Halihó
Gyorsvonati kocsin(B,Bo)úgy szoktuk megoldani,hogy elsõ kerék ki és a wc melletti mosdóba pont befér 2 gép.
Ki sem lóg stabilan megáll a kaller eddig még nem szólt,az úgyis 99%-ban használhatatlan. ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bicikliszállítás vonaton
Started by
BoGar
, 2002. August 10. 19:05
Posted 2004. May 06. - 18:50

Posted 2004. May 06. - 14:52

Posted 2004. May 06. - 09:39

Javasoljuk az országgyûlésnek, hogy a fiatal biciklik (mondjuk 5 év alatt) is kaphassanak diákigazolványt ;D
Posted 2004. May 05. - 16:15

Thez!
Naon nagy igazad van hogy EGYENÉRTÉKÛ A CANGI az átlag polgárral!
Merthogy most vasárnap meglepve tapasztaltam, hogy többet fizettem a cangiért mint a saját diák jegyemért
Naon nagy igazad van hogy EGYENÉRTÉKÛ A CANGI az átlag polgárral!
Merthogy most vasárnap meglepve tapasztaltam, hogy többet fizettem a cangiért mint a saját diák jegyemért

Posted 2004. May 05. - 15:43

mondjuk én az antigrav. szakosztályban vagyok, szal a bicóm épsége ettöl nem fog (hova tovább) romlani... 
én a nyugati vonalon(déli - fehérvár/pszabolcs/tatabánya) közlekedek, illetve isaszeg/gyömrö/vác felé...... persze max 20-30 kilómétereket, de itt még jegyet sem kérnek, pedig kéne lennie....
de a szabályzatban télleg benne van h max 2-2 bicó, kiv. ha van szállító.
persze a mátramaratonról hazafelé egy jó forgalmas városban(már fingom sincs h melyikben) szálltunk fel 5en, fülkés kpocsik, eleje vége tele bicóval, fogtuk magunkat 2/3 megosztásban vonat közepén... cegény civilek.
kaller meg nem tudott ugatni, mivel ö sem fért oda
mellesleg nagyon kötözködik, kerék ki, megfogni, és feldopbni a csomagtartóra: csomag, még jegy sem kell.
én a metrón így szoktam vele mászkálni, még lyukasztani sem kell. a civilek meg csak bááááááááááááámulnak h mi a *** van ;D

én a nyugati vonalon(déli - fehérvár/pszabolcs/tatabánya) közlekedek, illetve isaszeg/gyömrö/vác felé...... persze max 20-30 kilómétereket, de itt még jegyet sem kérnek, pedig kéne lennie....
de a szabályzatban télleg benne van h max 2-2 bicó, kiv. ha van szállító.
persze a mátramaratonról hazafelé egy jó forgalmas városban(már fingom sincs h melyikben) szálltunk fel 5en, fülkés kpocsik, eleje vége tele bicóval, fogtuk magunkat 2/3 megosztásban vonat közepén... cegény civilek.
kaller meg nem tudott ugatni, mivel ö sem fért oda

mellesleg nagyon kötözködik, kerék ki, megfogni, és feldopbni a csomagtartóra: csomag, még jegy sem kell.
én a metrón így szoktam vele mászkálni, még lyukasztani sem kell. a civilek meg csak bááááááááááááámulnak h mi a *** van ;D
Posted 2004. May 05. - 15:12

Az a 6 bicaj 3 különbözõ állomáson jött össze. Egyébként meg igen nagy paraszt volt a srác, és én vele kiabáltam. De nagyon. Esetleg próbálj ki más vonalakat is, hátha összejössz vmi köcsög kallerral.
Nehogy má' bírd a mávot! ;D
Nehogy má' bírd a mávot! ;D
Posted 2004. May 05. - 15:01

csak nekem nincs bajom a mávval?
mindennap vele utazok, ált mindennap bicóval.
panasz = semennyi
igaz, néha az idióta gyalogosok miatt szívunk, de legtöbbször igen agresszíven lekiabáljuk öket-elbeszélgetünk velük.
igazán idióta kallerral meg nem igazán találkoztam még(az h primitív, az alap, de nem nagyon agresszívek)
a bicószállítás: lehet bármikor bármin, kivéve intercity/interpici.
max. 2 db mehet fel a vonat elejére, 2 a végére, és a kallerok az elsõ osztályon(az van az elején/végén) nem szeretik látni a bicókat
de ha többen vagytok: pl. a szekszárdi csapat: fülkés kocsi, 5-6 bicó, fogták magukat, egyik fülkébe beültek, másikba meg beteték az összes bicót. hisz nekik is van jegyük, így EGYENÉRTÉKÜEK AZ UTAZÓ CIVILEKKEL!ezt nem elfelejteni.
ha véletlenül beugatna bármelyik is, nyugodtan visszaszólni, h ugyanannyi joiga van, hisz ugyanúgy ki van fizetve a helye.....
és ennyi....
ha így álltok hozzá, és kellö képpen magasak/erõsek vagytok, nem lesz összetûzés...
mindennap vele utazok, ált mindennap bicóval.
panasz = semennyi
igaz, néha az idióta gyalogosok miatt szívunk, de legtöbbször igen agresszíven lekiabáljuk öket-elbeszélgetünk velük.
igazán idióta kallerral meg nem igazán találkoztam még(az h primitív, az alap, de nem nagyon agresszívek)
a bicószállítás: lehet bármikor bármin, kivéve intercity/interpici.
max. 2 db mehet fel a vonat elejére, 2 a végére, és a kallerok az elsõ osztályon(az van az elején/végén) nem szeretik látni a bicókat
de ha többen vagytok: pl. a szekszárdi csapat: fülkés kocsi, 5-6 bicó, fogták magukat, egyik fülkébe beültek, másikba meg beteték az összes bicót. hisz nekik is van jegyük, így EGYENÉRTÉKÜEK AZ UTAZÓ CIVILEKKEL!ezt nem elfelejteni.
ha véletlenül beugatna bármelyik is, nyugodtan visszaszólni, h ugyanannyi joiga van, hisz ugyanúgy ki van fizetve a helye.....
és ennyi....

ha így álltok hozzá, és kellö képpen magasak/erõsek vagytok, nem lesz összetûzés...

Posted 2004. May 05. - 14:34

Tévedés hogy be kell jelenteni elõtte három nappal, ha valaki felszáll bicajjal, csak ha csoportos! Az a 6 bicaj együtt azért mondjuk sok lehetett, mert oda ember nem száll fel. A máv egyébként nagyon veszélyes dolog, egyszer kiindították a vonatot amint éppen tettem volna fel a bicajt: keró feldob, valaki megfog, keróscipõvel futás vonat után -ugrás. Ezek után a kallernõ letagadott mindent!! Summázva, ha egy mód van rá kerülni kell a mávot.
Posted 2004. May 05. - 09:17

Na, kíváncsi leszek mi lesz szombaton, bár arra a vonatra lett kérve bicikliszállító kocsi.
Hmm..... akkor majd vasárnap hazafelé ;D
Hmm..... akkor majd vasárnap hazafelé ;D
Posted 2004. May 04. - 19:46

wolf pesti haver dettó tök ugyaígy járt tavaly nyáron, annyi különbséggel, hogy csak a végeredményt látta. Ja és csak 3 keró lehetett útba... :

Posted 2004. May 04. - 10:30

Hmmm. Végülis a festék lejött, az látszik, csak hát ugye tanú az nincs, hogy ott történt. Csak késõn ért be a vonat, nem tudtam kit keresni. Mindegy. Azért elszomorít.
Posted 2004. May 04. - 10:24

Pár részletben nem értek egyet, de a lényeg igaz, szar az egész (ország).
Azért a kártérítés dolognak én utánanéznék, lehet hogy nem hosszú a procedúra. Bár utólag esélytelenebb.
Azért a kártérítés dolognak én utánanéznék, lehet hogy nem hosszú a procedúra. Bár utólag esélytelenebb.
Posted 2004. May 04. - 10:08

Mindent az utasok mocskolnak be, de ha nem úgy takarítják, ahogy kell, akkor mocskos is marad.
És miért ne lenne fizetõ utasa? Mert mindenki nyugdíjas? A kedvezményeket az állam pótolja ki. És ezen felül dõl bele a lóvé.
Egyébként a közútból nem jön vissza pénz, de a MÁV meg egy elvileg profitorientált cég, tehát szolgáltatást nyújt, amiért én fizetek, és vannak minimális elvárásaim... Ááá. Mindegy. Szar az egész.
És miért ne lenne fizetõ utasa? Mert mindenki nyugdíjas? A kedvezményeket az állam pótolja ki. És ezen felül dõl bele a lóvé.
Egyébként a közútból nem jön vissza pénz, de a MÁV meg egy elvileg profitorientált cég, tehát szolgáltatást nyújt, amiért én fizetek, és vannak minimális elvárásaim... Ááá. Mindegy. Szar az egész.
Posted 2004. May 04. - 09:49

A MÁV-nak nemigen van fizetõ utasa.
Az állam a közutat is támogatja, jóval többel mint a vasutat, és ott is romlik a színvonal.
Ja, és a kerékpárszállítást min. 3 nappal korábban be kell jelenteni, ha jól emlékszem.
Viszont ha jegyzõkönyvet vetetsz fel a kárról, abból lehet valami.
Ja, és a vonatot az utasok mocskolják be.
Az állam a közutat is támogatja, jóval többel mint a vasutat, és ott is romlik a színvonal.
Ja, és a kerékpárszállítást min. 3 nappal korábban be kell jelenteni, ha jól emlékszem.
Viszont ha jegyzõkönyvet vetetsz fel a kárról, abból lehet valami.
Ja, és a vonatot az utasok mocskolják be.
Posted 2004. May 03. - 11:04

És ha évente több, mint 60 milliárddal támogatja a vasutat az állam, akkor miért nem látom, hogy javul a színvonal? Miért kell mocsokban utazni? Hová folyik el a pénzünk? >

Posted 2004. May 03. - 11:01

Jaj de jó, hogy van ilyen topic. Tegnap felhoztam a bicajt Pestre, Pécsrõl. Megkérdeztem a kallert, hogy akkor hová is rakjam, szabályszerûen, mert ugye mégiscsak jóban kell vele lenni. Felszálltunk az utolsó kocsiba, annak is a végébe. Útközben még jöttek többen is, kb. 6 bicaj volt szépen beállítva a kocsi végébe. Egyszercsak meg jelenik a "kedves" kalauz, és elkezdi egymásra dobálni a bicajokat, hogy kinyissa az ajtót, az egyiket rák*rta az enyémre úgy, hogy lejött a festék, pont a lánctányérral találta el... mondván, hogy ez így balesetveszélyes, úúúúú de elkezdtem ordibálni vele, hogy akkor SZÓLJON és arrébb teszem, és b*zmeg, csak mosolygott, komolyan úgy orrba b*sztam volna, hogy csak, kérdeztem, otthon is így pakol, hogy dobál mindent? És a legjobb, hogy azt mondta, hogy az utasnak a felelõssége, hogy vigyázzon a saját cuccára!!! Ez rendben is lenne, ha nem lennének ekkora balf*szok, akik dobálnák a bicajt!!! Most kérdem én, ha ennyire utálja a munkáját, akkor mi a f*sznak ment kalauznak?? Ment volna vájárnak és mindenki jól jár...
Posted 2004. February 16. - 21:38

egy állami hivatalnokkal ne viccöjjön az embö':
Ha nincs kiiírva azon a qrva vonatto' ho' van rajt' biszikliszállító ishe' akko' hijába mutogacc nekem te. hogy akko' mé van felfestve az a jel a kocsin. szabál, a' szabál...
Különben is, ami elõ'háttú rugódzik, az seggédmotorkerékár nem he? HE?
Ha nincs kiiírva azon a qrva vonatto' ho' van rajt' biszikliszállító ishe' akko' hijába mutogacc nekem te. hogy akko' mé van felfestve az a jel a kocsin. szabál, a' szabál...
Különben is, ami elõ'háttú rugódzik, az seggédmotorkerékár nem he? HE?
Posted 2004. February 16. - 10:53

Akkor biztos én vagyok akaratgyenge, vagy rossz kallert fogtam ki, mert kétszer is elküldtek minket a búsba a Siemensrõl.
Posted 2004. February 15. - 20:24

A múltkor (még õsszel) a Délibõl mentem Szombathely felé a hajnal 1 órási postavonattal. Nem volt rajta az Elvira szerint kerékpárszállító kocsi, de gondoltam csak nem lesz hajnal 1-kor hétköznap (csüt.) akkora forgalom, majd elférek vhogy.
A pu.-n örömmel konstatáltam, h. mégiscsak kerékpárszállító az elsõ kocsi! Nagy boldogan megyek oda, szólok a kallernak, h. betenném a bringát! Azt mondja mindjártt kinyitja belülrõl. Eltelik 5 perc, semmi! Késõbbb leszáll, és azt mondja, h. nem tehetem fel a gépet, mert a vonat nincs meghírdetve kerékpárszállításra! Végülis elfértem a peronon, de a bringás kocsi tök üresen ment végig!
??? ??? ???
Nem akarok általánosítani, de azért ez elég gázos, nem!?!?
A pu.-n örömmel konstatáltam, h. mégiscsak kerékpárszállító az elsõ kocsi! Nagy boldogan megyek oda, szólok a kallernak, h. betenném a bringát! Azt mondja mindjártt kinyitja belülrõl. Eltelik 5 perc, semmi! Késõbbb leszáll, és azt mondja, h. nem tehetem fel a gépet, mert a vonat nincs meghírdetve kerékpárszállításra! Végülis elfértem a peronon, de a bringás kocsi tök üresen ment végig!
??? ??? ???
Nem akarok általánosítani, de azért ez elég gázos, nem!?!?
Posted 2004. February 13. - 23:15

igaz
nemis anyazni kell, csak szepen finoman elmondani neki a frankot. legtobb megerti, aki meg nem az fulladjon meg.
mikor en nem veszek jegyet, es jonnek, megertik, es nem is erdekli oket. max fizetek zsebbe egy 50est, es kesz. ezert meg nem pattogtak. sot, a multkor kifogtam egy cc-s kallert, oltott agyba fobe, h hogy tekerek en ezzel a könehéz bicoval
en meg csak vigyorogtam ;D
ja, es meg valami:
bicikliszallitot hasznaljak csomoszor csomagszallitasra.
aszondjak bicot betehetem, de en huzzam ki gyorsan a belem. 2 szer jatszottam el, utana mar annyira paraztam h veletlenul ezt is le fogjak adni mint csomagot, h nem tettem meg. ez legalis? hisz ra van irva a jegyre, hogy az orzes a mi feladatunk..
ezek utan fogtam magam, es a vonat KOZEPERE dobtam fel bosszubol...

mikor en nem veszek jegyet, es jonnek, megertik, es nem is erdekli oket. max fizetek zsebbe egy 50est, es kesz. ezert meg nem pattogtak. sot, a multkor kifogtam egy cc-s kallert, oltott agyba fobe, h hogy tekerek en ezzel a könehéz bicoval

ja, es meg valami:
bicikliszallitot hasznaljak csomoszor csomagszallitasra.
aszondjak bicot betehetem, de en huzzam ki gyorsan a belem. 2 szer jatszottam el, utana mar annyira paraztam h veletlenul ezt is le fogjak adni mint csomagot, h nem tettem meg. ez legalis? hisz ra van irva a jegyre, hogy az orzes a mi feladatunk..
ezek utan fogtam magam, es a vonat KOZEPERE dobtam fel bosszubol...