Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Még annyit: Az országútimmal idén mentem 10500km-t.
Vélemény ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Szinte hihetetlen teljesítmény! Nem sok autós tudná utánad csinálni! :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Gratula president a citybike nyüstöléshez, totál kimerülésig fogod hajtani? A láncok tényleg sokat kibírnak, nekem 15e km volt a csúcsom Shimano lánccal és racsnival, de már a racsnifogak is tûhegyesek voltak. Szerintem azért érdemes a láncot 4-6e km-nél kicserélni, mert akkor a racsni elbír 2-3 láncváltást. Tapasztalatból mondom, anyagilag megegyéb okból sem jó 2-nél több bicót fenntartani. Sõt egy is elég ha van pl. egy edzõ és egy verseny kerékszetted.
Henger: honnan számoltad azt az évi 30e km-t? Ez inkább 12-13e km lehet, ez is szép; ha 30-e lett volna, akkor a 2004-es Touron látnánk elnök urat.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
El Presidente!

Úgy terveztem, hogy veszek egy Bike+ SS hátsóagyat, ennek egyik fele fixi, másik racsnis menetû. De tavasz elõtt nem hoznak, így sima hátsókerékbõl oldom meg.
Egysebességes lesz, de fixit nem vállalnék be, ahhoz még gyenge vagyok.

Jók ezek a trógerfájter bringák! Lehet rajtuk követni, mennyi idegességtõl, és pénzkidobástól menekül meg az ember.

Viszont a futásteljesítményeden hosszan pislogtam. Egy ÉV alatt 30000km? :o Gratula!

A mostani gép fateré lesz, de hasonló költégekkel számolok.
Puch Clubman (Devecserben hegyekben áll, ötezerér' kompletten lámpával, sárvédõvel, bólogató kutyával el lehet hozni. Ez az alap) 5000, kormány 1000, fékkarok 700, markolat 200, 2 felni 6000, hátsóagy, racsni, lánckerék 2000
Talán lefestem. Mégiscsak ajándék.

Egyébként a montim 'csúcs' lánca 1500km után csereérett, bezzeg... Csak méretre kell szabni.
Edzés szempontjából sem mellékes, egy egysebességessel hajtani.

Mikor jön a sztárfotó? Ötletmerítés gyanánt...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Marchelo & Henger:

Fixitek van/lesz(örökhajtós) vagy egysebességes masina fix áttétellel.

Egyébként nekem az o.úti és montim mellett van egy városi harcos/gyilkos/mászkálós biciklim.
O.úti vázra épített egyenes kormányos kanti-fékes, egysebességes-szabadonfutós) torzóm.
Mindenapos csörtetésre itt a városban(Tatabánya city) ideális.
Sárhányó, lámpa van rajta(esõben-hóban, éjszaka is mehetek vele akárhol) Minden prizma meg kutyafasza van rajta, ami a KRESZ-szerint kell rá, így rendõrökkel is felvehetem a harcot.

Szívesen megmutatnám ezt a biciklit a kedves BikeMagos- uraknak.
Sosem takarítom, úgyis mindig újra retkes lesz.
2éve raktam rá egy már akkor használt láncot.
Iszonyat módon le van nyúlva, mindenkinek kikerekedik a szeme, aki ért hozzá. A nagy lánckerék miatt(52/20) mégsem ugrik a lánc. 2-3hetente 1-2szer fordul elõ, hogy ledobja a láncot, ami szerintem teljesen normális, szinte mindig keményebb patkázás, vagy nagyon szar üzemi úton fordul elõ.
A fékeket húzni kell izomból, és jön a fékhatás is.(NO: "egy újjal blokkolom bármelyik kereket).
Még sosem ütöttek el, és én sem senkit.
Bp-en elõfordult,h elbambultam, de ott semilyen fék nem segített volna, és így se lett semmi bajom...se a biciklinek.

2 éve egy fillért nem költöttem rá, és még minden ugyanúgy mûködik rajta, mint eddig.

amit mentem vele:
2002 nyarán 2hónap futárkodás Bp-en, kb. 3000-3500km.
1 teljes tanév("Csak" 9hónap az érettségi miatt) minden nap suliba biciklivel. 2*6km/nap, összesen kb. 2500km, plusz 2500km egyéb mászkálás vele 2002szeptemberétõl 2003szeptemberéig.

Az egész bike mire összeállt, kb. 1 hónap, belekerült talán 40000ft-ba.
(lámpák 5000, Puch váz+ Campa(!)villa 8000, korm.csap.+monoblokk(ezekbõl kell tuti tartósat venni) 8000, fékek 1200, fékkarok, 2200, kerekek 4000+8000, egyéb 6000.

Eddigi gondok:

Korm.csap. javítás(2hónap Bp. után), 5 defekt(3 db Bp-en).
Erre mit mondanának a nagy szakik...1500km után lánccsere, meg minden héten fékbeállítás, váltóállítás...lóf@szt!!!

Még annyit: Az országútimmal idén mentem 10500km-t. Ugyanaz az Ulterga sor és Shimano lánc van rajta amit az elõzõ tulaj hazsnált kb. 2000-2500km-t.
Most érett meg a cserére. Soha nem volt gondom vele se versenyen, se edzés közben. Soha nem ugrott, nem dolgozott nehezen a váltó...talán 1-2 példát tudok mondani, mikor szakadó esõben minden eltömõdött a turhától...akkor nehezebben váltott. :( ;)

Sorry, hogy kicsit elkalandoztam, de már bükte a csõrömet nagyon és most kifakadt belõlem!!!!

Vélemény ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Én is tekertem már a szentendrein és tényleg forgalmas, bár kibírható. Amirõl viszont én írtam az gyér forgalmú és a kerékpárút nem is követi az országut nyomvonalát. Ezért nem értettem hogy minek kellett lecsapnia ránk a rendõrnek.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Azokat akik rámennek a Szentenderei útra én nem tartom teljesen normálisnak az tényleg életveszélyes és el kell ismernem nem ok nélkül tilos ::).

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Ahol közös a járdával, ott 10 kmh a megengedett.
Ebben az a vicc, hogy ha csak a járdán mész, 15-el is 'roboghatsz'.

De mehetsz a Szentendrein is, 100-al tépõ teherautók között-alatt (ez morbid :P).

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Szentendrén pedig a kerékpárút maga a járda, ott kellene menni a babakocsik meg gyerekek között.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
El kell szomorítsalak, ahol van kerékpárút- most mindegy, milyen-, akkor ott TILOS az úttesten bringázni.
Aranyos, mi?

Nemsoká kész a fixim nekem is, 39/18-al. Jó lesz vele emelkedõre gyúrni.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Ma mentem egy 50-est a fix áttételes bringámmal. Meg kell hagynom iszonyatos fárasztó volt hogy csak 42/16 os áttételt használhatok. Lefelé ahol 70-nel mennék ott a motorfék dolgotott keményen, fölfelé meg 8-10%os emelkedõn végig izomból kiállva.
Azért egy ostoba rendõr megpróbálta elvenni a kedvemet: el akart küldeni az úttol 1km-re levõ kerékpárútra, ami még tiszta havas, ráadásul nincs is tiltó tábla bringás ellen. Miután elment persze folytattam utamat ugyanott!
Szóval a rend õrei keményen készülnek az EU csatlakozásra...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Rezsõ: igazad van, lehet még család mellett is sportolni, ha olyan a hozzáállása a dolgokhoz mint neked és -feltételezem- feleségednek (mert ha utóbbinak nem ilyen lenne, már minden borul), de azért közrejátszik pl. az is kinek milyen munkahelye van, mennyire kell a pénzt hajtani, meg egyéb családi helyzet. A sport nagyon féltékeny valami, mert ha nem tudsz kellõ mértékben edzeni, visszavág és egyre nehezebben megy a dolog és a folytonos szenvedésbe bele lehet unni.
Tpresident kedvét nem akarom elvenni, csak azért írtam, hogy bizony ez szinte törvényszerû: idõnként lecsökkenhet 1-2 rövid edzésre a heti adag. Az igazi amatõrség valában ez, nehéz körülmények között is mégis edzeni, versenyezni.
Más: tegnap olvastam a BVKK sorozatból kiesett a 68 km csobánkai futam (a legjobb)! :(

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Stílus: a TdF idõfutamán, amikor Ullrich lealázta az egész mezõnyt (lehet, hogy még finoman is fogalmaztam), az a technika sem a nagykönyvben megírt pörgessünk 120-al fejezetett demonstrálta.

Marchello kösz a választ, igen azt már SCS-nél kitaglaltuk, hogy gond van nálatok, de talán mindenki bízott a normalizálódásban.

Pcycle: ne vedd el, tpresident kedvét, nem vészes, más is túlélte. NVik-nek igaza van, most munka mellet nehezebb, plusz ahol család van, az igazán fincsi. Ismersz, tudod, hogy én is 2 kisgyerek mellet tekerek, szintén esti edzés, a gyerekek,jönnek megnézni a versenyt, (ilyen sok km-vel nagyott nem lehet alkotni, de nem is ez a cél) a nagyobbik indul az ovisoknál (kár, hogy kevés helyen van). Sokan vagyunk így. Úgy gondolom az amatõr sport errõl szól. Pl én sosem fogok görgõzni, spinnigelni, húzzom a szánkót, megyek síelni, sífutni, szerintem ennek van itt az ideje. Az ifjú titánok meg nyugodtan szálljanak harcba a mp-kért, álmaikért, szurkoljunk nekik.

Üdv

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Egyetem mellett még lehet sportolni, ha nincs vizsgaidõszak utánna nem nagyon. Ha dolgozni fogsz akkor csak vizsgaidõszak lesz... Én hetente háromszor tudtam elmenni tekerni a nyáron a két hétvégi nap + egyszer hétközben felkeltem reggel ötkor aztán kb. 9-re hazaértem és mehettem a munkába ott pedig este hétig bennt vagyok.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Hát igen az egyetem nem könnyû! Ma sikerült a Közoktatás politika kérdések vizsgám ;D , de máris tanulhatok a következõre >:(
De azért legalább futni megyek minden nap.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy foglalkoztak a stílusukkal is, de nehéz egy olyan embernek aki már 10-20 éve úgy csinálja. Amikor kezdte, akkor kellett volna odafigyelni valkinek erre. Vagy menthetetlen lett volna?
Jó edzést, már kezd száradni az országut.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A stílust nemcsak külsõségbe értettem, a hajtástechnika azért számít a teljesítménybe, most hogy írjátok Escartin tényleg borzasztó volt, mégis nagy hegyi menõ volt, de milyen lett volna egy jó technikával! Ugyanez érvényes mindenkire. Csodálkozom, hogy ezeket a nagymenõket nem tanították meg kerékpározni (futni)...vagy az is lehet, hogy a teljesítõképesség határán már mindenki úgy megy ahogy tud.
Tpresident: készülj fel arra, hogy egyetemi pályafutásod alatt lesznek idõszakok, amikor alig fogsz tudni edzeni, legalábbis, ha normálisan be akarod fejezni tanulmányaidat. Sõt munka mellett sem lesz egyszerû. Gondolj arra, hogy a kerékpárból nem fogsz tudni megélni.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Tiszta szopás ez az egyetem...nehéz...nehéz itt az élet.
Fogalmam nincs, mikor fogok tudni biciklizni kicsit mellette.
Van ma kb. +10fok, de én itt szívok a vizsgákkal...nem lesz ennek jó vége!!!!

Aki tud, biciklizzen sokat!!!!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Eddig nem is figyeltem ilyen szemmel a versenyeket.

Na és, Armstrongnak görbe a háta.

"...de haladt!"
Ez a lényeg, nem? Hogy mit mutat a végén a stopper.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Ez az igen, francba a stílussal ! ;D.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Én csak annyit mondok: Francesco Escarten.
Pár éve hagyta abba, és a világ legjobb hegyimenõi között volt vagy 5-10 évig. Talán még emlékeztek rá: úgy bólogatott a bal oldala irányába, hogy a feje lejebb volt mint a kormány... Iszonyatos látvány volt, de haladt!

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Nezd meg pl Bodrogi Lacit, hogy hogyan fogja a kormanyt mar attol megfajdul a csuklom ha ranezek :)) szerintem mindenkinek vannak ilyen "stilusdefektusai". Kinek tobb, kinek kevesebb.... de szerintem a szepsegnel tobbet szamit, hogy jol erezze magat es szamara "kenyelmesen" fogja a kormanyt vagy tekerjen.