Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból - 2.

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
1628 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
a robot végig ment a piramis járatában, majd a végén található ajtót átfúrva, a kutatól betekinthettek egy olyan helyre, melyet már sok száz éve nem tett meg ember... a fényben egy újabb ajtó tárult eléjük....

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ezt kapjátok ki:

Az Amerikai Orvosi Szövetség kijelentette, hogy az orvosi célú kiadások nem a jó irányba haladnak. Az elmúlt néhány évben jóval nagyobb összeget fordítottak a plasztikai sebészetben használt szilikon implantátumokra és a Viagrára, mint az Alzheimer-kór gyógyításával kapcsolatos kutatásokra. Az elõrejelzések szerint emiatt 2015-re mintegy 50 millió ember fog rohangálni a világban nagy mellekkel és erektált nemi szervvel, miközben nem emlékszik majd rá, hogy mit is kellene kezdenie velük.   ;D

Egyébként én meg tudom /!/ hogy Stonehange hogyan épült !  ;)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Az építésükre a multkoriban láttam egy ÚJ elméletet, amit (na, miért nem lepõdtem meg ezen?) egy magyar ipse fedezett fel...

A lényege röviden és tömören az volt, hogy a piramosik körül vízes árkot emeltek, ahol az árok szó kicsit lekicsinylõ... szóval hajókkal hordták a megfelelõ helyre a köveket, amiken az akkoriban is már bizonyítottan ismert, és fõleg használt emelõk voltak... A víz szintjének emelésével megoldhatóvá vált, hogy akár a piramis tetejét is "emberi erõ" nélkül rakják fel... Azért az idézõjel, mert azért az emelõkhöz kellett az ember...

Egyébként ez az elmélet annyira ütõs, bizonyítékokkal alátámasztható, hogy az egyiptomi történészek, régészek, és egyéb okosak FOGADTÁK a magyart, és kérték adja elõ nekik is elméletét, majd dolga végeztével az egyiptomiak fejet hajtva ELFOGADTÁK AZ ÚJ ELMÉLETET!!!

Szóval, ha vkinek a gyereke a rabszolgák tolták-vonszolták-variációt tanulja, jól le kell b.szni a tanárt...milyen maradit tanít! ;)

PéeF

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
hát ez a pirmasos dolog tínyleg érdekes ... az is lehet hogy vmi olyat találnak, ami az eddig elfogadott  elméletet romba dönti, egyiptom történetével kapcsolatban ... egyszer láttam a geographicon egy filmet egy új elméletrõl, megdöbbentõ volt ,és a benne elhangzottak semmiképpen sem kizárhatóak.de az is lehet hogy ezzel sem mennek többre  :-/ a mentõ funkciója  a robotnak talán hasznosabb lehet...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja, azt tudtam, BK meg volt tegnap is, de valaki tényleg azt mondta, hogy minõségi hazai braziloperánknak csengettek ki.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Nem a Barátok köztnek, hanem a Jóbarátoknak /Friends/ van vége !

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
eladó a Google.hu domainnév. tök jó. csak gondoltam ez is érdekes hír. Megér ez valakinek 2 milliót?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
HÁROM CENTIS GYILKOS

Észak-Ausztrália trópusi strandjain év eleje óta nem a cápáktól tartanak a fürdõzõk: az új veszély alig látható, nem nagyobb három centiméternél. Eddig nem is tekintették veszélyesnek õket, mert az Irukandji-medúza csípését nem tartották halálosnak, bár kellemesnek sem…
A parányi méregzsák csípése hátfájást, szédülést és extrém izzadást okozott „áldozatainál”, ezeknek együttes fellépését a helyi orvosok Irukandji-szindrómának nevezték.

Ám január végén Richard Jordan úszás közben kínok között pusztult el. Az 58 esztendõs brit állampolgár esetében a vizsgálat megállapította, hogy medúzacsípés mégpedig az Irukandji-medúza csípése okozta halálát, éppúgy, mint két hónappal késõbb a 44 éves amerikai Robert King esetében.
Jamie Seymour, a James Cook University kutatója szerint a halált egy eddig ismeretlen medúza okozta, valószínûleg az Irukandji faj valamelyik változata.
„Fogalmunk sincs arról, hogy mi minden van még odakint!” jelentette ki a biológus a vele készített riportban.
A kutatók szerint még legalább hat alfaja létezhet a kockamedúzákhoz tartozó Irukandji-medúzának.

A Spiegel cikke nyomán

Feltöltött kép

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Tavaly megrázó események kapcsán ismerhettük meg azokat a speciális kutató- és mentõrobotokat, amelyeket a University of South Florida mérnökei terveztek. A World Trade Center összeomlását követõen az áldozatok felkutatásában kaptak elõször lehetõséget, hogy bebizonyítsák mire is képesek.
Az akkor még éppen csak elkészült robotok ma már fejlettebben, kifinomultabb eszközökkel és megbízhatóbban vágnak neki újabb bevetésüknek.

Ezúttal nem romok alá temetett emberek kimentése lesz a feladatuk, hanem egy õsi sírkamra, a gizai Kheopsz piramis egyik titokzatos részének felderítése.
A rejtélyes, mindmáig ismeretlen rendeltetésû terület egy kõfedél mögött rejtõzik, amelyet még 1872-ben fedeztek fel. A piramisba küldendõ robottal azt szeretnék megtudni, hogy mi van mögötte. Annyi bizonyos, hogy a fedél mögött egy kis akna húzódik, amely éles szögben emelkedik. Mindezidáig - kellõ technika hiányában - nem tudták megállapítani, hogy az akna hová vezethet, és mi lehet a rendeltetése.
A robotot, hogy kellõképpen megkapaszkodhasson az alján és a tetején is ellátták futófelületekkel. A sikeres akció mérnökszemmel is valóban bravúrt jelentene, hiszen a kis robotnak rengeteg mérõmûszert és a vezérlését segítõ kamerát is magával kell cipelnie. A régészek távirányítással vezérlik majd a robot-archeológust a vájatban.

A kutatók a legtöbb információt attól a száloptikás kamerától várják, amelyet a „piramisjáró” a vájat gyanúsabb repedéseibe enged majd, hogy megtudja, mi lehet a fal mögött. A piramisok rejtett területeit ugyanis hagyományos és modern eszközökkel is közel lehetetlen megtalálni. Hiszen a modern radar- és ultrahang-technológiával sem lehet a kövek alá belátni, ezért az egyetlen használható módszer már csak a robotok alkalmazása maradt az olyan helyszínek esetében, ahová már ember nem képes bejutni.
A kutatók persze elsõsorban arra számítanak, hogy a vájat nyomán a piramis szerkezetérõl, esetleg építésérõl szereznek újabb információkat, de titokban abban is reménykednek, hogy esetleg a sírbolt eddig nem ismert, titkos részeit is megismerhetik.
Akármi történjék is, egy biztos, a 130 éve ismeretlen akna titka hamarosan leleplezõdik. Az archeológusok pedig gazdagabbak lesznek egy újabb eszközzel, amellyel az eddig elérhetetlen területek is felderíthetõvé válnak majd.

(Reuters)

Feltöltött kép

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Vége a Barátok Köztnek???Ezek szerint lemaradtam az utolsó 1000 részrõl!!!!Szegény én! :P

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
dehogy, ott a bigbrada meg a többi sz*rság.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Ha tényleg vége van a Barátok Közt-nek, akkor: Haleluja! Lehet, hogy kihal az igénytlenség?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Hazánkfia 125kcm-es Moto GP versenyzõ, mostmár nemcsak szerintem alakul, hanem a nemzetközi sajtó szerint is:

Gabor Talmacsi continues steady progress

After a mediocre start to his season with the Italjet team, Gabor Talmacsi seems to have found a second wind in the last couple of races, after switching to the PEV Moto ADAC Sachsen team. He has scored six points on the Honda, with 15th in Assen and 11th in Brno, but his best race came last weekend at Estoril, as he lead the pack in the early stages of the race. Unfortunately, all hopes of a good result were dashed when he crashed out of 4th place on the 6th lap.

´I try to be a consistent top 10 rider, and it hasn´t been too bad at all in the last couple of races´ said the Hungarian. ´At the start of the season, the set-up of the bike didn´t suit me. I´ve been working very hard and had the opportunity to test. The most important thing is the way I work with the team, they can find solutions from my feedback. There´s also the fact that I started the season with Dunlop tyres, and now, I´m on Bridgestone. I have a way better feeling with those tyres´.

Feltöltött kép

hajrá Gábor!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Wade Simmons injured.

--------------------------------------------------------------------------------

For as long as I have had my ear to the ground I haven't known Wade Simmons to be seriously injured. Despite going big on more film projects than John Holmes, Wade managed to stay remarkably healthy. His plentiful skills and his ability to see lines kept him out of harm's way.

That all changed on Tuesday while filming with Todd "Digger" Fiander for NSX 6. Digger has been building some amazing stunts lately and has been having a hard time finding riders up to the task. He finally managed to corner Wade, Thomas Vanderham and Dave Watson to do his newest and sickest creation. The unnamed gap spans a ravine on Mt. Fromme and is perhaps 45 feet from lip to lip. If a rider was to come up short he or she would tumble into an unfriendly mine field of boulders and logs some 20 feet below.

Wade, the veteran of the group, stepped up first. He cleared the gap (his landing marks measured over 50 feet from the take-off) but landed nose heavy, slammed into some roots at the side of the landing strip and broke his femur on impact. There was no arterial damage or other complications and the evacuation went smoothly.

Wade has successfully undergone surgery and is already on the road to recovery. His spirits are good and you can expect to see him ripping it up in a few months. Events like the Redbull Rampage will be a little less interesting until Wade's back but we do know there will be a new champion this year. At least we'll have a summer's worth of Wade's riding to watch in NWD 3, NSX 6, Kranked 5 etc. to get us through the winter.
We're pulling for you Wade.

Javulást.

Lama

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hááát,én Tv-t se nagyon nézek,de ha mégis,acco inkább kereskedelmi adó...Nekem vhogy nem jön be a magyar1 mert négy évente változik a mûsor,és én állandóságot szeretnék...Pl. azt,ha tök elfogultság mentes lenne a csatorna,mindkét oldal szennyesébõl u.annyit rakna ki száradni + arany középút,stb.De most csitt,no politika :-XEz a Fórum nem arra való :)De mi a bajod a Jóbarátokkal?!??Sztem naggyon aranyos volt.(amíg volt... :'()

tuzcsap

tuzcsap

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
kereskedelmi csatornát néztek?
:-/

tiBIKE

tiBIKE

vendég

• fórumtag
  • 131 hozzászólás
KALA: tiBike együttérez veled

Sekee

Sekee

törzsvendég

• fórumtag
  • 309 hozzászólás
SZIASZTOK!

Én a Sekee öccse vagyok, csak azt szeretném megkérdezni, hogy nem-e tudtok valamit az Extrém sport napról? Pl.: mikor kezdõdik.

Köszi

DAC

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Halálhír:
Ma temetni jöttünk ide.A Jóbarátokat temetni.Ugye mindenki látta az utolsó részt?!?Istenem,miért???
Vmi hülye kukkoló show miatt???Miért nem lehetett volna úgy csinálni,mint a Tv3 (télen-nyáron);a vége felé járó sorozatot újraindítani?
1 perces néma csend. :-X :-X :-X :-X :-X :-X
:'(

KALA (aki nem akarja elhinni,hogy vége)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sporthír:

megtartották az UEFA kupa sorsolását, három magyar érdekelt csapat volt benne a kosárban, az FTC, a ZTE, és az Újpest ( :-X ). Két "érdekes" dolog  a csapatok ellenfeleivel kapcsolatban:

1. Az Újpest a nagymultú Paris St-Germain FC csapatát kapta (sok sikert fiúk....)

2. a Fradi a török Kocaelispor (sose hallot...) csapattal játszik, elõször az Üllõi úton

3. A Zalaegerszeg pedig összekerült azzal az NK Dinamo Zagreb-bal, akit a BL selejtezõ második körében egyszer már búcsúztatot...