Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

almos

almos

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
NVik, én is meglepõdtem, h most nem volt szél, 1,2 ilyen nap van egy hónapban... mész 08 31.-én a mezõnyversenyre?

Pinyo!
úgy emlékszem , 45:10 volt az az idõ, nem jegyeztem fel, csak neked üzentem sms-ben,erre emlékszem
viszont visszanéztem, és tényleg, még április végén 46:20 volt a legjobb idõm, és akkor a 45 perc alatti idõt akartam elérni... most a 44 alattit :)
de ha erre jársz, nyugodtan szólj ám, örülnék egy kis közös tekerésnek!
és igen, pákozd felõl kezdek, és szerintem a sukorói emelkedõn dõl el a dolog
ha ott sikerül felszaladni 35- el, akkor már van értelme nyomni
most még 28 is volt a vége felé, de nem bírtam, nem motivált annyira semmi

szóltam két haveromnak, hogy hétfõn HHH-i teleholdas megmozdulás... elmentek, és tetszett nekik, szerintem még találkozol velük :) (két srác outival)

tényleg, már most szólok, hogy lesz egy jó kis verseny itt fehérváron szept. 13- 14-án, mtb és országúti , és sprintverseny is a belvárosban, itt van minden, amit eddig tudni lehet:
www.vitalclub.hu

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Hály!!! ;D

NVik: ugye mint említettem tavaly indúltam 1* a félmarcin. (1h:37) Na már most összesen (megnéztem) 20!! edzést tartottam addig ami azt jelenti hogy kb. 1/2 hónappal elõtte kezdtem a felkészülést. (2000m-el :-[) 6-8km-nél pedig egyszer sem (bocsi 1* 19km-t) futottam többet és ebbõl 10*résztávoztam (400-tól 3000m-ig) Szóval ehez képest elég jól ment. Nem??? ;D

Most júl. 07-én kezdtem a felkészülést és heti 4* futok, de nem csak hosszút. Idén 4perces 1km-eket tervezek, és persze a nagy marcit is lefutom méghozzá Münchenben!!!!! ;D 8) ;D

A legjobb szigetköröm (elég régi adat mert leginkább a 400-as rekortánt gyûröm) 21:22, a legjobb 3000m-em 10:45.

A résztávozás nagyon fontos!!!!!
Fartleket szoktál futni? Ez szintén nagyon jól növeli a teljesítményedet. Hegyre futás??? (a legjobb)

Kérdés??

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
vajon könyöklõnél kell állítani az üléspozíción? (nincs könyöklõm, csak felmerült bennem a kérdés)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
almos, grat! Mintha már egyszer írtál volna be 45 alatti idõt, nézz csak utána! Tavaly 45:11 volt a legjobbam, idén nem jöttek össze a körülmények (térdfájás (ezért nem is hívtalak a szabi alatt), aztán meg mindig szél volt). Kétszer-háromszor mentem tókört komolyabban, de 47 alá nem sikerült jutni. Mondjuk érdekes kísérlet lenne, hogy számít-e az indulási hely. Te gondolom Pákozd felõl indulsz és a "hegyekkel" kezdesz, nekem az már féltáv.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Ez nagyon szép almos! Én mindig a Békás I idõfutam
helyszinére megyek ki gyakorolni de olyan még nem volt, hogy ne lett volna brutál szembeszél. Egyik irányban a 33 km/h-t alig tudom tartani visszafele meg megy 38-40-el. Én másfél percet javitottam az év eleji idõhöz képest most 28:30 -nál tartok.

almos

almos

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
én pedig a velncei-tó körömet javítottam ma meg, ebben a nagy melegben, fáradtan, elég gyenge teljesítménnyel az emelkedõkön az elején, 36,5 átlagot sikerült hajtanom a 27,2 km alatt, ami 44:30 perc (eddig 45:10 volt a rekordom)
és már van pulzusmérõm is, 170 volt az átlag pulzus, 186 a max
talán, ha minden összejön az év vége vagyis szeptember vége felé 37 tudok majd, ha lehül az idõ, és felteszem a GP 3000 gumikat :)
érdekes volt, hogy már abszolút nem bírom még a 52:14 et sem kitekerni, sõt, csak a végén vettem észre, hogy jobban megy a pörgetés 52:17 el is, mint 52:15-el a kissé izmosabb hajtás...vagyis, a tempó nagyobb, mert bírom már technikailag a pörgetést
(legalábbis magamhoz képest, vagyis nem szerénység azt mondani, hogy fejlõdtem :)
persze, két hét alatt belement 1000 km a kerékpárba, és még ennyit tervezek ebben a hónapban, remélem összejön..
és még annyit, hogy úgy érzem, nagyon nem hülyeség idõfutamra ha valaki komolyan gondolja, a könyöklõ , mert ugyan már így is találtam egy jó testhelyzetet, de az hosszú távon nagyon fárasztó, de legalább 1-1,5 km/h több jön ki úgy a légellenállás miatt, és valahogy mintha lehetne húzni a gépet..
holnap is dög meleg lesz, lehet majd izzadni rendesen :)

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Pinyo kolega akkor nagyon közel vagyunk teljesitményben mert én kb 2 hete futottam 22:44-et a handicappen ;). Ezek kb 4:15-ös ezrek.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

tehát, akkor 5600m-t futottam 23-24 alatt :D így mindjárt más

Hja, akkor így már én is be merem írni a (tavalyi) 22:50-es Margitszigetkörömet (5350m) :)
A Telehódas HHH alkalmával egyéni csúcsot mentem a Fenyõgyöngye - HHH parkolóbejárat szakaszon 8:57 lett (ja ez bringa volt).

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Az se gyenge :D.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
ja a 7000m-t elnéztem, rosszul emlékeztem :) az tényleg nem semmi lenne. Szóval az nem 10 iskolakör, hanem 8, tehát 1400m-el kevesebb. tehát, akkor 5600m-t futottam 23-24 alatt :D így mindjárt más

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Nekem a mostani félmaratonon 1h 35 a cél.
És ehhez edzenem kellett: május óta megy a futás
eleinte hetente 2x most pedig háromszor. Igy néz ki egy hét
hétfõ: 10.7 km 48-49 perc
szerda: 16 km 1 óra 13-14 perc
péntek 21.4 km 1 óra 39 perc
(lesz még Kaisers is :))))) ;)
Résztávozni most pénteken fogunk elõször. 6x1500
nekem olyan 5:50-es tempóra.
+ jövõ héten egy 26.75 km

Te mennyit edzettél az idei illetve tavalyi félmaratonodra? Sajna sem bringában sem futásban nem vagyok õstehetség nekem nyomni kell.... ;)

almos

almos

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
nem vagy egyedül tp...

több fázis van ilyenkor, ha szerencséd van, mindegyiket nem kell megtapasztalanod..

engem most tesztelt az élet... :) (megint)
én pedig ahogy te a kerékpáromat.. itt nem csalódtam ,sõt :)
addig vagy csak dühös, amíg a bizonytalan lenni nem lenni , persze ez itt a vele lenni egyedül lenni állapotra értendõ, áll fenn
persze gondolom te tisztában vagy vele, h mit akarsz..
ilyenkor, múlthéten két hete, nekem is nagyon intenzíven ment a dolog, már ami a kerékpárt illeti, kihajtottam magam, és kész, ájultan értem haza
többek között én is gyakran a vértesben :)
nekem már kiosztották a nem nyert kártyát, így a kerékpározási szokásom is megváltozott..
tegnap 200 km, fehérvár, lovasberény, alcsút, etyek, biatorbágy, páty, jános hegy, majd vissza, majd zuhany, majd levezetésként egy intenzív 30 km egyhaverral egy közeli hegytetõre
nem volt gyilkos a tempó, 29 átlag, de jól esett nagyon, tetszett a páty utáni emelkedõs rész...
és az endorfin megtette a hatását, nem fájt a dolog, már ami a nõt illeti, sõt , határozottan jó kedvem volt egész este
most persze már új nap van...
szóval, nem vagy egyedül, sõt...

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Halihó!

Na, most akkor ez egy külön triatlonos topic, vagy mifene? Egyébként semmi bajom a dologgal mert én is rendszeresen kocafutok. ;D Az a 23-24 perces 7km az nem semmi! :o
Nem azt mondom, hogy nem lehetetlen, de ahhoz legalább 3-3:10es kiliket kéne résztávozni. Akkor elhiszem. :D
Valami hasonlókat szoktam én is mint manki barátunk: szval.........
12*200m 35secre és ugyanennyi pihivel (elég kafa)
vagy 4*500m 1:30-on belül 3percre indúlva ezek amolyan gyorsító edzések. Egyébként a félmarcit 1h 37percre nyomtam tavaly elsõre, gyöngécske felkészüléssel most kb. tíz percet szeretnék javítani, ami az edzéseimet elnézve meg is lesz. Lehet még hosszúkat is résztávozni, pl: 3*2000m, vagy fartlek edzést nyomni 8km (1km erõs- 1km lazább) vagy folyamatosan futni 4:20-as 4:00, 3:50-es km-eket nyomni 6-10km-en keresztül.

Na,ha van esetleg még kérdésetek akkor nyugodtan kérdezzetek.
Most nézem 700-as idõ se gyenge :o :o Szerintem kevesebb az egy kicsit. ;)
A lépcsõzés elég hatásos, de ha a hosszútávfutás érdekel jobban akkor inkább javaslom hogy fuss hegyre. Mondjuk MOM park - Normafa oda-vissza. A hegyi futás igen jól fejleszti az akaratot.

Röviden ennyi....... ;D 8) ;D :-X

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Gratula ;D. Szóval manapság naponta járunk edzésre?

Vasárnap megyek Zalaegerszegre rövidtávú
triatlonra :D. Manki minden idõd rendben van a 7 km-est kivéve az gyorsabb mint amivel az ezret futod.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Okfejtés a Nõk és a kerékpáozás kapcsolatáról:

Mikor 1 olyan kapcsolatban vagy, ahol bizonytalan alattad a talaj, pedig ezt nagyon nem szeretnéd, az edzések száma megsokasodik, az átlagsebesség pedig megnövekedik.
A napi 1 edzés során a sok-sok töprengés, és rágódás során felgyülemlett düh és bizonytalanság ideális esetben a lábadon, a pedálon keresztül az aszfaltra távozik.
Így történet ez ma is:

85km, 2ó 32perc (33.6km/h átlag) egyedül, a Vértes elõterét és dombjait érintve.

Tatabánya-Nagyegyháza-Óbarok-Felcsút-Alcsút-Lovasberény-Csákvár-(Majk)-Környe-Tb.

Röviden-tömören ennyi!!!!!
Valaki hasonló cipõben???

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Ne viccelj Manki én ezekkel az idõkkel még köszönõviszonyben sem vagyok :o.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
NVik: ha én azt tudnám! nem szoktam mérni, csak ugy futok és kész, ráadásul most azt se, mert jó az idõ, ezért inkább biciklizek. Edzéseken (év közben) szoktunk futni, várjál, mik is voltak:

1000m 3:20-3:30 körül
7000m 23-24perc
egyszer futottam 30 iskolakört egyedül, ami elvileg 21km (azt mondják, hogy 700m egy iskolakör, de még sose mértem le), az ha jól emlékszem 1:35h volt.

ha futáshoz gondolod a résztávokat, én azokat tudom mondani, amit edzõ (nem canga, floorball) csináltatott velünk :) pff, na, ha erre is emlékeznék :)..... voltak a sima futásokon kivül 5 iskola kör (700m) 2 perces szünetekkel, aki 1:45 felett csinálta, annak a többi már a 2 perc szünetbõl ment. Akkor volt olyan, hogy 15*150-200m 1 perc szünettel. Mindkét gyakorlat halálos :) már ha komolyan csinálod. Szóval ilyesmiket. Elég hatásosak.

Egyb lábizomerõsítésre két jó tippem van: menj egy a gyógykorházba, hogy fáj a térded, beutalnak gyógytornára :D na az nem semmi, ott aztán vannak lábizomerõsítõ gyakorlatok. A másik meg keresel egy szép lépcsõs részt, és lépcsõzõl, futva. 30 perc már jó hatást tud kiváltani :)

Egyb nem tom mit "oktatlak", szerintem sokkal jobban futsz, és cangázol is mint én.

Üdvözlet mindenkinek.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Manki te milyen idõket futsz a hagyományos távokon
1500, 5000, 10000, félmaraton?
Milyen résztávos edzéseket csináltok? ::)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Köszi az észrevételt, már postoltam az illetékeseknek.
A Kerékpáros Topik 2.0 nevû index.hu fórumra szoktuk beírni az idõket, és az ottani nick-ünkkel kerülünk be a listába (http://www.vbb.hu/topictt), amit "kivi" tart karban.
http://forum.index.h...i?a=t&t=9006401

Emlékeztetõül: ma 20:00-kor teleholdas HHH találkozó a Batthyányi téren.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
hello!

Akkor tényleg rossz fele mentem, viszont akkor pontatlanul van megadva az útvonal. A Somlói és a Kelenhegyi út a Szüret utcától egy kört fog be, amit ugye jobbról meg balról is meg lehet tenni, ez viszont nincs oda írva a forumon, hogy melyik irányba kell menni. Tehát akkor jobbra fele kell csinálni a félkört, értem, akkor megcsinálom ugy is. (pedig ugy látszik akkor, hogy balra rövidebb :D )

Azért köszi a tanácsadást, szerintem pontosítsátok egy kicsit a forumon.

Hi!