Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

A versenyszellem az oka az állandó nyomulásnak, hogy végre megmutathassák milyen erõssek. Fõleg az amatõr versenyeken kell vigyázni, mert sokan megpróbálnak olyasmit végrehajtani, amihez nincs elég tapasztalatuk.

Szeretnének letaszítani a trónról! ;D
Gratulálok

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Dány:az amatõrök külön téma, ott nem csodálkozom semmin, U23-al mentünk, és a "csokis" csapat néhány tagja volt õrült, még sajátjaival is, volt aki a padkán keresett menedéket (meg némi defektet)! Gyál a hosszúnyakú állatosok kavarodtak össze, egy elõre szaltó erejéig. Én vigyázok, nekem a verseny a lényeg, nem a helyezés, s nagy ívben kerülök minden eszementet, mióta tavasszal majdnem áthajtottam egy ilyen játékoson(Összesen 100kg-mel)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A versenyszellem oké, itt a felelõtlenség meg a butaság a probléma. Nincsen tisztában sok amatõr, hogy mit bír, el akar menni sokkal erõsebbekkel, 110%-on hajt és ekkor már nem lehet figyelni, ilyenkor van az, hogy váltásnál kirántja saját maga alól a biciklit, vagy neki megy az elõtte lévõ kerekének stb. Meg az is van, hogy muszáj elmenni az erõs bollyal, mert mindenki ott erõlködik, és ha leszakadsz mehetsz egyedül... aztán persze szétszakadnak. A realitás a több különféle képességû bolyok lennének már az elejétõl, teljesen fölösleges fárasztás másban gondolkodni. Az egésznek olyan kinézete van, mint az ezévi Tournak, feszült, "tétes" versenyzés.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
A versenyszellem az oka az állandó nyomulásnak, hogy végre megmutathassák milyen erõssek. Fõleg az amatõr versenyeken kell vigyázni, mert sokan megpróbálnak olyasmit végrehajtani, amihez nincs elég tapasztalatuk.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Rezsõ: Hogy az általad említett veszélyes helyzeteknek mi volt a konkrét oka, nem tudhatom, de amit látok versenyeken, arról elmondhatom, hogy úgy hajtanak mintha az életükrõl lenne szó és nem is érzékelik hogy tényleg, csak másképp, amikor a szemközti sávban mennek és még az sem zavarja õket, hogy jönnek szembõl! Az utolsó pillanatban vágnak be, te meg persze enged be õket hirtelen a szorosban. Már nevetséges, hogy ilyen gyenge szintû versenyeken ennyire nyomulnak mintha lenne is valami tét. Számomra az egyedüli tét, hogy bukás nélkül egyben megúszam a dolgot.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Elég elgondolkodtató MArchello infója a "profi" kerók felszereltségérõl. 105-ös szett egy taiwani bringán... Akkor nekem jobb a kerékpárom :o, innen is látszik, hogy nálunk csak amatõr formában érdemes mûvelni ezt a dolgot.

Nem csak a gépekkel van gond, most Dányon és 2(3) hete Gyálon is balaeset illetve majdnem baleset volt az egyesületen belüli bolyokban!!!! Hátha ha ott nem tanítják meg arra a 16-19 éves (szerintem nem gyerek) emberkét arra, hogy ne satuzzon (láttam!!) akkor hol? Törni meg bármi jó! (Na jó SCs talán tud menni ;)

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Ahol vettem a biciklit + egyebek 240e össz, ott még a fékbeállítására (+ váltó)sem voltak képesek, s mikor kértem , hagy nézzem már meg miként lehet életet lehelni bele, közölték, nem látványpékség, mert 2 év szakmai tapasztalatot nem lehet ellesni, ennek ellenére sem sikerült nekik, maradtam én az amatõr, mert nem akartam meghalni. Ebbõl adódik hol van normális üzlet+szerviz (Merida), elõre is köszi

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Elég elgondolkodtató MArchello infója a "profi" kerók felszereltségérõl. 105-ös szett egy taiwani bringán... Akkor nekem jobb a kerékpárom :o, innen is látszik, hogy nálunk csak amatõr formában érdemes mûvelni ezt a dolgot.
HAsonló szintû az ellátás-kereskedelem is, a Lánc-hálózatot nem is lehet megérteni, nekem már alkatrészek, kiegészítõk sorát nem szerezték be (ami katalógusukban megvolt), még hozzá nem kétfilléresekrõl volt szó!

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
igen te voltál az

ha érdekel valakit, okt 5. fehérvár kupa és senior ob

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

henger, azt hiszem, hogy téged láttalak még pénteken délután pákozdtól dinnyés felé menni, nem?

http://www.nexus.hu/henger

Az azonosítás kedvéért.
Azért menõ a Diadora Chili, meg az óriáskulacs? 8) ;)

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Marchello! köszönöm válaszodat. Ettõl jobban nem értem a mostani lánckatalógust. Ilyen helyzetben gratula az eredményeitekhez és sok sikert a szponzortaláláshoz. (hogy ez miért ilyen nehéz, ma már agy nb1-es "foci" meccsen is kevesebben vannak!)

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Rezsõ: A Postás egyesület ha jól emlékszem 2001ben állapodott meg a Velotrade kft-vel a Merida kerékpárok használatáról. Ami azt jelenti, hogy a Postás vett kb 7-8 kerékpárt a Velotradetõl a nagyker beszerzési árán, tehát nem ingyel. Azóta eltelt egy kis idõ, a gépek kopnak és újak vételére az egyesületnek darabonként nincs 4-500e FT-ja! Tehát ezt a nagy támogást nem úgy kell elképzelni hogy hozzánkvágnak mindenféle DuraAce bringákat, meg cuccokat...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

egyébként ne bánkódj, hogy mezõfalváig mentél, arrafelé kitûnõ az út, jól is haladtál, nem?

én egy 2003-as merida road 903 géppel voltam

és nem tud valaki egy olcsó, kényelmes albérletet esztergomban? :)

Jó az út, de ha ugyanezt kényszerbõl 0 idõ alatt újra le kell nyomnod...

A 903-as tetszett is volna, jó gép! Csak a piszkos anyagiak..

Az albérletre rákérdezek. Van egy egomi évfolyamtársam, jó haver.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Talált, süllyedt! ;D Komolyan kkoncntráltam?
Mivel idõben leértem, gyakoroltam az 50-es körön, nehogy eltévedjek. Nem túlhajtva magam, 31-33-as utazóval 1:53 lett az idõm.

Másnap is ugyanekkora tempóval hasítottam. 3:10 lett volna nettó, de 4:45 bruttó lett.
Neked mennyi idõ alatt sikerült abszolválnod?

Ja, lehet, hogy intettem is akkor :D
Piros bukó. Speed Max, de egy Ritchey outikormény van rajta, meg a Sora fvkarok. Plusz 7ezer, de megérte. 5 nap alatt beletekertem 400kilométert.

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
henger, azt hiszem, hogy téged láttalak még pénteken délután pákozdtól dinnyés felé menni, nem?
mintha egy caprine speed max lett volna a srác alatt, bár annyira tisztán nem emlékszem
egyébként ne bánkódj, hogy mezõfalváig mentél, arrafelé kitûnõ az út, jól is haladtál, nem?

én egy 2003-as merida road 903 géppel voltam, ami most eladó
nem érdekel valakit? (54 cm, tiagra szett, kivéve hátsó agy és fékek, az sora, elsõ agy 105, és flight deck is van)

és nem tud valaki egy olcsó, kényelmes albérletet esztergomban? :)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

(én is voltam a lovasbereényi túrán, bár nekem nem tetszett annyira
féltávig nyomtam a 36-os átlagot, de nem akadt senki sem, aki csatlakozott volna, majd egy kényelmes öreguras csetló botló sorba csatlakoztam, és gurultam végig 30 al...

Igen? ??? Milyen géppel indultál? Az enyém egy mattfekete Caprine SM1000, Sora fvkarral.
Még hogy a 30 gurulás... Na jó, kezdõ vagyok, beismerem. De nekem 135km volt, bibibí ;D!

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Marchello: hogyhogy bringa hiány van? A velotrade katalógusa szerint ti mind Meridával mentek! Ez csak reklámfogás és a papír mindent elbír vagy mi?

Pcycle! igen nagyon figyelni kell mire mész, fõleg a javításokra, múltkor jött velem egy ismerõsöm (illetve én probáltam követni), nem volt helyismerete és a frissen foltozott anyagba majdnem beleragadt, alig tudtam neki kiabálni (dombnak mentünk), én már ismertem mert trekkingel is majdnem elsüllyedtem benne hidegebb idõben.

Utak még: itt Monoron nemrég csatornáztak, a csatornázó költségén állították helyre az utakat, kár hogy van olyan fõút ahol 0,5m-rel keskenyebben van ez elkészítve és oda sem figyeltek rá!! (úgy hiszem Tápióbicskén is van ilyen szakasz!)

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Pcycle: Tudtommal egy átlagos Schwinn Csepelt kapott, már ahogy én megnéztem. Shimano 105-tel (fekete) szerelve. Ahhoz hogy ezt elviselje még némi anyagi juttatást kap.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Csepelen hegesztgetnek össze tajvani csöveket, majd lefestik és többnyire Shimano komponensekkel látják el, végül 'Schwinn Csepel' matricát ragasztanak rá. ;D
Válaszom remélem kielégítõ volt.

Bapu

Bapu

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Marchello !! Légyszi világosits fel , mi az a Schwinn Csepel ?? Nekem - Tandem Kft. Szolnok !!!