Az az igazság, hogy én nem tudatosan szoktam edzeni, amikor van kedvem akkor nyomom
és megyek amíg úgy érzem, utána még haza jutok valahogy kétkeréken.
Szóval megyek néhány órától fél napig is de ha jobban bírom akkor még többet is tekerek egyfolytában.
Ezen belül mit értsek egy edzésnek? Közben idõnként megállok, nyújtok? (ez hogy nézzen ki?),
majd tekerhetek tovább? Vagy csak a legvégén kell nyújtani?
Semmiképpen se hidd el , mikor azt irják felejtsd el! Az izmok, inak nyujtása , és rugalmassan tartása nagyon fontos! Verseny sportoloknak magátol értendõ,de óriás tévedés, hogy a hobbistáknak nem kell! Sõtt, ha jobban belegondolsz tudhatod,hogy hobbistáknak közel nem olyan az izmok inak , izülések, és egyebek ellenáló képessége mint egy verseny sportolónak. Evégbõl nyujtással , lazitással, bemelegitéssl, levezetéssel, és bizonyos fokig a táplálkozás helyességére figyelemmel kell lenni akkor is , ha csak hobbi szinteten kap a szervezet terhelést. A rendszertelenség nagyobb veszélyforrás lehet , mint azt sokan gondolják. Nem is értem , hogy egy versenyzõ hogy adhatott ilyen tanácsot neked, bár gondolom nem szakmai szempontok vezérelték õt. Jó néhány évet edzõsködtem , és tudom attól mert nem vagy profi sportoló, még ugyanugy kell a szervezetedet, testedet, karban tartanod, mintha az volnál. Persze vannak minöségbéili különbségek, és lépcsõk. Egy kizárolag csak havi 2 alkalommal sétakerékpározó emberre más vonatkozik megint csak. De ahogy irtad , a tekeréseidet, ezt nem nevezném a szervezet terheltsége szempontjából "vasárnapi" tekerésnek. Tehát én azt javaslom, a nyujtást ne hanyagold el. Jot tesz , és rendszeres alkalmazása erõsiti, és nyujtja az izomzatodat, inszalagjaidat,igy segithet a sérülések megelõzésében, a görcsök ritkábban történõ kialakulásában is. Persze a vitaminok is fontosak, amint azt irták, s mint azt magad is jol tudod gondolom.