzok jo fejek, az egyik multkor azzal pengezett, hogy akar 9 bicot is bepakol egy peronra! En ebbol kimaradtam, de legalabb megmaradt a bicom festese, igy nem is nagyon banomFeltöltött kép
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

togoo

togoo

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
hy

én még nem nagyon mentem messzire vonton bicóval, én általában a barcika miskolc távot szoktam megtenni vonattal, itt a vonaton van külön bicószállitó, igaz van amikor nem tetszik a kalleroknak, hogy ott tárolom a bicajt! ?de akkor minek van a kerékpárszállitó kocsirészleg???
igaz vannak rendes kallerek is!

röviden szólva ilyenek történtek me velem a vonaton!

rekk

rekk

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Ezt kuldtem ma a mavnak:
Kuldjon mindenki valamit :)

"Üdv!

A kerékpárszállítás problémáival kapcsoltaban szeretnék pár dolgot leírni.
Az elso élményem a MÁV és a kerékpárszállítással a Budapest-Vác vonalon
történt amikor hárman szerettunk volna kerekpárt szállítani.
Megvettük a menetjegyet és a kerékpárszállítás díjját is kifizettük.
Aztán felszálltunk arra a kocsira amelyik kerékpárszállításra volt kijelolve
(ha jól emlékszem az utolsó kocsi volt a szerelvényen) a kocsi végében volt
egy külön "fülke" ami kivülrol és belülrol is megközelítheto.
Megkerdeztük a kaluzt, hogy hova tehetjük a kerékpárokat.
A válasz: "maradjunk a peronon az ajtok között". Erre megkérdeztük, hogy
miértnem tehetjük be a tárolóba, a válasz "azt nem szoktuk kinyitni"
Tehát Vácig kerülgettek minket az utasok és pakolgattuk a kerékpárokat az
egyik oldalról a másikra, hogy minden megállónál fel tudjanak szállni.
Hallgattuk a szidalmakat, hogy mit keresünk mi itt és mit képzelünk
magunkról.
Senkit nem érdekelt, hogy kifizettük a szállítás díjját.
Amellett, hogy volt ülohely nekünk a kerékpárok mellett kellett állnunk
egész úton.
Tehát fizettünk egy szolgáltatásért amit véleményünk szerint csak félig
kaptunk meg, mert az igaz, hogy szállíthattuk a kerékpárt és el is jutottunk
Vácig de a fizetett ár nem volt arányban MÁV által nyujtott szolgáltatással.
Szerintem abban az esetben ha a kerékpárok nem helyezhetoek el megfelelo
módon akkor ne kelljen kifizetni a plusz díjjat vagy legyen külön díjja a
peonon történo szállításnak.

A második kerékpárszállítás a Gyula-Budapest vonalon zajlott.
Felszálltunk a kalauz utasítására az utolsó kocsira és a vonat hátulján levo
peronon tarthattuk a kerekpárokat.
Minden megállónál fel kellett állnunk és figyelni hogy ne piszkalják és
esetleg ellopják vagy leszereljenek valamit róluk.
Itt is a kerékpárszállítás teljes árát fizettük meg.

Csatolok egy kezdetleges egyszeru kepet egy szerintem megvalósítható
megoldásról ami egy kocsi átalakítását igenyelné csak és kerékpárosok
nagyobb poggyásszal rendelkezok és esetleg az állatot szállítok is
egyszerubb helyzetbe kerülnenek.

Leírás:
Az ülések egy reszét el kéne távolítani,hogy nagyobb terület szabaduljon fel
(az egyik oldalon az összes ülést kivenni vagy az egyik oldalon az ülések
felet. Ezzel a megoldással a forumon nyilatkozók már találkoztak de sajnos
kevés helyen)
Esetleg a falra kapaszkodót illetve egy kis akasztót helyezni amivel
gumipókkal vagy esetleg egy egyszeru kötéllel, kerekpárzárral rögzíteni
lehetne a kerékpárt (természetesen a rögzíto eszközket a kerékpáros vinne
nem a MÁV biztosítaná). Esetleg a peronról nyíló ajtót is szélesebbé lehetne
tenni.

Javasolnám a következo fórum elolvasását és ha lehet valami jobban muködo
rendszer kidolgozását a kerékpárszállítás megoldására.
http://forum.bikemag....php/t-819.html "

Cykebona

Cykebona

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Üdv!

Jaj, itt Zamárdit emlegetnek? Én ott lakom, hahaha.

Egyszer Gyöngyösre utaztam Zamárdiból márcus elején. Felszálltam a mozdony mögötti bicajos kocsiba, a kaller a peronon csak nézett ki a fejébõl, de nem látott. Aligánál egyszercsak oda keveredett a bicajos kocsiba, ahol nem mertem egyedül hagyni a gépemet, mivel ahogy én oda felvittem, úgy más is akármikor leveheti.
Jött a 160 centis kaller, nekiállt pattogni, hogy ki engedte meg, meg mi van, ha rendõrt hív, pedig volt jegyem a bicajhoz is... Nem nagyon zavart, ott utaztam tovább, bár leülni nem lehetett, és olyan por volt, hogy rajzolni lehetett volna a padlóra.
Felértünk a Keletibe, kalauz,- és mozdonycsere. Szóltam a kallernõnek, hogy Vámosgyörkön figyeljen, mert majd mászok le bicajjal, nagy hátizsákkal...több idõ. Azt hittem, megjegyezte, de nem.
Vámosgyörkre ért a vonat, és én a nagy, elhúzható ajtók helyett a kocsi végén akartam leszállni, mivel annyi cuccal nem volt kedvem ugrálni. Nem nyílott a peron felõli ajtó, másik oldalt nyílott, de ott meg kerítés volt. Közben a gyaogosok leszálltak...
Tolom vissza a gépet a tárolóba 150-es pulzussal a szûk folyosón, nyitom az elhúzható nagy ajtókat, leteszem föntröl a bicajt a peronra, egyszer csak sípol a kaller. Elindította a vonatot. Én a kocsiról készültem leugrani, a bicajt meg toltam a peronon, mivel indult alattam a vonat. Közben ordítottam a baromnak, arra utalva, hogy én még nem szeretnék meghalni.
Megállította a vonatot, leugrottam. Nagyon jó kis élmény volt. Persze annyi esze nem volt a pöcsnek, haogy a szerelvény végéhez állva belátja az egész vonatot, a bicajos kocsit nagy rutinnal kihagyta (mivel a keleti után az lett az utolsó kocsi), márciusban úgysem bicklizik senki, gondolhatta.
Végülis lazán meghalhattam volna, vagy megsérülhettem volna, vagy a bicajom törik össze, vagy mindez együtt, de szerencsére az õrangyalomnak is vettem jegyet.
Ennyit a vonatos témához. Remélem, azóta javult a helyzet.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
kitsit felésztem a topicot...

csütörtökön mentünk le fotózni Zamárdi és tegnap jöttünk fel, persze bringák nélkül de a jó öreg mávon...

És amit nem értek> csütörtökön és tegnap is volt BICIKLI SZÁLLITÓ KOCSI és BRINGÁS PERONÚ kotsi...muhahaha..kiváncsi lennék hányan használtak a télen...

De két pozitív élmény> hazafelé majdnem lekéstük a vonatot és nem volt idõ venni jegyet állomáson...kaller jönn>mondja 2000plus büntetõ della..>áááá annyink nincsen ... akkor mondják azt hogy Balatonszéplakon szálltak fel..>akkor Balatonszéplaktól kelenföldig kérnénk jegyet :) szóval rendeske volt!

ÉS

FELÚJÍTOTT, NEM LEHÁNYT,NEM RETKES másodosztályú kocsik számszerint 2volt a vonaton! és hát megkönnyeztük, kiváncsi vaok meddig maradnak szépek...sajnálom hogy nem fotóztam le..de télleg naon pozitív élmény volt!

HÍV A VASÚT, VÁR A MÁV..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Eagle

Eagle

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hali!

Pár napja haverommal megkerültük a Fertõ tavat, de mivel eneseiek vagyunk (Gyõr melletti kis falu), az oda-vissza utat Fertõszentmiklósig vonattal oldottuk meg. Azaz csak oldotuk volna! Az odaúttal nem volt semmi gond, bár kerékpárvagon nem volt, az utolsó kocsiban jól elfértünk a bicókkal együtt. Visszafelé viszont már nem volt ilyen rózsás a helyzet. Kerékpárszállító kocsi persze itt sem volt, ezért megcéloztuk az utolsó vagont, de még mielõtt odaértünk volna szembejött a kaller, és nagy buzgón nekiállt magyarázni, hogy nem férünk föl a vonatra. Ez azért volt vicces, mert legalább öt kocsi volt a mozdony mögött, és volt amelyik tök üres volt! A kaller azzal jött, hogy már van fönn négy bicó, így mi már nem férünk föl, meg már Sopronban is leszállított 3 biciklist. Hangsúlyozom, a vonat szinte üres volt. Mondtuk neki, hogy elöl is meg hátul is simán elfér három járgány, meg különben se zavarunk senkit, hisz alig volt utas, de nem engedett. Idõközben odajött egy ismeretlen utas is, aki azt mondta, hogy ha kell, akkor õ fölajánlja a saját helyét nekünk, csak engedjen minket felszállni. (Ilyen is van, ezúton is köszönjük a segítõkészségét!) Ekkor a kaller még párszor elmondta, hogy nem férünk föl, meg hogy majd két óra múlva jön a következõ vonat, ami ugyan nem áll meg enesén, mert gyorsjárat, majd egyszerûen sarkon fordult, fölszállt az egyik ÜRES kocsiba, a vonat pedig elment. Mi pedig ott álltunk fáradtan és rettentõ dühösen a kihalt peronon, és nem tehettünk semmit.

Azt hozzá kell tennem, hogy már jónéhány alkalommal utaztunk a bicókkal vonaton, és eddig semmi gondunk nem volt. Reméljük ez csak egy egyszeri eset volt!