Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
...
én is kihagytam a vasárnapi versenyeket, pedig állítólag nagyon jó volt a fehérvár kupa, csakhát nem csak kerékpárról szól az élet....

ami engem most foglalkoztat, hogy esztergomba költözöm, és nem nagyon lesz idõm munka után kint kerékpározni.... ti vinnétek a gépet csak a hétévgi tekerések miatt? megéri? vagy tud valaki biztatni, hogy van spinning terem a városban?

tpresident!
hogy tetszik veszprém?
tudsz normálisan edzeni a suli mellett?

pcycle! arra gondoltam, hogy neked valami eddig sajnos nem létezõ tisztséget kellene betöltened a szövetség, és az internetezgetõ, kerékpározni szeretõ és versenyezni akarõ emberkék között
te lennél a mi informátorunk
valamilyen úton módon összegyüjtenéd az információkat a versenyekrõl, nem kell sok, csak pontos idõpont, hely, táv, nevezési díj, esetleg a szervezõ telefonszáma
a fizetésed majd a versenyeken lerendezzük.... nem kell sokat vezetned, mindig felhúz és kísér valaki, stb :) ... persze spritbefutónál is te lennél az elsõszámú ember! :)

na, mit szólsz? ;)

MS

MS

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!!
nagyonnagyon új vagyok a fórumon, úgyh. nem tudok rólatok semmit. ki milyen klubban van?
na és ki jön szombaton egyetemi-fõsulisra?
monti titeket nem érdekel?
mer az vasárnap lesz.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Let it be, president. Sok szerencsét neked, a többi úgyis megvan!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Idén a Békás II.n Szentendrére lefelé mentem 86km/h.
De a nyáron Olaszországban tökéletes aszfalton ami a csövön kifér: 94.7km/h volt a vége. rettenetesen félelmetes érzés!!! az adrenalin a legjobb doppingszer!!!!!!

a szombati Egyetemi-Fõiskolai bajnokság lesz az idei szezon talán legfontosabb versenye számomra.
Kívánjatok sok szerencsét!!!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Henger ez a rekord lejtõ vagy sík? Ha lejtõ akkor nem szenzáció (nekem 75,4 km/h), de ha sík próbálkozzál a VB-n, hogy Zabel meg Petachinak elmenjen a kedve a versenyzéstõl! ;D

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

Csapásszám táblázat.
A függõleges oszlopban a sebesség,
Az adatok 2,10-es kerékkerületre és 52 fogas nagytányérra érvényesek.

A 2,10-es a 23X700-as gumival? Bocs, nem tudom.

Ezek szerint 39-14/15-ös utazóban 85-101 pedálfordulat...
Kényelmes? A nagytányért nem bírom kitekerni. De hétvégén rekord volt: 71kmh, táblázat szerint 130 ;D

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Én sajna otthon maradtam :'( nincs esõbiciklim és az egészségemet is féltettem. Ezt a bringát pedig nagyon kimélem a sártól. Mindegy az idõjárás most nem fogadott minket a kegyeibe, legközelebb márciusi Békás I idõfutamra megyek ki úgyis az az én világom ;D.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
No mi volt a tegnapi esõs versenynapon? BVKK, és Fehérvár Kupán? Volt valaki? Terveztem, de végül nem indultam el õszi záporban.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Ma összeraktam a téli brinyóm és ki is próbáltam, ha holnap csak kicsit esik az esõ akkor fel megyek megnézni ;)

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Jön valaki holnap a Békás kupára? Én már régen nem brinyóztam de most kipróbálom magam.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
80 körül már az 53 -11 is nagyon pörög ;D ;D ;D

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Elég hihetetlen így is, de meg kell hajlanom a tudomány elõtt. (tréneren számoltam magamnak még a télen és úgy emlékszem hogy 80 körül is már igen pörgött)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Csapásszám táblázat.
A függõleges oszlopban a sebesség,
vízszintesen a hátsófog száma látható.
Az adatok 2,10-es kerékkerületre és 52 fogas nagytányérra érvényesek.

11 12 13 14 15 16 17 18 19
30 50 55 60 64 69 73 78 82 87
35 59 64 69 75 80 85 91 96 101
40 67 73 79 85 92 98 104 110 116
45 76 82 89 96 103 110 117 124 130
50 84 92 99 107 114 122 130 137 145
55 92 101 109 118 126 134 143 151 159
60 101 110 119 128 137 147 156 165 174
65 109 119 129 139 149 159 169 179 188
70 118 128 139 150 160 171 182 192 203
75 126 137 149 160 172 183 195 206 217

A képlet:
csapásszám = seb_km_per_h*1000*Hátsófogszám/Elölfogszám/kerékkerület_méterben/60

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
flight deck-em van, és úgy emlékszem, de majd ma megnézem, hogy 80 körül van 42 km/h nál 52-14 az óra
52/17 nél a 80 31km/h
52/17 100 kb 41
azt hiszem

majd este megírom! ;)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Endorfin: Kissé tamáskodok, mert lehetetlen 52/14 ben 80 csapásszámmal menni ha 43 km/h-val mész! (ennyihez jóval magasabb sebesség tartozik). Ehhez a sebességhez még a 52/17 is jó, mondjuk egy bolyban, de ha magad mész is 52/15 és még egyáltalán nem pörög, a 80 már elég folyamatos körmozgás. Az egyáltalában nem "szégyen", hogy 14-ben nem tudsz rendesen menni, csak a legjobb amatõrök pörgetik ki, de õkis inkább ha többen összeállnak. Nem is kell erõltetni, többségében úgyis 52-53/17-ben megyünk. Az izomgörcs is a túl nagy áttételtõl van. Ezért jó ha csak fartleknél beleerõsítéskor kapcsol fel az ember (vagy ha bolyban megy).

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Szenior Országúti Bajnokság
és
Fehérvár-Kendel Kupa

--------------------------------------------------------------------------------

Székesfehérvár,
Sárpentelei parkerdõ
2003. október 5. (vasárnap)
10:00 óra .

--------------------------------------------------------------------------------

A verseny útvonala:
Szenior kategóriák és nõi indulók:
Székesfehérvár - Szárszentmihály - Sárkeszi - Nádasdladány - Jenõ - Polgárdi - Füle - Balatonfõkajár - Csajág - Küngös - Berhida - Õsi - Nádasdladány - Sárkeszi - Sárszentmihály - Székesfehérvár
65 km

Fehérvár-Kendel Kupa indulói:
Székesfehérvár - Szárszentmihály - Sárkeszi - Nádasdladány - Jenõ - Polgárdi - Füle - Balatonfõkajár - Csajág - Küngös - Berhida - Õsi (balra) - Várpalota - Pétfürdõ - Berhida - Õsi - Nádasdladány - Sárkeszi - Sárszentmihály - Székesfehérvár
85 km

Kategóriák:
Fehérvár-Kendel Kupáért: I. 23 éves korig (1980 után születettek)
II. 23 - 39 év (1964-1980)

Szenior Országúti Bajnoki
címekért: Szenior I 40 - 49 év (1954-1963)
Szenior II 50 - 59 év (1944-1953)
Szenior III 60 év felett (1944 elõtt születettek)

Díjazás:
Kategóriák elsõ három helyezettjei érem és serleg díjazásban részesülnek, a szenior korosztályok gyõztesei pedig elnyerik az ezzel járó mezt is.
Külön díjban részesül a legidõsebb és legfiatalabb versenyzõ, a kategóriák legjobb nõi versenyzõi és a Fehérvár Kupán a részhajrák gyõztese, amelyek Jenõ és Berhida utáni dombtetõkön lesznek.
Egyéb rendelkezések:
A versenyen nem indulhatnak igazolt versenyzõk, illetve azok, akik kevesebb mint három éve még igazolt versenyzõk voltak!
A versenyzõkre az MKSZ hivatalos versenyszabályzata vonatkozik!
A versenyen fejvédõ használata kötelezõ!
A verseny a forgalom fenntartása mellett kerül lebonyolításra, ezért a közlekedési szabályok betartása kötelezõ!
A versenyen mindenki saját felelõsségére indul, a balesetkért, keletkezett károkért a szervezõ és rendezõ felelõsséget nem vállal!

Nevezési díj: 800Ft + 200Ft kaució a rajtszámért.
A célban minden versenyzõt vendégül látunk egy üdítõre (vagy sörre) és egy tál meleg ételre.
Nevezés: 900 -tól a helyszínen .

További rendezvények (a verseny rajtját követõen):
B-System Túra: Székesfehérvár -Szárszentmihály -Sárkeszi -Nádasdladány (fordító) - Sárkeszi - Szárszentmihály - Székesfehérvár (25 km). Nevezési díj 200Ft.
Gyerekfutamok a Sárpentelei bekõtõ úton. Nevezési díj nincs.

Rendezõ: Szingo SE kerékpár egyesület
E-mail: szingo@freemail.hu
Telefon: 06/30 9274 299 (Ormánközy Zoltán)

2003. szeptember 2.

versenykiírás Acrobat (pdf) formátumban (319k);

www.freeweb.hu/szingo

ha tényleg nagyon rossz idõ lesz, én nem megyek ki
nyáron még kellemes esõben kerékpározni, de 10 fokban már nem annyira felemelõ
emlékszem, tavaly egyszer elkapott egy hatalmas jégesõ, szinte elájultam mire hazaértem
elzsibbadtak a kezeim, és alig bírtam bemászni a zuhany alá... nyomtam csurom vizesen 10 fekvõtámaszt, és kész...szar volt
ezt újra nem akarom átélni :)

Pinyo!
44 perc lett az idõ a múltkor, és nem volt szél, talán csak dinnyés pákozd között a végén enyhe szembeszél, ott már csak 35 volt végig sajnos

de tegnap megint kimentem, és ugyanez a helyzet volt megint, nagyon jól ment
a végén elkaptam az épp edzésrõl hazatérõ szingós srácokat, jó volt egy kicsit tempósabban bolyozni
az m7 felüljárón nagyon meghúztam megint, hipp hopp 207 lett a pulzusom megint!
és elfeljtettem nyújtani mert nem hazamentem egybõl, este pedig egy óvatlan mozdulatnál ehúzott egy görcsa a combomban hátul, egybõl kiment az álom a szemembõl! :)

pcycle! 52-14 ben max 42-43 at hajtok mondjuk csak par km ig egyedül síkon, az kb 80 as csapásszám ha jól emlékszem
de mondom már az 52-15 is nehéz, leginkább 90-100 at pörgetek 52-17 ben, és azért aggaszt, hogy már tényleg nem is merem beváltani a nagy áttétlet, mert nem bírom kitekerni
persze valószinüleg meg kell békélnem ezzel a tempóval, azért 35 el el közlekedek mostmár
tavaszra veszek új sort, 13 14 15 16 17 18 19 21 23 re gondoltam, és szerintem nekem elég lesz az 52/39 elöl

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Írnátok részleteket a Fehérvárkupáról?
(mikor, honnan, mennyit, mennyiért, merre ilyesmi)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A feltúrás Küngös környékén mit jelent, az egész sáv vagy csak a szokásos közmûcsík? Bár az igaz, hogy mindegy, ha esik és egy egész boly hajt arra. Nem túl jó kilátások. De reméljük a meteosok ugyanúgy tévednek mint mindig.
Endorfin gratulálok ha tudsz huzamosan tekerni 52/14-ben egyedül, mert az azt jelenti 50 km/h felett tekersz! Ha alatta vagy nem ajánlom, a térded nem szereti. A lényeg a "fordulatszám". Egy mezei amatõr síkon nemigen megy egyedül (vagy akár egy-két társsal sem) 52/15 alatt (kivéve persze fartlek közben pár száz méter) Mondanám, hogy foglalkozz a dologgal komolyabban, ha nem tudnám mi van itt.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
endorfin,
mennyi lett pontosan a V-tó köröd ideje? Szélviszonyok?

endorfin

endorfin

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
hm.
láttátok a hétvégi idõjáráselõrejelzést?
...ugye vasárnap két verseny is lesz, és ugye majdnem mínusz lesz és esõ..

ki megy az idõfutamra és ki jön a fehérvár kupára?

ma újra kimentem kerékpározni, az utóbbi idõben sajnos nagyon keveset tekertem, és így annyira nem is élveztem már a dolgot
most felvettem a hosszú termo nadrágomat, még kendõt is vettem a sisak alá mint régen, (a múltkor egy kicsit fáztam, és én azt utálom ) és nekiestem a velencei tónak.. :)
illetve az azt körülvevõ aszfaltnak :)

és nagyon jól ment, új rekordom van, 37 es átlag, (Pinyo, nem kellene felvenni a távot a K T 2.0 -ba? :) )
)
mindez 184-es átlagpulzussal
mostmár biztos, hogy nem bírok normálisan 52-15 nél erõsebb áttételt meghajtani, sõt inkább pörgetek 105-110-öt 52-17 ben, mint hogy jobban fárasztva magam ugyanakkor jobban haladva tapossam az 52-14 et..
jövõre ha lesz idõm szeretnék erõsödni, mert a fordulatot már nem tudom fokozni innen szerintem

ja, és másfél órát voltam kinn, és egyszer kortyoltam a magammal vitt vízbõl... vagy az egy másik topik ? :)

ami a kezdõ csibészeket illeti
tulajdonképpen én is az vagyok, bár 23 évesen az ember már megfontoltabb
mindenestre olyan nekem is volt a múltkor, hogy jött szembõl az autó és nem engedett be a srác
csak mert valalmi lebegett a feje elõtt hogy ó a vége elõtt nem megy arréb egy cm-se mert ez verseny
megíjedtem, és nekem egy kicsit elvette ez a dolog a kedvem a folytatástól
egyébként tényleg rengeteg a baleset mostanában, nemrég megint elütöttek egy versenyzõt...

és pcycle ne csodálkozz, hogy nem mindenki úgy gondolkodik mint te.. :) (nem mindenki gondolkodik)
figylej csak, ki phd-zik innen rajtad kívül szerinted? :)
és egy jó kis amatör mezõnyversenyen minden fajta ember megtalálható...
akárcsak mint az autóvezetõk
csak ez tényleg egy zártabb közösség, de mégis vannak kivételek
észre kell venni õket, és nagy ívben kikerülni
vagy lehagyni :)

ja, még annyit , hogy a vasárnapi fehérvár kupa alkalmával átmegy majd a mezõny küngös és csajág között, ezekben a falukban fel van túrva az út...
ha még esõ is lesz, csodás....